Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışında avrupa ülkelerinde çalışan engellilerin durumunu nasıl öğrenebilirim?

ÖzgürKız

Düşüncemiz farklı değilde.ülkenin bu konudaki yaptırımlarında farklılık var desek.

besalti20

Bana göre engelli 20 saat çalışıyorsa 20 saat ücret almalı. Asgari ücretin altındaysa devlet tamamlamalı.

ÖzgürKız

kesinlikle haklısın. çalıştığı kadar ücret almalı. adam 20 saat içersinde örneğin idari izin isteyebilmeli... anlatmaya çalıştığım o.
20 veya 40 nee kadarsa idari izinde olmalı. illa ki o saatini tamamlayacak diye bir zorunluluk olmamalı.

ÖzgürKız

Rahatsız his ettiğim zaman (her zaman değil)
hastanelik bir durum olunca,tahlil,ilaç yazmak,muayne olmak vs.
Aileden biriyle ilgili bir durum,iş vb. olunca.
Kurum amirinin insiyafiti ve duyarlılığı.

ÖzgürKız engelli ayrımı olmalı saglam adamla engelli bir olurmu daha öncede bu konu hakkında tartışmaya girdik senle engelliye pozitif ayrımcalık olmalı daha hafif işler verilmeli

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM!

Yaptığın işe bağlı. Ben okuyup mesleğimi aldım ve böyle bir ayrımcılığa gerek duymuyorum.

[FONT=sans-serif]Kamu kurumunda çalışan bir engelliyim ve avrupa ülkelerinde çalışan engellilerin durumunu şartlarını vb. öğrenmek istiyorum ve bu farklılıklara yönelik bir proje yapmak istiyorum. Bilgisi olan varmı bu konuda.[/FONT]

besalti20

çek cumhuriyetinde engellilere yönelik cinsel ihtiyaçlarını giderecek uygulama başlamış :)

bunun üstüne ne yazılır bilemem

Almanyada abim tip 1 şekerden malul 1 ayak parmağı kesik ayağındaki yara için 3 günde 1 hemşire geliyor haftada 1 gün 1 eleman araçla gelip alışverişini yapması için abimi alışveriş merkezine götürüyor evinin 400 euro ya kadar kira elektrik yakacak gideri { ay bazında } devletce karşılanıyor yılda 2 kez 15 gün olmak üzere hem tatil hemde hastalığı konusunda eğitim gördüğü merkeze gidiyor

Başparmağı olmadığı için devlet özel ayakkabı yaptırıyor varda var

En basiti geliri ne olursa olsun engelli birey ailesi yanında ise aile reisinin hesabına bakım parası yatıyor yada sigortasının karşıladığı orana dahil olup tedavi merkezlerinde kalabiliyor

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM!

Yaptığın işe bağlı. Ben okuyup mesleğimi aldım ve böyle bir ayrımcılığa gerek duymuyorum.
benim demek istedigim iş yaparken hafif işler verilmeli çalıştıgı saat ücreti konuşmuyorum sizin yukarıda konuştugunuz olay farklı hiç engelliyle saglam adam bir olurmu yapılan iş çok önemli bana göre sizin işiniz rahat oturdugunuz yerde para alıyorsunuz digerleri ne yapsın devlet işi iyi ya özel sektör herkez devletide kazanamıyor özel sektör kabus engellinin canını alıyor normal insanla aynı işi yapıyor engellilere diyorum hafif işler verilmeli

Üst Alt