Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ek ödeme belli, ama ilk maaşım E-Devlet'te görünmüyor. İlk maaşım kaç TL?

ödeme bilgisi görükmüyor ödeme günü 18 mart

yada şöyle sorum bügün maaşını alan oldumu edevletde omeme bilgisi yok

Merhaba arkadaşlar benimde %61 oranla emekli dilekçemin sonucu geldi yaşlılık aylığı olarak, yalnız ben çok üzüldüm şöyleki ; Aylık başlangıç 01.03.2017 - 2000 /2008 arası gün =1789 - 2008 sonrası gün 2217 Toplam 4006 gün - 2000/2008 arası aylık bağlama oranı 60.00 -2008 sonrası 30.00 - Hisse=1/1 - En son çalışılan =özel - intibak 0 - Ek ödeme yazmıyor bu bilgiler doğrultusunda postayla gelen yazıda maaşımın 623.00 TL olduğu Nisan 21 de 1.112.00 TL Denizbank şubesi görünüyor 😩 Bir yanlışlık olabilirmi maaşımın bu kadar düşük olması neden acaba bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim

melişe

düşük olduğunu düşünüyorsanız sgk ya itiraz dilekçesi verebilirsiniz. ayrıca 1112 tl nisan 21 değil mart 21 dir. bu sizin 20 gün birikmiş 30 günde maaşınız toplam 50 gün

@elektirikçilik sagol allahrazı olsun ALLAH herkesın gönlüne gore versin
bana yatan maaş bu benim maaşim 1074 mu yoksa 1074+110 ek ödemeyle toplam 1184 tl mi her ay alıcagım maas 1184 tl mi

Tahsis No için 4A Emekli Aylık Bilgileriniz :

Aylık Başlangıç Tarihi01.02.2017
2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı65.00
2000 - 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı60.00
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı 35.62
İntibak Aylık Bağlama Oranı0.00
2000 öncesi Gün285
2000 - 2008/10 arası Gün2961
2008/10 sonrası Gün2991
Toplam Gün6237
Göstergesi9475
Hisse Oranı1/1
Sigortalının En Son Çalıştığı SektörÖzel
Aylık Tutarı1,074.93
Birikmiş Aylık Tutarı1,684.06TL
Ek Ödeme Tutarı110.36
Kesinti Tutarı0.00
BankaDENIZBANK
Banka ŞubeİDEALTEPE

3 / 2017 Dönemi için 2106492037 Tahsis Numaralı 4A Emekli Ödeme Bilgileriniz

Ödeme Dönemi201703
Ödeme Günü18
Net Aylık Tutarı2869.35 TL
Aylık Tutarı1074.93 TL
Ek Ödeme Tutarı110.36 TL
Sosyal Yardım Zammı0.0 TL
Birikmiş Ödeme Tutarı1684.06 TL
Kesinti Tutarı0.0 TL

melişe

e-devlet 4A emekli ödeme bilgileri ekranından datayı buraya kopyalayabilirseniz daha net konuşabiliriz.Sicil no isim vs boş bırakır öyle mesaj atarsanız sakınca da olmaz.

Rakamınız aşırı düşük geldi? 623x0,05=31,15 TL ek ödeme dahil aylık net emekli maaşınız 654,15 TL oluyor ki gördüğüm en düşük emekli maaşlarından biri.750-900 arası maaş çok görmeye başladık ama sizin rakam enteresan düşük?
dexter

E-devlette görünen o 110,36 TL ek ödeme toplam alacakla ilgili ek ödemeniz.Aylık maaşınızı zaten elektrikçilik arkadaşımız hesaplamış.O rakam doğru.

Göstermek için yazayım. e-devlette görünen aylık üzerinden gidersek 1.074,93x0,04= 42,99 aylık ek ödemeniz oluyor. Buradan yola çıkarak aylık ek ödeme dahil emekli maaşınız 1074,93+42,99=1118 TL civarı bir tutar olmakta.

