Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yetim aylığı için rapor gönderdim..?

memati

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
ben 29 yaşındayım,%99 raporum var, babam üzerinden sgklydım.babam 3 ay önce öldü,sgkya geçmem için başvurduk.2007 raporu mu kabul edilmediler,evrak geri geldi,1 ay önce tekrar rapor aldık, süreci yorumlar mısınız?

5o47aR.png

Sonraki raporunuzu kendiniz mi aldınız SGK sevkiyle mi aldınız?

Kalemşör;

kendimiz aldık,gönderdik

Memati, SGK seni maluliyetinin tespiti için hastaneye sevk edecekti ve alacagın rapora göre merkez sağlık kurulu malul olup olmadıgına karar verecekti. ayrıca malullük için verilen raporda oran yazmaz.
sen son raporu ne için alacagını soyledin ve nasıl bir rapor aldın? ORan yazıyor mu raporda?

bir de sen zaten babanın sgk'sından yararlanıyormuşsun. daha önceden demek ki SGK'ya babanın sağlık güvencesine geçmek için SGK'ya başvurmuşsun ve maluliyet tespitin için hastaneye sevk edilmişsin ve rapor almışsın. daha önceden maluliyet tespitin yapılmış ve malul oldugun yönde karara verilmiş demek ki. o malul sayıldıgına dair rapor sgk'da vardır. o raporu saymadılar mı?

evet biz osmaniyeden aldık,çünkü orası bize daha yakındı,,sgk, üniversite hast.. sevk veriyormuş galiba, soğukta,sedye üstünde solunum cihazına bağlı olarak kapı kapı dolaştık bu raporu almak için.inşallah bi daha göndermezler, yeni aldığım raporda özür oranı var %99

18 yaşında aldığım rapor var, yoksa babamın üstünden düşerdim..vakıf gureba hast.. almıştık.. galiba onu da eski diye kabul edilmediler. o raporun bır nushası hala elimizde sgk vermemiştik onu ve oran yazmıyor

https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/

burda sorgulama yapıldığında sgklı görünmüyorum,galiba maaş yetim aylığıda bağlanmamış

işte ben d e o 18 yaşında aldığın maluliyet raporundan bahsediorum. Öyle bir rapor alman gerekecekti ve bu rapor için SGK sevk edecekti. Ve SGK sevkiyle alacagın raporda oran yazmayacaktı. Ablacım 2007'de aldım dediğin raporun bu yuzden reddedildi ki.
Senin malul oldugun kayıtlarında SGK'nın belli. Ta bu zamana kadar babanın sağlık güvencesinden yararlanmışsın malul oldugun için. Hade eski diye kabul etmediler peki seni niye aydınlatmadılar yordular bu kadar?
evrak sorgulamanda evrak iadeden bahsediliyor çünkü. verdiğin evrak rapor olmalı ve bölge sağlık kurulu geri Unkapanı'na iade etmiş . böyle anladım ben evrak sorgulamayı.
Eger sen yine yanlış rapor aldıysan bu SGK'nın suçu. Seni kendileri sevk edecekti hastaneye.

ablam demişsin ki (yeni gördüm bu yazdıgını):

"https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/

burda sorgulama yapıldığında sgklı görünmüyorum,galiba maaş yetim aylığıda bağlanmamış"

bu yaptıgın sorgulama sonuçlarında ne yazıyor buraya kopyalasana sana zahmet. ama kimlik bilgilerini gizle.

2007de aldığım rapor bakım aylığı içindi, malüllük raporunu 2003de almışız. ömür boyu babasının üstünde kalacak yazıyor..bunu tekrar versek olmaz mı?

kişi bulunamadı yazıyor 4a tescile baktım

şu an bunu dene bence. 0 2003'te malul oldugun yönünde karar verilmiş raporu verin. eski diye sorun çıkarırlar mı bilmiyorum ama zaten sürekli bir rapor o ve zaten hastalıgın maluliyet gerektiriyor ve şartlarında değişme yok. belki hastalığın artmıştır bile.

