Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurtdışından sandalye alıp yolcu beraberinde şekliyle Türkiye'ye getirebilir miyim?

Koray35

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Nisan ayında manuel sandalye ile isviçre zurihe gideceğim. Gitmişken ayağa kaldıran (standing pozisyonu) akülü sandalye alıp Türkiye'ye getirmek istiyorum. hangi model marka , nereden , ne kadara bulabilirim, uçağa alma şartları nelerdir( ağırlık vs). hiçbir bilgim yok. bilen arkadaşlar tavsiye verebilirse çok sevirim. şimdiden teşekkürler

@Koray35, bir sandalyeyi yolcu beraberinde getirmek mümkün ama ikinci bir sandalye tamamen o an kullanılan inisiyatif meselesidir. getiren var mı, oldu şimdiye kadar? evet, oldu. Getiremeyen var mı? Evet, o da var. Gideceğiniz hava limanında bu işlere bakan yetkiliye sormak lazım. İki sandalye alacağım dersen olmaz derler ama biri zaten benim kullandığım, diğerini tamiri getirmiştim, ya da ikisi ile seyahat etmek zorundayım, yardımcı olabilirseniz derseniz mümkün olabilir.

Eğer iki sandalye için olur çıkarsa o zaman akülerinizin kuru olması lazım. Çok büyük akülerde, örneğin 100 Ah ve üstü sorun çıkarıyorlar.

İkinci bir ihtimal: Beğendiğiniz sandalyeyi orada yerleşik biri size hibe ederse, resmi yollardan ve gümrükten geçirerek getirebilirsiniz. Ancak satmamak ve devretmemek kaydıyla!

@hozgul cevabınız için teşekkür ederim. aslında aklımdaki düşünce eğer oradan akülü sandalye alabilirsem , giderken kullandığım manuel sandalyeyi orada bırakıp sadece akuluyu getirmek.
ama dediğim gibi hangi model marka , nereden , ne kadara bulabilirim, uçağa alma şartları nelerdir( ağırlık vs) hiçbir bilgim yok. özellikle standing pozisyonu (80-90 derece) bir akülü sandalye istiyorum

@Koray35, tanınız nedir? neden ayağa kaldıran bir sandalye istiyorsunuz?

@hozgul c5-6 of. gün içinde çok oturuyorum. 2 saatte bir ayağa kalkıp hem bası yarasından kaçınmak hem de bacaklarıma yük binip kas-kemik erimesini azaltmak için ayağa kalkıyorum.

@hozgul ne sakıncası olacak hocam :). 2005 te geçirdim kazayı. denize balıklama atlamaktan

@Koray35, hekimler, sağlık profesyonelleri daha iyi bilecektir ama 20 yıl boyunca osteoporoz zaten oluşmuştur. otururken ayağa kalmak dizde, kalçada ve ayak bileğinde ciddi bir basınç oluşturur. kaval ve uyluk kemiğinde ciddi riskler barındırır. eğer mutlaka dik pozisyonda kalak istiyorsanız o halde size mutlak önerim tilt table denilen cihazı kullanmanızdır. Cihaz büyüktür ama sağlıklıdır. Eğer ortez ve paralel bar ya da yürüteç ile bu hareketleri yapabiliyorsanız zaten ayağa kaldıran sandalye almayın.

Ayağa kalmak sizi bası yarasından kurtarmaz. Günün 16-18 saati (sizin gibi) sandalye üstünde kalan biri olarak söylüyorum ki iyi bir havalı minder bası yarası riskini ortadan kesin kaldırır. Ancak geçişler, yattığınız yatak, banyo ve tuvalet gibi durumlarına da dikkat etmek şartıyla.

Sandalye seçimine gelince, ben olsam namı olan, markası belli, rüştünü ispatlamış iyi bir sandalye tercih ederdim. Mutlaka ayak uzatma, tilt ve sırt açısı elektrikli ayarlanabilir olsun isterim. C5-6 olup manuel sandalye kullanan çok insan var. Üst gövde kontrolünüz çok ama çok kötü değilse bana sorarsanız hem manuel hem de akülü sandalyeye sahip olmalısınız.

Üst Alt