Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)

@feromon,

Videoyu izledim cok guzel aciklamis.

Fakat benim durumumda olanlar hakkinda bir bilgi vermemis. Yani emeklilik hakki kazanmis basvuru da yapmis bekleyenler icin.

@samedo99
@Blac_sea,
Hipertansiyon listede yok. Hipertansiyona bağlı oluşmuş hastalık meydana gelmeli. Tek başına tansiyon var diye çalışma çalışma gücü kaybı oluşmuyor.

@cuneyt09,

Peki benim durumumda olanlar ne olacak sizce? Yani basvuru yapmis tum sartlari saglayan ancak yogunluk yuzunden sira bekleyenler

@samedo99,
Sorunun cevabı sorduğun sorunun içinde. Hastalık listesinde olan bir hastalık varsa öyle emekli edecekler.

Ama hala kagit uzerinde emekli degilim. Yani kazanilmis bir hakkim yok :(

@Aslan Kurt, Siz yasa çıkmadan dilekçe verdiğiniz için sizi bağlamaz. 6 ay sonra onaylansa bile toplu aylık alırsınız

Bugün buna cevap vermiştim. Siz başvuruyu bu kanun çıkmadan yaptınız. Zaten kanun hala çıkmadı. Başvuruyu yaptığınız için yeni kanun sizi etkilemeyecek.

Allahim insallah dediginiz gibi olur🙏

Şu şu tarihten önce emekli olanlar diye geçerse yasa yandık.

Mevcut süresiz raporlar için de dahil mi bu değişiklik acaba

Merhaba,
Sağ el bileğimden itibaren amputasyon mevcut. %54 raporum var. Bu engel SGK listesinde de mevcut. SGK listesinde bu engelin oranı farklı mı? SGK'da kendi oranları var mı yoksa Herhangi tam donanımlı hastaneden aldığımız oran ile aynı mı?

Okuduğunu mu anlamıyorsun ? Hipertansiyona sgk hastalık listesinde tek başına PUAN VERMEYECEKLER ARTIK! Hipertansiyonun yol açtığı hasar ve hastalık varsa bu değerlendirelecek. Hiç bişey bilmiyorsan sgk hastalık listesi aç ve oku

@Senyorsen,
Dediğiniz gibi amputasyon sgk listesinde mevcut. yüzde 54 üzerinden değil, ağır düzeyde, orta düzeyde ya da hafif düzeyde değerlendirilmesi yapılacak. ama bu rahatsızlığın sgk listesinde var ve emeklilik için size yeterli olacaktır.

geçmiş olsun.

Cüneyt bey ben 15 gün önce vergi indirim için hastaneye sevkedildim şuan rapor için uğraşıyorum bu yasa geçerse benim durumum ne olur.

Yaklaşık 23 yıldır tip 1 diyabetli günde 4 defa insülin kullanan biriyim.Bu şeker hastalığı kime neye göre basit bir hastalıkmış.Neler yaşadığımı bir ben bir Allah bilir

Hayır daha yeni başvuru yaptım vergi indirimi alıp emekliliğe başvurmak için.

2007 sigorta girişliyim ama sürekli engel raporumu 2013 de aldım.2. derece engelliyim.2025 Eylül de şartları tamamlamış olacaktım.Şimdi benim de vergi indirimim dikkate alinmayacak

@Aslan Kurt,
Aslan Kurt kardeşim seni ikna etmek ne zor bişey ya :) ben söylüyorum, diğer arkadaşlar söylüyor, siz başvuruyu yaptığınızda bu kanun ortada yoksa niye sizi yeni yasaya tabii etsinler. allah aşkına..

@hazar01,
Yeni kanun resmi gazetede yayınlanacağı zamana kadar emeklilik başvurusu yaparsanız şu anda ki kanun ile vergi emekliliğinden emekli olursunuz. Ama sizin rapor vergi indirimi çıkana kadar yeni kanun resmi gazetede yayınlanırsa, siz de vergi indirimi ile emekli olamazsınız.

Başvuruyu yapmak demek kesin emekli olmak anlamına gelmediği için böyle kötümser bakıyorum olaya. Yoksa tabi ki insallah sizlerin dedigi gibi olur. Daha ortada bir tahsis no bile yok sadece evrak kayit no var.

@OturanBoğa %51 sürekli engelli raporum var 2008 öncesi girişliyim vergi indirimim yok ben şuanda vergi indirimi için başvuru yapsam vergi indirimi alsam emekli olabilirmiyim

@cuneyt09,

Teşekkür ederim cevabınız için desenize boşa rapor alacağım şuan bitmek üzeri heyetten gün alacağım.

Peki bu alacağım raporu kanun çıksa bile sgk kabul edermi emeklilik için basvursam.

@Blac_sea, hipertansiyon ve şeker var ama hafif ve orta derecesi yok en az 3 organa vurmuşsa şeker kabul ediliyor er zaten 3organa vurduktan sonra ben en fazla 1 sene yaşarım yani bu yasa diyorki nefes alıyorsan birşeyin yok

@oxzd, O zaman beni askerlikten niye muaf tuttu devlet 23 yıldır tip 1 diyabetliyim 4 defa insülin kullanıyorum.Askerede geri çağırsınlar Vatani görevimi yapayım basit sıradan bir hastalıksa

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
@hazar01,

sgk kabul eder ama kendi hastalık listelerine göre değerlendirmeye alır. yani çalışma gücü kaybı arar. eğer hastalıklarınız sgk hastalık listesinde varsa emekli olursunuz, yoksa emeklilik başvurunuza olumsuz yanıt gelir.

Üst Alt