Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yolun sonuna geldim arkadaşlar, ümitlerim tükendi. Bana yardımcı olabilir misiniz?

sondemlerim

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Iyi aksamlar degerli arkadaslar,

Daha öncede bu sitede sikintilarimi, sorunlarimi paylasmistim sizlerle.
Yaklasik bir yil önce, bir kac yaziyla durumumu özetlemistim.

Yurt disinda yasayan 23 yasinda bir gencim.
Yaklasik 8 – 9 yildir, yani yaklasik 15 yasindan bu yana, ergenlik dönemiyle beraber icime kapandim.
Gecmis yazimdada belirtigim gibi, bedensel engelimden dolayi, bu donemde icime kapandim ve psikolojik ve sosyal olarak cok kötü dönemler gecirdim. Bu sikintilar sosyal fobiye kadar ulasti.

Sosyal iliskilerim ve baglantilarim bu takintili dönemimde sifira indi.

Günlük hayatimi kemiren sikinti ve yanlizliktan kurtulma adina, bu son bir sene icinde, cok caba sarf ettim ancak bir türlü hayatimi degistiremedim ve problemlerimden arinamadim.

Bu süre zarfi icinde hayatimi renklendirme adina cesitli atilimlar ve aktivitler denedim ancak bir türlü topluma uyum saglayip sosyal iliskiler ve arkadasliklar kuramadim. Toplumda bütün sosyal gruplar ve arkadasliklar olusmus ve ben ebediyen disinda kalacagim galiba.

Cabalarima ve psikolojik tedavime ragmen basaramadim. Artik pes etme noktasina geldim. Kayip bir hayat sürmekteyim ve ömrümün en önemli dönemimi bos ve yanliz gecirdim ve gecirmeye devam ediyorum diyebilirim.

Artik son noktaya geldim galiba. Olümü düsünür oldum Ne yapacagimi bilmiyorum.

Ne yapmam gerekir, bana yardimci olabilirmisiniz ?

Tesekkürler

merhaba arkadaşım sen ne düşünürsün pek bilemiyorum ama bu kadar karamsar olma kendini biraz dini konulara ver derim bu konuda risale i nur dan hastalar risalesini okumanı tavsiye ederim.bence bu kadar sıkıntı etme hayat dedigimiz şey sadece bu dünyadan ibaret degil ben inançlı bir engelliyim ve ben diyelimki bu dünyada 60 yada 70 yıl yaşayacagım(allah bilir ama)bu hayatın sonunda ölümsüz bir hayat var sonsuzluk ve bu sonsuzlugun yanında 60- 70 yıl bir okyanusta bir damla gibidir.bu kısa ömrü bir takım cefalarla geçirmek bir avantaj olabilir.allah bu sıkıntıları cefaları kuluna ya günahlarına kefaret olarak verir yada cennetteki makamını yükseltmek için verir.tabiki kolay degil engelli olmak birçok sıkıntılar yaşıyoruz.benim acizane fikirlerim böyle

hastalar risalesinden 1.deva
Ey biçare hasta! Merak etme, sabret. Senin hastalığın sana dert değil, belki bir nevi dermandır.[FONT=Lucida Grande] Çünkü ömür bir sermayedir, gidiyor. Meyvesi bulunmazsa zayi olur. Hem rahat ve gafletle olsa, pek çabuk gidiyor. Hastalık, senin o sermayeni büyük kârlarla meyvedar ediyor. Hem ömrün çabuk geçmesine meydan vermiyor, tutuyor, uzun ediyor-tâ meyveleri verdikten sonra bırakıp gitsin. İşte, ömrün hastalıkla uzun olmasına işareten bu darbımesel dillerde destandır ki, "Musibet zamanı çok uzundur; safâ zamanı pek kısa oluyor."[/FONT]

Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun.Allah insana kaldıramayacağı yük vermezmiş.Hepimiz bir şekilde imtihan oluyoruz.Hastalık, sağlık, zenginlik, fakirlik gibi insan yaşamını etki eden nitelikler bizim imtihanımızdır.Çektiğimiz her dert hastalığa karşı sabrımızın mükafatını Allah karşılığını ahiret de vericektir.Evliyalar 2 gün başlarına dert keder hastalık gelmeyince telaşlanırmışlar.Kainat Efendisi Peygamberimiz bile ne kadar zorluk çektiğini biliyoruz.Yamalı bir hırka ile ömür geçirdiğini biliyoruz.İsteseydi krallar gibi yaşayamaz mıy dı..Allah ın ipine sarılırsan çektiğimiz dertler keder ler vız gelir.Allah yardımıcımız olsun.