Arkadaşlar ilginize çok teşekkür ederim yalnız e-devlet te benim ödeme bilgilerim görünmüyor postayla gelen aylık bağlama kararında Aylık (TL) 623.20 BRK.BAŞL.TAR. 01.03.2017 BRK.BİTŞ.TAR 21.04.2017. S.Y.Z TOPLAMI 1.112.41 AYL.GEL.GÖN.TAR 22.04.2017 olarak görünüyor bu doğrultuda bana bilgi verebilirmisiz ortalama maaşım ne olabilir ve zaman alabilirim ve gelen evrakta ek ödeme miktarı da görünmüyor boş bırakılmış 4A Emekli Aylık Bilgileriniz : Aylık Başlangıç Tarihi01.03.2017Durum Kodu2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı 0.002000 – 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı 60.002008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı 30.00İntibak Aylık Bağlama Oranı 0.002000 öncesi Gün02000 – 2008/10 arası Gün 17892008/10 sonrası Gün 2217Toplam Gün4006Göstergesi0Hisse Oranı1/1Sigortalının En Son Çalıştığı SektörÖzelAylık Tutarı Birikmiş Aylık Tutarı0Ek Ödeme Tutarı Kesinti Tutarı Banka Banka Şube

Son düzenleme:
masterzek

bilgılenırdıgınız için çok sagolun 6237 gun pırımle bu maas normalmı bana az gıbı geldı başka işte sıgortalı çalişmaya devam edersem emeklı maasım artarmı .

melişe

Size gelen SGK aylık bağlama evraklarında nerede ne yazıyor onu anlamak açısından aşağıda bana gelen 3 sayfanın fotolarını paylaşıyorum.Sizinde yazdıklarınızdan yanlış okuduğunuzu sanmıyorum.Ama sağlama açısından fotolara bakarsınız.Sanıyorum printin kayması yüzünden birikmiş kısmında aylık toplamı yerine SYZ ( Sosyal yardım Zammı ) rakamı gibi görüp okuyorsunuz.O birikmiş aylık toplamınızdır.O da ek ödeme hariç birikmişler toplamıdır.

Benim kağıtlarda 3.sayfada birikmişlerle ilgili ek ödeme rakamından bahsediliyor.Sizde de öyle birşey yazıyor olması gerek? Oradan yola çıkarak daha rahat bir sonuca ulaşılabilirdi.

Screenshot by Lightshot
Screenshot by Lightshot
Screenshot by Lightshot

Sonuçta yazdığınız bilgilerde aylık rakamınız göründüğüne göre, yanlış bir yazı olma ihtimali de zor olduğundan, aslında elinize geçecek belli.Verdiğim bilgileri kontrol edip bir farklılık göremiyorsanız aşağıdaki data geçerlidir:

21 nisanda birikmişler dahil elinize geçecek toplam para 1.822 TL civarı olacak.
Buna göre de ek ödeme dahil aylık net emekli maaşınız 654 TL gibi bir tutar olmakta.

Neden bu kadar düşük? Buna cevap verebilmek çok zor.SGK'ya bir şekilde itiraz edin kafanızda soru işareti kalmasın.
dexter

Öncelikle sizin durumda emeklilik gerçekleştiğine göre rakamı azaltmak arttırmak vs sözkonusu değil.Emekli oldunuz ve bitti.

İmkanınız varsa tabii ki çalışın ve 2 maaş alarak tek emekli maaşına mahkumiyeti erteleyin.Çalışamayacak duruma gelene kadar iki maaşla devam eden her zaman kazançlıdır.Emeklilik sonrası çalışmaya başlarken ( malulen emekli iseniz tabii ki çalışma imkanınız yok ama yaşlılık erken emekliliği olduğunuzu varsayıyorum ) işyerinize mutlaka emekli olduğunuzu bildirin ve normal prim değil SGDP ( Sosyal güvenlik destek primi ) yatırmaları gerektiğini bilsinler.Böylece emekli maaşınız kesilmeden 2.maaşı almaya başlarsınız.

Siz emekli oldğunuza göre artık ilginiz kalmadı ama bilgi olarak açıklayayım.Emekli maaşınızın azlığının ya da çokluğunun prim gün sayısı ile direk ilgisi yok.Olay tamamen yatan prim tutarı ile ilgili olduğundan birçok durumda prim gün sayısının artmasının zararı bulunmakta.

Formül basit.Çalışma hayatınızda yatan primler SGK tabanına yakınsa maaş düşük, tavanına yakınsa maaş yüksek olacaktır.Bunun başabaş noktası tam belli değil.Ancak 4000 tl hatta daha da üzerinin maaşınızın çalıştıkça emekli maaşınıza aleyhte etki yapmaması için gerekli olduğuna dair bazı arkadaşların mesajlarını gördüm.

