Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik başvurum hangi aşamada..?

senin adına sevindim kardeş gunluk ödeme hesabına yatmışmı onuda sorsaydın

bülent bey merhaba , evrakım DYS takipte baktığımda "EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BAŞKANLIK KURULLARI SERVİSİ" inde görünüyor ve 2 aydır bir hareket yoktu. bugün açıklama kısmına "MALULİYET HK." yazmışlar. bunun anlamı nedir ?

@avci2209

Vergi indirim hakkı olup olmadığına dair vergi dairesine yazı yazılmış

Selam bülent abi dys'de bunlar yazıyor varmı bir fikrin 45 gün oldu bekliyorum

ERCAN AYDIN 27.04.2022
Sorgulamak İstediğiniz Evrakınızın Yılını Aşağıdaki Listeden Seçiniz!
Yıl :
2022

Varide No Varide Tarihi Konusu İlgili Birim Evrak Tipi İşlem Tarihi Açıklama
41831869 14/03/2022 ERCAN AYDIN HK İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ TAHSİS MÜRACAAT VE BORÇLANMA SERVİSİ Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış 14/03/2022 1:18 PM EMEKLİ OLABİLİR
41874864 14/03/2022 ERCAN AYDIN İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ TAHSİS MÜRACAAT VE BORÇLANMA SERVİSİ Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış 15/03/2022 8:49 AM KADIKÖY SGM
41917703 15/03/2022 Tahsis Talep İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ TAHSİS MÜRACAAT VE BORÇLANMA SERVİSİ Giden Evrak Kayıtlı 15/03/2022 9:04 AM ERCAN AYDIN HK
41917703 15/03/2022 Tahsis Talep İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ KADIKÖY SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ Gelen Evrak Kayıtlı 15/03/2022 9:25 AM ERCAN AYDIN HK
41917703 15/03/2022 Tahsis Talep İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ 1.EMEKLİLİK İŞLEMLERİ (MÜRACAT) Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış 18/03/2022 11:13 AM 286095 NOLU MÜR
Sosyal Güvenlik Kurumu DYS Evrak Takip Ekranı © 2016
Selam bülent abi dys'de bunlar yazıyor varmı bir fikrin abi 45 gün oldu bekliyorum

2.EMEKLİLİK İŞLEMLERİ SERVİSİ (EMEKLİLİK KARAR SERVİSİ(4B)) (1.KARAR) 1 emeklilik de de aynı yazıyor ve kurul üst yazısı
NTALYA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ MURATPAŞA SGM 2.EMEKLİLİK İŞLEMLERİ SERVİSİ (EMEKLİLİK KARAR SERVİSİ(4B)) (1.KARAR) Giden Evrak Kayıtlı 26/04/2022 8:58 AM KURUL UST YAZISI durum nasıl görünüyor ne aşamadayım?

önceki %65 idi
araşdırma hasdanesine sevk eddiler ordaki sonuçdan haberim yok

5800 prim günüm var

Emeklilik işlemleri için sgk nın evrak takibi sistemi

Merhaba Arkadaşlar,
Dün itibari ile iş yerinden çıkışımı alıp vergi indiriminden emeklilik için vergi indirim kağıdım ve engelli raporum ile sgk ya başvurumu yaptım hayırlısı ile,
Size sorum şu olacak 26 Mayıs itibari ile yaptığım başvuru sgk nın evrak takip sayfasında görülüyor, orada ilgili memur adıda yazıyor ama onun yanındaki kutuda 2 gündür hala gelen evrak beklemede yazıyor. Yani verdiğim evraklar 2 gündür memura ulaşmamışmı bu normalmi acaba? Eski tecrübesi olan arkadaşlar bilgi verebilir mi teşekkürler.

otomasyoncu

Kardeş büyük olasılıkla DYS takipten bakıyorsun ama acele ediyorsun ben martta dilekçe verdim haziranda onaylandı sana diyeceğim sonuçlanması ortalama bir iki ayı bulur

ercan 34

Aynen kardeşim oradan bakıyorum. Burada bir arkadaşın işlemleri 2 saatte dys ye düşmüş ve 26 gündede emekliliği çıkmış. Sanırım bende bu arkadaş gibi şanslı olamayacağım, sizin gibi şansız olacağım :) yorumunuz için teşekkürler.

