Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Düşük ayak hastalığının kesin tedavisi var mı?

Konular
17
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar 2 yıl önce guallian barre sendromu geçirdim ishalin enfeksiyonu sinir uçlarına yayılmış yani felç gbi bişey geçirdim zamanla bu hastalık yüzde 90 düzeliyormuş fizik tedavi gördüm şuanda normal insan gbi yürüyorum ufak tefek sorunlar kaldı 2 yıl olmasına rağmen düşük ayak birtürlü düzelmedi afo kullanıyorum e gerçekten zor oluyor gerek misafirlikte gerek normal hayatda çok zorlanıyorum ve aşırı moralim bozuluyor kendi kendimi yiyorum daha 20 yaşındayım 2 yıl geçmesine rağmen ayaklarım düzelmedi acaba bu düşük ayağın geçici ilacı tedavici varmı ftr bile artık işe yaramıyor afo kullana kullana ayaklarımın heryeri yara oldu düşük ayak sorunu olan veya bnim hastalığı geçiren varmı aranızda?

Bunun çoğu zaman bir çözümü yok maalesef. Kullandığın AFO sorunlu olabilir mi? Yara yapmaması lazım.

Gençsin, canını sıkması doğal, ama zamanla geçecektir. Ne olmuş bir ayağında kısıtlılık varsa! Moralini bozma...

geçmis olsun benimde düsük ayak dı amaliyat oldum iyiyim.

nasıl ameliyat oldun birde abi bnim 2 ayapımdada var ve bu hastalık sonucu oldu kazayla değil normalde zamanla düzelmesi lazım ve bu hastalık uzun zaman alıyor yani 4 yıl 5 yıl sonunda iyileşen var bnim daha tam 2 yıl oldu.acaba ameliyatda tamamen düzelirmi? nasıl bir ameliyat açıklarmısın

yokmu arkadaşlar ameliyat olan bilgisi olan

Bende omurilik hasarına bağlı,tek bacakta düşük ayak var.Yaklaşık 18 yıl oldu ,fizik terapi görmeme rağmen düzelme yok.Diz altındaki incelme belli bir seviyeden sonra durdu gibi.bunuda günlük aktivasyona bağlıyorum.Bizim tek ilacımız ,yürümek.İlk zamanlar bel altı komple felçti, ilk sekiz ayda ,sol bilekteki düşüklük harici ,hepsi düzeldi.

bnim ayak kaslarımda çok zayıf baldırlarım falan çocuk bacağı gbi. bnim 2 yıl oldu birtürlü düzelmedi

Merhaba arkadaşlar,

İthalatçısı olduğumuz Bioness L300 ürünümüz Düşük ayak problemi yaşayan hastalarımız için uygun bir üründür. Türkiye de ve dünyada birçok hastamız tarafından kullanılmaktadır. ürün ile ilgili aşağıda kısa bilgi verilmektedir. İrtibat bilgilerimiz de aşağıda yer almaktadır. Bilgi almak için lütfen arayınız. Bu ürünümüz

BIONESS L300
Düşük Ayak Rehabilitasyon Sistemi / ABD: www.anlimited.com.tr

manuelfernandes;

Bende 2000 yılında bel fıtığı ameliyatı sonrası sol ayağım da düşük ayak oluştu. Hemen hemen senin yaşındaydım. Geçmedi. Üzüntünü anlıyorum. Umarım geçer. Şifa verici Allah. Olaki geçmese dert etme. Bir süre sonra unutuyorsun bile. Bu senin için engel olmuyor. Hayattan zevk almanın dünya kadar yolu var.

Sevgili Arkadaşlar,

23-24 Eylül tarihlerinde İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi ve Ege Üniversitelerinde İthalatçısı olduğumuz Bioness-ABD L300 Düşük Ayak Rehabilitasyon Sistem ile ilgili tanıtımlarımız olacaktır ve ilgili hastalarımıza uygulamalar yapılacaktır.

Konu ile ilgili bilgi almak için lütfen tarafımıza ulaşınız.

