Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yirmi yıldır TAK yapıyorum. Son zamanlarda takılmaya başladı!?

mingilli

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
1
İyi günler arkadaşlar , Ben 2006 yılından bu zamana 6 saatte bir tak yapıp idrarımı boşaltıyorum (yardım ile) , ancak son zamanlarda kullandığım 16 numara sondalar girmez oldu , doktora gittim ,idrar boynunda daha önceki tahrişlerden dolayı kalınlaşma olduğunu söyledi.
Bana önerisi lazerle traşlama yapmak veya göbek ten delmeyi önerdi . Bende fikir almak için bu konuda tecrübeli arkadaşlardan yorum istiyorum .

Lazerle tıraşlama daha basit bir işlemdir ve çabuk iyileşirsiniz. Ancak geçici bir çözüm olma ihtimali çok yüksektir; o bölge iyileşirken tekrar kalınlaşıp daralabilir ve aynı sorunu ileride yine yaşayabilirsiniz.

Göbekten delme daha büyük bir ameliyattır, iyileşmesi zaman alır. Ancak tahriş olan alt yolu tamamen devre dışı bıraktığı için kalıcı ve kesin çözümdür.

@mingilli,

14 numara katetere geç, sorunsuzca düzelecektir. Eğer çok bunalırsan, sabahları 12, sonrasında 14, gece yatarken de bir kez 16 kullan. 14'e geçmenin sana hiç hi bir zararı olmaz.

Çok bunaldığın zamanlar 12 ile de yapabilirsin. Maksat üretrayı zorlamadan dinlenmesine olanak vermek.

Bir de aklında olsun, daha da sorun yaşarsan, o anlarda zorlama, kateteri normal kendi suyu ile ıslatmanın yanı sıra, penis girişinden Cathejell sıkarak kayganlığı da arttırabilirsin.

çok teşekkür ederim . peki daimi sondada kaç numara kullanmalıyım.

daimi sonda kullandığımda kasılmalarım artıyor ,

@mingilli,

Her şeyden önce 2 haftada bir değiştirmek lazım sabit sondayı. Doktorlar "gerek yok" diyor ama benim açımdan zerre tereddüt yok bu konuda.

Sabit sondada da dönüşümlü kullanabilirsin. 1-2 sefer 14 kullan, sonra 16 kullan bir sefer... Her değişimde mümkünse birkaç gün tak'a geç. O arada mesane kendine gelsin.

tak yaptığım zaman belli bir noktaya kadar çok rahat giriyor hiçbir tahriş te olmuyor , şöyle 3-4 cm kala girmiyor ve bir yere takılıyor ,çok ta zorlamıyorum bu seferde çıkartıp tekrar 8-9 kere deniyorum bazen giriyor bazen de hiç girmiyor .

Üst Alt