Ben mayıs ayı içinde başvurumu yaptığım için Haziran emeklisi olacağım değilmi, yani maaşı aldıktan 1 ay sonra şu an %30 olan ve temmuza kadar yükselecek enflasyon fark zammından faydalanacağım değil mi. Maaşım 2-3 ay sonra çıksada yani.

otomasyoncu

Kardeş herkes deasn12 kadar şanslı olamaz 😃
1 haziran itibarıyla maaş işlemeye başlar ve temmuz zammını emekli olsanda olmasanda zaten sgk tarafından ücretinde artış olacak o kesin ve 6 aylık enflasyon farkı en az 38-40 arası olur kanatindeyim

ercan 34 otomasyoncu :) benim dilekçe verildikten sonra 3 günde emekli olma durumunu emekli sgk çalışan amcamıza anlattım biraz. Kendisi bana inanmadı sonra telefondan evrak takibi gösterdim tüm işlemlerim 3 günde sonuçlandığını görünce şok oldu :):) Bana hemen sen çok ama çok şanslı bir insanmışsın hayret dedi sustu :):):) kendisi ilk defa böyle bir evrak takib görmüş :):)

deasn12
Sanırım yeni rekor bende, bugün dayanamayıp sgk yı aradım. Oradaki memur tc mi isteyip durumumu kontrol etti ve aylığımın bağlandığını ve 21 inde maaşımın yatacağını söyledi. Bende e devletten aylık bağlanma bilgilerine ulaştım :)
Yalnız ne kadar maaş bağlandığı yazmıyor, onu nerden öğreneceğiz. Yada ne zaman öğreneceğiz acaba.

otomasyoncu Gözün aydın kardeşim Allah güle güle yemeyi nasip etsin. Benim de e-devlete 1 gün sonra düşmüş ve tutar kısmında bir rakam yoktu. 6 gün sonra tekrar e-devleti kontrol etmiştim ve net aylık kısmında sadece 427.00 TL yazıyordu. 16 şubatta tekrar kontrol ettiğimde net aylık 2500 TL yazıyordu.

deasn12

Allah razı olsun kardeşim, rabbim hepimize emekli maaşlarımızı hayırlısı ile yemeyi nasip etsin. Sanırım evrak takibi sitesini çok takmamız gerekiyor. Birşey daha soracağım kusura bakmazsan, sgk emekli olursam ne kadar maaş bağlanır sitesinde çıkan rakamdan farklı bir rakammı çıkıyor. Genelde %5 daha fazla deniliyor ama karşılaştırabildiniz mi

otomasyoncu

Hayırlı olsun kardeşim bir pijamalı daha çıktı ;)
Allah beni sabırla test etti demekki şükür benimki geç oldu güç olmadı,,)))
Dediğim gibi kardeş Abo2 bağlama oranın 60 olacak ve bir tık artış olacak bende öyle oldu haftaya netleştir maaşın az sabır

ercan 34 kardeşim pijamayi hazırladım daha giyemedim senin gibi maaşı ve birikmiş ödemeyi çektim. Ama daha 4A ödeme bilgisi boş promosyon için bankayla görüştüm daha SGK hesap açmamış gibi birşeyler dedi Haziran ayında bakacağız artık nasıl giyelim pijamayi hergun SGK banka arasında mekik dokunacak platform da deasn12 gibi biri daha çıkmadı biraz şans birazda bağlı bulunduğu ildeki işleyiş hızlı sanırım. Bu arada geçen sordum kontrol muayenesi varmı diye çalışan bayan sana demedik mi diyo bende evragi teslim aldınız hadi bay bay dediniz dedim bişey söylemediler baktı yok dedi eve gelen mektup da kontrol muayenesi karşısında bişey yazmıyor. Saygılar kardeşim

Merhaba acaba sizin raporunu kaçtı rahatsızlığınız neydi benim reddedildi dilekçe yazdım tekrardan maluliyet için ve reddedildiğinde herhangi bir açıklama da yoktu sgk ya gittim biz göremiyoruz itiraz dilekçesi ver dediler geçen seneden beri uğraşıyorum Raymen

Merhaba acaba sizin raporunu kaçtı rahatsızlığınız neydi benim reddedildi dilekçe yazdım tekrardan maluliyet için ve reddedildiğinde herhangi bir açıklama da yoktu sgk ya gittim biz göremiyoruz itiraz dilekçesi ver dediler geçen seneden beri uğraşıyorum bana bu konuda emekliliği onaylanmış rahatsızlığı ne idi bilgi verebilecek arkadaş var mı

otomasyoncu
Süreci rahatsızlığınız rapor oranınızı yazar mısınız acaba Ankarada heyete gittim hastaneden rapor geldi reddedilmiş neden reddedildi belli değil itiraz dilekçesi yazdım tekrar değerlendirilmesi için bekliyorum bilgi verirmisiniz acaba durumunuzla ilgili

Raymen

Hayırlı olsun kardeşim ben SGK ya gidip kendim bakmıştım ekrandan muayne kontrol varmı diye karşısı boştu herhangi bir şey yazmıyor eve gelen mektupta aynı şekilde kontrol yok yazıyor

@otomasyoncu Valla kardeşim ben emekli olmadan sorgulama yapmıştım 1975 TL çıkıyordu emekli dilekçem kabul edildikten sonra net 2025 TL maaş çıktı. Oda zaten 5019-19 hazine destek ile 2500 TL ye tamamlanıyor. Beklentimiz temmuz ayı inşallah güzel haberler gelir. En düşük emekli maaşında tekrar bir hazine desteği olacakmış. 2000 öncesi emeklilerin en düşük maaşı 4700 Tl olacak bu kesinleşti gibi. 2000 sonrası emekliler için ve en düşük taban maaşı 2500 olanlar içinde bir çalışma var.

