Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zekalı kişilerde psikiyatrik hastalık, unutkanlık ve dikkat eksikliği olması nedendir

Zeki insanların zekadan başı ağrır, geceleri uyuyamaz, her şeyi kolay kolay unutmaz. kullanılmayan gereksiz bilgileri bilinç yoluyla devre dışı bırakır. kendimden biliyorum. :D;):D

Zeki Ama Saplantılı kitabını size öneriyorum, okumalısınız bu soruya o zaman yanıt verebilirsiniz.

ayDÜNYAvazo

Güldüren güzel nik fakat ikinci bir emre kadar nik değişimi yasaklandı, gelelim soruna unutmak gerek düşüm bir gerekli gereksiz her şeyi bilmek insan beyni bilgisayar degil ki
.

narinçiçek kitabın yazarı kim okuyucam
Arkadaşlar bnce en büyük sorunumuz odaklanma bakın yapacağımız iş var önümüzde ama o anda ne oluyor ise beynimiz bize başka emir veriyor ve biz heö o işten hmde kendimizden zaman kaybı yapıyoruz odaklanma ve kendini üstün görme tüm sorun bu... Maalesef 😔
sokrates dün sordum doktora dediki bana dopakin ile alakalı hormonlar o anda fazla salgılanıyor yada tam tersi yani bnm anladığım buydu ve artık sorgulama dedi hasta olmasan bu halde olmazdın anın tadını çıkarmak daha keyiflimiş..

narinçiçek çok teşekkür ederim peki başka kitap tavsiyen var mı bipolar ile ilgili okuyacağım😔

Okuduğumu hiç anlamıyorum, kitapta okuyamıyorum, kendimi veremiyorum okumaya
Bunun nedeni ne olabilir arkadaşlar yaş 36 bu arada. Küçüklüğümden beri kitap okumuyorum. Kendimi veremiyorum da kitabı okurken.

Bunun nedeni zihinsel veya psikolojikmidir?

Ben kitap okuyunca uykum geliyor. :) Ne zihinsel ne psikolojik ağaç yaş iken eğilir diye boşa dememişler. :) Alışkanlığınız yokmuş zaten kendinizi verememeniz normal yani.

"Niye Kitap okumuyorlar?" Demek "niye piyano çalmıyorlar? " demek gibi bir şeydir. Kafayı kitap okumaya alıştırmak parmakları piyano çalmayı alıştırmaktan kolay değildir. Ona göre yetişmek, hazırlanmak lazım gelirdi. Okumak bir kitaptan alınan elemanlarla kendine bir manevi dünya yapmak onun için de tek başına yaşayabilmek demektir. Bu, ta çocukluktan başlamış uzun ihtiyatlar ve egzersizler neticesidir.
Reşat Nuri Güntekin
Anadolu Notları, Reşat Nuri Güntekin
Sayfa 62

Unutkanlık gerizekalılık belirtisi midir çünkü ben öyle hissediyorum çoğu zaman, olaylar yaşanıyor bitiyor benim aklıma sonradan geliyor keşke şöyle deseydim böyle yapsaydım diye beynim sonradan çalışıyor jeton geç düşüyor sonrasında gelen pişmanlık duygusu... Baya baya gerizekalı hissediyorum, bunu genelde hakaret için kullanırlar ama zekam geriden geliyor maalesef, gerçi tüm psikiyatrik hastalıkları hakaret ve aşağılamak için kullanırlar ya...

Psikolojik hastalık zeka seviyesini düşürüyor mu yoksa etkisi yok mu ?

Psikolojik hastalık zeka seviyesini düşürüyor mu yoksa etkisi yok mu ?

Zeka konusu yoruma açık ama bazı hastalarda "farkındalık" seviyesi yüksek oluyor. Okuyup araştırır vs kendisini ve etrafında olup biteni gözlemler. Zamanla sağlam bir içgörü geliştirir.

@perseküsyon içgörü olayı doğru bizim gibiler çok düşünür ve çok sorgular şüphecidir aynı zamanda ister istemez böyleyiz yani .:eek:

b1p1ezm
@sokrates ... yazdıklarına katılıyorum. Sürekli olasılık hesaplarım Bir şey olmadan önce bütün seçenekleri sorgularım ;) dediğin gibi ister istemez böyle oluyor Bu zihinsel enerjiyle yaptı
b1p1ezm
ğın işe odaklanınca çok güzel oluyor İşlevsellik artıyor

perseküsyon olumsuz tarafı da takıntılardan olsun gerek ilaçlar gerek hastalık yüzünden olsun sağlıklı düşünememe yanlış kararlar verebilme .

sokrates ... sağlıklı düşünememekten kastın muhakeme güçlüğü gibi şeyler mi ?

perseküsyon aslında ben kendimden biliyorum bu hastalık sebebiyle oluşan takıntılarım ya da duygularımın etkisinde fazlaca kalmam yüzünden çok hatalar yaptım hasta olmasam daha sağlıklı düşünebilir o hataları da yapmazdım biliyorum eski halim yani hastalıktan önce daha mantıklıydım gibi geliyor .

sokrates ... sıkıntı yapma. Bu hemen herkeste olan bir durum Bundan sonrası için daha mantıklı davranırız

@perseküsyon yok sıkıntı yapmıyorum bir tespitte bulunuyorum doğru mu değil mi sence ne dersin ? Olumlu tarafı da var zekaya ya da düşünmeye yönelik olumsuz tarafı da yani onu demek istiyorum

sokrates .. pzikozun negatif belirtilerinden bahsediyorsun sanırım Beni fazla etkilemiyor Bunda en büyük etken de işimde verimli olmam

@perseküsyon aslında psikozdan bahsetmiyorum ama zaten hastalıklarımız farklı ben bipolarım aynı değildir tabii belirtileri .

Üst Alt