İKİNCİ DEVÂ Ey sabırsız hasta! Sabret, belki şükret. Senin bu hastalığın, ömür dakikalarını birer saat ibadet hükmüne getirebilir. [FONT=Lucida Grande]Çünkü ibadet iki kısımdır. Biri müsbet ibadettir ki, namaz, niyaz gibi malûm ibadetlerdir. Diğeri menfi ibadetlerdir ki, hastalıklar, musibetler vasıtasıyla musibetzede aczini, zaafını hisseder, Hâlık-ı Rahîmine iltica eder, yalvarır. Hâlis, riyâsız, mânevî bir ibadete mazhar olur.[/FONT][FONT=Lucida Grande]Evet, hastalıkla geçen bir ömür, Allah'tan şekvâ etmemek şartıyla, mü'min için ibadet sayıldığına rivâyât-ı sahiha vardır.

Hattâ bazı sâbir ve şâkir hastaların bir dakikalık hastalığı, bir saat ibadet hükmüne geçtiği ve bazı kâmillerin bir dakikası bir gün ibadet hükmüne geçtiği, rivâyât-ı sahiha ve keşfiyat-ı sadıka ile sabittir. Senin bir dakika ömrünü bin dakika hükmüne getirip, sana uzun ömrü kazandıran hastalıktan teşekkî değil, teşekkür et.[/FONT]

Geçen aylardan birinde, eşim kontrol için hastaneye gitmişti. Geldiğinde şunu paylaştı benimle;
"Röntgen sırası bekliyordum. Yanımdan çocuk arabası ile bir kadın geçti. Dikkatli bakınca, arabadakinin çocuk değil, 30-35 yaşlarında bir kadın olduğunu gördüm. 2 kolu ve 2 bacağı yoktu."
Birbirimize baktık, aynı şeyi düşündüğümüzü anladık: Lanet edip kendini öldürmeye kalksa, kendine zarar verebileceği bir organı yoktu. Siz demek ki kendi kendini öldürebilecek şanslı kişilerdensiniz. Bu şansınızı hayata sarılmak için kullanın. Sabredin, en sonunda öleceğiz zaten.

"Hiç kuşkusuz insanın hayatın anlamını kavrayıp yaratılış gayesine uygun bir yapılanmayı gerçekleştirmek suretiyle kâmil insan olma idealine ulaşabilmesi için; hamlıktan kurtulması, pişmesi ve kemâle erişmesi gerekir. Ancak malumdur ki, insanların pekçoğu bu konuda farklı tavırlar sergilemişler, güzelliklerden çok rezilliklerin tâlibi ve fâili olarak tarihe geçmişlerdir. İşte Mevlânâ Celâleddin Rûmî bu kalabalıklar içinde doğruya ve güzele yönelen hayatın anlamını kavrayan, bununla yetinmeyip bu önemli gerçeği orijinal üslûbuyla cihana duyuran ender şahsiyetlerden biridir. O'na göre insan kulluk bilincine sahip olmalı, Kur'an ve Sünnet'in ışıklı yolunda canla başla ilerlemeli, anlamlı bir hayat geçirip geride hoş bir geçmiş bırakmalı, mutlu sonsuzluğa, vuslata ermeli, ilahî rızaya kavuşmalıdır. KAYNAK"

Mevlana'dan Tüm İnsanlığa Nasihat

Gel, gel, ne olursan ol yine gel,
İster kafir, ister mecusi,
İster puta tapan ol yine gel, ,
Bizim dergahımız, ümitsizlik dergahı değildir,
Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel...
Şu toprağa sevgiden başka bir tohum ekmeyiz,
Şu tertemiz tarlaya sevgiden başka bir tohum ekmeyiz biz...
Beri gel, beri ! Daha da beri ! Niceye şu yol vuruculuk ?
Madem ki sen bensin, ben de senim, niceye şu senlik benlik...
Ölümümüzden sonra mezarımızı yerde aramayınız!
Bizim mezarımız âriflerin gönüllerindedir.

dünya hayatı bir imtihan sahası gerçek hayat ölünce başlıyor.Allah her kese acil şifalar versin..

ne zengin de, en güzel de 24 saat yaşar kimse ben üstünüm diye 1 saniye fazla yaşamaz.biz müslümanlar kurana sarılarak onun verdiği kuvvetle sıkıntılarımızı gideriyoruz.tavsiyem kuran mealini okuman ve hocalara gidip danışman olabilir.kuranı iyi anlaman en iyi psikologtan daha faydalı olabilir.ben dertlerimi anlatsam haline acımak yerine sevinirsin.dışarıya çik senden kötü durumdakilere bak ...

