Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ek ödeme belli, ama ilk maaşım E-Devlet'te görünmüyor. İlk maaşım kaç TL?

Bence, Maaşa bir etkisi olmaz fakat eş ve cocuklar ın sağlık güvencesinde sıkıntı olur örnek ilaç alırsın çocuğa sistemde sağlık güvencesinde oldugunu göremez ilacı parayla alırsınız

F3211 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar
1 mayıs itibariyle emekli oldum
maaşımı 23 temmuzda alacağım söylendi
sgk yetkililerinden maaşımı öğrendim

temmuzda yapılacak enflasyon zammı benim maaşıma eklenir mi?
yardımcı olursanız sevinirim

saygılar

gökman

SGK dan aldığınız maaş bilginizi Burda paylaşıp emeklilik bekleyen arkadaşlara bilgi paylaşımı yaptıktan sonra, kendi sorunuza cevap beklemeniz daha iyi olurdu bence.

enes75

ben daha önce vergi indirimi başvurusundan hastaneden rapor almama kadar geçen sürede yaşadığım deneyimleri yararı olur diye paylaştım

ayrıca
sgkdan alacağım maaş miktarı ile de konunun alakası yok

konunun alakası
haliyle bilgili arkadaşların bana yanıt vermesiyle anlaşılacak
diğer yeni emekli olacak arkadaşlara aynı benim gibi yararı olacak

yardımcı olacak dostlara şimdiden teşekkür ederim
masterzek
Bilgilendirme için teşekkür ederim

ARKADAŞLAR benim gibi zammı bekleyen varsa masterzek in yazdığı aşağıdaki nota bakmanızda fayda var
Sevgiler…

her türlü zam tüm emeklilerin maaşlarına yansıyacaktır.01.05.17 itibarı ile maaş işlemeye başladığına göre 01.05-30.06 arası maaş zamsız,01.07 sonrası birikmiş ve 23.07.17 de alacağınız birikmiş maaş zamlı olacaktır.Bu nedenle temmuzda elinize geçen rakamda kafa karışıklığı yaşayabilirsiniz.

Ancak ağustos ayında sadece ek ödeme ve maaş görüneceğinden zaten zam net bir şekilde görünecektir.

gökman

Bu tür konularda genelde özelden mesajlara yanıt vermektense ilgili konu neyse onun altından yanıt vermeyi seviyorum.Mesajımın ilgili kısmını buraya eklemen iyi olmuş.Bende ilerleyen saatlerde siteye girsem zaten ekleyecektim.

Bu vesileyle bir cümledeki hatamı düzelteyim:

[FONT=sans-serif]01.05-30.06 arası maaş zamsız,01.07 sonrası birikmiş ve 23.07.17 de alacağınız [SIZE=3]peşin [/SIZE]maaş zamlı olacaktır[/FONT]

masterzek sizden rıcam burda benım maasımdan harıc ek ödemem hangısı acaba yardımcı olursanız sevınırım saygılar..
N1ELDP.jpg

@BuTcHeR sizden rıcam burda benım maasımdan harıc ek ödemem hangısı acaba yardımcı olursanız sevınırım saygılar..

N1ELDP.jpg

@astorantalya

Selamlar

Öncelikle engelli emekliliğinde maaşınızın ne olacağını SGK sitesinden değil engelli emekli maaşını hesaplamaya yarayan sitelerden yapmanızı tavsiye ederim. Sonuçta SGK sitesinde ( hesap yapmaya çalışan her arkadaşın farkedebileceği gibi ) engellilik boyutu yok.Ne rapor oranınızı soruyor ne de benzer birşeyi arıyor.

Paylaştığınız resimde zaten 2000-2008 arası aylık bağlama oranının %47 gibi görünmesi de bu düşüncemi doğruluyor.Rakam düşük olduğundan diğer sitelerin hesapladıkları rakamlara yakın bir sonuç veriyor olabilir ama bu doğruluktan değil rakamın düşük olmasından kaynaklanan bir benzerliktir.

Burada bahsettiğiniz aylık, tam emin olamasam da ek ödeme hariç olmalı. ( Emeklilik sürecimde bu siteden bir kere dışında hiç hesap yaptırmadım.Sonucun kafadan yanlış olduğunu anlayınca da artık dönüp bakmaya gerek duymadım. ) Çünkü e-devlet dahil hemen her yerde maaş belirtilirken her zaman ek ödeme ayrıca gösterilmekte.Burada da istisna olacağını sanmam.

Bu rakamın üzerine %4 ek ödeme ( rakam yüksek olmadığı için düşük kabul edilip %5 bile ek ödeme olabilir.) ekleyerek ek ödeme dahil maaş kabul edebilirsiniz. Sayfdaki rakamlarda ek ödeme belirtilmemiş.922,25 x 0,04 diye hesap yaparak çıkan rakamı bu maaşa eklersiniz.