Varsayımsal bir bilgi ile örneği netleştireyim.Sizin emeklilik şartınız diyelim 18 yıl 4080 prim günü idi.Siz fazladan 2157 gün prim ödediniz.( hesap yapmayın varsayımsal :) ) Şimdi mantık ne öngörür? Fazladan bu kadar yıl çalıştım.Emekli maaşıma birkaç yüz tl olumlu yansıma olur dersiniz değil mi? Ama fiiliyat öyle işlemiyor.Yatan primler 4000 tl hatta üstünde değilse ( ki milletin %90'ının bu tutarın altında olduğunu sanıyorum ) emekli maaşınıza herhangi bir olumlu katkı yapmıyor.Peki ne yapıyor? Yatan primler azaldıkça daha ciddi olmak üzere geçen her gün emekli maaşınızı düşürüyor.Sizin durumda 2157 gün gibi ciddi bir prim gün sayısı maaşınıza olumsuz etki ettiği için maaşınızdaki düşüşünde çok ciddi olduğunu varsayabiliriz.300-400 tl hatta daha fazla bile düşmüş olabilir.

Uzman değilim ve sadece bazı bilgilerle ve tecrübeyle fikir yürütüyorum.Ama sitedeki mesajlar vs hepsinden çıkan sonuç bu bahsettiğim mantığın maalesef geçerli olduğu ve bunun farkında olmadan emekliliğini erteleyen birçok arkadaşın yıllarını maaşlarını düşürmek için harcadıklarını gösteriyor.

Bu nedenle sitede tecrübeli arkadaşların, emekli olma hakkı kazanır kazanmaz emekli olmak için başvuru yapın diye uyarı yapmalarında ciddi haklılık payları olduğu açık.

levent68

Emeklilik dilekçemi 11-01-2017 tarihinde verdim 04-02-2017 Tarihinde emekliliğe hak kazandım demişsiniz. Maas bağlama neden 01.02 degıl biraz acarmısınız ltf. Emeklilige başvurduğunuzda zaten hak kazanmamış mıydınız

[FONT=Tahoma]Aylık Başlangıç Tarihi01.04.2017
Durum Kodu
2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı61.00
2000 - 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı60.00
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı33.52
İntibak Aylık Bağlama Oranı0.00
2000 öncesi Gün192
2000 - 2008/10 arası Gün2193
2008/10 sonrası Gün3037
Toplam Gün5422
Göstergesi9475
Hisse Oranı1/1
Sigortalının En Son Çalıştığı SektörÖzel
Aylık Tutarı Birikmiş Aylık Tutarı0
Ek Ödeme Tutarı
Kesinti Tutarı
Banka Banka Şube

e devletimde bu bilgiler var acaba ne kadar maaş bağlanır rica etsem hesaplaya bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim[/FONT]

[FONT=Tahoma]
[/FONT]

nasip oldu bende 4-b den emekli oldum e devlette gözüktü ama devamı yok sanırım eve gelen kağıtla herşey belli olacak, sorum şu arkadaşlar üstte bu kağıtların örneği paylaşılmış orada maaşın denizbank beylikdüzü şubesinden çekileceği yazıyor, acaba osmanbey sgk da belli bi şubeyemi yönlendirir, ben sivasa gitmeyi düşünüyordum oradaki denizbank vermezmi parayı yoksa maas gününe kadar istanbuldamı bekleyeyim

muzaffertanyel

Verdiğiniz bilgilerle maaş hesaplanamaz.En azından aylık başlangıç tarihi de olmalı.
batufa

Ek ödeme belli olmadan maaş hesabı yapılamaz.Prim gün sayısı vs bilgilerin maaşı tahmin etmekte maalesef bir faydası yok.
Harun-

Bahsettiğiniz kağıtlar benimle ilgili.Benim ev adresim Beylikdüzü olduğundan sistem otomatik olarak en yakın denizbankı tespit edip benim için Denizbank beylikdüzü şubesini seçmiş durumda.Sizin ev adresiniz nüfus sisteminde ne görünüyorsa o geçerlidir.Ev adresiniz sivassa ilk maaşınızda ev adresinize en yakın denizbank seçilerek yatırılacaktır.Eğer adresinize yakın denizbank yoksa Ptt'den ilk maaşınızı alırsınız.

Bu durum e-devlette ya da eve gelecek olan maaş bağlama kağıdında açıkça görünür.