hocam kul kaderini görecekir.Hz.Allaha(C.C) yakın olmaya çalış.yardım dile.Hz.isa Dünyaya gelmeden önce Hz Meryem hamile kalmış.Çünkü onun hamile kalmasını o emretmiş ''ol demiş''oluvermiş O o kadar yücedir ki tartışılmaz..
ALLAH senin de yardımcın olsun.Şafi ismi ile SAna şifa versin.Unutma ki Onun ''Ol''demesi yeterli

Psikiyatrik tedavini başladılarmı... eminim cevap hayır..

intiharı düşünüyorsun muhtemelen cesaretin yok... bir anda gözünün kararmıycanı ve intihar etmiyceni kim garanti verebilir...

DOKTORA GİT dostum kendine yapacağın en güzel iyilik sağlığını hekimlere emanet etmek olur. sağlığından daha önemli ne olabilirki...

doktordan kasıt kesinlikle psikiyatri doktoru dur ( psikiyatrist dir )

sağlıcakla kal :)

zaferim;

Destegin icin tesekkurler dostum,

Yaklasik 2 yildir psikolojik tedavi görmekteyim (15 günde bir psikolog ile görüsme diyelim

Aslinda durumumu cok iyi özetlemissin. Bir cok sefer düsündüm son vermeyi sorunlarima, ama cesaret meselesi iste. Bir umut diyorum, birakma diyorum, ama zor oluyor, zorluyorum kendimi.

Cok teknik olacak ama bir soru sormak isterim: psikoloji ile psikiyatri arasinda ne gibi farklar var acaba ?

Gorusmek üzere...

Arkadaşım geçirmiş olduğun durumu tahmin edebiliyorum kendini toparlamak için önce rahatsılığını kabullenip kafana takmamaya bakmalısın psikolojik tedavininde yararı olması için ilk olarak kendinde bitirmen gerekiyor pes etme çoğu şey senin kendi elinde bi nevi.

kardeşim çok çok geçmiş olsun benden güzel kardeşime tavsiyem insanları bırak seni yaradana seni annenden babandan daha çok düşünen yüce yaradana yönel. allah cc senin 1 adımına 10 10 adımına 100 veriyor yapaçağın ticareti allah cc yap. sen ona yönelirsen dünya ve ahiret güzellikler ardı ardına gelir inş teala. dua silahını sakın bırakma. bu dünya öyle yada böyle gececek. allah cc yar ve yardımcın olsun

bence önemli bişeyin yok, ifadelerin çok net, ne istediğini biliyorsun, kısa zamanda atlatırsın...

sondemlerim;

Psikoloji ile Psikiyatri birbirinden farklıdır arkadaşım... psikolojik tedavi diye bir kavram yokdur. psikologlar tedavi yapamazlar teşhis tanı koyamazlar ve asla ilaç yazamazlar.

bunun sebebi tanı ve tedavi için eğitimleri yokdur.. eğitimleri olmayıncada yetkilendirilmemişleridir. fen - edebiyat fakültesinden mezun olan psikologların yaptıkları sadece konuşmayla telkinde bulunmaktır... psikiyatrik rahatsızlıkların ( ve diğer hastalıkların ) tanı teşhis ve tedavisini Tıp doktorları yapar..

bak kardeş buralara kadar taşıdıysan ölümün adını demekki sen benden bi adım öndesin önce iki adım geri at.. ölümü o karadar fazla düşündümki tek sıkımsıklık değildi sürekli planlar sabah kalkıyorum intihar akşam yatıyorum ölüm en son dedim artık, özürlü maaşın var senin git bi silah en şekillisinden takır takır saydır kafana sende kurtul dedim o kafanın içindeki şeytan da kurtulsun ölmelisin öldür hadi yiğidim sen yaparsın, KORKma sönmez bu şafaklarda falan filan şeklinde diye telkinlerinden.. kardeş sonsuzluk nasıl bi şey hiç merak ettinmi? etmediysen et. Allah sonsuzluğu sana bir türlü rahat kolay geçiremediğin bu sonlu ömründe anlatıyo aslında dinle düşün sadece. Sana bunları anlatanın hali ne olur bilmem Allah hayırlı etsin inşallah ama sana her an nefes aldıranın niye o nefesi verdiğini düşün elest-i bezmi ye git, dünya kadar geniş bi alandan düşeceksek eğer sırattan nasıl geçeceğimizi düşün, düşün birader şu dünyanın basından sonuna vakti sonsuzlukta bir AN.. Sen akli sıratından atıyosun kendini aklının ipinden tut kaldır ayağa düşüncelerini omuz tartıların çalışsın sağmı solmu düşün kardeş sen biraz bu arada benim içinde dua et:) Allaha emanet ol