Dostlar

Hesaplamam şöyle (Emeklilik için gün sayanlara örnek olması için yazıyorum-Hata yapıyorsam düzeltir misiniz?…)

Ek ödeme: 108 TL
Net maaş: 2.710 TL
Toplam maaş: 2.810 TL
Emeklilik başlangıcı: 01.05.2017
Emeklilik maaşı alınacak tarih: 23.07.2017

23 Temmuz tarihinde:

1) Mayıs ayı: 2155 TL (23 günlük--zamsız alıyorum)
2) Haziran ayı: 2.810 TL (zamsız alıyorum)
3) Temmuz ayı: 2.810 TL + zamlı
4) Ağustos ayı: 2810 TL + zamlı (Emeklilikte peşin ödeme yapılacağı için - Ağustos ayını da alıyorum)

Toplam: 10.585 TL (zamsız-temmuzda alacağım para)

Hesabım doğru mudur?
Saygılar;

Aşağıdaki linkte pazartesi enflasyon rakamları açıklandıktan sonra emeklilere yapılacak zam oranları yer alıyor
BİLGİNİZE:

Emekli son dakika zam haberleri! Temmuz zammı için... 29.06.17 - Ekonomi Haberleri

Gökmen

Sanıyorum SGK'dan verilen emekli maaşı bilgisi 2710 TL idi. Bu rakama ek ödeme dahil değil tabii.Temmuz zammınızın rakamlara yansıması ile toplam alacağınız değişecek bile olsa çıplak netten yola çıkarak 23 temmuzda elinize geçecek toplam tutarı hesaplayabiliriz.

01.05.17-22.07.17 arası birikmiş emekli maaş gün sayısı 82 + 23.07.17 30 gün peşin maaş olmak üzere toplam 112 günlük emekli maaşı alacaksınız.

2.710/30= 90,3333 TL günlük ek ödeme hariç maaşınız olmakta.
90,3333 x 112 = 10.117,33 TL ek ödeme hariç birikmişler dahil toplam alacağınız para.
10.117,33 x 0,04 = 404,69 TL toplam 112 günlük ek ödemeniz

Ek ödeme dahil toplam alacağınız tutar 10.117,33 + 404,69 = 10.522,02 TL yapmakta.Sizinkinden biraz farklı çıktı ama yakın bir rakam.

Zamlı alacağınız kısım 01.07.17-22.07.17 arası 22 gün +23 temmuzdaki 30 günlük peşin olmak üzere 52 günlük kısım olacak.

masterzek

hesaplama için teşekkür ederim
verdiğimiz bilgiler emeklilik için gün sayan arkadaşlara da yardımcı olur inşallah

ayrıca
emekli olan ve emekliliği benim gibi bekleyen ARKADAŞLAR
HAFTAYA AÇIKLANACAK ENFLASYON oranlarına paralel yapılacak zamları takip edin derim

ayrıca
hesaplama sitelerinde yaptığım araştırmadan (sgk ya bakmayın yanıltıyor) şu anda 100 tl az alıyorum (siz 100-150 tl azdan hesaplayın ki hayal kırıklığı yaşamayın derim)

sevgiler.....

gökman

Hesaplama sitelerinden emekli-maaşı sitesinde maaşın büyüklüğüne göre 15-100 TL arası fazla hesaplama yapılmakta.Hatta tüm primler sürekli tavandan yatmışsa belki de daha fazla bile olabilir.

Excel dosyasını denediyseniz, tüm data manual ve düzgün girilirse orada maaşı tam hesaplıyor denebilecek kadar düzgün bir hesap yapmakta.Benimde 2016 emeklilik sürecimde emekli-maaşı sitesi 2800 tl hesaplarken excel 2710 tl hesaplamıştı.Fiiliyatta bağlanan rakamda 2710 TL idi. Fark 8 kuruştu.

SGK zaten engelliler için emekli maaşı hesabında kullanılmaması gereken bir site.SGK'da emekli maaşımı yanlış hatırlamıyorsam 1900 TL gibi birşey hesaplamıştı :)

Kiloya bağlı rahatsızlıklardan malulen emekli olmam mümkün mü?
mrb ben 2002 yilinda askerlik subesinden kilo nedeni ile ertesi yila terk aldim . ustuste 2 yil kilo kontrolune girdim ve 2005 yilinda askeri hastaneden askerlige elverişsizdir raporu aldim. boy 1.83 kilo 125 .

2016 yilinda heyet raporu veren bir devlet hastanesinden %53 oraninda engelli raporu aldim. ( obeziteden % 30 , diyabetten % 20 , hipertansiyondan %10 , gozumde ufak bir sikinti varmis ondanda % 5 aldim. toplamda % 65 oran aldim ve formulle % 53 oraninda onaylandi.

2016 yilindaki kilom malesef 172 kg oldu. bu sebeple is bulamiyorum. aslinda ayakta 20 dakkadan fazla duramiyorum. neticesinde sgk ya basvurdum % 53 oranindaki raporumu yukseltmem icin hastaneye sevk ettiler. sekerim baya bir yukseldi ve 2 tane daha hastaligim ortaya cikti. tahminime gore % 65 oraninda rapor alma durumum var.

