Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlikten muaf olan oğlum engelli raporu çıkartabilir mi?

@OğuzHan112, birde iptal etme yetkisi yok dimi muaf raporunu öyle diyince kafam takıldı yani ve zeka testinde 50 69 puan aralığında mr tespit edilmiştir yazıyor bu ne demek

, bence sen kendine rapor çıkar. Garantisi var. Oğlunu katma hiç, kendin için engelli raporu çıkarmanı tavsiye ederim.

Kardeş sen oğlunun üzerine rapor almayı bırak. Kendi adına başvur yüzde yüz sana rapor verirler. Önce sen engelli raporunu al. Sonra oğlun için başvuruda bulunursun. Tavsiyem bu yönde....

@OğuzHan112, bunu çıkardım peki o zaman 50 69 puan aralığında mr tespit edilmiştir yazıyor bu ne demek oluyor peki

@Blac_sea, tekrar özür dilerim ama beni yanlış anlamayın fakat oğlumu benden başkası kimse bilemez onla ben yaşıyorum çünkü birde emin olmak için soruyorum ben yani kötülükten felan da değil

@Blac_sea,
Yapmayın lütfen!

@bayramali4166
Kardeş askerliği çıkartın aklınızdan..o işi unutun.. elverişli değildir raporu almış konu kapanmış bitmiş.. unutun bu askerlik konusunu.

Engelli raporu sonucunu e devletten bakarsınız..sabırlı olun..hadi iyi akşamlar.

@OğuzHan112, tamam onu çıkarttım aklımdan ben bugün gü zeka testini soruyorum şimdi 50 69 puan aralığında mr tespit edilmiştir yazıyor bu ne demek oluyor

@OğuzHan112, o zaman kesin çıkar sürekli felan

öyle düşünüyorum çünkü sürekli olabilir tahminimce

50-69 arası hafif orta mi sayılır orta düzey midir

heyete salı günü girdik sonuç ne zamana çıkar e devlete gözükür

@samedo99, yok hafta sonu sayılıyor mu dedim sadece hafta içini biliyorum da ben hafta sonu nu sordum hastaneler tatil ya hani hafta sonu onu demek istedim

@cdj, yok estağfurullah dalga geçmiyorum

@OğuzHan112, özür dilerim ama dalga felan geçmiyorum yani hafta sonu da sayılıyor mu dedim ben sadece onu bilmediğim için iş günü değil ya hani hafta sonu hastaneler kapalı oluyor ondan demek istedim

Son düzenleme:
Dostum belli ki Türkçen gayet iyi, yazın cümle kuruşun burda ki çoğu arkadaşımızdan da iyi, hatta yazarken de'leri da'ları bile ayıracak kadar yazım bilgisine sahipsin, ama sen niye sana günlerdir cevap vermiş insanlara komedi tadında soru soruyorsun ki ? Adam sana 10-15 gün içinde edevlete düşer demiş, sen haftasonları dahil mi yazmışın ? Gram iyi niyet görmüyorum sende üzgünüm.

Benden özür dilenecek bişey yok, yukarıda arkadaşlar günlerce zaman ayırıp cevap vermiş. Aynı soruları sorduğunuzda ciddiyet kalmıyor. Bi gelişme olursa burdan gene istediğinizi sorun, emin olun bilgi sahibi herkes yine yardımcı olacaktır. Geçmiş olsun

@OğuzHan112, bu arada 50 69 aralığında mr tespit edilmiştir yazıyor tamam onu anladım ama okula felan yollarlar mı yoksa raporda hafif derecede mental retardasyon mu yazar bunu da öğrenmek istiyorum aklımdayken

@OğuzHan112, okula gönderirler mi peki mr tespit edildi ya hani

@OğuzHan112, merhaba tekrardan rahatsız ediyorum kusura bakmayın hastaneye gittim sormaya heyet sonucunu çıktı dedi ama kağıt vermiyoruz e devletten bakabilirsiniz dedi e devlette de gözükmüyor bu nasıl iş o zaman çıktı dedi yani kimliği verdim ordaki sekreter baktı

E devletten e-imzalı Erişkinler için Engellilik Sağlıklı Kurulu Raporları Sorgulama yazarak arama yapın..sisteme düşmemiş veya siz bulamıyor olabilirsiniz.

@bayramali4166,

Kardeşim,raporun heyet onayından..yani imzadan sonra heyet sekreterliği tarafından sağlık bakanlığı veri tabanına işlenir..bu biraz zaman alabilir.

Bir hafta 10 gün 15 gün sistem yoğunluğuna göre değişebilir..

Kardeşim hangi hastane burası..isim soy isim yaz ben bari öğreneyim de sizi bu stresten kurtarayım.

Hastaneye gittin madem, rapor ne durumda diye heyet sekreterliği'ne niye sormadın..

@bayramali4166,

@OğuzHan112, merhaba günaydın herkese rapor çıktı e devlette de gözüküyor baktım raporda yüzde 50 çıkmış ve raporun geçerlilik süresi süresiz yazıyor süresiz yani yenileme felan yapılır mı ilerde ve hep mi geçerli acaba

@bayramali4166, Öncelikle hayırlı olsun kendinizi bu kadar gerdiğinize değdimi bak çıktı hemde süresiz süresiz rapor kolay kolay verilmiyor artık.

Sizi ikna edebilirmiyiz bilmiyorum ama süresiz raporu yenileme yapmaya gerek yok hep geçerli ama siz oran yükselsin veya başka bir sebebten tekrar rapor için başvurursanız yeni raporun oranının ve süresinin değişme ihtimali her zaman var yani bir heyetin süresiz verdiği raporu diğer heyet süreli verebilir veya oranı değiştirebilir yani engelli raporu için bir daha heyete başvurmayın süresiz ve %40 üzeri rapor almışsınız hiç karıştırmayın ve sizde tıbbi destek alın bu takıntılarla hayat sürmez dahada kötü olabilir ileride.

Sizin ve oğlunuzun Allah yardımcısı olsun şifa versin Amin.

@kara duman, amin inşallah çok saulun teşekkür ederim sizede birşey daha sorcam şimdi süresiz verildi tamam sizde ömür boyu geçerli dediniz onu anladım ancak eski raporlarda sürekli diye yazardı bu yeni raporlarda süresiz yazar galiba sürekli ibaresi kalktı galiba

@OğuzHan112, Oğuzhan bey süresiz verildi süresiz yazıyor raporun geçerlilik süresi eski raporlarda sürekli yazardı ya hani o ibare bunda niye yok ve arkadaşta hatta burda dedi ömür boyu geçerli diye bir daha yenileme gerektirmez yani dimi bunları baştan bileyim sonra sorun çıkmasın diye soruyorum sizede bu arada sizden ve yöneticilerden Allah razı olsun çok yardımcı oldular ve sizide kaç gündür böyle yordum bu sorularla enasından içim rahatlasın sizde yazsanız soruma cevap çok sevincem

Eski raporları boş verin..yeni raporlar da süreli veya süresiz yazar.

Sizin raporda Süresiz yazıyormuş,bu Sürekli anlamını taşıyor. Yani raporunuz Sürekli ve hep geçerli olarak çıkmış,kafaya takacak bir durum yok.

@bayramali4166,

@OğuzHan112, tamamdır ben bunu öğrenmeye çalıştım işte peki aklımdayken bunu da sorim size SGK bazı kişileri kontrole cagiriyormus öyle duydum bizide öyle yapar mı acaba

Üst Alt