Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zihinsel engellilerde güvenlik soruşturması nasıl oluyor?

kedicik8383

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Zihinsel engellilere guvenlik soruşturması nasıl oluyor?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bende çok merak ediyorum bu soruyu cevabıni bilen yok mu ya

Ben geçirdim daha önce. Size şunu söyleyeyim evin kapısı çaldı ben açtım bir tane adam elinde ajandayla merhaba dedi. Ben de merhaba dedim. Daha sonra bırakın beni babamın bile hangi tarihte hangi yerde yaşamış. Polis karakoluna kaç defa gitmiş hangi sebeple gitmiş onu bile biliyorlar. Sizin devletin hangi kurumuna bu zamana kadar neden gitmişsiniz nasıl gitmişsin , hangi kruumda rapor almışsınız hepsini biliyorlar. Güvenlik soruşturmasını hafife almayın ! Benim bir tane akrabam Kıbrıs'ta okurken nevroz bayramında kutlamaya katılıp zafer işareti yaptıgı fotografı sosyal medyada paylaşmış. Daha sonra bu fotografı sildigi halde devlet arşivinde o fotograf çıktı. Kamuya ataması yapılmadı ..Güvenlik soruşturmasını ciddiye alın ...

neoplis

Tabiki ciddiye alınması gereken bir durum.Özel hayatına gireceğini sanmam..Ama vatana ihanetlik konusunda bir araştırma yapabilir. Bağlantısı olup olmadığını.

Bende zihinsel engeli olup atanan var mı onu merak ediyorum. :confused:

Alman

Atanan var..Öyle atanma diye bir şey olmasaydı zihinsele yönelik sınav yapmazlardı.Bu arada zihinsel demek sadece hiç birşey anlamıyor,yemek yiyemiyor kaşık bıçak tutamıyor vs. demek değil..insanlar zihinsel engellileri tam olarak içeriğini bilmediği için biraz önyargıyla bakıyorlar.Zihinsel engelliler bitkisel hayat gibi hayat yaşamıyorlar..Okuduğunu anlayamamk ve konsatrasyon kayıpları vs.bunlarda zihinsellere özgü birşey..Eğer gerçek zihinsel engelli alabiliyorsa 90-95 arası atansın zaten..

Mamigfb

Ön yargı ile bakmadan meraktan sormuştum. Zamanında gittiğim ekpss kursundaki kişilerde ihtimal çok azdı ondan sordum. Okuduğunu anlayamadan 90-95 nasıl alıyorlar onu merak ettim. Sınavları çok kolay oluyordur sanırım. Forumda var mı zihinsel engeli olupta atanan.

Alman

Kendi aralarında sınıflaması var. sanırım sınava girenlerin çoğu bu grubu oluşturmuyor. ya da çok hafif düzeyde ki kişiler giriyordur.

Alman
Yanlış anlama kardeşim önyargıyla baktığını söylemedim sadece bazı yanlış anlaşılmalar dolaşıyor ondan dolayı söyledim :)Bende zihinselden girdim. ilk sınavdan 87 puan almıştım ama atanamamıştım.Bu kez çok sağlam çalıştım 2 senemi bu sınava verdim.Zihinsellerin ataması çok zor oluyor ve eğer bir zihinsel engelli atanmak istiyorsa 90 üstü alması şart.En kötü 2.atamada atanırlar..Bu arada youtubeda görmüştüm bir zihinselin atandığını https://www.youtube.com/watch?v=uchSSn6K77I burdan izleyebilirsin.. :)

Üst Alt