Adres nüfusta istanbul görünüyorsa herhangi bir denizbanka gidip durumu anlatın ve nüfus cüzdanı ile sivasta bir şubeden ilk maaşı çekebilmem mümkün olur mu diye sorun.2.maaştan itibaren emekli maaşınız zaten seçtiğiniz banka ve şubeye yatmaya başlayacaktır.

muzaffertanyel

Ek ödeme rakamınız aşırı düşük görünmekte? Bu bilgide hata olmadığını vasayarak hesabınızı yapayım:

25 nisanda birikmişler dahil alacağınız toplam para 840 TL

Buna göre de ek ödeme dahil aylık emekli maaşınız 466 TL?

Bu kadar düşük emekli maaşı görmedim açıkçası.Ek ödemeyi nereden yazdığınıza bir bakabilir misiniz? Bir yanlışlık olmalı.

masterzek maaş başlangıç tarihim 01.04.2017 yukarda açıklama bölümümdede yazıyor pirimlerimde bağkur ve ssk karışık askeri ücretten ödendi

@batufa

Ek ödeme belli olmadan maaş hesabı yapılamaz.Prim gün sayısı vs bilgilerin maaşı tahmin etmekte maalesef bir faydası yok.
batufa

Size yazdığım yanıtta ek ödeme rakamı belli olmadan maaş hesabı yapılamaz yazmıştım.

e-devlette verdiğiniz bilgilerin görünmesi ancak ek ödemenin belli olmaması iki anlama gelebilir.Ya birkaç gün içinde ek ödeme belli olacaktır ya da daha büyük bir ihtimal olarak nisan sonlarında ek ödeme rakamınız belli olacaktır.

İlk durumda maaşınızı nisan ayı içinde alırsınız.Ancak ek ödeme rakamınız ilk hafta içinde e-devlette görünmezse bu durumda da birikmişlerle birlikte mayıs ayında ilk emekli maaşınızı alacaksınız demektir.

aylığınızda bloke bulunduğundan, sadece şube değişikliği yapmanıza izin verilmiş olup,banka değişikliği yapmanız engellenmiştir.

bu ne demek oluyor? kredi borcum var.

bugun sgk dan eve yazı geldi emeklilik için 1998 giriş 3697 bağkur 1726 ssk ile bağlanan maaş 840 tl birde yüzde 5 lik ek ödeme var pirimler hep askeri ücretten ödendi çok düşük nasıl geçineceğiz bakalım ..

@mavininiçinden

Devletin anlaşmalı olduğu bankadan ( yani denizbanktan kullandınız sanıyorum.Yoksa öyle bir uyarı almazdınız ) kredi kullanmış olduğunuzdan, banka da emekli maaşınızın kendilerine yattığını gördüğü andan itibaren maaşınızı ele geçirmiş olduğundan, emekli maaşınızın ellerinden kaçmasını istemiyorlar.Direk güvence olarak görüyorlar ve devlette buna birşey demiyor.

Bu durumda kredi bitene kadar maaşınızı başka bir bankaya taşıyamazsınız.

Pek işe yarayacağını düşünmesem bile bir fikir vermesi açısından şöyle bir fikir yazayım.Başka bankalar kredi kullanım sırasında kredi taşıma denen bir yönteme izin veriyorlar.denizbanktaki krediyi başka bir bankaya kapattırıp o bankadan kredi ödemelerine devam ederek bu blokeyi kaldırmanız ve maaşınızı istediğiniz bankaya transfer ettirmeniz mümkün.Tabii o banka emekli maaşınızı oraya taşımadan buna izin verir mi vermez mi birçok engelleyici etken olabilir.Ama böyle bir ihtimalde var.

@batufa

Son dönemde emekli olanların birçoğunda sizinkine benzer durumlar görünmeye başladı.Primlerin asgari ücretten yatması ve bunun yanında bir de 2008 sonrası aylık bağlama oranının %30 olması nedeniyle, primlerinde 2008 sonrası günler ağırlıklı olan arkadaşlar çok zor durumlara düştüler ve düşmeye devam edecekler.
Bu durum gelecekte gittikçe ağırlaşacak.Çünkü bir noktadan sonra 2000-2008 arası günlerle ilgili %60'lık dilimde primleri hiç olmayan dolayısıyla emeklilik hesapları %30 aylık bağlama oranı üzerinden yapılacak bir nesil geliyor.