Bu dünyada hepimiz bir şekilde imtihan ediliyoruz.yapman gereken,bizim imtihanımızda buymuş deyip kabullenmek ama asla mücadeleden vazgeçmemek.Depremde omurilikfelci olmuştum yaşadığım sadece felc degildi yanısıra birsürü kayıp dert sıkıntı.benimde aklıma geldi ölüm ne yalan söyliyim.hstneden çıkınca kendime şunu dedim.yaa mücadele eder engelini en asgari seviyeye düşürür yaşarsın bu hayatta,yada hergün isyan edip,kahredersin bir ömür insanlara muhtaç yaşayıp hergün ölümü getirirsin aklına.sonra düşündüm.güldeki dikeni görmek kolay,mesele dikende ki gülü görebilmekte.acıyı burdaki herkes derinden yaşadı zaman zaman hala sürmekte acılarımız.ama yokmu bizi güldüren sebepler,güzellikler.elbet var mesele bakmakta ve görmekte.hayat acı içinde gülümseyebilmektir arkadaş.vazgeçmek en kolayı.ben zor zamanlarımda hep sabır ayetlerini okumuşumdur.çok rahatlatıyor.kesinlikle mealden sabır ayetlerini oku.en sevdiğim sabır ayetlerinden biri.SABREDENLERE MÜKAFATLARI HESAPSIZCA ÖDENECEKTİR.zümer suresi 10. yada 11. ayet. bu ayet karşında insan nası mutlu olmaz,nası sabretmekten vazgeçer.biz tüm acılarımıza ragmen sabretmekten ve mücadeleden vazgeçmeyecez ki iki dünyamızda güzel olsun.bu arada psikiyatri tedavinide aksatmaman önemli.ama herşeyin başı sensin.kafandaki negatif düşünceleri sil ve başla mücadelene.istersen başarabilirsin.bu hayatta kalır mutluda olursun yeterki kendine inan ve bol bol dua et.Rabbim yardımcın olsun wesselam...

her hadise ve olayları hayra yormak lazım..Kendimize sormalıyız ne için yaşıyoruz,biz kimiz,gayemiz ve amacımız ne ,bizler başıboşmuyuz ,ne için dünyaya geldik, hesap verecegimiz yer varmı.Hidayet kapısı açıkken inşallah bu kapıdan hep beraber geçelim.Çünkü ömrümüzün sonuna kadar hidayet kapısı açık kalmıyabilir.En önemlisi bizler için en makbul olan ŞÜKREDİP, SABREDMEKTİR...

Merhaba arkadaslar,

Gecmiste bu sitede sorunlarimi ve dertlerimi paylastim.

Yalnizlik, arkadassizlik ve sosyallesme sorunlari yasamaktayim daha önce yazdigim sebeplerden dolayi.

Onümüzdeki haftalarda baska bir sehire is, egitim nedeni ile tasinacagim. 7 - 8 ay kalmam gerekecek o sehirde.
Daraliyorum, bunaliyorum, ne yapacigimi bile bilmiyorum.

Gidip gitmemekte bile karasiz kaliyorum

Kisiligim degismeyecek ve cekingenligimin ve takintilarimin artarak yükselecegini düsünüyorum

Dertlerime dert, sorunlarima sorun ekleyecegim diye dusunuyorum.

Yalnizligimada yalnizlik tabi, arkadassizligima, sosyal yalnizligima birde ailevi yalnizlik eklenecek

Insanlar yeni sosyal iliskiler kuracak, ben ise takintilarimin ve sorunlarimin esiri olacagim.

Bu süreci nasil atlatacagimi bilmiyorum, korkunc bir bunalim icindeyim.

Neler yapabilirim, bana yardimci olabilirmisiniz ?

TESEKKURLER

Iyi geceler

Bence arkadaşım burda yazılarınları iyi oku saidi nursini hasta riselaesini tavsiye ederim onu oku bence

Gittiğiniz yerde farklı olacak mısın acaba , garantisi var mı ??

bu ne ya bırak risaleyi sen kuranı kerimi oku. said nursi reklamı yapmayın burada.