Eger son aldıgın rapor da o evde bakım aylıgı için aldıgın rapor gibiyse -ki anlattıgına göre öyle- o rapor iade edilmiş yine.

SGK sevkiyle maluliyet tespiti için alınacaktı raporun. Sen şu elindeki malul oldugun kararlı raporu göster ve işleme almalarını söyle. zaten bir nüshası da SGK kayıtlarında vardır vermene bile gerek yok.

ama benim kızdıgım 2007 tarihli raporun reddedilmiş ya sana bunu izah etmeleri gerekiyordu. bunca zaman seni niye boyle yordular? sana kesinlikle sevk yazısıyla maluliyet tespitinin yapılması için rapor alman gerektiğini SGK'dakiler anlatmalıydı. yazık ya sedyeyle gidip alakasız rapor almaya kalkmışsın ablam ya...

Halen babanın sağlık güvencesinden yararlanıyorsun bu sorgulama sonuçlarına göre. babanın saglık güvencesinden yararlanmaya vefatından sonra ne kadar devam etme hakkın var onu bilemediğimden net bir şey soyleyemiyorum yetim aylıgının baglanıp bağlanmadıgı konusunda şu an.

ama şu an halen babanın sağlık güvencesindesin ve 60/f kapsamındasın. acaba kayıtlarındaki 2003 tarihli maluliyet raporunu dikkate almış olabilirler mi? o raporu dayanak almışlarsa yetim aylıgın baglanmış da olabilir:)
sen yarın alo 170'i ara bir sor bence. kayıtlarına baksınlar yetim aylıgı baglanmış mı baglanmamış mı öğren kesin bilgiyi?
bu sorgulama sonuçlarında babanın sağlık güvencesinden yararlandıgın kesin. ama yetim aylıgının baglanıp baglanmadıgı konusunda kesin emin olamadım.

bu ay anneme bağlandı, 3 aylık toplu aldı, artı845 tl dul aylığı aldı, yani bana verilmedi, ya sade sgkda kalsam başka birşey istemiyorum.parayı anneme versinler,170 aradık çarşamba arayın dediler

ALO 170 hafta içi mesai saatlerinde çalışır ablam. yarın ararsın.

60/f kapsamındasın şu an ve babanın sağlık güvencesinden yararlanıyorsun. Burası kesin. ama dediğim gibi yetim aylıgının baglanıp baglanmadıgı konusunda bu kesin bilgi vermez.

SGK seni rapor için hastaneye sevk etmiş miydi peki? o sevk yazısında ne yazıyordu?
o sevkyazısıyla hastaneye gittin mi rapor için? yoksa SGK'nın sevk yazısını vermeden kendin mi rapor istedin?

emin olmak istiyorum bu konu için.

telefonla sgk dan ek rapor istiyoruz demişler abime. bizde gittik osmaniyeden aldık..sevk filan almadık

tamam ablam. burası da kesin. sonraki raporun da olmaz sgk kayıtlarındaki malul oldugun yönde raporun zaten var. ek rapordan kasıt yeniden maluliyet tespitin istenmesi olabilir.
sen sgk'ya malul oldugun yönünde elinde raporun oldugunu bir nüshasının da sgk kayıtlarında oldugunu söyle. o raporu dikkate alsınlar. o rapor zaten sürekli.

ablacım yetim aylığının baglanması sağlık güvencen açısından önemli baban vefat ettikten sonra ne kadar süre babanın sağlık güvencesinden yararlandırılırsın bilmiyorum. ya da ellerindeki maluliyet raporunu dikkate almışlar mıdır, bilmiyorum. lakin yetim aylığı baglanmazsa sağlık güvencen gidecek.
o yüzden yarın alo 170'i ara durumunu anlat ve gidemeyecek durumda hasta oldugunu. kayotlarına baksınlar ve sana kesin bilgi versinler. gelişmeleri de buradan anlat.
sağlık provizyon sorgulama sonuşlarını da söyle.

tamam abla, zaten bu haftaiçi kesin sevk için çagıracaklar, o zaman o raporu da gösteririz..

verdiğin cevaplar için çok teşekkür ederim..