%30 aylık bağlama oranı ile emekli maaşı hesabı yapmak, emekliyi çıkacak maaşa mahkum etmek katlanılır birşey değil.

merhaba bende bu konuyla ilgili bende fikir danışmak istiyorum eşimin emeklilik süreci sonuçlandı mektup almadık ama e devlette bu gün görünen net aylık tutarı 87.59 ek ödeme 87.59 aylık ödeme günü 25 emeklilik başlangıç 01 04 2017 ödeme dönemi03 2017 kdv indiriminden emeklilik oldu toplam pirimi 9330 gün hep asgari ücretten 1989 başlangıçlı acaba ne kadar olur maaşı aylık bağlama oranı 2000 öncesi78 00 2000 2008 arası 65 00 2008 sonrası51 86

kartanem2

Verdiğiniz bilgilere göre eşinizin 25.04.2017'de birikmişler dahil alacağı toplam para 2.277 TL civarı görünmekte.

Buna göre alacağı ek ödeme dahil aylık emekli maaşı da 1.265 TL gibi bir tutar olmakta.

Hayırlı olsun.

teşekkür ederim hayırlısı allahtan artık 9000 üstünde prim 27 yıl hizmet sonuç bu bunada şükür napalım

masterzek

Bir konuda fikrinizi almak istiyorum. 28 Subatta %59 dan vergi indirimiyle emekliliğe başvurmuştum. 30 Martta E devlette tahsis numarası verildi. Bugun ise ek odeme 152,69 olarak gorundu. 01.03.2017 ilk maaş hakedis.

Ek odeme tutarı ilk defa göründükten sonra, sanki bazı arkadaşlar değişiyor (yukseliyor) diye bir ifade kullandı gibi bir şey okudum. Bu neden?

ABROX

Öncelikle ek ödeme rakamınız belli olduğuna göre normalde maaş hesabı yapılabilir.Ancak maaş alma gününüzün de belli olması gerekiyor.Ayın kaçı ise onu da yazarsanız işleme devam edilebilir.

Ben 2016'da vergi indirim, ardından SSK'ya emeklilik başvurusu ile devam eden ve sonuçlanan bir süreç yaşadım.Bunu konuyla ilgili kafasında soru işareti olan benim gibi arkadaşlara süreçler hakkında elimden geldiğince bilgi verebilmek amacıyla bir konu açarak paylaşmıştım.Bu son bahsettiğiniz ek ödeme rakamının değişmesini o konumda dile getirmiştim.Belki benim konuyu bile hatırlamış olabilirsiniz.Benden başka pek değinen olmadığından çokta dile getirilen birşey değil.

Eğer e-devlete hergün bakan arkadaşlar varsa sanıyorum bu sadece onların dikkatini çekebilecek birşey.Önce ek ödeme dahil hiçbir rakam gelmiyor.Sonra ödeme ayında ilk anda aylık ek ödeme, hemen ardından neredeyse aynı gün ya da ertesi gün bir güncelleme ile birikmişler dahil toplam alınacak rakamın ek ödemesi ve son olarak bu aşamayı birkaç gün geçtikten sonra da birikmişler, aylık vs tüm rakamların yerlerine dolduğu data dolu bir sayfa geliyor.Ancak bu sadece benim başıma gelmiş gibi hissediyordum çünkü kimse bu boyuttan bahsetmiyor:)

Sizin rakam yükselmez.Birikmişler dahil toplam alınacak rakamın ek ödemesi belli olmuş gibi görünmekte.

Bu arada bahsettiğim konumu incelemek isteyen arkadaşlar için aşağıda linki paylaşayım:

https://www.engelliler.biz/forum/em...-basvurusu-ve-sonrasinda-emeklilik-cabam.html

masterzek

maaş alma günü 19 Nisan.

Bende hergün bakıyorum, Benim bu rakam bugün oglen edevlette çıktı sabah ek odeme tutarı gorunmuyordu.

simdi sgk yı aradım ek odeme 58 mış bu birikmiş odeme dedi. Aylık ta 1526 tl dedi. Bende emekli maaşı com dan 1826 lira hesaplatmıştım. Çok sasırdım cunku sitenin hesabına gore duşuk çıktı.

