Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlikten muaf olan oğlum engelli raporu çıkartabilir mi?

Kardeşim herhangi bir sıkıntı yok.. heyete girecekseniz girebilirsiniz hiçbir sıkıntı yok.

Askerliğe elverişli değildir raporu çok farklı şey.. engelli raporuyla hiçbir ilgisi yok. Yeterli oran çıksın veya çıkmasın askerlikle ilgili herhangi hiçbir problem yok.

@bayramali4166,

@kara duman, şimdi muaf raporunda hani çocuğun böyle yazıyor F78.9 zeka geriliği diğer davranışta bozulma olmadan syy tanıları:17D3 yazıyor muaf raporunda engelli raporu alcaz ya bunda bı sikinti olur mu yani zeka geriliği ya hani diğer davranışta bozulma olmadan diyor çünkü

@kara duman, bu soruma da cevap bekliyorum

@dreamfail, peki siz muaf olduktan sonra mı engelli raporu aldınız yoksa engelli raporu alipta sonradan mı muaf aldınız

@OğuzHan112, şimdi ben söylim de sorumu yine son sorum olcak siz cevaplarsınız çocuğun muaf raporunda böyle yazıyor F78.9 zeka geriliği diğer davranışta bozulma olmadan syy tanıları 17D3 yazıyor engelli raporu alcaz ya affedersiniz bakımını öz bakımını felan kendisi yapamıyor yardimimla bundan bir sıkıntı olur mu acaba diğer davranışta bozulma olmadan yazıyor çünkü yani

Abicim engelli raporu almak istiyorsanız başvurunuzu yapabilirsiniz.

Askeriyede verilen Askerliğe elverişli değildir raporu herangi bir sıkıntı oluşturmaz..

@bayramali4166,

@OğuzHan112, ama askeriyede verilmedi onuda hastaneden aldık

@OğuzHan112, sizide rahatsız ediyorum biliyorum ama bu son çok özür dilerim askeriyeden almadık hiç gitmedi hastaneden aldık

Tamam abicim biliyorum..askerlik çağına geldiğinde hastaneye yollamışlar.. hastane de heyete çıkmış doktorlar değerlendirmiş askerliğe elverişli değildir demişler.

Engelli raporuyla askerliğe elverişli değildir raporu çok farklı şeyler.

Rahatsız olmuyorum estağfurullah.
Engelli raporu için başvuru yapacaksanız yapabilirsiniz..diğer raporu ve askeriye yi çıkarın aklınızdan..

@bayramali4166,

Son düzenleme:
@bayramali4166, Doktorlar ne gerekiyorsa o yönde rapor verecektir.
Doktorların bilebileceği sorular soruyorsunuz.
Biraz rahat olmayı deneyin sakınan göze çöp batar zeka geriliği olan bir hastaya kimse sağlam raporu vermez merak etmeyin.

@kara duman, peki bu son sorum üniversite hastanesinde tedavi görüyoruz ya biz devlet hastanesine sağlık kuruluna başvurdum birşey olur mu başka hastaneden

birde biz sadece psikiyatriden alcaz diğer doktorlara imza atmaya mı götürcez yoksa onlarda mı muayene eder onlardan bir hastalığı yok cunku

Moderatör tarafında düzenlendi:
@bayramali4166, Hayır sadece rahatsızlığın olduğu bölüm bakacak sadece.

Ama tedavi gördüğü hastahaneye başvurmanızı kesinlikle tavsiye ediyorum.

@bayramali4166, Bir hastanın durumunu en iyi onu tedavi eden doktor bilir 10 dakika muayenede ne kadar sağlıklı ve doğru karar verebilir doktor başka hastahane olmaz diye bir şey yok olur ama işiniz en sağlıklı, kolay ve garanti yöntem neyse onu tavsiye ettim istediğiniz hastahaneye gitmekte serbestsiniz.

Konuda ben söyleyebileceğim her şeyi söyledim aynı şeyleri yeniden sormanın manası yok.
Konu hakkında başka bilgisi olan varsa cevaplayabilir.
Benim söyleyeceğim başka birşey yok.

