Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Düşük ayak hastalığının kesin tedavisi var mı?

Ben çocuk felci geçirmişim küçükken,sol ayağımda vardı bu düşük ayak problemi.Ameliyat oldum ve bileğimi dondurdular,şu anda sabit hiç hareket yok.Yürürken,helede bayır çıkarken çok zorlanıyorum.Bu AFO denen alet benim yürümem de bana birazda olsa kolaylık sağlarmı acaba?

insan bilmediğinin düşmanıdır sözü doğru gerçekten de doğru, arkadaş bilmeden boş deyip durmayın "denemdim faydasını gördüm ben" ha %100 değil ama düşük ayak hastası için %1 dahi büyük bir gelişmedir..
"umut hastanın azığıdır".. İnsanların umutlarını yıkana kadar umutsuzca boş boş konuşarak menfi insan statüsüne girmeyin..
İster inanın ister inanmayın, paşa gönlünüz bilir..
İnanıp inanmamanız bende ki hakikati değiştirmez.
esenkalın..

Merhabalar..

Arkadaşlar, sağ ayağımda düşük ayak var, belimden tümör ameliyatı olduktan sonra bu rahatsızlık meydana geldi.
Kendi uyguladığım ve memnun kaldığım bazı uygulamaları sizler ile paylaşmak istiyorum umarım dikkate alır ve faideli olur..

1- Sporu asla bırakmayın (plates topu ve there band faydalı olmaktadır ayrıca düşük ayak kısmını değil komple bacağı güçlendirecek spor egzersizlerine kesintisiz devam edin gerekirse kondisyon salonlarına gidin)

2 - Foot Up kullanın.. ( iki parçadan oluşmaktadır, biri bileğe diğeri ise ayakkabıya bağlanmaktadır.. İki yıldır kullanıyorum gayette memnunum. Yalnız ayakkabı seçimi memnumiyet derecesini daha iyi belirler.. Boğazlı converse tipi ayakkabılar [tabii bahar ayları] için çok uygun olur. Ben söylemediğim sürece insanlar ayağımda problem olduğunu anlamıyorlar)

3 - Zinde terlik adı altında bir terlik var, onu alın günde 30 saat civarı giymeye çalışın. reflekslere iyi gelmektedir..

4 - Maddi imkanları yerinde olanlar için sülük tedeavisini öneririm. Ben uygulattım memnun da kaldım.. ayağımın yukarı doğru çekmesinde çok faydasını görmedim ama evde yalın ayak yürürken ve ayakkabı ile yürürken daha dengeli ve kontrollü basıyorum..

5 - Eğer foot up alırsanız, ayakkabıya takılan malzemeye bir ayakkabıcıya köprü attırın yoksa bağcıkları geçirdiğiniz vakit toplanma yapıyor köprü atılırsa problem olmuyor..

Benden size memnun kaldığım ve faydasını gördüğüm bizzat yaptığım uygulamalar.. Umarım dikkate alırsınız..

düşük ayak ameliyatı varmı?

çok fizik tedavi gördüm gullian barre sendromu geçirdim 4 yıl olmasına rağmen sdce ayak bileklerimde kaldı afo kullanıyorum ameliyat olma ihtimalim varmı ameliyatı varmı

Arkadaşım geçmiş olsun bende iş kazası geçirdim LI kırığı var parapleği yani kısaca sol ayak kısmen felç fizik tedavi gördüm 9 ay oldu şuan sol bilek 5/1 sağ bilek 5/3 Karbon afo Kullanıyorum yürüyebiliyorun ama sekiyorum çok konforlu değil yinedeyürüyorum

çok rahat etmezsin ama yürürsün

Arkadaşlar herkese geçmiş olsun benyeni üye oldum forumlara nasıl mesaj yazılır nasıl cevap alınırpek anlamam Umarım yazdıklarım birilerine iyi gelir

