Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerden muaf oldum. Sisteme ne kadar sürede düşer?

barışta ve savaşta askerliğe elverişli değildir raporu aldım

Ben 29 Mart'ta muaf oldum. 25 Nisan' da e-devlette muaftır diye düşmüştü. Artık eskisi kadar geç düşmüyor sisteme sanırım.

merhaba bende kilo yüzünden 22/06/2023 te kurul raporuyla muaf aldım askeri şubeye ve askerlik yaptığım kuruma gönderdim belgeleri bana işe girebilmem için extra hiç bir şey vermediler e devlet te de 22/09/2023 tarihine kadar askerlik ile alakası yoktur yazıyor sadece siz de terhis belgesini beklediniz mi yada e devletteaskerlikle ilgisi yoktur yazısını mı beklediniz veya askerlik şubesinin bile bilmediği geçici terhis belgesini mi aldınız acaba ben de zabıt katibiyim 30 gün içinde kayıt olmazsam hakkım kaybolur diye korkuyorum kurul raporu milli savunma bakanlığı sağlık bölümü tarafından onaylanmadan bir işlem yapılamaz yazıyor bazı yerlerde açıklar var askeriyenin kanunlarında anladığım kadarıyla adalet bakanlığının 30 günde başlaman gerekiyor yazısıyla çelişiyor

herkes işini halletmiş gitmiş şerefsizlikten başka bişiy değil

titanyum2011

Bölük astsubayından belgeyi bana göndermesini istedim. Postayla bağlı olduğun yere gelecek dediler. Çok acil lazım dedim. Watsaptan hizmet durum belgesi diye bir belge attı. Onda muaf olduğum tarih falan yazıyordu o belgeyi kurumuma verdim. Müdürlükte de bizim bir abinin tanıdığı varmış o işi hızlandırdı 1 hafta içinde işe başladım. Yani o belgeyi almanız lazım bir şekilde.

bende bir şekilde askerliğimi yaptığım yere ulaştım ama kimse ilgilenmedi tabi komutan hatta bizim senle işimiz bitti arama diyerek kapattı araya bayram tatili girdiği için 23. gün resmen elime geçti geçici terhis belgesi araya bayram tatili girdi birde herşey üst üste geldi ama sonuçta halloldu saçlardım dökülmeye başladı stresten geçici terhis belgseiyle işe başlamamı yaptılar 7 gün daha geç kalsa resmen işimden olucaktım ertesi gün işe başladım ben Kırklareli komisyon hızlı çalışır sağolsunlar 1 ay 6 gün oldu şuan işe başlayalı soru sormak isteyenler whatsapp tan mesaj atarak istedikleri gibi ulaşabilirler 5452335262 arayarak merak ettiklerini konuşurum anlatırım

titanyum2011
bende kilo sebebiyle muaf oldum önce evraklar Ankara'ya gidip onaylanması gerekiyor bu sebeple e devlette ilk önce 3 aylık sürede askerliğe elverişli değildir yazıyor Ankara'da işlemler tamamlanınca bu süre kalkıyor süresiz oluyor

Askerlik Muaf Raporu Ne Zaman Düser

Askerde rahatsızlanım hastaneye yatırılır C17 Uyum bozukluğu hava değişimi 1ay aldım. Geldiğimde tekrar rahatsızlanıp hastaneye kaldırılıp komutanlarının kıta kanaat formunda askerliğe elverişli değildirler bahsetmişler 07.08.2023de heyete çıkıp askerliğe elverişsizdir raporu aldım raporum 15.08.2023de edevlete düştü fakat hala bugün baktığımda asker gözüküyorum askerlik şubesine gittiğimde dosyalar daha ulaşmamış ne zaman ulaşır bi sorun olmaz demi dosyalarda

Askerliğiniz bitmiş,daha ilerisini gerisini kafaya takıp stres yapmayın.
Hiç bir sorun olmaz.

İş yoğunluğundan dolayı sistemsel geçikmeler olabilir. Kafaya takmayın rahat olun.
teomanatan

Ben de şu an sağlık kurulu sürecindeyim. Askerliğe uygun değildir raporu almaya çalışıyorum. Tüm polikliniklerde muayeneler bitmedi. Bitince, heyet sekreterliğine verdikleri formu verdikten sonra ne yapıyoruz? Askerlik şubesine onlar -devlet hastanesi- mi yolluyor sonucu? Bize haber verirler de biz elden mi veririz? Askerlik şubesine de gittikten ve muafiyet kararı verildikten sonra ne oluyor? Bize haber veriyorlar mı? E-Devlet'i mi kontrol etmek gerekiyor? E-Devlet'te görülüyor mu? E-Devlet'te görülüyor ise nereye bakmak lazım ve ne yazar? Ben de şu an bu işle ilgilendiğim için aklım burada.

Artık herşey sistemsel,ön muayene de karar veriliyor,heyet sadece onaylıyor.