@kara duman, evet bende size zaten muaf raporu iptal olur mu dedim sizde yok olmaz dediniz bu arada nerden biliyorsunuz bu bilgiyi yani kısaca

@OğuzHan112, bu arada siz nerden biliyorsunuz muaf raporu iptal olmaz diyorsunuz ya birde bu salı gününe aldım sağlık kuruluna randevu o gün ederler mi muayene

derdine derman olurken olmayacak şeye ne problem yaratmaya çalışıyorsun anlamadım :D :D

engelli raporu ile askeri muafiyet işlemleri birbirinden bağımsızdır birbiri ile alakası yoktur engelli raporu için hastaneye gidip muayane olacak heyet kuruluna girecek ve raporu alacaksınız bu işlem bu kadar basit sadece süreç için sabredeceksin ;)

@OğuzHan112, yok yani ben bunu demeye çalışıyorum şimdi yarın gitcez biz hastaneye sağlık kuruluna randevu aldım orada ilk başta ne yapcaklar birde bize kağıt vercek tamam ama diğer bölümlerde yazıyor kağıtta onlara sadece imza atmaya mı

İlk başta hastaya kayıt açılır..engelli raporunu ne için almak istediğine dair bir form doldurursun..

Sana verilen evrak da yazan doktorları aynen poliklinik muayenesi gibi gezersin.. hastanın şikayetleri ve hastalığı neyse ilgili branş doktoru engel oranını yazar..ilgili branşları gezdikten sonra heyet toplantı odasına girersin.. bu şekilde engelli raporu işlemlerini tamamlamış olursunuz.

Verilen cevabın yeterli olduğunu düşünüyor musun?

@bayramali4166,

@OğuzHan112, düşünüyorum evet peki evrakta yazan doktorları gezersin dediniz ya hani biz sadece psikiyatriden gitcez digerlerine birşey anlatmıcaz dimi

@bayramali4166 Hayır o branşta hastalığınız olmasa bile muayene olmak zorundasınız hepsi bu sonra kurula teslim edeceksiniz hepsi bu sonra bekleyeceksiniz hepsi bu bu kadar

@samedo99, valla siz kafamı karıştırdınız suan oğuzhan112 hangi branşa muayene olacaksan sadece ona girceksin dedi

Ben öyle bir şey demedim kardeşimi yahu.. nerede demişim 😂 güldürdün beni kusura bakma..şu mesajımı iyi oku,

Burada nerede demişim ki sadece ilgili branşa muayene olacaksın?

Kusura bakmayın ama;isterseniz siz de bir muayene olun.. her konuda veya her şeyde bu şekilde uzatıp gidiyorsanız hayatı yaşanmaz hale getirirsiniz.

@samedo99, tamam peki tüm branşları gezeceğiz burayı anladım göğüs hastalıklarından bir sıkıntısı yok ona ne anlatcaz yani ne diyeceğiz sadece psikiyatriden sıkıntı

@bayramali4166 Güzel abim branşlari sil kafandan ne kadar doktor varsa hepsini geziceksiniz o branşlarda sorununuz yok jse onlar size puan vermeyecek bu kadar psikiyatri verirse verecek....

@samedo99, tamam şimdi anladım olayı hele şükür be valla bunun yanı psikiyatrilik sıkıntısı affedersiniz jilet bile vurmuyor yüzüne korkuyor yani sonra banyosunu ben yardım ederim babannesi de biliyor bunu ondan sonra yemeği ben getirirsem önüne öyle yer kendisi hayatta yemez sonra gece korkuyor yataktan sıçrıyor zeka geriliği var böyle yani

@kara duman, bugün girdik heyete ancak heyet başkanımıdır neyse çıkabilirsiniz dedi arkadan da bak bak nasilda anlıyor diyor bizden akıllı diyor sen çık dersen tabi kalkar o yaşamıyor evde ben yaşıyorum onla o öyle nasıl konuşur köyde herkes biliyor hem bu arada zeka testi yaptı piskolog 50 69 puan mr tespit edilmiştir felan yazıyor bu kadar yani olay

Abicim özürlük bir şey yok estağfurullah..

kişisel bazı özel durumlardan dolayı artık foruma fazla yazmamaya çalışacağım..sizinle ilgili bir şey yok..

Heyete girmişsiniz..sonuç olumlu çıkmıştır,öyle umuyorum.

Bir kac gün sonra e devletten veya hastane heyet sekreterliğin den rapor sonucunu öğrenirsiniz.

@bayramali4166,

@OğuzHan112, ama ben yani şeye kafam takıldı orda heyet başkanımıdır artık neyse o çıkın dedi çocukta ayağa kalktı çıkın deyince bakın bakın hemen kalkıyor ayağa diyor o çıkın diyince kalkcak tabi

@OğuzHan112, e devlete ne zaman düşer rapor

Bunu sorun etmeyin..3.4 gün 1 hafta felan sürer.

Üst Alt