Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yıllardır TAK yapmadan idare ediyorum. Böbrekler zarar görmüş olabilir mi?

tango

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
onbesyildir ikinarak idrar yapiodum.mesaneyi tam bosaltamiodum.
tek bobrem calisio halen.omurilik felclisiyim.ama kaledyenle yuruyorum ev icinde.
suan sonda takili enfeksion gecirdim.ilk yilarda idrar hisim gelince tak yapiodum.sona biraktim.ikinarak yapmaya basladim.
urolog carsamba gunu bobreklerime bakacak.sen nie tak yapmiosun dedi.kimse saana demedimi dedi.gub die gidersin dedi.urem yusekti taki su on gune kaadar urem iyidi.
tahlilde kreatinin 1.8 cikmis.ertesi gun 0.90 oldu.enfeksiondan yatim hastaneye.enson idrar torbamdan 1500 cc idrar cikti.sondayi takar takmaz.
sonda takili suan on gun oldu.carsamba doktor bobreklerime bakicak.sonuc sizce ne olabilir arkadaslar.

suan uc lt su iciom.saat basi bi bardak.ictigim kadarda idrar cikisim var.suan bulantim falan yok.acaba sizce doktor ne dicek.onercek.takmi?

Mesane hacmi cok genislemis...bunun kac cc sini spontan bosaltabiliyorsunuz ?mesane de surekli kalan idrar ide kolaylastirir...ikinmak zararli demisti bana dr lar..tak yolu gorunuyor sanki...geri kacis oluyorsa bunu onlemenin en mantikli yolu duzenli tak yapmak..400cc den sonra mesane geri basar diye biliyorum

bazan cok rahat bol tazikli yapiodum iikinmayla.15 yil bole yaptim enaz.son zamanlarda az sivi aldim.ve az yapmaya basladim.tam bosaltamam hisini aliodum.idrar kacirmaya 4 yada 5 sat sona basliodum.o zaman isde ikinip bisaltiodum.doktor bu carsamba bakicak bakalim.takda yapicam tabiki.ins sonuclar iyi cikarr.takida unuttum yapmiyali.napicam bilemedim

Tak hakında bılgı ıstıyorum

mrb arkadaslar.suan daiimi sonda taikili.15 gun oldu.biray sinra cikarip tak yapacaksin dedi doktor.onbes yildir ikinarak idrar yapiodum.tek bibrem calisiyodu.mesaneyi tam bisaltamiodum.tomografi sonucu bobreklerin bitmis dedi once.bitanesi balon gibi olmus dedi.kan tahliline bakti.bobrek fonksionlarin yukselmis dedi.biray kalsin sonda dedi.sona tak yapicaksin.gunde 3 lt su iciom.ihemen hemen ictigum kadarda idrar cikio.tak nasil yapicam nelere dikar edicem.bana bilgi verirmisiniz arkadaslar.urolog yok bulundum ilcede.ancak merkez ilde var.ordada ucves dakka bakiolar o kadar.napmaliyim

TAK raporu çıkartarak alınız sgk oduyor parasını. doktor, buyuk ihtimalle günde 4 saat arayla 6 defa önerecektir size. idrar kaçırmalarınız muhtemeldir ilk dönemlerde. bez raporu da çıkartınız bunun için. eczaneyle veya fatura kesebilen bi dükkanla anlaşıp bezi oyle temin edin. TAK yaparken enfeksiyon kapma riskiniz vardır. bunun için temizliğinize dikkat etmeniz gerek. zamanla bünyeniz alışır TAK a. ilk dönemlerde Tak kullanırken bazen zorlamalar yaşayabilirsiniz. siteyi de kurcalayarak biraz daha bilgi sahibi olabilirsiniz...

tango

SGK günde 6 tane olacak şekilde ödeme yapıyor. Yani bu işlem için ödeme yapmana gerek olmayacak.

TAK'ın nasıl yapıldığını mı soruyorsun?

gunde 6 kez ayda yaklasik 200 defa penisten girip cikmak bana cok zor gelio arkadaslar.yularca yaptini dusun buna nasil dayanicam.bunun kolay bi yoluu yokmu.pisikolejik olarak nasil dayancam.daha simdiden stres yaptim.

merak etme zaten kayganlaştırıcı kullanacağın için zamanla alışırsın...

tango

O hooo o, alıştıktan sonra unutacaksın bile yaparken... Sende peniste his var mı?

baya bi yil gecti bigun penis ucunu makasla kesmisim hic duymadim.kanda gelmedi ama eti baya bi ayirmisti.ama cinsel olarak bosalma var.sertlesmede var ama uzun sureli digill.suan penisimde bi kuculme oldu.bu son biray icinde oldu.ancak penisimin dibinde var his.ama uc kisminda yok.olsa makasla kesince duyarsim

birde ne yiyip ne icmemen gerekio.bakiorum nete ne yesem zararli.anlamadim ne yicem.

Böbrek nakli olan biri olarak böbrek konusuna deyineyim bende.Öncelikle Kreatinin 1.8 ve idrar boşaltınca 0,90 demişsiniz.Bu değerlere bakarak doktor size böbreğinizin bittiğini mi söyledi?

