arkadaşlar bir sayfa önceki paylaştığınız haberi okuyunca sevindim zira diyanetin kadrosunun yüzde 90ı belki daha fazlası boş kaldı yani demek ki yeterli kişi yok o kadrolar için o yüzden düz memurluğa değiştirilmesi engelli istihdamı için sevindirici bir haber.
reis, daha önce de yazmıştım sanırım
diyanetin ve diğer kurumların da tabii, nitelikli çalışan istemeleri çok normal, ama kpss ile bile yerleşmek zorken ömss ile nasıl olacak bu iş? biz ki aramızda fiziksel engelleri de olabilen kişileriz ve üstelik biz sınava girerken bziden diploma fotokopisi aldılar yani kaç kişinin hangi kadrolara ihtiyacı var biliniyor
senin dediğin gibi diyanet imam hatip almaya çalışsın iyi güzel de, o kapasitede insan yok ki... bir önlisans mezunu olarak söyleyeyim, açıköğretim ilahiyat önlisans programı daha 2010da açıldı ve ilk mezunlar bu sene verildi. acaba kaç mezun var ve bunlardan kaçı engelli statüsünde bir düşünün derim. ha ondan önce de aöfte ilahiyat vardı ama o zamanlar herkese açık değildi, diyanette çalışan ve zamanında lise mezunu olarak girip de kademe yükseltmek isteyenlereydi yani her önüne gelen okuyamıyordu
işe bu açıdan bakılınca kadroların dolmaması çok normal
bir de yeterlilik belgesi yönünden bakarsak, elbette ki bu belgeyi almak kolay değil, internetten baktım da bir sürü kaynaktan yararlanıp dini bilgilerin geliştirilmesi lazım Kur'an okumanın yanında... yani tek başına önlisans da yetmiyor o kadrolara girebilmek için
eee size sorarım diyelim ki yeni sınavla alınan sisteme göre bir arkadaşımız açıktan ilahiyat önlisansı bitirdi haziranda, hangi ara yeterlilik sınavına çalışacak da sınava girecek de o belgeyi alacak? yani işe teknik açıdan bakıldığında bu çok da mümkün görünmüyor