Kalemşör;

bugün sorgulama yaptığımda bu sonuç çıkıyor;

ablacım artık babanın sağlık güvencesinden yararlanamıyorsun:(
demek ki babanın vefatından sonra belli bir süre kullanma hakkın olduğu için kullandın ve süresi bitti artık. (sanırım bu süre de 90 gün ama emin değilim mevzuata bakmadım)
Şu an resen 60/g kapsamında GSS tescilin yapıldı ve gelir testi yaptırman gerek.
Lakin senin işin yetim aylığıyla. Konuştugumuz gibi SGK'ya zaten kendi kayıtlarında malul olduguna dair rapor oldugunu (Babanın sağlık güvencesinden yararlanmak için 2003'te çıkartmıştın) söyle, hatta elindeki raporun nüshasını da götür.
Eger sgk tarih eski der ve yeniden maluliyetinin tespitini isterse bunda SGK'nın sevk yazısıyla hastaneye git. Sakın kendi başına aynı hatayı yapma yine. babanın sağlık güvencesinden yararlanmak için aldığın rapor gibi maluliyet tespiti için olacak. Dilerim ellerindeki malul olduguna dair raporu kabul ederler sanmıorum ama ümit..

Unutma saglık güvencen açısından da yetim aylıgı önemli. bu arada gelişmelerden haberdar et. eger süreç uzayacak gibi olursa borç çıkmasın diye seni gelir testi için yönlendireceğim.

Kalemşör;

bugün sgk gitti annem ile abim, raporu mu kabul etmişler :) ankaraya gitmiş 1 ay sonra maaş bağlanacakmış :) çok şükür

çok şükür ablam:)
çok sevindim buna:)
2003'teki malullük raporunu verdiler annenler di mi?:)

çok teşekkür ederim.. :)

bundan önceki gönderdiğimiz rapor kabul olmuş galiba pek detay vermemişler

rica ederim ablam:)
zaten sgk'nın elinde malul olduguna dair rapor var. o son özürlü sağlık kurulu raporun da son durumun hakkında bilgi verecektir. ama sık sık takip edin ne olur ne olmaz. süreç uzamasın fazla.
malullük raporunu gösterdiler ya da bahsettiler di mi sgk'ya? emin olmak istiyorum detaylardan.

Kalemşör;

ankaraya gidecekmiş evraklar,1 ay sonra maaş bağlama tebligatı gönderceklermiş..raporunuz kabul olmuş demişler..

e o zaman gözün aydın ablacım:)

nasılsa tapu gibi elelrinde malulluk raporun da var. son raporun da son durumun hakkında bilgi verecektir. gelişme olunca haberim olsun oldu mu?

şu an gelir testi yaptırma hiç. hele aylıkla ilgili karar çıksın, ona gerek kalmayacak inşallah:)

arada sağlık provizyon sorgulaması yap. aylık baglanmış mı anlamak açısından.

Kalemşör;
tamam abla, hergün bakıyorum zaten :)