Kreatinin normal değerleri 0,7-1,3 mg/dl olarak varsayılıyor.Yani sizin kreatininiz sağlıklı bir insanınkine eşdeğer.Kreatini düşürmenin en kolay ve sağlıklı yolu su içmektir.günde en az 4 litre içmelisiniz.Bu arada midenizi bulandıran şey ise ürenizin yüksek olmasındandır.Üreniz 100 ün üzerine çıktığında genelde mideniz bulanır.Ne kadar çok idrar çıkarırsanız aslında vücuttaki toksinleri de o kadar fazla atarsınız.Böbrek için bir üniversite hastanesinden Nefroloji bölümünden randevu almanızı öneririm.Böbrek ihmale gelecek ertelenecek bir konu değil.Sağlıklı bir böbrek dikkat edilmez ise 2 senede iflas edebilir.

tango

Madem his yok, zaten korkacak da bir şey yok. Katetere hiç el değmemeye, her tak öncesi elleri ve mümkünse penisi yıkamaya çok önem ver.
Ayrıca çok yavaş şekilde it ve çek.

cokta su icince ishal yapio.bende tutamiorum tabiki.bakiyorum intrbete ne yesek zararli.meyve sebze.et.sut peynir vs.acmi durcaz.idrar bol cikio benimm.

el degmeden nasil takicazki katederi.eldivenmi kullancaz

tak videoları falan internetten araştırın. nasıl takıldığını görürsünüz...

tango

kateterin ambalajının iç kısmını tutamaç olarak kullan. Kesinlikle eldivenli ya da eldivensiz el değme katetere.

youtube videolarda eldivenle yapiolar tak islemini.bisey daha sorucam arkadasim.benim bu gizlerim cepe gelen mesajlari olsun internetteki sorf yaparken kucuk yazilari okuyamiodum.ama ucves gundur yazilari olsun cebime gelen mesajlari olsun okumaya basladim.acaba bunun nedeni ne olabilir.bobrekler olabilirmi yada tansion.suan cok su iciom ya.acaba ondanmi gormeye basladim

tango

Büyük ihtimalle ondandır. Mesane tam boşalmaya başlayınca vücut rahatlamış olmalı.

Bu durumu mutlaka doktora söylemelisin.

katatere el yada eldiven değmeyecek. önce suyu penisi aç altına bir peçete koy tavsiye ederim. kataterin suyunu patlat ve 4 -5 kez çalkala suyu, kateterin üstündeki jeli çözsün. sonra poşetin ucunu aç ve idrar torbasını tak. kataterin üzerindeki kaydırma plastiğini kullanarak iki hamle yapacaksın. ilk hamlede penisin ucundan gittiği içeri sonra tutamacı geri çekerek tam mesaneye kadar gidecek durdukça yavaş hamlelerle geri çek bu arada karnına da bastırabilirsin. sonra temiz temiz yola devam. ok.

oturarkmi yatarakmi daha rahat olur.peki disari ciktimzda yada yolculuk sirasinda wclerdemi yapicaz

Hafif kendine arkaya doğru eğerek tak... Yanında her zmn bir pet bulundurmanı tavsiye ederim. İdrarı pete boşaltıp dokmen daha rahat olacaktır. Zaten sürekli yanında bulunduracaksın, tak'ları. Bence kendine küçük bi çanta al yanına peçete pet tak'ları koy. Çok rahat edersin. Wc ler genelde sıkıntılı oluyor tak kullananlar için. Gerçi ben tak poşetinin dibini delip başına da tak ın idrar çıkışı bolumunu sokup oyle idrarın wc ye boşalmasını sağlıyorum ama her zmn tüm wc ler için uygun olmuyor bu. Arabayı sığdırmaya çalışmanız sıkıntı olabiliyor. Bunun için pet peçete falan bulundurun...

ben ayakta durabiliorum.tutunarak biyerlere yada bastonla yuruyebiliorum.ev icindde tek bastonla geziorum.

15 gundur daimi sonda takili.banyo yapmamin bi sakincasii olurmu acaba.

sabah 8 den oglen 12 kadar 5 bardak su iciom.700 800 cc idrar cikio.bu normalmi arkadaslar

bir bardağı 200 cc dersek sen 1000 içiyosun 800 çıkartman çok normal. fakat bence 4 bardak da yeter ama sen 5 içeceksen iç tabi.

tak raporunu doktormu verio.heyetemi girioruz.??

doktorunuza gidin tak raporunu isteyin. raporu verdiğinde bi kaç doktorum imzası lazım. başhekimlik imzası falan rapor hazırdır.

Tak yapmaya basladım

uc gundur tak yapiorum.yeni basladim.yatakta yapiorum.uzanarak yataga.dort saatde bir yapiorum.her defasinda disardeyken eve geliorum.wc de tak yapann varmi nasil yapilior yardimci olurmusunuz.

tango
Günde 8 kez bile yaptığım olabiliyor ve yine de acı çekiyorum, stres yapma , sağlığın için bunu yapmalısın.

OturanBoğa
Ben eldiven takıp kateteri itiyorum , benim yaşadığım acı hissi bundan da olabilir mi ?

Uropan

arkadaslar tal yapsamda kacmalar oluyo.tak yaparken uropan kullanmanin bir zarari olurmu acaba.dahaa dort gundur tak yapiorum.daimi sonda varken satde bi bardak su iciodum.taka baslayinca iki satde bi bardak su icmeye basladim.ama hafifden midem bulanmaya basladi bas donmesi falan.anladimki iki satde bi bardak icmek yeterli gelmio.bende 3 bardak icmeye basladim bakalim sonuc ne olcak.

Üst Alt