Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ek ödeme belli, ama ilk maaşım E-Devlet'te görünmüyor. İlk maaşım kaç TL?

Mehmet abi[]: Primler %90 asgari den toplam prim 161000 Tl yıllık 10800 Tl. görünüyor. Vergi indirimi yok. forumdaki herkese tşk ederim

Teknikel

Normal olarak vergi indirimi almadan, yaşınızı doldurup emekli olacak iseniz malesef maaşınız 1500 lirayı bulacağını sanmıyorum yıl yıl kazançlar toplanarak güncelleme yapılması lâzım ama tahmini ek ödeme dahil 1250 ile 1400 lira olacağını tahmin ediyorum inşallah daha fazla maaş alırsınız... Maaş bilgileriniz netleştiğinde bizleride bilgilendirirseniz seviniriz Teşekkür ederim.

Ufukalp OturanBoğa merhaba Bülent ve Ufuk bey daha önce size yazmıştım, 25.03.2019 da iş yerime emekli olur yazısı almak için SSK ya müracaat yaptım bugün yazısı geldi yazıda ilgili dilekçeniz üzerine dosyanız tetkik edilmiş olup vergi indiriminden faydalandığınız tespit edilmiş 30.02.2019 tarihinde 4030 gün çalışmanız bulunduğundan tarafınıza aylık gelir bağlanmasınd kanunen imkan bulunmadığını, 4080 gün prim ödeme süresini yerine getirmeniz durumunda yazılı müracaatınız halinde tarafınıza aylık gelir bağlanabileceğini bilgilerinize rica ederiz.Diye yazı geldi şimdi ben bu yazı ile tekrar SSK yamı gideceğim güm için yoksa işyerime verip çıkış mı alacağım bu konu hakkında bilgi verirmisiniz günüm hem o tarihten beri devam ediyor ve SSK nın hesaplamasına göre doldu.e devlette zaten 4088 gözüküyor. bu arada ssk girişim 10.09.1997 yaş sıkıntım yok Bilginiz için şimdiden teşekkürler.

secrtydeveci
Tekrar ssk ya gideceksiniz. Vergi indirimi incelemesi ve emeklilik şartları araştırması yapılmış olduğundan emekli olur yazısını bu sefer hemen verirler diye düşünüyorum. Onunla işyerinize gidip çıkışınızı yaptırarak kesin emeklilik için başvurursunuz.

arkadaşlar 2000 öncesi 1132 gün abo 61
2000-2008 1055 gün abo 43
2008 sonrası 3230 gün abo 34
aylık başlama 01/04/2019
ödeme günü 23
sizce ne kadar maaş alırım

Sicil No

Ödeme Dönemi 201903
Ödeme Günü 23
Net Aylık Tutarı 0 TL
Aylık Tutarı 0.0 TL
Ek Ödeme Tutarı 0 TL
Sosyal Yardım Zammı 0.0 TL
Birikmiş Ödeme Tutarı 0.0 TL
Kesinti Tutarı 0.0 TL

bu ayın 23.de çekebilirmiyim ne kadar alırım vergi indirimi yok primler % 90 asgariden yatmış

vergi indirimi olsa maaş yüksekmi olur acaba.

@Ufukalp
29.Mart.2019 da emeklilik başvurumu yaptım.
E devlette tahsis bilgisi ve banka şubesi gözüküyor ama yatan bir emekli maaşı yok.Yukarıda diğer arkadaşların verdikleri bilgilerde ABO ve prim gün sayıları gözüküyor ama benim sorguladığım yerde herhangi bir bilgi yok

E-devlette başka sorgulayabileceğim yer varmı?

E-devlette sorguladığım yerler:
4A Emekli Aylık Bilgisi

Sisteme kayıtlı 4A Emekli Aylık bilginiz bulunmuyor.
uyarısı çıkıyor

4A Emeklilik Kaydı:
Aylık/Gelir Durumu
Aylık/Gelir ödenmektedir.

4A Emekli Ödeme Bilgileri:

4 / 2019 Dönemi .... Tahsis Numaralı 4A Emekli Ödeme Bilgileriniz

Ödeme Dönemi 201904
Ödeme Günü 22
Net Aylık Tutarı 0 TL
Aylık Tutarı 0.0 TL
Ek Ödeme Tutarı 0 TL
Sosyal Yardım Zammı 0.0 TL
Birikmiş Ödeme Tutarı 0.0 TL
Kesinti Tutarı 0.0 TL

baybars

Benim görüşümce 22 mayısta alırsın ilk maaşını. O zamana kadar e devlette ödeme bilgilerinize düşer bilgiler ara sıra girerek kontrol ederseniz durumunuz netleşir...