[FONT=arial][FONT=Arial]nevtek / anlimited ( www.anlimited.com.tr )[/FONT][/FONT]
[FONT=arial] [/FONT]
[FONT=arial][FONT=Arial]Selanik Cad. No:82/15
Tankut İş Merkezi
06640 Çankaya-Ankara / TÜRKİYE
Tel: +90 312 425 25 03
Fax: +90 312 418 80 68[/FONT][/FONT]

düşük ayak olupta düzelen görmedim herkese acil şifalar.. onlan yaşamayı alışıyor insan.. beş sene oldu bir gelişme göremedim herkes gibi baldırlar inceldi bnm sinirlerim cam kesiginden oldu dizden aşagı felc parmaklar oynamaz ama üstüne basiyom geziyom afo aldım berbat yüreyemiyorum onlan.. acil şifalar herkese saygılar..

slm . benimde üç yıl önce sakrum ameliyatı sonrasında düşük ayak moluştu sol ayağımda . afonun yara yapması hakkında bilgi istemişşsiniz. bende refleks afo kullanıyorum , daha sonrada karbon afo kullanmaya başladım dışarıda ayakkabı ile çok rahat ettim. ev içinde ise daha güçlü karbon afo kullanıyorum sadece yazları terlemeden dolayı pişik oluşuyor. be
n çok araştırdım düşük ayağın şimdilik tedavisi yok , afo tercihlerini güzel yapma
ısın ve bununla yaşamayı öğrenme
zorundayız şimdilik. inşallah ileride t
davisi mümkün olur ve düzelm
ş
nsımız olur. şimdi
en size sağlıklı günler diliyorum.

Düşük ayak ameliyatı olan varmı? Veya böyle bir ameliyat varmı?

Düşük ayak sorunum var afo kullanmaktn bıktım ayaklarım sürekli yara oluyor ve nasır tuttu afo sürekli ayağımda kaldığı zaman acı çekiyorum acaba düşük ayak ameliyatı varmı? Bnim kırık çıkık kaza ile olan problem değil sinirsel bir rahatsızlık geçirdm guallian barre sendromu die mikrop sinir uçlarına yayılmış vs vs acaba çözümü varmı bunun

Arkadaşlar benim kardeşime yapılan iğne sonucu düşük ayak oluştu afo kullanıyor, temmuzda Hacettepe üniversitesinde DR Akın Üzümcügil tarafından ameliyat olucak daha yeni bir arkadaşımızda ameliyat oldu ve iyi olduğunu söylediler ameliyat olan varmı sonrasında daha kötü bir sonuç doğurmasından korkuyorum

Benim bildiğim düşük ayak ameliyatı, ayağı 90 derece donduruyorlar.Geriye dönüşü yok.Düşük ayak olanlar karbon afoyu denesinler ,diğer afoları denediğim için onlar gerçekten çok berbat ve sorunluydu.Düşük ayağı olanlar ayak sağlığına dikkat etsın, en ufak sürtme, ayakkabı vurması, nasır durumunda çok geciktirmeden doktoro gitsinler.ayakkabılar spor ,ortapedik ve sıkı olmazsa rahat edeceklerine eminim.

Herkese saglikli gunler;
Ben gecirdigim trafik kazasi sonucu dusuk ayak sorunu yasiyorum ve afo kullaniyorum. Seviyem L1. Afolardan nefret ediyorum bazen balkondan firlatasim geliyo ama donup baktigimda onlara mecbur oldugumu gorup oturuyorum yerime, ama inanilmaz agri yapiyo nasirda olustu. Karbon afo kullanmak istiyorum ama ben reflex afoyu kullanamiyorum ayakta sabit duramiyorum ve herkesde sen karbon afo kullanamazsin o zaman diyolar. Sol ayak bilegim 5/2, sag ayak bilegim 5/1 gucunde.. Afosuz durmadan yuruyebiliyorum ama sabit duramiyorum. Bilmiyorum anlatabildim mi ama benim gibi olup kullanan var mi karbon afoyu? bende alsam sizler gibi rahat eder miyim? Simdiden tesekkurler...

faruk karbon afo için tavsiye edeceğin bir firma var mı

Ben alalı 4 sene falan oldu, İstanbul nişantaşı formed medikalden almıştım.Karbon afoların çeşitleri çıkmış yaylı gibi olanı var, benim aldığım firmada varmı yokmu bilmiyorum.Bu ürünler yurtdışından geliyor.Netten araştır derim youtubede bu konuyla ilgili videolar var.Ben tek ayak için kullanıyorum karbon afoyu, ayak bileğinde sadece ileri itme var bukme yok sadece parmak uclarında gerilme oluyor bilek bükme hareketini yaparken bu içimde her zaman düzelme olacak umudu olmuştur her gun tens aleti ile çalıştırıyorum fakat nerdeyse 19 sene oldu gelişme yok, diz altında incelme mevcut fakat cokta kayıp yok kayıp belli bir sureden sonra aynı kaldı gun içinde hareketlı olmasam dahada incelme olurdu.Bunada şukur diz kilitlemede sorun yok ,ayakta herhangi bir boşalma yok, sadece bileği bükemiyorum, karbon afo ayagı 90 derece tutuyor ve yürürken esnek bir malzeme olduğu için ayakta yaylanma yapıyor, ayagın ucunun takılması, bileğin burkulması gibi olaylar aza iniyor.spor ayakkabı ile rahatlıkla gıyılebilir, ayakkabı numarasının buyuk olmasına gerek yok.Şöyle bir durum var eger ayakkabı bol giyilecekse karbon afonun numarasıda buyuk olmalı, aksi taktirde karbon afo ayak içindeki cıkıntılı kemiğe sürter buna dikkat edin.