Bende işkazası geçirdim LI kırığı var ayaklarında kırık yoktu fakat L 1 kırığından dolayı sol bacakta kısmi felç oldu kazadan bu yana 1o ay geçti şu anki durumum sol bilek 5/1
1-fizik tedaviyi asla bırakmayı,
2- Her boşta kaldıkça hareket edin
3-imkanınız varsa spor salonuna veyüzmeyegidin
4- Düşmektenyürümektenkorkmayın
5-Ben 10 ay içerisinde 3 ay hastanede kaldım 7-ay içinde defalarca düştüm 4 kez sol OMUZUMU çıkardım ama yinede üstüne gittim şimdi değneksiz yürüyorum karbon afo kullanıyorum

Ben,de 35 yıl önce yüksekten düşmey bağlı olarak l1,l2 seviysinde omurgakırığı oldu. Amaliyat sonrası her ikiayakta düşük ayakoluştu diz alında adele erimesi oldu, 6 ay tekerlekl sandalya , sonra 3ay iki kotuk değnei ile sonra 4ay iki bastonla sona tek bastnla sonra bastonsuz ve yardısız hayatımı a ktıf oarak i dame ettirdim. Bu z aman zarfınd çok çeşitli onlarca ortez,afo v.s. Kullandım.bunların içinde en çok arkası kapalı refleks afo dan memnun kaldım.arkası açık afo lar ayağıvuruyor yara yapıyor k ullanamıyorsun. Karbon afolar da ayakkabı ilekullanamıyorsun yani misfirliğe v.s. Gittiğinize ayakkabınızı çıkartınca afo nuzuda çıkartmak zorunda kalıyorsun. Dizlerinde kilitlenmeme sorunu olanlar bu kısa diz altı afo yu kullanamazlar çünkü yürürken stop (durma) yapamazlar. Bunlar için diz kapağını arkaya yiten özel yapım klenzak afo uygundur. Ilk 5 seneden sonra alışıyorsun herkes senin gibi geliyor. Bu 35 yıl içinde düşük ayağın tedavisi için yurt içi yurt dışında çok uğraşlar verdim, ancak maalesef tedavisi yok. Sinirler bir kere öldümü geri dönüşü yok.bıkıp usanmadan hareket ederek ve yürümeyi kolaylaştran uygun cıhazlar kullanarak daha kaliteli bir yaşam sürdürmek mümkün.hareketi bir kaç gün aksatırsan kaslar hemen zayıflıyor, haydi yeniden kondisyön kazanmak için uğraş dur. Bir de zamanla yaşlılığın vermiş olduğu zafiyet eklenince iş iyice zorlaşıyor ( ben şimdi 70 yaşındayım.).böyle engelli yaşamak elbete zor ancak imkansızda deyil. bir ata sözü:kendi derdime baktım, derdimden iğrendim. Benden beter dertliye baktım da,kendi derdime imrendim.. tüm dertlilere kolaylak ver ya rab.şifa ver ya rab.amin.

Bnun egzersizleri nelerdir? Bir de bnun ameliyati varmis düşük ayak ameliyati olanlar varms tendon transferi vs

Ben bilegimi az cok oynatabiliyorum sag sol yapiyorum sdce kndime dogru cekemiyorum.ameliyat olan arkadasinizin durumu nasil olmus duzelmismi

Enjeksiyon sonrası oluşan düşük ayaktan dolayı 23 temmuzda siyatik sinir ameliyatı olduk 10-15 dikiş atıldı..Ameliyat 1,5 saat sürdü.Yara kapanması 8-10 gün sürermiş,sonrasında ftr başlayacak.Sinir hasarı oluştuktan sonra 6 ay içinde ameliyat olmak gerekiyormuş.6 ayı geçtikten sonra ameliyatla düzelme şansı azalıyormuş dedi doktor.FTR ye başladıktan sonra ilk ay düzelme oldu,sonraki 2 aylık ftr de düzelme durdu.Bizde ameliyat olmaya karar verdik.1 gün hastanede kaldık.İnşallah düzelme olur.
Gelişmeleri yazarım burdan.

merhaba,

üniversitede düşük ayak için fes benzeri uyarımla yürümeyi düzeltecek giyilebilir tayt tasarlamak için proje hazırlıyoruz.

bana bu konuda nasıl olmasını istediğinizle ilgili yardımcı olabilir misiniz?

