Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Zihinsel engelli gurubundan EKPSS'de 72 puan aldım. Atanabilir miyim?
Merhaba ben ortaöğretim ekpss zihinsel engelli raporu ile birlikte sınava girdim puanım 72 acaba bu puan ile büro ofis kamu alanında bir yere girebilir miyim
@cmaydn, vallahi kardeşim sana doğruyu söyleyeyim benim ortaöğretim puanım 89,267 ben bile yani ikinci atamada bile yerleşme oranımı %60 falan görüyorum sen 72 ile kardeşim çok zor
Ama hükümet derse ki seçim var ben engellilere 15.000 kontenjan açıyorum belki o zaman çok düşük de olsa bir ihtimal
Yine de başvur zihinsel engelli kontejanıyla girebilirsin.İşitme engelli kontenjanı gibi bölümleri varmış.Engele göre de sınıflanıyormuş alınacak kişi.
@NewDay, sen engeli göre sıralanıyor dedin ya kardeşim genellikle bu sıralama ve kontenjanlar şöyle oluyor örneğin hizmetli kadrosu için saha çalışması yapılacak bir bakanlıkta hani atama açılırsa mesela bu saha çalışması için görme engelliler ve tekerlekli sandalyedeki yürüme engelli kardeşlerimiz dezavantajlı olduğu için mesela onlar için zihinsel engelli ve işitme engellilere öncelik tanınıyor mesela böyle oluyor genellikle bakanlıklarda bu kontenjan ayrımı fazla olmuyor ben tercih yapmıştım da 2024 puanıyla 2025 ve 26'da işte onun için baktım yani çok bakanlıkta böyle ayrım yok hani kadın erkek ayrımı daha çok var yani onu öyle söyleyeyim sana lisansta da çok oluyor bu ayrımlar örneğin mühendislikte görme engelliler gibi falan filan veya saha çalışması yapılması gereken bir mühendislikte yürüme engelli birisinin seçilmemesi gibi
@emre 78, Bir görevli böyle sınıflanıyor demişti kaç puan almam lazım diyince.Şimdi sağı solu arıyorum ösym bakar bizimle alakası yok diyorlar.Şehir efsanesi gibi mevcut mu değil mi böyle bir şey belli değil.
@NewDay, öncelikle bildiğin bilgileri bizimle paylaştığın için çok teşekkürler kardeşim sen ÖSYM'nin atama kılavuzlarına bakarsan hani yayınladığı kontenjan kılavuzlarına genellikle gruplamalar hani bilgisayar sertifikası olanlar veya olmayanlar bilgisayar işletmeni onu da milli eğitim bakanlığı olması lazım onaylı halk eğitim merkezlerinden alabiliyorsun mesela Adalet bakanlığı son 2-3 senedir çok yapıyor kadın erkek mesela kontenjanları böyle kontenjan oluyor Bir de mesela teknisyen sınıfında bak senin dediğin genellikle ortaöğretimde teknisyen sınıfında oluyor teknisyen sınıfında böyle bir ayrım var ama memur ve hizmetli sınıfında %90 böyle bir ayrım Yok kardeşim ama yine de bildiğin bilgileri bizimle paylaştığın için teşekkürler sağ ol