Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yetişkinlerde gece altını ıslatma neden olur?

anonymous

Aktif Üye
Konular
366
Reaksiyonlar
491
Bir süredir bundan muzdaribim. Tuvaletimin az yada çok geldiğini hissedemiyorum. Gecede ilaçlardan dolayı uyanamıyorum. Geceleri altımı ıslatıyorum. Sebebi ne olabilir?

@anonymous, bende hemen hemen 12 yaşıma kadar hergece yatağımı ıslatıyordum.
Ergenlikten sonra kendiliğinden geçmişti.

@Sakar_Şakir_60, normalde 5 yaşına kadar altına ıslatma normal, devam etsede ergenliğe girince geçer diyor uzmanlar. Ama ben 31 yaşındayım. Doktordan randevu aldım hayırlısıyla gideceğim inşallah.

Eğer psikolojikse bu bir ego savunmasıyla alakalı olabilir. Yaşanan stres , kaygı daha geçmişte yaşamda güvenli olan çocukluk dönemine dönme bilinç dışı olabilir mi? Bazılarında çocuk gibi konuşma olarak seyrediyor diye biliyorum.

Gyrex 400 mg kullanırken geceleri altımı ıslatıyordum ilaç kaynaklı olabilir

@anonymous, 12 yaşıma kadar hergece yatağı ıslattığım zamanlar psikolojikmen DOĞRUSU ÇOK RAHATTIM NEDENSE?

ÇOK RAHATLIĞIM VARDI. Ergenlikten sonra rahatım bozulmaya başladı.

ARKADAŞLAR GECE YATAĞI ISLATMA bana göre bu durum psikolojik rahatlıktan kaynaklanıyor.

Son düzenleme:
@anonymous, şeker hastalığında da bazı durumlarda bu durum görülebiliyormuş diye duymuştum bazı durumlarda da idrar yolu enfeksiyonu hastalıklarında kaçırma olabilir diyorlar benim çevremde bu iki nedenden de altına kaçıran yetişkinler var yani bu iki nedenden birisi olabilir kesinlikle bunlardan bir tanesidir demiyorum olabilir diyorum yine de bir doktora görünmende fayda var

Üst Alt