Haber saldım dört bir yana
Karanfiller susuz kalmış
Muhabbete dost aradım
Bu şehri periler sarmış

Bitip tükenmez sigaram
Ciğerim nefessiz kalmış
Her şey yalan olsa bile
En güzel aşk zor olanmış

Söyle bana güzel kadın
Her şey yerli yerinde mi
Bırakıp gittiğin gibi
Deniz mavi gök yeşil mi

Bitip tükenmez sigaram
Ciğerim nefessiz kalmış
Her şey yalan olsa bile
En güzel aşk zor olanmış
DEPRESYONDASIN BENCE SEN Bİ PSİKOLOG A GÖRÜN..GÜNÜMÜZDE SENİN GİBİLER ÇOK...İNANCI YÜKSEK OLAN BUNALIMA GİRMEZ SORGULA BİRAZ KENDİNİ

namaz kılmak,her zorluğu yenmenin anahtarıdır.düzenli namaz kılmaya başladıktan sonra,birçok sorunu hallettim.

kimsenin relamını yapan yok zaten risale nurun reklama ihtiyacı yok bi kelimesini okumadan eleştirmek yalnış önce oku sonra eleştir kardeş

neden risale neden namaz kuran değil de said nursinin yazdığı? ben okudum eleştiri yapmıyorum namaz ve kuran öncelikken risale yi tavsiye edenlere gıcığım.

Konuya bakın nerelere çektiniz hemen.

Siz adamı daha da bunalıma sokarsınız.

İnş derdi olan arkadaş size bakıp daha da bunalıma girmemiştir.

@twilight;

Güzel kardeşim, bilip bilmeden yerli yersiz ifadelerle ortamı germe lütfen.

Herkes kendi görüşünü yazıyor buraya.

Birilerini sevmiyosun diye insanları yermenin yada kırmanın bi manası yok.

@sondemlerim;

Rabbim sanada acil şifalar versin.

Sanal ortamdan da olsa kendine bi dost bul, içini dökebileceğin.

Eminim rahatlarsın, hayata farklı bakabilirsin.

neyse konuyu dağıttım ortamı germeyelim arkadaşımıza ayıp olmasın ama son sözüm risele nur kurandan feyz alınmıştır burda okudum deyipte yalan söylemye gerek yok

kuan okuyan huzur bulur huzur bulan mutlu olur mutlu insan hayata baglanır:) senden dertli olup senden mutlu innsanlar varr kardeşşinanmak başarmanın yarısıdır inan başara biliirsin pes etmek müslümana yakışmaz:)

sondemlerim;

az ya da çok, engelli olmak zaten hayatı hep son demlerinde yaşıyormuş gibi yaşamaktır. Çok yorulduğun usandığın anlarda en yakın arkadaş ve kurtuluş olarak ölümü çağırmaktır. Bunu zaman zaman hepimiz zaten yapıyoruz. O normal.

Ben o zamanlarımda kendime şunu hatırlatıyorum. Sonsuz / sayı = 0

Eğer diğer tarafta bizi ebedi bir hayatın beklediğine inanıyorsak, burda yaşadığımız 30-40 veya 80-90 yıl ehemmiyetini kaybediyor. Sonsuz hayatın içinde senin 30 yılının değeri 0. SIFIR SIFIR SIFIR

Mevlana ne demişti: "Eğer rüyada kolun kesilmiş olsa uyandığında onun kesilmediğini görürsün." Budünya hayatı bir rüya. Ve rüyada bir yerlerimiz kesilmiş, ezilmiş, büzülmüş. Bir gün ölümle uyanacağız ve bir bakacağız biz bedenden değil ruhtan ibaretiz. Ruha eksiklik yok zaten. İşte tam da bu yüzden burda bedenine yatırım yapan değil ruhumuza yatırım yapma şansımız var. Çünkü bunun farkındayız.

Sonsuzdan bugüne baktığımızda ne kadar küçük şeylerle uğraştığımızı anlamış oluruz böylece. Ruhuna yatırım yap. İçerinde öyle bir derya deniz var ki. Bırak hiçbir şeyi anlamayan cahillere kendini ifade etmeye çalışmayı. Önce kendini tani. Keşfet... Dışarısıyla iletişimiz otomatik olarak düzelecek zaten. Bil ki; insanlar senin kendine verdiğinden daha fazla değeri sana vermez. Önce sen kendine değer vereceksin. Seveceksin kendini, çook seveceksin.

İnternette değişik ruhsal çalışmalar da bol miktarda var. Onları dinle, oku, araştır. Sen önce kendi elini tut sıkıca. Kendinin en yakın dostu ol.

Sevgiler... :)

Hiçbirşey ama hiçbirşey hayatı bırakıp gitmeye değmez.. Yarınlar sürprizlerle dolu bu yaşam denilen maceranın.. Bekle hele bi soluklan acelen ne? Zaten son durak senin şimdiden varmayı düşündüğün yer. Sevgiler

Üst Alt