Bana boş mail atabilirseniz size bilgi vererek eksik olduğumuz yerleri sorabilirim.

htcakman@gmail.com

teşekkürler..

beyinden iyi huylu kitle vardı beynin hareket bölgesinde motor nöronda bölgesinde bu ameliyat sonrasi düsük ayak sorunu başladı önceden bacağımı itip cekemiyordum simdi ona bakarak bacakta cok sorun yok ama bilekte hic hareket yok ne yapmam gerekiyor tedavisi var mıdır ameliyat olalı 26 güN falan oldu fizik tedavi ile düzelir mi birde hareket etmeyiince uyusmlar oluyor simdi o uyuşmalar azaldı ama hala var simdiden cevaplarınız icin tesekürler

arkadaşlar,,ayak bileğinin kendinize doğru çekilmesini,başparmağınızın kendinize doğru çekilmesini,ayagınızın dışarı doğru döndürülmesini(eversiyon hareketi) peroneal sinir(yüzeyel) ve tibialis anterior(derin peroneal sinir) sinirler üstlenir bacakta...bu sinirlerde öyle yada böyle hasar varsa düşük ayak gelişir...Düşük ayak bel kaynaklı da olsa bacak kaynaklı da olsa sorumlusu genel olarak yukarda yazdığım sinirler ve bunların inerve ettiği(çalıştırdığı)bacak kaslarıdır.(tibialis anterior kası,perolongus kası v...) yapılacak en mantıklı iş; olayınız beldeki L ve S lerden kaynaklı değilse,sadece dizden altını kuvvetlendirecek exersizler yapmanız....dizinizin altındaki kasları kuvvetlendirdiğiniz takdrde,sinirler de geri dönüş olursa bu düşük ayak illetinden kurtulma şansınız olur....2006 senesinde bende de düşük ayak vardı,operasyon sonrası yaklaşık 5 ay gibi bir sürede düzeldi fiziktedavi ile....benimki peroneal sinir hasarı idi,,,,bel kaynaklı değildi,,,bel kaynaklı olunca sadece dizaltı yetmez,dizin üzerindeki(quadriceps,hamstrings kasları vs..) kaslarıda çalıştırmanız lazım....süre 5 ayı oldukça geçer,,,sinir hasarınız akut birşeyse eğer tabi,,,

Çozumu var hayatin boyunca bioness l300 kullanmak. (Tek bacak icin 5000$)

Bu dediğiniz cihaz kas atrofisi fazla olanlar için işe yaramaz.İlk zamanlar da faydalı olabilir.

Herkese selam.
Bende kanal daralmasından dolayı
Her iki ayağımda düşük ayak meydana geldi.
Afo,safo falan hepsini denedim
Bendeki,sancılı ağrılı, uyuşmalı düşük ayak.
Fakat kendi yaptığım aparat ile hem hafif,hem dışarıda aynı numara ayakkabının diline karşı aparatı takıp,
Pantolon altında farkedilmeyecek şekilde
Dışarıda giyebilecek, hemde ev içerisinde
Kullanacağınız aparat ile sağlam insan ile aynı şekilde, üstelik ayak bileginizi bükerek yürüyebileceksiniz.
Dilerseniz sipariş durumuna göre
Gönderebilirim.
200,tl. Adrese teslim

