Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yolun sonuna geldim arkadaşlar, ümitlerim tükendi. Bana yardımcı olabilir misiniz?

Hobileri olan bir insan hayattan sıkılmaz,mesela hayvanları sev,sex yap ,değişik yemekler ye,film izle,müzik dinle,atari oyna,arkadaşlarınla chat yap vs,vs,vs ama hep kendini düşünüpte çevrene karşı duyarsız olursan hayatta sıkıcı olmaya başlar ve ölümü düşünürsün,aslında sıkıcı olan hayat değil sensin..bu gerçekle yüzleşip kendine yeni meşkaleler bulmalısın ne seviyorsan onu yap ama sevgi dolu bir insan ol,ne dmiş mevlana,neye nasıl bakarsan o da sana öyle bakar,sen hayata öfleyerek püfleyerek bakarsan hayatta sana öyle bakar,bence hayat çok güzel ve bu dünyaya ikinci bir kez geleceğimizi zannetmiyorum ,böyle güzel bir dünyanın kıymetinin bilmemek nankörlük olur,burada ki bir çok insan sadece engellilerin sorun sahibi olduğunu sanıyor oysa ki engelli engelsiz herkesin derdi var.önemli olan güzellikleri yakalamak

yazınızı sonuna kadar okudum cnm ya.elbetdeki hayatda hiçbir insan aman aman mutlu degildir sen anmaki ben engelliyim böyle diye hayır öyle degil engelli engelsiz her insanın kendine göre sorunları vardır.biraz inanç ve irade meselesi olay sanırım tabiki yaşın verdiğide var.hayatı;her akşamın nsl bir sabahı,her inişin bir çıkışı varmış gibi düşün.ve hayatın hep olumlu taraflarından ve sana yaşamın süresince elbetdeki zerre kadartda olsa bi güzelliği olmuştur o tarafıyla bakmaya çalış.inancın nsl bilmiyorum ama maneviyat çok önemli.Allah ile kul arasındaki diyalogdan bahsediyorum manevi huzur.dua gece özellikle dilinden düşürme inan ve göreceksinki hayata bakışında degişecektir.ALLAH insana taşıyamayacagından fazla yük vermezmiş ki;sen ne kadar ve sevdiği bir kulmuşsunki yüklerinin farkındasın.ama isyan etme.elbet karşılıgını alacaksın.seni sevenleri üzme.daha yolun başında bittim yolun sonuna geldim gibi dramatik laflar etme.hayatını sen başlatmadın ve sonlandırma gibi bi lüksün olamaz.ha onun aksi bişey yaparsanda o zaman iyi düşün o tarafda şimdikinden dahamı iyi olacaksın yoksa günahınla rabbini karşınamı alacaksın.bu daha ağır bir durum bence.beterin beteri vardır.pozitif ol.öyle drla ilaçla yapamadıysan dediğim gibi maneviyatını güçlendirmeye o ortamlara girmeye çalış.Huzur seni bulacaktır.a.e.ol.

SERAFİM;

Aslinda ugraslara mesgaleleri olmayan bir insan degilim yapmaktan mutluluk duydugum seylerde var ancak toplumun bir ferdi olamadim, insanlarla kaynasamadim ve yalnizligim beni esir aldi.

Arkadassiz, yalnizda hicbir hobi, eglence, mesgale zevk vermiyor dostum.
Iyiyide kötüyüde yalniz yasamak cok koyuyor bana.

Yalnizligimi yene bilseydim, yasamdan eskisi gibi zevk alabilirdim diye dusunuyorum. Olmadi, olmuyor, birseyleri belkide yanlis veya eksik yapiyorum.

Ilgin icin tesekkurler

Derdin ne kardeşimm

Paşa senin sorunun psikolojıkmi yoksa senmi üretyorsun

Paşa beni dinlyormusun

aliergin02;
Yasadiklarim psikolojimi etkiledi diyelim.

Ciddi anlamda yalnizlik yasiyorum, sorunu kendim üretigimi sanmiyorum, günlük yasamimda hissetigim seyler... Evet abi dinliyorum

Benim gözüm benim paşam insanın ruhu eger yanlızlık eger sıkıntı ve kederlerle hiç bişeyden zevk almyorsa kendini kafesteki kuş misali hissedyorsan bu dunyada sanki tek başına kalmış isen sana müjdeler olsun allah seni seviyor ve seni temizleyip kendine yöneltmeye çalşyor bu sen için nimmmet anlarsın anlamasın senin bilecegin bişeydir senin duygularıının aynısını ben 7 yıla aşkın yaşadım ve şu an benden daha mutlu insan yok o zamnlarda gökten altın yagsa benim için farkedmezdi ama şimdi tam tersi oldu ha ne yaptım allaha ve dine yöneldim içimdeki boşluğu namaz zikir ve ibadetlerde doldurdum şimdi azraile bile el salarım

Bazen sinandigimi dusunuyorum acikcasi, ama dayanacak gücüm kalmadi sanki, bilmiyorum, dayanma gücümün son noktalarina geldim diye düsünüyorum...

Ya paşam bu dünyanın kahrını yükünü sanyormusun sen tek yaşyosun sen gibi milyonlarca var en güzeli kuranı kerimin türkçesini al oku bak nasıl değşecek hayat

Tavsiyen icin tesekkurler

Burada bulabilirsem okuyacagim tekrar turkcesini

kesinlikle doktora git.
birazilaç tedavisi biraz da sosyal yönünü kuvvetlenirmeye çalışırsan bu durumu aşarsın..
saygılar..

TABİKİ SINANIYORUZ imtihan ediyor yaratan ,ayrıca ne kadar karamsarsın , ölümü düşünmekde nedemek aklından bunu çıkar
tamammı bencil olma ,sen ölürsen geride kalanları bu acıya mahkum edeceksin buna hakkın yok annen baban sevenlerin yokmu ,onları senin başında aglarken düşün bi an bencil olma hayata tutun ,kurana sarıl devayı orda bulacaksın huzur allaha sıgınmakda ,intihar eden bi genç kızın ailesini yakından tanıyorum onların yaşadıkları acıyı bilsen böyle düşünmezdin seni sevenler için ALLAH yarattıgı için yaşamak zorundasın ...

Herşeyden önce hayatının odağına kendini koy. Ümitlerini, hayallerini birine bağlamaktan vazgeç. Arkadaşın yoksa yok, sosyal olamıyorsan olama. O kadar da önemli değil. Ayrıca sosyal olmak da çok yıpratıyor insanı. Gelen törpülüyor, giden törpülüyor.

Kısacası başkası odaklı olma. Her şey daha güzel olacak. Yaradanını unutma. 'O' kulunu unutmaz.
"Allah'a güvenene, Allah kâfidir!* Talak sûresi (65)"

Aynen katılıyorum Abher... Çok kıymetli görüşün için teşekkürler...

bu dünyada dost istersen ALLAH cc yeter meşgul olmak istersen ibadet yeter ibret almak istersen ölüm yeter bunlarda yetmez dersen narı cehennem yeter

Üst Alt