@Raymen Saol kardeşim teşekkür ederim. Unutmadan şunuda belirtiyim ben 3 şubatta birikmiş olan şubat maaşını halkbankasından çektikten sonra promosyon için aynı gün yapıkredi bankasına gitmiştim. Yapıkredide görevli bayan benden sadece tc numaramı istemişti. Kendisi banka sistemi üzerinden hemen görüyor zaten tahsis numarası çıkıyor otomatik olarak. Tüm işlemleri yapıkredi mobile üzerinden yapmıştık beraber ve 15 dk sürmüştü. 26 martta yatan maaşım direk yapıkredi bankasına geçmişti otomatik olarak. 1 nisan tarihinde de yapıkredi tarafından 2500 TL promosyon yatmıştı.

Bende yapı kredi işaretledim ama eft havale ücretiymiş ilk maaşı yapı krediden alıp banka değişikliği yapabilirim heralde
Bilgin varmıdır kardeşim

ercan 34 Yapıkredi bankası ile herhangi bir sözleşme yapmadı isen sorun olmaz. Önemli olan mobile üzerinden sözleşmeyi kabul etmen. Unutmadan herhangi bir arkadaşın tanıdığın var ise aynı bankadan maaş alırsanız referans olarak 250 TL hakkın olur. Tüm özel bankalarda geçerli bu referans ücretleri.

Eyvallah kardeşim şuan niyetim bankayı iptal etmek eğer iptal etmezsem referans sen olursun bilgin olsun
Saygılar

ercan 34 Allah razı olsun kardeşim düşünmen yeter. Burda bulunan tüm yeni emekli olan ve olacak arkadaşlarımız birbilerine referans olmayı bence düşünmeli.

Ben süresiz vergi indirimimi 2019 da almıştım. Sgk ya o kağıdı ve süresiz engelli raporumu verdim. Direk işleme aldı ve memura havale etti. 2 gün sonrasa e devlette emekliliğim gözüktü ama ücret daha hesaplanmamış.

Hastalık

salih2956 kardeşim senin ne kadar pirim günün var hangi sigortalı gurubundasin kaç yıldır SGK lisin giriş tarihin ve rapor oranın ne onları yaz önce burda çok kişi sana cevap verebilir. Herkes sağolsun birbirine yardımcı oluyor. Başından geçenleri yazıyor. Sen tam olarak yaz bilgi alırsın bu platformdan

otomasyoncu

Vergi indirim yazısını ben paylaşmadım yani görünüyordur diye onuda mı paylaşmam gerek benim sağlık kurulundan reddedilmiş acaba rahatsızlığınız neydi bende kalp yetmezliği mevcut kalp pili takılı 2016 da aldığım rapor %100

Raymen

Malulen emeklilik için uğraşıyorum ben, prim sigortalılık süresi gibi şartlarını tamamladım 2016 da aldığım rapor %100 heyete girdim sgk ya yazı gitti sgk sağlık kurulu emekliliği reddetmiş bir bilgide alamıyorum neye istinaden Red oldu diye sizin rahatsızlığınız neydi sizde malulen emeklilik mi yoksa erken emeklimi oldunuz

deasn12 ben ziraat bankasından TC ile çektim parayı banka çalışanı hesabın açılınca yanıma gel dedi bende hesap açık değil mi dedim yok dedi zaten orayla calismayacagim için fazla konuşmadım iş bankasında hesabım var oraya taşıyıp promosyonu ordan almayı düşünüyorum orayla konuştum telefonda gelmenize gerek yok dedi telefonuma şifre gönderdi yapmak için olmadı önümüzdeki günlerde yine bakarım ve sizi ararım dedi gelen mektup da Haziran 24 gibi tarih var bence Mayıs ayını SGK ödedi asıl maaş banka sistemi Haziran ayında açılacak sanırım emekli ödeme bilgilerinde banka da gorukmuyor zaten ek ödeme maaş bilgisi olan kısımda saygılar kardeşim kib

Raymen benim birikmiş ödemede Tc numarası ile halk bankasın dan çekildikten sonra halk bankasın da otomatik olarak emekli maaş hesabın açılıyor zaten. Sen istesende istemesende Ziraat bankasında da emekli maaş hesabın açılcak. Önemli olan özel banka ile anlaşıp sözleşmelerin sgk ya ulaşmasıdır.
Çünkü özel banka ile anlaşma yapıldıktan sonra anlaşmış olduğun özel bankada evrakları sgk ya gönderiyor sistem üzerinden sgk da bankayı güncelliyor.

Üst Alt