Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yıllar önce %25 zihinsel engel teşhisi almıştım. Öğretmen atamasında bir sorun yaşar mıyım?

asliölge

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
2
Merhabalar, öncelikle sanırım artık formasyon yerine akademi kuralı getirilmiş eylülden sonra akademi sınavına sadece ekpss ile girebileceğiz diye duydum.
benim asıl merak ettiğim soru bana yıllar önce konan %25 zihinsel engel durumum öğretmen atamasında bana bir problem çıkartır mı? aslında bu dehb olmalı..

yıllar önce bana verilen %25 zihinsel engel teşhisi yerine dehb ile değiştirmek mümkün müdür şu an bir devlet hastanesi psikiyatrisinde dehb teshisim var ve birkaç senedir ilaç kullanıyorum. yaşadığım durum bir aslında dikkat eksikliği ve özel öğrenme güçlüğü gibi bir şey ama rapor henüz ben küçükken verildiği için iş bulma konusunda dert olur diye korkuyorum. özellikle de öğretmen olma gibi ya da özel sektörde de sorgulanıyor.

Eğer zihinsel engelli değilseniz heyete girin ve yeni rapor çıkartın. Böylece eski rapor geçerliliğini yitirir.

Pekala şuanki durumunuz nasıl?

Bana göre bu zamanla değişebilir.

küçük bir yaşta alınan rapor olduğu için hatalı olduğunu düşünüyorum şu an üniversite 4. sınıfım 2 üstü bir ortalamaya da sahibim lakin şimdi fark ediyorum ki dikkat eksikliği çok yoğun olduğu için ortaokuldan beri öğrendiklerim eksik ama zihinsel olduğumu düşünmüyorum. kendimi ifade etmem gayet yeterli.

aynı zamanda yüzde 44 cebral palsi var raporumunda eğer yenisini çıkartırsam dehble beraber yüzde 40ı gecer mi diye şüphelerim var..

Eğer yeni rapor alabilirsiniz ve yeni raporlarda en yüksek hangi rahatsızlık var ise onu gözönüne alınıyor

E-Devlette görünüyorsa muhtemelen atama yapmazlar.

@Mustafa 1972,
yani cp 44 olduğu için o mu göz önüne alınıyor? atama için bir sıkıntı yaratma ihtimali var mıdır? bunu kimden daha net öğrenebilirim?

@Polmiks,
gözüküyor elbette süreğen kronik de var

@asliölge,
Zihinsel engel ile öğretmen ataması yapacaklarını sanmam yapsalar bile veliler dilekçe ile görevden aldırtır.. Zihinsel engelli birini neden öğretmen okuluna kabul etmişler onu anlamadım. Her şekilde durumunuz sıkıntılı olumsuz olma ihtimali yüksek atansanız bile veliler istemez.

@Polmiks,
raporda yanlış tanı olduğunu söylüyorum zaten yüzde 20lik bir şey raporu alalı 5-6 seneyi geçti o zamanlar liseye gidiyordum özel eğitim de aldım dehb teşhisi kondu daha sonrasında ancak raporda yazmıyor. lisans 4. sınıfa gelene kadar hiçbir sorun yaşamadım kendimi de gayet iyi ifade edebiliyorum oranda 20 gibi çok hafif düzey zihin eğitimle gelişen bir şey sonuçta.

@Polmiks,

öğretmenlik yapabilir raporu diye bir şey duydum sanırım bu gerekiyor. zaten ben henüz lisans sınavına 2026 da gireceğim de bir şey eksik olsun istemiyorum... bunu meb kendisi mi istiyor acaba biz özel mi yapmalıyız?

Üst Alt