Düşük ayak için Kendi imalatım afo
Ben 65 yaşında emekli bir memurum. Yaklaşık 11 yıl önce bypass ameliyatı geçirdim ve ameliyat olduğum hastanede insanlara sadece ALLAH (c.c.) rızası için yardımcı olmak üzere gönüllü oldum. 10 yıl yaptıktan sonra maalesef yeni bir doktorun gelmesi ile benim görevime son verildi. Bu arada safra kesesi ameliyat oldum. Beynimde kist bulundu ve ağzımda kanser olduğu tespit edildi. Yıllardır bel ve boyun fıtığından müzdariptim. Son zamanlarda takılıp düşmeye başladım. Takıldığım yerlere baktığımda zeminin düz olduğunun gördüm yaklaşık 4 yıl önce idi . Doktorum emar ve emg sonuçlarına göre düşük ayak olduğumu söyledi şükürler olsun. Bende çok araştırdım tedavisi yok gibi İdi Tabiki sonucu RABBİM tayin eder. Bende afo denilen alete yöneldim ama iyiler pahalı diğerleri bana uymadı. Bende kendim bir şeyler yaparak bu zamana kadar geldim. Gayem basit ama işe yarayan birşeyler yapıp insanlara faydalı olabilmekti. Çünki kendimi bu tür yardım işlerine adamıştım. Resimlerini ekliyorum basit ama benim işime yarıyor. Kullanılan malzemeler serum hortumu (kalın olan), çanta aparatı, tel, perçin, halıfleks parçası (biraz sert olmasında fayda var) , ve çanta aparatından geçebilecek sağlam kumaş veya benzeri. O kadar. Kolay gelsin RABBİM sınavlarımızı başarılı kılsın İsyan ettirmesin İnşallah. Saygılarımla.
http://i.hizliresim.com/GoO33Z.jpg
http://i.hizliresim.com/yLrVMa.jpg
http://i.hizliresim.com/yLrVNk.jpg
http://i.hizliresim.com/5M1Ygz.jpg
http://i.hizliresim.com/Yr74N2.jpg
http://i.hizliresim.com/Z7PYE3.jpg
http://i.hizliresim.com/yLrVzn.jpg
http://i.hizliresim.com/rZoEJa.jpg
http://i.hizliresim.com/65LmJl.jpg
http://i.hizliresim.com/L1WQb0.jpg

Merhaba arkadaslar benim sol ayagimda aniden ortaya cikan bir problem var ayak bilegimi hareket ediyor ama rahat degil ayak parmaklarimi yukari asaga hareket etmiyor
fizik doktoru ayak dusmesi dedi sonra beyin cerrahisi ve norolojiye baktirmami soyledi beyin cerrahi biraz testler ve sorular sordu dedigi her hareketi yapiyorum ama ayak bilegimi yukari dogru zayif cekiyorum parmaklari hic cekemiyorum
aci sicak soguk hisselirim normal emg testi istedi onuda 24 mayisa randevu verdiler
omuriligimden MR cekindim normal cikti noroloji bolumu 6 mayisa randevu verdi ayak dusmesi hakkinda biraz arastirma yaptim tedirginim biraz yarin komple MR cekinecegim tam bir tehsis konulmadi daha

bunun hakkinda sizlerin bir bilgisi varmi nasil iyilesir neler yapmaliyim bana yardimci olurmusunuz lutfen tesekkurler simdiden

Bende de L4 L5 , S1 S2 sinir kökleri tutulmuş çekilen EMG sonucuna göre baş parmak hariç iki ayağımda da diğer parmakları oynatamiyorum EMG yi iğneli yapan doktor sende dusuk ayak var dedi Adana numune hastanesine gittiğimde ortapedi doktoru senin ayaklar pes kavovarus dedi şaşırdım kaldım acaba hangisi çünkü mayıs ayının 17 sinde heyete girecem..

benim de sol bacagımda düşük ayak meydana geldi trafik kazası sonucu fakat şu an afo kullanıyorum ameliyat olmadım olmayı önerirmisiniz. ?

2015 yılında Ateşli silah yaralanması sonucu sol bacağımda peroneal sinir hasarı meydana gelendi. buna bağlı olarak sol ayak bileğimi kontrol edemiyordum yani düşük ayak rahatsızlığı oluşmuştu.

Yaklaşık 7+8 ay bu durumda kaldım kısaca özetlersem hayatımın en zor günlerini geçiriyordum ve psikolojim tamamen çökme noktasına gelmişti.sonrası yaptığımız araştırmalar neticesinde Hacet tepe hastanesinde Dç Dok.Gazi HURİ hocamıza muayene oldum muayene sonucu yapılan tetkiklerde dizimde kırık ve peroneal sinilerde (EMG sonucu) ağır hasar tespit edildi.Önce dizimdeki kırık kapalı ameliyat metoduyla iki adet vida takılmak süreti ile tedavisi yapıldı.3 ay sonra düşük ayak için yine Gazi hoca tarafından başarılı bir ameliyatla TENDON nakli yapılarak üç aylık bir süre için alçıya alındı.

