Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yetim maaşı alan 2022 maaşı alır mı?

çok teşekkür ediyorum ilgi alakanıza aslında konuyla dolaylı bir sorum daha olacaktı 2014 de 21 bin tl kasko değerli ötv siz araç almıştım bu araç gelir krıterlerine artı bir yük yüklüyormu ? bir çok yere baktım alakası yok deniyor ama bazı yerlerde kasko bedelini 120 de bir ekleniliyor deniyo ?

Ablacım bilgisayarım bozuldu. Telden de cevap yazmada zorlanıyorum. Yeni bilgisayar alacağım en kısa sürwde. Bilgisara geçince yardımcı olurum

trabzonlu09 sen bakım aylığı alıyorsun. sorunu da bakım aylığı açısından soruyorsun. aracın kasko/rayic degerinin 120'de biri 2022 aylıkları gelir hesabında dikkate alınır. evde bakım aylıgında değil.
aracı evde bakım aylıgı aldıktan sonra aldıysan bunu aile ve sosyal politikalar bakanlıgı il müdürlüğüne bildiriyorsun. onlar da hane gelirini tekrar hesaplıyor. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı geçmişse aylık kesiliyor. aksi durumda devam.

evde bakım aylıgı baglanmadan önce zaten aracın vardı ise bu durumda arac dikkate bile alınmıyor. araç bilgileri dosyada bulunduruluyor ayrı. ama araçtan bir ticari gelir elde edilmiyorsa araç gelir hesabına dahil edilmiyor bile. ticari bir gelir elde ediliyorsa da aylık kazancınız hane gelirine ekleniyor. hanede kişi başına düşen aylık gelir, sınırı geçmiyorsa sorun olmuyor. ama sınırı geçerse aylık tabi ki kesilir.

sana gelince. sen aracı alalı baya olmuş. araç bilgileri il müdürlüğünde vardır zaten. sorun olsaydı şimdiye olurdu. sen aracı evde bakım aylıgı baglandıktan sonra mı almıştın?

selam hem evde bakım hem 2022 maaşı bağlandıktan sonra almıştım aracı o dönem yaşadığım yer küçük bir yer memurlarlada aram iyi aracı alınca şifaen sorduğumda 2022 maaşı için sorun yok demişlerdi sorunda yaşamamıştım ama dediğiniz gibi evde bakımda kasko 120 de 1 i ilave ederseler cüzü bir miktar aşarım krıterleri ama evde bakım maaşında araç kaskosu eklenmiyor dediğinize göre sorun yok zaten sorun olsa bildirirlerdi diye düşünüyorum malum geçen yıl herşeyi baştan araştırmışlardı teşekkür ederim

Selam bende konu benzerliği sebebi ile burdan sormak istiyorum. Kizkardesim SSKdan babamdan kalan yetim aylığı aliyor 540 TL . Zihinsel engelli raporu var %70 oranında engelli maaşı alabilirmi? Annem ona bakıyor. Annem Evde bakım parası alabilirimi? Annemde dul maaşı alıyor. Bilen kişiler cevap verebilirimi?

%70 rapor agir engelli raporuysa alabilir

ferhat2134 kızkardeşin 540 TL yetim aylığı alıyormuş. rapor oranı da % 70. aldığı yetim aylığı bu rapor oranına göre alabileceği 2022 aylığı 1 aylık miktarından yüksek. bu durumda kız kardeşin 2022 aylıgı da alamaz, aldığı yetim aylığı için aylık yükseltme de yapılmaz.

evde bakım aylığı için 3 şart var:
1. % 50 ve üstü ağır özürlü rapor. raporda kesinlikle agır özürlü kısmı "evet" olarak işaretli olacak.
2. hanede kişi başına düşen aylık gelirin 847,16 TL altında olması
3. bakıma muhtaç durumda olması:https://www.engelliler.biz/forum/ev...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html

bu 3 şartın bilinde bile uygun bulunmadığı takdirde evde bakım aylığı baglanmaz. 3 şartın üçünde de uygun bulunduğu takdirde baglanır.
şartlarınız uygunsa aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gidip başvurunuzu yapınız.

Kalem abla merhaba daha önce başka bir başlıkta bu konuyu konuşmuştuk. 2.sayfada yazdığınız dilekçeyi mi yazacağız, bir de burda geçmiş dönem ödemesi var galiba ben 170'i aradığımda bana geçmiş dönem ödemeleri yapılmıyor sadece başvurduğunuz andan itibaren aradaki farkı alıyorsunuz dediler hangisi doğru acaba abla yardımcı olur musun?

karagoz1 aynen, şu mesajımdaki dilekçeyi yazıp kardeşinin yetim aylığı aldığı SGK kurumuna ver. kesinlikle dilekçeyi almalarını ve işleme koymalarını sağla: https://www.engelliler.biz/forum/20...si-alan-2022-maasi-alir-mi-2.html#post1780695

yalnız dilekçenin şu kısmını kardeşinin bilgilerine göre doldur:

".......... Bağkur numarası ile 1479 Sayılı kanun gereğince çalışamayacak durumda malul bulunmam sebebiyle ....... TL yetim aylığı almaktayım.
ilgili mevzuatına göre düzenlenmiş % 98 engelli sağlık kurulu raporum da mevcuttur. "

kardeşin de mi Bağkur'dan alıyor? Bağkurdan almıyorsa aldığı SGK kurumunun adını, aldığı yetim aylığı miktarını ve özür oranını kardeşine göre düzenle. diğer kısımları aynen yaz.

gelişmelerden de haberim olsun.

Hayır Kalem abla SGK'dan alıyoruz aylığımızı. Yeni rapor çıkarmaya gerek var mı yoksa mevcut sağlık raporu yeterli mi?

karagoz1 kardeşinin engelli sağlık kurulu raporu varmış zaten. yeni rapora gerek yok. % 85 yazmışsın önceki başlığında. engel oranı olarak dilekçeye bunu yaz. dilekçenize de engelli sağlık kurulu raporunu ekleyin.
dilekçenin yukarıda alıntıladığım ilk kısmına da sGK ile ilgili bilgilerini yaz. bagkur kısımlarını değiştir yani.

Tamam Kalem abla teşekkür ederim. İşlemler olduğunda buradan bilgilendireceğim inşallah.

Üst Alt