Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerden muaf oldum. Sisteme ne kadar sürede düşer?

Ben de eşcinselim bir defa hava değişimi aldım birligim değişti Türkiye de bir yere ben de almak için uğraşıyorum
@kara duman

Son düzenleme:
@yorgunby, Rapor Ankarada onaya gidiyor 15/30 gün arası onaylanıyor şimdiye kadar onaylanması gerekirdi.
Ama sizinki mahkeme süreci olduğu için daha uzun sürebilir Ankarada Milli savunma bakanlığını arayıp bilgi almaya çalışabilirsiniz.

Ben tarihi yanlış yazmışım 05.12.2024 de rapor aldım. Peki onaylanma ihtimali var mı?neden onaylanmaz
@kara duman,

@yorgunby, Onaylanmama evraklarda yanlışlık, yanlış doldurulma veya yönetmeliklere aykırı işkem sebebiyle olur ondada düzeltme istenir düzeltilip tekrar onaya gidir kurul kararı sebeyle onaylanmama ihtimali çok düşük.
Onaylanmama çok nadir olan bir durum bu ay sonuna kadar onaylanır tahminim.

05/12/2024 tarihinde heyet raporu aldım askerliğe elverişli değildir diye. Henüz raporum görünmüyor firar olduğum için gbtde sıkıntı çekiyorum. Askerlik şubesi ise e rapor sisteme düşmemiş diyor ne zaman düşer tahmini ne olacak bu durumda

@yorgunby, Bu ayın sonuna doğru düşer gbt sorgusunda da hastahanenin verdiği raporu yanınızda taşıyın onu gösterirsiniz sorun olmaz.

Baktığımda rapor onaylanana kadar izinli sayılıyor sanılırım bende neden öyle olmadı

@yorgunby,

Heyet günü şu gündür diye hastaneden kaşeli kağıt almıştım , heyet gününe kadar ilişiği yoktur belgem uzadı . Hatta heyet gününden 5 gün önce teslim olmam gerekiyordu . Karar çıktı , 3 ay uzattılar . Kesinleşince evime kâğıt geldi , hatta evde yoktum kâğıt PTT şubede kaldı gidip almadım bile . O süre zarfında yurtdışına da çıktım hatta , geldiğimde sistemde muaf yazıyordu .

Herkese merhaba, kalp ritim bozukluğundan dolayı askerliğim çürük yazıldı ama 1 haftadır sistemde gözükmüyor halen daha yoklama döneminde gözüküyor. Doktor bizzat kendi ağzıyla ben şubeye elverişli değildir kağıdını göndereceğim dedi ama halen bir şey değişmedi ne yapmam lazım? Jandarma beni kapıdan alıp götürür mü? Kağıt vs. verilmedi sadece holter sonucum ve şubeden aldığım yoklama eri kağıdım var

Anladığım kadar heyete girmedin.
Dosyan heyette imzalanacak o yüzden biraz gecikebilir.

Kimse seni evden almaz merak etme..çok kafana takılıyorsa "Elverişli değildir" raporunu şubeye yollarım diyen doktora bir sor.

@Zafer28,

22 gün önce askerliğe elverişli değildir raporu aldım rapor henüz sistemde görünmüyor. Ne zaman görünür bilgisi olan var mı

9 aralıkta Seyhan devlet hastanesinde sağlık kurulu elverişli değildir dedi 14 aralık cumartesi günü e imzalı rapor sisteme düştü 16 aralıkta askerlik şubesine gidip işlemlerimi hallettirdim. Bu arada muaf olana kadar neredeyse 1 yıllık dönemde yoklama kaçağıydım eylül ayında para cezası geldi 31283 tl askerlik şubesine gitmiştim sormak için oradakiler sağolsun yardımcı oldular muaf olacaksan ceza ödeme dediler muaf olunca iptali için buradan yazı yazağız demişlerdi, 16 aralıkta işlemleri bitirdim para cezası ile ilgili senin bir şey yapmana gerek yok bizde dediler 23 aralıkta kontrol ettim dijital vergi dairesinden para cezamda silinmiş bunu da belirteyim belki bu şekilde para cezası yiyip muaf olanlar vardır.

@yorgunby, Her an gözükebilir.
Tsk e imzalı sağlık kurulu raporu kısımına bakıyorsun değilmi?

Üst Alt