Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlikten muaf olan oğlum engelli raporu çıkartabilir mi?

bayramali4100

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben askerlikten muaf oldum ama arkadaş ilerde karşına çıkabilir diyor ne çıkabilir yani onu anlamadım

@bayramali4100, E devlette muaf yazısı göründükten sonra o iş bitmiştir kesinlikle askerlikle işin yok artık.
Karşına çıkabilir dediği belki işi girerken bazı işyerleri muaf olmanı bahane edebilir demiş olabilir.
Başkalarının dediğini boşverin bitti askerlik işi.

@kara duman, evet eve zaten kağıtta geldi 1 sene oluyor e devlette de yazıyor aşağıda kimliği yazılı yükümlü askerlikten muaf tutulmuştur diye geçen sene Şubat'ta oldu ilerde sorun yaşamam dimi

@OğuzHan112, benim oğlum askerlikten muaf oldu savaşta ve barışta askerliğe elverişli değildir yazıyor zaten psikiyatrik rahatsızlığı var zeka geriliği birde tek bir yere gidemez tek uyuyamaz affedersiniz ama tek yatamıyor korkuyor engelli raporu için devlet hastanesine danıştım piskolok sekreterine hiç karıştirma abi dedi sonra muaf raporu iptal olabilir dedi bana yani böyle birşey olabilir mi çalışmaz ama hiç bir yerde bu çocuk ben biliyorum kendini ifade edemiyor

Ne alakası varmış?

Hayır hiç bir ilgisi yok.. engelli raporu almak istiyorsanız başvuru yapıp alabilirsiniz.

@bayramali4166,

@bayramali4166, Olurmu öyle saçma şey onaylanmış ve edevlette görülen kesinleşmiş muaf kararı asla iptal olmaz millet neresinden uyduruyor bunları bir yanlış anlaşılma olmuş olabilir.

Engelli raporu ve muaf kararı birbirinden tamamen farklı şeyler her muaf engelli raporu alabilir veya her engelli raporu olan askerlikten muaf olacak diye bir şey yok.

Benim oğlumda pisikiyatri sebebiyle muaf oldu ve %45 rngelli raporuda var.

@bayramali4166, hiç kimse kusura bakmasın o danıştığınız kişi ğ#tünden uydurmuş. Siz askerden muaf olduktan sonra 1 ay içinde itiraz dilekçesi vermedikten sonra askerlikten muafiyet işleminiz kaldırılmaz. Artık barışta ve seferde askerden muaf. Ben bipolarım, 2nci kontrol muayenesinde bende savaşta ve barışta muaf oldum üstelik 2 yıldır engelli raporum var. Danışmanın bilgisizliğinden kaynaklı kafa karışıklığı olmasın, içiniz rahat olsun, oğlunuz savaşta ve barışta muaf.

@kara duman, sizin ki süreli mi şuan yada sürekliyse kaçıncı da verdiler birde son olarak üniversite hastanesinden alsak olur dimi

birde yıllardan beri aynı affedersiniz ama banyo tek yapamaz ben yardım ederim jiletten korkuyor yani ben biliyorum

Moderatör tarafında düzenlendi:
@bayramali4166, Bizim ki süreli 5 yıllık %45.

Sürekli gidilen hastahane ve doktordan almak daha kolay ve sağlıklı olur.

Bu hastalık herkeste farklı etki gösteriyor normal bir durum ne yazıkki.

@kara duman, normal kabul edilir dediniz ya yani alamayız mı

@kara duman, evet evet aynı yere gidiyoruz ilaç raporu dahi var üniversite hastanesi

@kara duman, yani etkilenir mi diyede sordum size muaf raporu etkilenmez dediniz başvuru yapcam inşallah sağlık kuruluna

Son düzenleme:
@bayramali4166, O anlamda söylemedim hastaların bu tür şeyler yapması hastalıklarından dolayı normal onları yapmaları hasta olduklarını gösterir zaten.

Rapor işini doktor bilir bizim ki tahmin olur sadece.

@bayramali4166, Hayır daha önce de dediğim gibi muaf raporu ve engelli raporu farklı şeyler farklı kurumlar birbirini etkilemez rahat olun işgüzar bir memurun söylediklerini dikkat almayın.
Benim bilgi ve tecrübeye dayalı şahsi kanaatim engelli raporu alma ihtimaliniz %99 zaten tedavi gördüğünüz hastahaneye de başvuracakmışsınız doktorlar tedavi geçmişini ve oğlunuzun durumunu görecek.

@OğuzHan112, yani verirler mi sürekli alabilirmiyim birde çünkü affedersiniz ama ben yaptırıyorum banyosunu kendisi bilmiyor hem kendini haşlar sıcak suyu ayarlamasını bilmiyor

@kara duman, anladım zaten ilaç raporu var Ocak ayında bitiyor ilaç raporu psikiyatri dediğim gibi işte banyosunu ben yaptırıyorum yoksa kendini haşlar sıcak su soğuk su ayarlamayı bilmiyor yani burda komşular dahi biliyor durumunu

Öz bakımını kendisi yapacak durumda değilse evet engelli raporu verilir.

Süreli veya sürekli ona bir şey diyemem,ona heyet toplantısında karar veriliyor.

@bayramali4166,

@OğuzHan112, bu soruya da cevap bekliyorum
Soru sorarken biraz kibar ve nazik olursanız..hani bizde insanız 🙂

Heyet imza için toplanıyor..ön muayenelerde gerekli puan veya görüş not olarak sisteme veya evrağa yazılıyor..

Yani kısaca.. ön muayenede verilen karar heyette onaylanıyor.. heyette size soru falan sormazlar girer çıkarsınız o kadar.

Üst Alt