Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2025 yılında geçerli olacak asgari ücret 22.104 TL oldu

2025 yılında asgari ücret, %30 artışla net 22.104 TL olarak açıklandı. Yeniden değerleme %44 ,Enflasyon yıllık %46 ENAG yıllık % 86,76 Asgari ucret %30...Yorum mu?Şükredin!!

2019 aralık ta alınan mal ve hizmet tuike göre 2024 kasımda 603 liraya alınıyormuş. Enag a göre ise 2392 liraya alınıyor. Sizin aralık 2019 maaşınız , ücretiniz , aylığınız , geliriniz 6,03 katmı , 23,92 katmı arttı?

Aradaki fark 5 yılda satınalma gücümüzdeki düşüş , ne kadar fakirleştiğimizdir.

Son düzenleme:
@feromon,
Söylemiş olduğun değerler tamamen matematiksel olarak devletin çıkarlarına kurumun kendi belirlediği değerlerdir gerçek piyasayı bile yansıtmıyor gerçek piyasayı yansıtsa matematik ezberimiz bozulur o makas araligi makas hesabı yapmaktan cikar hava boşluğu hesabı oluşur o yuzden bugünlerde kelam yapıp kendi kendimizi avutuyoruz mazur görün bizi su rakamlardan sonra sok etkisini atabilmiş değiliz 5 yıldır :)

Engelli engeli olmakta zorlanıyor
2025 asgari ücretle geçinebilmek hayal edilemiyor
Neler oluyor ?? Nereye gidiyor? Öngörü hesabı ile önümüzü göremiyoruz
Allah subhane ve Teala dan baska vekilimiz yok!!!

@Gülçnn, ama ben ciddiydim diyerek uzatmayacağım. ama ters köşe olduk galiba : )
@Yusuf islam,

Açıkçası gelecek yılki beklenen enflasyona göre zam yapılacağını söylemişse de hükumet, bana pek inandırıcı gelmemişti. yapamazlar demiştim. ama geçmişe dönüp baktığımda, ne zaman yapamazlar, akla uygun değil dediysem yaptılar.

Son umut: RTE çıkar ve hadi 2 bin de ben ateşledim der mi? Bence demez. Akla uygun değil diyeceğim ama yine o paradoksun içine mi giriyorum fark etmeden : )))

Evet, bence bizden artanı alıp sarayın girişine de cami yapsınlar, yeni uçaklar, mercedes slckt5000cht model araçlar sipariş etsinler…

Daha durun, esas kan emekli ve engelli maaşları açıklandığında çıkacak…

AMAAAAAAAAA

Bu ses şu anda duyulduysa da esas olay çoooook önceydi! reis “faiz sebep enflasyon sonuç, nas var nas” dediğinde “hüloooooooo” diye avuç içleri patayana kadar alkış tutarsa halk, doları tutacağım diye yüz milyarlarca dolar dövizi ve kamu malını satarken reisleri, oyunu cillop gibi akp’ye verirse halk, bu daha ne ki… ki hala adam seçim olsa %100 kazanır :) zaten o sebepten gülüyorum ağlanacak halimize ve alaya vuruyorum bu arsız asgari ücret açıklamasını. Bin defa izlense değişmeyen film gibi ülke! Koltuktan fırlayıp “dur, basma oraya, düşeceksin” diye bağırmak nafile, basacak, düşecek, o çukur halkın bedenleriyle dolacak, sonra kötü adamlar çukurdakilerin kanı ile beslenip mutlu mesut yaşayacak.
Onlar ermiş muradınaaaaa, biz çıkalım kerevetine…

Dün yediğin hurmalar...

Evet tasarruf tedbirleri, sıkılaştırma politikaları gereği oldu bu zam. Bu gereklilik de seçim ağzı yapılan ekonomi hataları yüzünden geldi. Seçim ağzı iyiydi tabi, herkese dağıtıldı... Nas politikası alkışlandı, CHPnin uçuk ekonomik vaatleri sevindirdi... Gerçek acıydı, söyleyen olduysa da duymak isteyen olmamıştır.

Eşi çalışmayan, asgari ücretli için trajik bir sene olacak 2025 yılı. Siyasi gerçekleri bir kenara bırakarak; asgari ücretli bunu hakketmiyor. Bu parayla yaşanmaz, sadece hayatta kalınır.

İşte böyle; yoksulluk nedir bilmeyen, milletin içinde millet gibi yaşamayan yürütme erki ile varılacak yer burasıdır. Duygularınıza hitap edeni sevip, bilimsel olanı merak dahi etmemenin sonu burasıdır.

Kime kızmalıyız; Halkın bilmemesine mi, yürütmenin halka uymasına mı?

Belki de kimseye kızmamalıyız, olması gereken oluyordur.

Engelli olup beyaz yaka ile çalışan var mı çoğunlukla engelliler işçi olarak mı çalışıyor

Bu siyasetçilere hakkımı helal etmiyorum. Kıyamette iki elim de yakalrında. Bunları Allaha havale ediyorum. Rabbim mazlumun yanındadır.

Yazık vallahi yazık. Üretmeyen tarımı olmayan bir ülkede 22 bin değil 222 bin de yapsan nafile. Ama biz hala din ezan naraları ile uyutulmaya devam ediyoruz. Bir Allahın kuluda herkesin dini kendine memleketi adam gibi yönetin diyemiyor.

@kaybedenler kulübü..,
Yıllardır hep bizleri 2. 3. sınıf vatandaş olarak gördüler. Bizden hariç herkes yardıma muhtaç herkes muhacir. Tamam müslüman ve Türk mağdurun yanında olmalı ama bir yandan da önce kendi ülkem diyebilmeli. Bunu diyemiyoruz. Dışarıda suriyeli ile ilgili iki kelam etsen günah işlemişsin gibi saldırıyorlar.

Hukuki sorunlarla karşılaşmamak için dinledikten sonra ağır şeyler yazmayın lütfen. Bazılarının düşünüp de söyleyemediklerini bu mahluk tozutarak ifade etmiş.

Bakan da şey demiş:

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, yeni asgari ücreti bu sözlerle açıkladı:

“Peygamber efendimizin 'İşçinin alın teri kurumadan hakkını verin' öğüdü, medeniyetimizin de özünü yansıtan güçlü bir erdem ve adalet çağrısıdır.”

Üst Alt