Bence yine aynı hataya düşüyorsunuz, sahiplenmek..
Ne demişti Can Yücel;
'Hatta elini ayağını bile çok sahiplenmeyeceksin.
Senin değillermiş gibi davranacaksın.'
Bunu şu sözleriniz için söylüyorum ;
'acımaz akıl fikir verirsiniz ve en önemlisi yarın bunalıp çekip gitmezsiniz... "yasemin ama benimde bir hayatım var" diyemezsiniz. yada deyin, platform çok kalabalık, bulurum ben en sabırlıları, onlara sararım'
Kimseden sabah akşam gece gündüz bütün işlerini bırakıp sizinle ilgilenmesini bekleyemezsiniz..
Bi süre sonra görünen o ki bunları -belki- onlar diyemeyecek olsalar bile siz demeye başlayacaksınız, çok ilgilenirse 'bana acıyorsun' yada en ufak bir kopuklukta 'biliyorum seninde hayatın var' triplerine gireceksiniz..
Ve gitmelerine zemin hazırlayacaksınız.. Ne kadar sabırlı olursa olsun bir insan kendisine artık huzur vermiyorsa karşısındaki en tahammülsüz kişi olurlar ve giderler.. Bu sizin içinde geçerlidir, ya gitmek isterseniz? Bence sizde öyle yapın, size enerji veren kişileri tutun etrafınızda.. Gitmek isteyen giderler gitsin, kalanlar sizin(le)dir..
İllaki sürekli sizi motive edecek birisi olması da gerekmiyo bence karşınızda.. bazen bir söz, bir şiirde insanın suratına tokat indirilmiş gibi gelir ve kendine getirir insanı. tavsiyem pozitif enerjiye yönelik yazılar okumanız..
Çünkü bi yerden sonra ezberliyorsunuz artık hep aynı teselli cümlelerini, kendi kendinizi tedavi etmelisiniz bence.. Bunu yapmaya çalışırkende insanların kendilerinden daha kötülerini düşünmelerini anlamıyorum, çokmu mutlu olunuyor bi başkasının kötü olmasıyla.. E birileride sizi kendilerinden daha kötü olarak gösterirse ölmeli misiniz o zaman? Başkalarının ne yapıp yapamadıklarını değil, kendisinin ne yapabileceğinizi düşünmeli insan..
Belki bu olay başınıza gelmeden önce koşuşturmalardan vakit bulamadığınız ama çok istediğiniz aktiviteler varsa bunlara katılabilirsiniz..
Kimseye kapılarınızı kapatmazsanız, size enerji verecek kişileri tutarsanız etrafınızda ve mutlu olacağınız şeyler yaparsanız, gülmekten vazgeçmezseniz, çok sahiplenmezseniz başarırsınız bana göre..