Benim kullandığım afo bu resimdeki, görsellerde carbon afo diye tarattığım zaman bir hayli modeli cıkmış olduğunu gördüm.

Düşük ayak deformitesi nasıl tedavi edilebilir? , arkadaşlar bu siteye bir bakın isterseniz videoda prof. dr. Tahir Öğüt düşük ayak ameliyatını anlatıyor eğer sağ yada sol tarafa oynatılabiliyorsa ayak oradaki tendon alınarak ayağı yukarı çeken tendon yerine konarak tedavi olunacağı anlatılmış biz Dr üzümcügil ile konuştuğumzdada oda aynısını anlattı mikrocerrah kendisi kardeşim ameliyat olucak sonuçlarını ben buradan yazmaya devam edicem inş Allah hepimize yardımcı olsun.

ayağı sağa-sola hareket ettiren tendonu alıp, ayağı yukarı kaldırmak için kullandıklarında, bu durumda da ayağı sağa sola hareket ettiremeyeceğiz? yani bir şeyi düzeltip diğeri bozulmuş olmuyor mu? bu ameliyat yapılsa ve ayak yukarı kaldırılabilse, ayağın sağa sola savrulması söz konusu olmaz mı?

biraz daha bilgi verebilir misiniz?

Emre,

bende düşük ayak var, benim kullandığım afo karbon fiber, çok hafif ve yürürken rahat ettiriyor. afonun ismi "toeoff",
temin ettiğim firma ve afonun resmi bu linkte var TOEOFF » ORTEZ » | NESA ORTOPEDİ | TABANLIK | TABANLIK VE AYAK SAĞLIĞI | ORTEZ | PROTEZ | BOYUNLUK | OMUZ DESTEKLEYİCİ | ORTOPEDİK AYAKKABI | REHABİLİTASYON ÜRÜNLERİ

maalesef nasır oluşuyor, henüz çözüm bulamadım buna ama, bu afonun çok faydasını gördüm. doğru afo kullanman seni biraz daha rahat ettirecektir.

moralini bozma çok, yaşama sarıl, 20 yaşındasın daha yapacak çok işin var.

Düşük ayak dediğimiz olay tamamiyle ayak bileği omurilik hasarına bağlı felç olan kişiden bahsediyoruz.Bileğini oynatıpta, fonksiyonel bozukluğu olan kişilerden bahsetmiyoruz, atıyorum kişi ayağına darbe almıştır, kırılmışmiştır vb. şeyler.Futbolcularda tendon ameliyatı sık yapılan bişey.Sinir hasarlarında durum farklı bence .Çeşki herşey kuklayı oynatan ipler gibi olsa.

Faruk bey benim kardeşime yapılan iğne sonrası oluştu düşük ayak ayağını çekemiyor ama sağa sola hareket var diğer durumlarda nasıl onu bilmiyorum ama bu durumdada ayakta zayıflama oldu oda afo kullanıyor koşamıyor ama doktorun söylediğine göre ameliyatta sorun olmuyormuş , restless ; kardeşim şuan ankarada yarın gelicek tam bilgi alayım doktorla ne konuşmuş hatta diğer ameliyat olan kişiyide arayıp konuşayım bilgi yazarım ameliyat olan arkadaşın ayağı 3 aydır alçıdaydı geçen hafta çıkarıldı işe başlamış tam konuşamadık sonuç ne ama iyi olduğunu öğrendk ailesnden.

Geçmiş olsun sizin olay dediğim gibi omurilik hasarlı değil, iğneye bağlı bir durum vardır doktorun bir bildiği demekki daha önce bu tür ameliyatlardan sonuç alınmış.Erken dönemde bu tür olaylara mudahale edilse daha iyi sonuç alınabilir.Diz altında incelme kas kaybı olduğu zaman işler zorlaşıyor.Bu durumda çok iyi karar vermek lazım artılar ve eksiler iyi hesaplanmalı.İyi haberlerinizi bekliyoruz.

Merhabalar,
Düşük ayak engeli olup ta askere giden varmı ?
Ben 2003 yılından belimden geçirmiş olduğum bir ameliyat sonucu sol ayağımda düşük ayak oluştu ve şuan AFO kullanıyorum.
Düşük ayak engeli olan ve askere giden var mı?, düşük ayak engeli olanı askere alıyorlar mı. Bu konuda bilgisi olan var mı?
Ön lisans mezunuyum ve şubat 2016 da tecilim bitiyor o yüzden bu bilgiye ihtiyacım var. Henüz bir askeri işlem yaptırmadım her hangi bir askeri muayene olmadım.