HakanEs26
Sizin emekliliğinizin gözükmesiyle maaşın belli olma süresi arasında ne kadar zaman geçti.
Bana henüz SGK'dan maaşla ilgili bir belge de gelmedi.Sadece E-devlette görülüyor

baybars
Bu ay zaten geçti, emekliliğiniz onaylanmış ama henüz ödemeniz belli değil. Ancak 22 Mayıs'ta maaş almaya başlarsınız. Ek ödeme tutarı sisteme düşünce maaş ve birikmiş tutarı hesaplanabilir.

baybars

benim 13 martta gözüktü e devlette. maaşın belli olması nisan ayı 10 15 arasıydı. ki benim işlemler baya bir uzun sürdü. 13 martta belli olunca eve 15 martta evrak geldi maaş ve ek ödeme yazan.

iscev

doğrudur her ilin SGK sının çalışması kısa veya uzun sürüyor. benim 31 ocakta ilk dilekçemi verdim , mart 13 de belli oldu nisan 17 de birikmiş ve maaşımı aldım..

Ufukalp son 1 1.5 sene icerisinde emekli olanlarda maas yuksek baglanmaya basladi sanirim yada bana oyle geliyor bunun bir sebebi varmi sizce

erkan medeni
Herhangi bir fark yok, aylık hesabı hala aynı. Son zamanlarda tesadüfen yüksek aylıklara denk gelmiş olabilirsiniz.
Ama çalışıldıkça emekli aylığının düşmesini önleme amaçlı yeni bir hesaplama yöntemi üzerinde çalışıldığı duyumu aldım.
Halen aylık bağlama oranına göre üç farklı dönem için üç farklı hesaplama yapılıyor. Aylık bağlama oranı farkını ortadan kaldırarak tek bir oran üzerinden hesaplama förmülü oluşturulacak deniyor.

oyle bir formul olusturuldugu takdirde gecmis donemlerde emekli olanlar icin herhangi bir fark olurmu dersiniz

erkan medeni
Bahsettiğim formulün asıl amacı emekli aylıklarını yükseltmek değil, orta bir yolla tek aylık bağlama oranına indirerek 2008 öncesi girişlilerin çalıştıkça emekli aylığı düşüşünü önlemek. Bu dünyanın hiç bir yerinde kolay kolay rastanamayacak mantıksız bir durum.
Emeklilik yaşını 60 olarak ele alırsa 2008 yılında 18 yaşında sigortalı olanların emekliliği 2050 yılını bulacak. Bu mantıksızlığı hükümet de gördü sanırım ki asıl amaç bunu ortadan kaldırmak.
Nasıl bir yol izlenir, oran nasıl belirlenir bilmeden bir şey söylemek mümkün değil.
Ama eski emekliler zaten bugüne nazaran daha avantajlı oranlardan emekli olduklarından onlara ekstra artış sağlayacak bir durum olacağını sanmıyorum. Oluşabilecek dezavantaj ise geriye doğru uygulanmaz zaten.
Uzun süredir 2000 sonrası emeklileri için bir intibak beklentisi mevcut zaten, ama hükümet de pek sıcak bakmıyor gibi.

Önceden yatan prim olan kısmın yaklaşık 3 katı maaş bağlanırken 2008 sonrası 1.8 civarı yatan prime karşılık emekli maaşı bağlanmaya başlandı.

Son düzenleme:
Ufukalp...abi emekli olanlara neden etki etmesin(edecek ise??)emeklilik bağlanma oranları herkes için aynı değilmi ki,mesela benim 3 dilim %62-%60 ve %32 şeklinde.. sonuçta halen çalışanlara haksızlık durumu emekli olmuş olanlar için de geçerli..?

iscev HakanEs26
SGK'dan maaş bilgileriyle ilgili evrak Ankara SGK'dan mı yoksa bağlı bulunduğunuz ilin SGK'sından mı geliyor

Ufukalp selamlar herkese abi benim aylık 1346 bağlanmıştı şimdi ek odeme de değişti temmuza kadar aynı demiştin bu ayda 1376 çektim aydınlatırmisin lütfen hata varsa iade yapiyim
201904
Ödeme Günü
22
Net Aylık Tutarı
1376.15 TL
Aylık Tutarı
1302.1 TL
Ek Ödeme Tutarı
52.91 TL
Sosyal Yardım Zammı
0.0 TL
Birikmiş Ödeme Tutarı
21.14 TL
Kesinti Tutarı
0.0 TL

Ek ödeme ilk bağlandığında 51.77 di oda değişti

egemat1
Emekli maaşlarında Ocak ve Temmuz aylarındaki rutin zamların dışında bir değişiklik olmaz. Sanırım Nisan 2019 ödeme bilgilerine bakmışsınız. Önceki aylardan bir eksik ödeme gibi bir şey olmuşsa onu ilave etmiş olabilirler. O birikmiş denen 21 lira öyle eklenmiş olabilir.
Ödeme bilgileri değil aylık bilgilerinden bak.

Üst Alt