Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zekalı kişilerde psikiyatrik hastalık, unutkanlık ve dikkat eksikliği olması nedendir

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
631
Reaksiyonlar
350
Yaşayan her insan zekimidir? (Bir insanın bir gün yaşaması bile zeki olduğu anlamına mı gelir? Bu dünya ile öbür dünyayı
Bilmeyen kişi yinede zekimidir?

Zeki insanlarda aşırı unutkanlık olurmu?( insan neden unutur?)
Ben zekiyim diyen kişilerde zeka geriliği olamaz mı..

Bir İnsan yaşaması için zekaya ihtiyaç duyar ve özellikle tek başına yaşayan insanlar için. Eğer zeka hiç olmasaydı toplumlar ve teknoloji diye birşey olmazdı. Bu tezden gidersek Demekki her insan zekidir. Örneğin bir kişi sadece öbür dünya için aklı varsa duygusal zekası bu yöndeyse ve bu dünyaya zekası çalışmayan aklı almayan insan ne kadar zekidir bilimsel açıklaması yoktur belkide

eğer psikiyatrik rahatsızlığınız varsa bunları düşünerek daha çok yoruluyorsunuz ama biliyorum insan duramıyor düşünüyor işte. hayata yüzeysel bakmak daha iyi derinlere dalınca olmuyor

Merhaba cevabını rica edeceğim2 soruyla başlayalım

1) zeka ne demektir?
2) ben Müslümanı m sizi bilmiyorum ve özgürsünüz tabi.
Kuran zina etmeyiniz diyor peki 2 kişi var olsun vebunları astronot aracıyla mars veya ay yüzeyine indirelim

Burada yaşayacakları Cinsellik yine zina olur mu başka bir örnek de alabilirsiniz örn hırsızlık

Beyinde hipokampüs denen kalıcı hafıza merkezi vardır burası zarar görürse hafıza gidebilir. Ayrıca sensitivite nin olduğu amigdala ile yine hafızayla bağlantılı sanırım epitalamus vardır. Korteks i olmayan bir canlı nın hafızası yoktur denebilir. Vücudun ise somatosensori kkortekste bir haritası vardır. Vücutta epitel dokudan gelişmiş pnöronlar veya nöron sistem hasara uğrayabilir. Şimdilik özetle aktarabileceklerim bunlar

Hayırlı geceler

felsefe hiç zevkli bir hobi değil bence. daha dinlendirici hobiler var onlara yönelin derim

Süper zekayım ama yeni bilgiler ve eğitime vb kapalıyım bunun nedeni ne olabilir?

Süper Zekayım zekamın farkındayım ama yeni bilgi öğrenmeye vs. kapalıyım. Bunun nedeni ne olabilir? YENİ ŞEYLER ÖĞRENMEYE KAPALIYIM benim kafammı kapalı acaba?

Üstün zekalılar okuluna gidebilirsin...🙂

herkez süper zeka zaten
zeka diye birşey varmı acaba

Paranoya
Ben iki tarafıda düşünüyorum belkide bu yönde zeki olabilirim. (EVET BU YÖNDE OLABİLİR)

Nurtan
Gidemem oraya😁😁😎

Kilitli olabilir, anahtar lazım

(ben)
Kilit çok önemli en önemliside anahtar doğrusu.

Paranoya
Ben şimdi bu çocukla birmiyim hiç. O filozof

Ben yeni şeyler öğrenemiyorum ben buna bitiyorum doğrusu. Olduğum yerde sayıyor gibi hissediyorum kendimi bir de çevreme vede akranlarıma bakınca.

bir disiplin içinde hareket edilmiyorsa öğrenmek zorlaşır. günümüzde internet üzerinden erişebileceğimiz bilginin sınırı yok fakat sabahtan akşama bilgisayarda makale okumak insana çok fazla şey katmıyor, bir şey öğrenemiyorsun ya da öğrendiğini kısa sürede unutuyorsun. bu duruma kıyasla, sıradan bir muhabbette, basit bir tartışmada, okulda daha hızlı ve kalıcı bilgi aktarımı sağlanabiliyor. bu durum, zihnimizi uyaranlarla ilgili. öğrenme zorluğu yaşıyorsanız, öğrenme biçiminizi gözden geçirmeniz faydalı olabilir.

öte yandan zeka denen şey tartışmalı bir kavramdır. mesela adam çarpım tablosunu bilmez fakat müthiş bir ticari zekayla devasa servet edinmiştir. başka birileri sosyal zekasıyla çok geniş bir çevre edinebilir, kimileri çok iyi ezber yapar, kimileri duygusal zekaya sahiptir. bu zeka denen şey herkeste az çok vardır, keşfedilmeyi, kullanılmayı bekler.

Dıkkat eksıkıgı bendede var ama odaklanıncada ı cevremle baglantım kesılır .Unutkanlıkda var.

Son düzenleme:
Yüksek zekayla psikiyatrik rahatsızlık (hele hele bipolar ve şizo- gibi psikotik rahatsızlıklar) arasında hiç de öyle gerçekten var denilecek derecede bağlantı olduğunu düşünmüyorum.

Sadece bu tarz durumda olanların küçük bir kısmı aynı zamanda zeki olduğu için göze batıyorlar ve yanlış bir genelleme ortaya çıkıyor.