Teşekkür ederim,
Herkeze sağlıklı Günler

Almazlar arkadaşım askeri hastanede işlemini yaptırıp askerlik engelinden kurtul.Düşük ayak dediğimiz olay bileği yukarıya hareket ettirememek veya yuksek derecede ayak bileğinde beldeki sinir hasarına bağlı güç kaybı ve geriye dönüşü olmayan fonksiyon eksikliği.

düşük ayak yarın emg çektireceğim

guallian barre sendromu geçirmiştim felç gbi 4 yıl oldu heryerim düzeldi ama sdce her iki ayağımda düşük ayak sorunu kaldı geçen yıl emg çektirmiştim aradan 1 yıl geçti tekrar çektireceğim bkalım ilerleme varmı.bnim hastalığım zamanla geçen düzellen bi hastalık 3 4 5 yıl sürüyor inşallah kalıcı olmaz.ilerleme varmı yokmu yarın belli olacak

Merhabalar.

Benimde sağ ayağımda düşüklük var. bel ameliyatı geçirdikten sonra bu hale geldi. şu anda foot up kullanıyorum ayağımı normalden %15 düzeltiyor onu kullanmanızı tavsiye ederim..
bir de sülük tedavisi görmenizi tavsiye ederim. ben 15 seans gördüm ve gözle görülür farklılığını yaşadım..
maddi imkanlar nedeni ile yarıda bırakmak zorunda kaldım. önümüzde ki ay tekrar başlayacağım inşallahu teala..
Sizlere de tavsiye ederim..
herekese geçmiş olsun
Allahu teala hayırlı hal nasib eylesin..

sülük tedavisi konusunda biraz bilgi verebilir misiniz

merhaba, tabi ki inşallah faidesi olur..

Bana sülük tedavisi belimden uygulandı, sinirlerim o bölgede zarar gördüğü için oraya uygulanması daha iyi olur demişti doktor.. sıkıntılı bölgeye 6 ila 9 civarı sülük konuyor. oradan kan emmeye başlarken de içeri faydası bilim adamları tarafından 100 den fazla olduğu belirtilen bir enzim salgılıyor.. O enzimler vücuda gerçekten fayda veriyor.
Ayağımda yukarı tam olarak çekme meydana gelmedi ama ev içersinde daha rahat yürümeye başlamıştım.. sonra uyku düzenim yerine gelmişti, ameliyat izlerim kapanmaya başlamıştı.. epilepsim geçti.. vücuduma direnç gelmeye başladı..
Vücuda salgıladığı enzimler gerçekten de inanılmaz etkiler gösteriyor.. Sülükler bir kere kullanılır, kullanıldıktan sonra çöpe atılıyor.. zira salgıladığı enzimi iki yılda telafi edebiliyor imiş.. Ben bu işin uzmanı değilim uzman olan kişilerden görüşüp yaralanabilirseniz daha faydalı olur.. en az 15 seanstan önce de bir gelişme kesinlikle beklemeyin..
Ben seans başına 60 tl veriyordum ramazanı şerif nedeni ile ara vermek zorunda kaldım oruç bozacağı için sonra da maddi yetersizlik nedeni ile gidemedim ama şiddetle tavsiye ederim.. önümüzde ki ay itibari ile gitmeye tekrar başlayacağım inşallah
haftada 2 seans olarak uygulandı bana..
Araştırmanızı ve denemenizi tavsiye ederim şifa Allahu teala'dandır.. maddi imkanınız yerinde ise denemenizde fayda var...

Aman arkadaşlar, kurban oliim böyle saçma şeylere itibar etmeyin. Düşük ayak denen rahatsızlığın bir değil onlarca nedeni var ve sülük/enzim gibi bir şeyle düzelme (bırak düzelmeyi herhengi bir etkide bulunma) ihtimali sıfırdır. Sülük takıldığında uçmaya başlamakla düşük ayağın düzelmesi ihtimali aynıdır...

Paranıza yazık. Kandırılmış olmanın vereceği kızgınlık zaten başlı başına sinir bir durum.

Ben MS hastasıyım buna bağlı olarak sol ayağımda Düşük ayak vardır. Sinirlere bağlı olduğu için sülük tedavisi falan boş işler. Afo kullanan arkadaşlar tabanlık gibi bişeyler kullanırsa daha rahat olur. Ben bastonda kullanıyorum ama alışıyo insan ayrılmaz bir parçası olarak görüyo zamanla. Hepimize geçmiş olsun.

Üst Alt