Üste arkadaş yazmış gideceğin yeri Gürcistan'a git eğer türkiye'den çıkmak isteseydim gürcistana giderdim nedenleri ise..
Gürcistan Türkiye Kıyaslayalım..
Gürcistan'da yaşamak nerdeyse bedava bizim devletimiz gibi dayamıyor vatandaşlarına vergiyi aylık 1000 lira gelirin olsa çok rahat yaşarsın krallar gibi yaşarsın orda
Trabzondan gürcistan 3 saat benim bulundğum konumdan her ayın 28'inde giderim benzin almak için
Türkiye ile gürcistan kıyaslanmaz ama bilgi vermek için anlatıym bildiklerimi..
Ben bmw arabası kullanıyorum 3 LT motora sahip türkiye'de kullanılamayacak bir araba kullanılırda devletimiz rahat braksa ama Forever Gürcistan
Türkiyede bu araba ya yılda verdiğim vergi çok yüksek benzin konusuna değinmiyorum bile
Türkiye'de 780 TL'ye fullediğim depoları gürcistanda 385 TL'ye dolduruyorum..
Türkiyede en ufak parçası 150 euro ama gürcistanda çok ucuz hemde çok..
Türkiye'de engellilere asla halkımız yardım etmez ama gürcistanda öyle değil bi engelli görünce halk yardıma muhtaçsa herkes elinden geleni yapıyor,derken bir defasında bir olaya şahit oldum orda engelli bir insan tekerlekli sandalye ile yolun karşısına geçecek ama trafik akıyor adamlar trafiği durdurdu bi tanesi indi karşıya geçirdi insanı türkiyede olsa bırak trafiği kapatmayı arkaya biriken arabalar basar kornayı küfrü....
Gerçekten türkiye'den çıkmak istiyorsan Gürcistan'a git derim orda insanlar birbirine saygı gösteriyor devlet halkı vergilerle soymuyor hayat şartları gerçekten çok iyi 3 yıldır gidip gelirim gümrük geçiş 1 TL verip giriyorsun 1 hafta kalmıştım orda gerçekten sevdim halkını ve yönetimini...
Ayrıca devletin engellilere tanıdığı avantajları sayma bile saymıyorum gidip yaşaman gerek...
Sizede Kolay Gelsin Değerlendirin Derim Sölediklerimi...
Gürcistan Batum Gezmeye değer bir yer giriş 1 TL herkesin gitmesini tavsiye ederim..
Saygı ve Sevgiyle Kalın...
Dostça Kalın