Einstein'de şizofreni-psikotik genler var ama emin olun psikiyatri kliniklerindeki hemen hemen herkesin Einstein'i geç normal üstü zekaya sahip olma durumuyla alakası dahi yok. Hatta ben bilhassa bu tarz hastalıkların düşük zekalı olmayla bağlantılı olduğunu bu tarz insanları müşahade ettiğimde görmüş haldeyim.

Zaten delilik ve ahmaklık ekseri zaman birbirinin yerine kullanılan mefhumlar. Hatta deliliğin haddini aşmış ahmaklık olduğu aşikar. En azından kendimde bu durumu gördüm. Ama tabi psikiyatristler politik doğruculuk yapıp bunun böyle olduğunu ayan beyan söylemiyorlar.

Bnde de oluyor o durum çok unutkanım ama bir o kadarda çok dahiyim sanki aslında çok zeki insanlarız ama odaklananamak mesele... 😔

Mesele bir bipolar aynı ayna iki kişi ile konuşuyor yani diyelim arkadaşın denk geldi konuşuyorsun o arada telefon çaldı aynı anda ona cevap veriyorsun yada sayısal verileri yapıp aynı anda biraz illerdeki konuşan iki kişinin muhabbetbetini bile duyyaybliyorsun beyin çok uyarı veriyor mesela

biliyorsunuz genel teori bizim rahatsızlığımızda beyinde salgılanan dopaminin fazlalığının etkili olduğu yönünde ve dopaninin zekayla olan bağlantısı da büyük oranda kabul görüyor zaten hastalığın belirtileri de şüphecilik, hezeyan gibi belirtiler değil mi ki bu aslında insanı sorgulamaya arastırmaya düşünmeye itiyor
gelmiş geçmiş tüm filozoflara bakın aslında hepsi sorgulayan insanlar sorgulamadan süphe etmeden hiçbir cevabı bulamayız bunun için bu özelliğe kötü birsey diyemeyiz
ama, etrafımızdaki herseye süpheyle yaklaşmak takip ediliyor hissi durup dururken oluşan zarar göreceğim düşüncesi ya da süper kahraman sanmamız kendimizi sorgulamanın çarpıtılmasıdır ki bu da hayatı bizim için cekilmez hale getiriyor
bundandır, boşuna demiyorlar delilikle dahilik arasında ince bir çizgi var diye

Akıl Oyunları filmini izleyip işte bende böyleyim diyen çok tip var halbuki hiç alakası olmadığı gibi hatta tam tersi şu soruyu hep sormuşumdur kendi kendime acaba ben akılsız (aptal,salak ,ahmak...v.s.) bir insan olduğum için mi psikolojim bozuldu yoksa psikolojim bozuk olduğu için mi çoğu kez akılsızca davrandım hala daha bir sonuca varabilmiş değilim bu konulardan anlayan biri ile uzun uzadıya konuşmak isterdim neden böyle düşündüğümü ama çevremde öyle biri yok maalesef ayrıca sorgulamak konusu faydalı şeyler için olduğu zaman (bilim ,bilgi ,inanç v.s.. ) bir değeri var yoksa önüne gelen her olay ve kişiden hatta kendinden bile şüphe duymak paranoyak olmak övünülecek bir meziyet olmasa gerek.

sokrates bizi o kadar iyi tanımlıyorsun ki inan ki her yazdığın kelime cümle tamda bu diyorum geçen gün bana sormdlupun soruyu hatırlatır mısın çünkü pazartesi doktora gitçem bakalım

[FONT=arial]ABD'de yapılan araştırmalar, delilik ve dahilik arasındaki ince çizginin bir deyim olmanın ötesinde bilimsel bir gerçeğe dayandığını ortaya koydu. ... Uzmanlar, delilik ve dahilik arasındaki yakın ilişkiden "DARP-32" isimli bir genin sorumlu olabileceğini belirtiyor.[/FONT]

tapasya benim soru şuydu ; Mani döneminde iken kendini üstün önemli biri gibi görmenin daha doğrusu öyle zannetmenin bilinçaltında yatan asıl sebebi nedir ? tamam beyindeki hormonlarla alakalıdır belki ama neden beyin bu şekilde tepki veriyor neden kumandayı resmen eline alıp senin kendini bu şekilde görmeni istiyor ya da sağlıyor yaşadıkların mı ,bastırılmış duygular mı nedir altında yatan asıl sebep ? Birden hiç olmadığı kadar öz güvenli enerji dolu birine dönüşmek hatta bunu dahi aşmak üstün vasıflara sahip önemli biri olduğunu sanmak falan mutlaka altında yatan geçmişte yaşadıklarınla, kişiliğinle ya da bastırılmış geriye atılmış bazı duygularınla mı alakalı acaba bunu merak ediyordum .

Anında unutuyorum. Bunun nedeni sadece psikiyatrik hastalıklarmıdır?

Anında unutuyorum. Bunun nedeni sadece psikiyatrik hastalıklarmıdır?

_gülDÜNYAren_ yeni kullanıcı ismim bu olabilirmi?

Yaşamak için zeka gerekseydi çimen yaprağı da, hamam böceği de, balık da, bakteri de hayatta kalamazdı. :)

Son düzenleme:
[FONT=Verdana]@ayDÜNYAvazo[/FONT][FONT=Verdana]
Uzmanların dediği gibi '' bize ancak sorun yaşadığını farkında olan ve buna çözüm arayan zeki kişiler gelir'' :)

[/FONT]

''Kalamazdı'' değil, 'kalabilirdi' olacak o :) :D

Üst Alt