[FONT=Verdana]1[/FONT][FONT=Verdana]11.11.2014[/FONT][FONT=Verdana]İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM ÖLÜM PASİF SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]2[/FONT][FONT=Verdana]11.11.2014[/FONT][FONT=Verdana]İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM ÖLÜM PASİF SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ZİMMETTEN ÇIKARILDI[/FONT]
[FONT=Verdana]3[/FONT][FONT=Verdana]12.11.2014[/FONT][FONT=Verdana]İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM GİDEN EVRAK SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]4[/FONT][FONT=Verdana]12.11.2014[/FONT][FONT=Verdana]İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM GİDEN EVRAK SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ZİMMETTEN ÇIKARILDI[/FONT]
[FONT=Verdana]5[/FONT][FONT=Verdana]14.11.2014[/FONT][FONT=Verdana]İSTANBUL SGİM İST.BÖL.SAĞLIK KURULU MALULİYET SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]6[/FONT][FONT=Verdana]17.11.2014[/FONT][FONT=Verdana]İSTANBUL SGİM İST.BÖL.SAĞLIK KURULU MALULİYET SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ZİMMETTEN ÇIKARILDI[/FONT]
[FONT=Verdana]7[/FONT][FONT=Verdana]03.12.2014[/FONT][FONT=Verdana]İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM GELEN EVRAK SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]8[/FONT][FONT=Verdana]03.12.2014[/FONT][FONT=Verdana]İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM GELEN EVRAK SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ZİMMETTEN ÇIKARILDI[/FONT]
[FONT=Verdana]9[/FONT][FONT=Verdana]08.12.2014[/FONT][FONT=Verdana]İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM MALULİYET İŞ KAZASI SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ & İADE KABUL EDİLDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]10[/FONT][FONT=Verdana]08.12.2014[/FONT][FONT=Verdana]İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM ÖLÜM PASİF SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]11[/FONT][FONT=Verdana]08.12.2014[/FONT][FONT=Verdana]İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM ÖLÜM PASİF SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ZİMMETTEN ÇIKARILDI[/FONT]
[FONT=Verdana]12[/FONT][FONT=Verdana]18.12.2014[/FONT][FONT=Verdana]İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM GİDEN EVRAK SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]13[/FONT][FONT=Verdana]18.12.2014[/FONT][FONT=Verdana]İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM GİDEN EVRAK SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ZİMMETTEN ÇIKARILDI[/FONT]
[FONT=Verdana]14[/FONT][FONT=Verdana]19.12.2014[/FONT][FONT=Verdana]SOSYAL GÜVENLİK KURUMU MİTHATPAŞA GENEL EVRAK SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]TAAHHÜTSÜZ GÖN. ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]15[/FONT][FONT=Verdana]19.12.2014[/FONT][FONT=Verdana]SOSYAL GÜVENLİK KURUMU MİTHATPAŞA GENEL EVRAK SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ZİMMETTEN ÇIKARILDI[/FONT]
[FONT=Verdana]16[/FONT][FONT=Verdana]24.12.2014[/FONT][FONT=Verdana]EHGM H.A.Ç.E.D. BŞK. EVRAK TASNİF SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]17[/FONT][FONT=Verdana]24.12.2014[/FONT][FONT=Verdana]EHGM H.A.Ç.E.D. BŞK. EVRAK TASNİF SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ZİMMETTEN ÇIKARILDI[/FONT]
[FONT=Verdana]18[/FONT][FONT=Verdana]26.12.2014[/FONT][FONT=Verdana]EHGM H.A.Ç.E.D. BŞK. EVRAK DOSYA BAĞLAMA SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]19[/FONT][FONT=Verdana]26.12.2014[/FONT][FONT=Verdana]EHGM H.A.Ç.E.D. BŞK. EVRAK DOSYA BAĞLAMA SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ZİMMETTEN ÇIKARILDI[/FONT]
[FONT=Verdana]20[/FONT][FONT=Verdana]30.12.2014[/FONT][FONT=Verdana]EHGM H.A.Ç.E.D. BŞK. ÖLÜM İKİNCİ KARAR İŞLEMLERİ SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]21[/FONT][FONT=Verdana]30.12.2014[/FONT][FONT=Verdana]EHGM H.A.Ç.E.D. BŞK. ÖLÜM İKİNCİ KARAR İŞLEMLERİ SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ZİMMETTEN ÇIKARILDI

[/FONT]
bilgisi olan?

Kalemşör;

emekli olmuşum abla, aylığım da şubatın 23de yatacakmış

peki ne kadar alıyorsun emekli maaşı annene verilen parada kesinti oluyormu ! e delveten 4a aylık bilgisinden kaç oranda kaçta kaç isse oranı bağlandığını görebilirsin.

sputnik;

annemin e devletinde önceden 4/3 yazıyordu, şimdi 4/2

bana 234tl yatacakmış annemin şuan 865tl+34tl ek ödeme ile 899tl gözüküyor

annemin maaşından kesintı olacakmış

memati
hade hayırlı uğurlu olsun ablam:) böylece sağlık guvencesi sorunun da kalmadı şükür.

Üst Alt