Heyet öncesi yada heyete girdiğinizde sonucu öğrenirsiniz.
Sonradan e_devlete verilen karar düşer.
ozanisius

Askerlikten muaf olmak

selamın aleyküm ben 3.kez heyete çıktım kronik anksiyete bozuklugundan askerliğe elverişli değildir raporu aldım 01/09/2023 de orda sordugumda msb den onay gelicek dediler ardından 06/09/2023 de e devletten baktıgımda AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜ ASKERLİKTEN MUAF TUTULMUŞTUR diye bir yazı gördüm msb onaylamış mı oluyor yapmam gereken bir şey varmıdır

efo3737 Aleykümselam hayır yapacağınız bir şey yok işlem tamamlanmış ve kesinleşmiş geçmiş olsun.

çok teşşekür ederim içim rahatladı ALLAH razı olsun

Askerden muaf oldum ama hala e-devlette göremiyorum

Dediğim gibi heyete girdim, tek gözüm hiç görmediğinden askerlikten muaf olduğumu söylediler işlemleri yaptılar belgeyi götür vezneye ver dediler götürdüm verdim. Kadın bana bir kaç gün içinde e-devlete düşer dedi 16 gün geçti hala ....tarihe kadar askerlikten muaftır diyor. Nedir bu yani gidip tekrardan sormam mı gerekir belgeyi mi kaybettiler naptılar anlayamıyorum ya da e-devlette yanlış yere mi bakıyorum acaba? e-İmzalı TSK Sağlık Kurulu Raporları'na tıkladığımda TSK sağlık kurulu raporunuz bulunmamaktadır yazıyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

OğuzHan112 Hocam bakabilir misin rica etsem. Ben 16 gün önce heyete girdim, elverişsiz raporu aldım doktorlar imzaladılar ettiler götürüp vezneye teslim ettim bana bir kaç gün içinde sisteme düşer dediler fakat sistemde hala gözükmüyor. Bu kadar uzaması normal midir? Gidip hastaneye sorayım mı?

invocacion E devletten tsk sağlık kurulu raporları bölümüne bakıyorsun değilmi ?
Raporun ankaraya onayı gittiği için 1 ay kadar sonra onaylanır o zaman gözükür.

Şu tarihe kadar askerlikten muaftır demesi normal raporun ankaraya onaya gitti ondan öyle diyor onaylanınca orada askerlik yükümlülüğü yoktur yazacak bu 1 ay civarı sürer sorun yok rahat ol.

Arkadaşlar;
Benim de önümüzdeki Salı günü heyete girişimin 4. haftası olacak. 1 ay olacak yani. E-Devlet'te hala bir hareketlilik yok. Bana E-Devlet'e düşer, Senin başka bir şey yapman gerekmiyor demişlerdi muafiyet için heyete girdiğim devlet hastanesinde. Sizce daha ne kadar beklerim? Bir de askerlik şubesi ile bir işim kalmadı değil mi? Bana gerek yok askerlik şubesine gitmene demişlerdi de gerçi....

ozanisius Şu sıralar düşer.
tsk sağlık raporları kısımına bakıyorsun değilmi?
Askerlik şubesine gitmene gerek yok.

kara duman

E-Devlet'e giriyorum. Sonra arama çubuğunda Sağlık Bakanlığı yazıyor ve Sağlık Bakanlığı'nı açıyorum. Altta, e-İmzalı TSK Sağlık Kurulu Raporları var. Ona tıklıyorum. Sonuç olarak TSK sağlık kurulu raporunuz bulunmamaktadır. diyor....

ozanisius

Ve, dün itibariyle Mamak Devlet Hast'in verdiği askerden muaftır raporu E-Devlet'e düşmüş. Artık raporum var. Şimdi ne olacak? Askerlik şubesine o rapor gitmiştir heralde? Benim bir şey yapmama gerek yok? Muaf olduğum nasıl kesinleşmiş olacak?

ozanisius İşlem tamamlanmış geçmiş olsun daha sonra askerlik şubesinden evine posta yoluyla muafiyet evrakların gelecek senin bir şey yapmana gerek yok.
İçinin rahatlaması için askerlik durumunu sorgula e devletten orada yükümlünün askerlik yapma yükümlülüğü yoktur veya muaf tutulmuştur yazacaktır.

kara duman
Askerliğim sekmesinde bir değişiklik yok. Askerlik durum belgesi doğrulama diye bir sekme var. Askerlik durum belgesi sorgulama ise yok. E-Devlet'te bir sorun mu var tam bilmiyorum ama.

kara duman
Tekrar merhaba;
Oturduğum ilçedeki askerlik şubesini aradım. Onaylamadıkları için hareket yokmuş E-Devlet'te. Arayınca onayladılar. E-Devlet'te askerlik durum belgesi sorgulama çıktı. Tıklayınca yıl sonuna kadar muaftır diye bir rapor veriyor. Hastanenin verdiği raporun onaylı hali, MSB'ye gidecekmiş. Orada da onaylanıp, nüfusa bağlı olduğum ilçedeki askerlik şubesine gidecekmiş. Onlar da eve evrak yollayacakmış. Oldu galiba.

Bugün E-Devlet'e baktım tekrar. Şu tarihe kadar (yıl sonu) askerden muaftır diye bir rapor veriyordu askerlik durum belgesi sorgulamaya tıklayınca. Artık, aşağıda kimlik bilgileri yazılı olan yükümlü askerlikten muaf tutulmuştur diye bir belge veriyor. Galiba tamamen bitti.

Evet bu son aşama
süreç tamamen bitmiş geçmiş olsun.

Üst Alt