Aylık Başlangıç Tarihi01.03.2017
Durum Kodu2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı 60.00
2000 – 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı 60.00
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı 30.00
İntibak Aylık Bağlama Oranı 0.00
2000 öncesi Gün 710
2000 – 2008/10 arası Gün 1539
2008/10 sonrası Gün 1965
Toplam Gün 4214
Göstergesi 9475
Hisse Oranı1/1
Sigortalının En Son Çalıştığı Sektör Özel
Aylık Tutarı Birikmiş
Aylık Tutarı0
Ek Ödeme Tutarı152.69

ABROX

Verdiğiniz bilgilere göre 19 nisan günü birikmişlerle birlikte alacağınız toplam para 3.969,94 TL görünmekte.

Buna göre ek ödeme dahil aylık emekli maaşınız da 1526,90 Tl olmakta.

emekli-maaş.com sitesinde 300 lira gibi bir fark olmaması gerekir? Birşeylerin yanlış olma ihtimali var.Orada hesap otomatik yapıldığından özellikle böyle bir fark olmaması gerekiyor.

e-devlet sgk 4a hizmet dökümünüz oraya doğru yansımamış olabilir mi? Verdiğiniz bilgileri göz kararı ile emekli-maaş com'dan tarayabilirsiniz.Gün sayısı vs bazı bilgiler mükerrrer yansıyarak gün sayınız vs birşeyler değişik algılanmış olabilir mi acaba?

Aynı şekilde bu emeklilik bilgilerinizle SGK hizmet dökümünüzü de karşılaştırın.Yani e-devlete yansıyan ek ödeme tutarı sonrası değişiklik biraz zor.Aslında olan olmuş gibi.Ama dökümünüzde olduğu halde buraya yansımamış birşeyler var mı son bir umut bakmakta fayda var. 2000 öncesi-2000 2008 arası ve 2008 sonrası prim gün sayıları 4a hizmet dökümünde de aynı mı gibi bir göz atın.

masterzek

İyice kontrol edeceğim. Ama ben size hesapladığım yeri yanlış yazmışım
benim hesapladığım yer ?SGK Emekli Maaş Hesaplaması - Ana Sayfa. Bu sitedeki excel dosyasını indirerek yaptım.
emekli maaşı hesapla da sgk dokumunu kopyaladığımda son 2 aydır sürekli hata veriyor ve format yanlış diyor. (doğruca okuyup, anlattığı gibi yaptığım halde)

Excelde 2 farklı kişinin maaşını hesapladığımda aşağı yukarı aynı maaşı aldılar. Ama bende farklı çıkıyor nedense.

@ABROX

O zaman durum daha da garip.Mutlaka bir yazım hatası olduğunu sanıyorum? Excelin çok hassas hesap yaptığını düşünmeme sebep olan birkaç deneme yaptım.Ayrıca kendi maaşımı da 2016 ekimi gibi hesaplattığımda 8 kuruş gibi neredeyse birebir diyebileceğim şekilde hesaplamıştı.O açıdan bana göre en doğru hesabı yapan site/program.

emekli-maaş.com da bir problem görünmüyor.Sizin mesajı okuduktan sonra direk e-devlete girdim bir de emekli-maaş a girdim.engellilik oranını yazıp devam diyip 2. sayfadaki kutuya e-devletten kopyaladığım datayı yerleştirip hesapla dememle işlemin sonuçlanması bir oldu.Bir problem görünmüyor?

e-devletten kopyalanması gereken yer SGK 4-a hizmet dökümü.Bu sayfada da 4A detaylı hizmet dökümü sekmesi.Gerçi düzgün yaptım diyorsunuz ama bilmeyen arkadaşlar okursa diye tarif edeyim.Buraya girdikten sonra sol üstteki Tescil bilgileri yazısının T harfinden itibaren listenin aşağısındaki son rakama kadar mouse ile tüm rakam ve yazıları seçiyorsunuz.Seçili alanlardaki rakam ve yazılar mavi oluyor zaten.Listenin en altındaki rakamlarda mavi olduğunda ctrl+c ile datayı kopyalıyor ve emekli-maaş.com a giderek bu datayı 2.sayfadaki sarı kutuya ctrl+v ile yapıştırıyorsunuz.

Hesapla dendiğinde bir problem olmaması gerek.Birden çok isim benzerliği gibi emekli-maasi.com olabilir mi acaba diye benim şu anda işlemi düzgün yaptığım sitenin linkini de vereyim:

SGK SSK 4A Emekli Maaşı Hesaplama. Ne kadar emekli maaşı alırım | Ücretsiz SGK SSK 2016 4A Emekli Aylığı Hesabı

Yükarıdaki bilgilere göre maaş nekadar olur.

Üst Alt