Şu anda ufak tefek ağırlarım olsa da düşük ayak dönemimdeki kıyasla oldukça memnunum.tabi ki hiç bir şey orijinali gibi olmuyor ama ayağımı %70 oranında kullanmaya başladım benim durumumda olan hastalar var ise kesinlikle iyi bir cerraha tendon nakli ameliyatı metodu ile düşük ayaktan büyük bir oranda kurtula bilirler.

Sağlıklı ve mutlu bir yaşam dileği ile....Şahin BAKIRCI / BİNGÖL-Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü...

Amelyat olmayı düşünüyorum düşük ayaktan amelyat olan arkadaşlar bilgilendirebilirlermi acaba bni

elif hanım nerde amelyat oldunuz amelyatla ilgili bilgilendirebilirmisiniz bni bende yanlış igne sonucu düşük ayak oluştu amelyat olmayı düşünüyorum

Öncelikle herkese acil şifalar.. 17 mart tarihinde sol kalça protez ameliyatı oldum ve normal bir kemik yapısınolmadıgı için çok zorlu bir ameliyat ve süreç geçirdim. Ameliyat sonrası sol ayagımda düşük ayak gelişti ve 2 ay fizik tedavi görmeme rağmen hiç bir gelişme kat edemedim.

Ameliyatımı bursada yaptırdım ve tendon transferi için birçok doktorla görüştüm derin araştırmalarım sonucunda ameliyat olmama gerek kalmadı Bursa^da Dr. Faruk Şahinle görüştüm ve akupunktur tedavisiyle düşük ayak problemim %70e kadar çözüldü 1 buçuk ay tedavi sürecinden sonra afo yada herhangi bir aparat kullanmama gerek kalmadı tedavim hala devam ediyor ve daha iyi olacagıma eminim sağlık konusunda yaşanan herşey çok zor umarım sizlerede yardımcı olabilirim..

Htcgl akupunktur tedavisi hakkinda bilgi verir misin
Birde sizin sinirlerde yaralanma mevcut muydu

Cihan Yalçın

Sinirimde yaralanma yok sadece incelmiş ve felç diye tanımladılar bıçak darbesi ya da baska bir yaralanma söz konusu değil. Akupunktur tedaviside çalışmayan sinirleri toplu iğne tarzında ama çok daha ince ve küçük iğnelerle uyarı veriliyor ve çok yüksek bir oranda iyileşme oluyor orada benim haricimde birçok insan vardı ve gözle görülür derecede iyileşen insanlar tanıyorum.

Düşük ayak ameliyatını önermiyorum !

Belki bana kızabilirsiniz umutlarınızı yok ediyorum diye

Polinöropati hastasıyımm (kas hastalığı)
İki ayağım da düşük ayak vardı ayak parmaklarım kambur vs

Bu ameliyatı duyduğum da heyecanlandım ve fazla araştırma yapmadan oldum ve özel olarak iki ayağımı aynı anda

1.çok eziyetli süreç amaliyattan çıkar çıkmaz çektiğiniz acı ağrı birde iki ayaktan olunca morfinle sakinleştirdiler beni
2.tek ayak iyileşme süreci 6 hafta diyolar yalan en az 3 ay sürüyor
6 hafta kesinlikle kesinlike ama kesinlike basmak yasak 6 hafta sonra odandan wc ye kadar izin vs 3 ay bekleyeceksin

Açıkcası benim hâlâ ne yazık ki düşük ayak devam ediyor
Keşke olmasaydım diyorum verdiğim para o an çektiğim acılar vs

Şuan bile acısı var hâlâ ayak donuk ama ağrı inanın hala devam ediyor 5 yıl geçti olalı ameliyatı

Sonuç olarak dediğim gibi tavsiye etmem ameliyatı

Yine de karar sizin !

Sadece ameliyat olan birisi olarak deneyimlerimi yazmak istedim

Hepimize acil şifalar diliyorum

YouTube var düşük ayak ameliyatları bilek yaninda çevresinde sağlam oynayan tendonlar varsa cikartip ameliyatla ayak üstüne monte ediyorlar tendonu

Üst Alt