2004 te sigorta girisim var ve 1425 gun primim var ssk dan. 615 gun de bagkurdan var.
1800 gunu ve 10 senelik sigortalik suresini tamamliyorum. % 65 oraninda da engelli raporu aldigimi dusunursek emekli olabilir miyim ?
ssk daki memur % 50 şansin var neden diye sordugum da askerlik yapmadigimdan dolayi dedi .

yardimci olursaniz sevinirim.

Yanlışlıkla bir harf değişikliği ile bana yazmış gibi olmuşsunuz : )))
@masterzek

Mrb 2 haziran emeklilik basvurusu yaptim 22 temuzda ilk maasimi alacam ssk maasimi sordum 961 tl temuzzdaki emekli maas zammi bana yansirmi

Kralseyfo
Öncelikle geçmiş olsun.
Senin rahatsızlığının başlangıcı sigorta başlangıcından önce olma sebebiyle,sgk memurunun söylediği gibi çok zor,sgk malulen emekli olacak kişinin sgk başlangıcindan önce malul olmasını gerektirecek bir hastalıgı varsa,maluliyet sgk'dan önce varmış diye malulen emekli etmiyor,senin için tek yol elindeki raporuna dayalı engelli emekliligi
Bunun içinde,
2004 sgk girişin %65 raporunla 18 yıl sgk ve 4000 gün primi doldurarak emekli olma yolu kalıyor.

Son gelen emekli maaşı zammı ile endüşük sgk emekli maaşı 1485 lira diyor bu doğrumu?

unal8181 o senin dedigin muhtemelen nirmal sartlarda emekli olmus birisi icin gecerlidir sanirim yoksa 800 900 tl emekli maasi alan birisi icin gecerli olmaz

Arkadaşlar herkese merhaba,

Edevlette görünen bilgilerim aşağıdaki gibidir.Ne kadar maaş alırım.Şu anda yardımcı olacak arkadaş var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

Aylık Başlangıç Tarihi 01.05.201

2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı 60.20

2000 – 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oran 55.00

2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı 41.04

İntibak Aylık Bağlama Oramo 0.00

2000 öncesi Gün 2839

2000 – 2008/10 arası Gün 2789

2008/10 sonrası Gün 1759

Toplam Gün 7387

Göstergesi 14575

Hisse Oranı 1/1

Sigortalının En Son Çalıştığı Sektör Özel

Ödeme Dönem 201706

Ödeme Günü 24

Net Aylık Tutarı 285.84 TL

Aylık Tutarı 0.0 TL

Ek Ödeme Tutarı 285.84 TL

unal8181

Doğru değil malesef, Önceki sayfaları okursanız 750-800 bandında emekli maaşı alan arkadaşlarımız mevcut.

Mrb 02.06.2017 emeklilik basvurusu yaptim 22 temmuzda ilk maasimi alacam ek ödeme
67.63 acaba toplam ne kadar toplu para alacam bu konuda yardimci olursaniz sevinirim

BuTcHeR
Ve
Arkadaşlar

SGK yı aradım zamlar resmî gaztede yyımlmadığı için şu an da maaşlara ynsımamış
Ek ödemem bugün belli oldu

BuTcHeR
Seninle hesaplama yapmıştık
Ek ödeme: 410 tl çıktı

Enflasyon 5.89 çıktı (6 aylık)- zam oranı

Başlangıç 01.05.207
Maaş tarihi 23.07.2017

Bu durumda
10.660 tl toplu para alıyorum
Ammma
Zamlı maaş ne oluyor

Uzmanlık sorusu vllllaaaa

legand
Alacağınız toplu para 1.758,38 TL
Maaşınız 1.034 TL (Ek Ödeme Dahil)

gökman
Maaşınız 2.855 TL (Ek Ödeme Dahil)

UZMAN11
Toplu alacağınız para 7.431,84 TL
Maaşınız 1.973 TL (Ek Ödeme Dahil)

BuTcHeR
Hocam merhaba,
Bir şey soracaktım size tecrübeli olarak cevap verebilir misiniz?
İlk giriş: 2003, toplam ödenen 4240 gün, emeklilik şartlarını tamamlamış bulunuyorum.
Yaş: 32, Allah kısmet ederse 37 yaşında emekli maaşını alabiliyorum. Çalıştığım yerlerde asgari ücret üzerinden yattı hep, son 1 senedir daha yüksek yattı.
Sgk sitesinde hesaplattığım zaman 580 TL çıkıyor emekli maaşı şuanki tarihe göre, bu miktar 5 sene sonra emekli maaşını alacağım zaman aynımı oluyor hocam?

Butcher tsk.maasim 1034 yazmisin toplu para 1758 galiba 50 gunluk para alacam bir maas pesin veriliyor diye forumlarda okudum ozaman 1758 tl bir maas dahami eklenecek yorumu olan varmi

legand
02.06 da emeklilik başvurusu yapmışsınız,maaşınız 01.07 den itibaren hesaplanır.
Alacağınız toplu paraya peşin ödenecek maaş dahildir.

asadas05
Şimdiki rakam 5 sene sonraki alacağınız maaşla aynı olmaz.

BuTcHeR

Mrb bana ssk dan dedilerki maas 02.06.2017 basliyor 22.07.2017 maasi alacaksin emeklilere bir maas pesin veriliyormu

Üst Alt