Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışından araç getirmek için tekerlekli sandalyenin girebilmesi şartı hangi..?

metehan50*

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benim % 100 engelli yatalak bir oğlum vardır.Daha önceden 2007 yılında Almanyadan bir araba getirttim ve şimdiye kadar da o arabayı kullanıyorum.Arabayı değiştirmek istiyorum.Yurt içinden bir araba almayı düşünüyordum.Fakat fiyatlar dövizdeki artışla çok yükseldi.Yine rotayı Almanya ya çevirmiş durumdayım.

Gümrük muayene memuru ile görüştüm.Ben minibüs tipi bir araç almayı düşünmüyorum dedim.Memur da tekerlekli sandalye araca kolayca giriş yapabiliyorsa hangi aracı alırsan al bizi ilgilendirmez dedi.Ben de Mercedes GLC 250-Volvo XC90 ve Bmw x3 almayı düşünüyorum dedim.1-3 yaş arası ve Sandalye ile girebiliyorsa sorun olmaz dedi.

Arkadaşlar bu arabaların yerden yüksekliği 1,70 cm üzerindeler.Ben engelli oğlum için sandalyede oturamadığından daha hiç tekerlekli sandalye kullanmadım.Tekerlekli sandalye ölçülerini de bilmiyorum.Daha önceki vw sharan aracımın yüksekliği 1,73 cm idi.1.70 yükseklik olan bir araca tekerlekli sandalye rahatlıkla girebilir mi?Fikri olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok memnun kalırım.

Not: Volvonun yerden yüksekliği 1,77 cm,Bmw x3 1,68 cm ve mercedes GLE 180 Cm dir.

Arkadaşlar konuyu bilen kişiler cevap verirlerse sevinirim.Tekerlekli sandalye ölçülerini ve araba konusunda meraklı olan arkadaşların cevaplarını bekliyorum.

Bülent bey sanırım % 90 ve üzeri engelli için araçta motor hacmi aranmıyor.Ayrıca tekerlekli sandalye girebilen araçları kabul ediyorlar.Bu araçların otomobil veya küçük minibüs özelliğinde olmalarının önemi yok.En azından ben öyle düşünüyorum.

Üst Alt