Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)

@hanifeaydin Hayır işgücü kaybına göre yeni emekli olacak kişiler için böyle eski emekliler için emekli olduğu cetvel kullanılacak hepsi bu

@SirinShell,

İlk başvurduğunuz talep no ile tahsis no farklıdır. 4 a emekli bilgisi bölümünde yazan tahsis no sizin bankada eslestireceginiz numara. Bende en azından öyle çıkmıştı online bankacılıkta :)

@İsitmemuhammed,

Yeni sistem tam bir rezalet.İki kulagimfa ilrri derece isitme kaybi var.Yetmez diyorlar ya birinin yarimiyla yuruyecekmisim denge kaybi olacakmis yada ameliyatla isitme cihazi olmasi gerekiyormus.Yani demiyorki bu adam 30 yasina kadar duyarak yasamis ama artik duymuyor calisma hayatina sosyal yasantiya nasil uyum saglayacak diye dusunen yok.

@samedo99,

hayır denildi bu sitede de aynısı yazıldı süreli raporla emekli olanların kontrol tarihi geldiğinde yeni çıkan işgücü kaybı esas alınacak diye.Kaç kişi yazdı çizdi yorumladı isyanımız bu zaten .ben mi yanlış anladım günlerdir bulun yollayın lütfen ben de rahatlayayım

@SirinShell,

Başkan 🤔

Kontrol muayenesi yoksa diğer arkadaşa kontrol muayenesi için yazmış olduğum süreç olmayacak.

Olmayan bir kontrol muayenesinin sürecide olmayacak.

@rgofis,

Bunlar halden anlamaz insanlar.Yasada oyle yaziyor deyip maalesef emekli etmezler senide benide.Bendede cihaz yok ne yapayip sirf emekli olmak icin kafama cihazmi taktirayim degilmi.Denge kaybiniz varsa ve 90 desibel ustu ise yine şansiniz var.Birde bir madde daha vardi.Sanirim orta derecede guc kaybinda yaziyordu ameliyat ve cihazla fayfa daglanamayan diyen madde vardi.Simdi bulup atarim sana uyup uymadigini kontrol edersin

@Barbut,

benim de kemoterapi ilacı taxol sonrası işitme sinirlerim zarar gördü cihazsız duymuyorum.duyan bir insanken sağır oldum.tiyatro sinema cafelerde konserde ses rezil durumda artık gitmiyorum.işyerinde toplantı oluyor kapalı alanda sesler yankı yapıyor anlamıyorum kelimeleri.en kötüsü de gece cihazları çıkarınca yan odaki oğlum öksürükten boğulurken duymamışım çocuk orda can verecek ben duymuyorum .vs vs duyan kişiler seslerini bana göre ayarlamayı haliyle unutuyor sohbetlerde çekilmezz oldu...üzücü bir durum

@samedo99 arkadaşımızın dediği gibi olacaktır doğrudur 👍 Bu yasa resmi gazetede yayınlanana kadar süreli yada süresiz rapor ile emekli olmuş veya emeklilik dilekçesini vermiş kişilerin bu yeni yasa ile bir alakası yoktur.

@samedo99,

Var ama sartlari zor.Mesela ileri derece isitme kaybi var bende diyorki ya birinin yardimi olmadan yuryyemeyecek denge kaybibolacak yada ameliyatla isitme cihazi takilmis olmasi lazim diyor.İkiside bende yok o zaman emekli etmeyecek.Beyin tumorum var benign tumor.Yetmez diyir illaki epilepside olacak.Ben anlamadim resmen kıskaca aldilar bizi.Hidrosefali var onunla ilgili hic madde goremedim.Bu kadar hastaligimla beni emekli etmeyen sisteminde Allah bin turlu belasini versin.Yanarim yanarim ben bide emekli oldum sonra maasim kesildi.20 ay sonra komple emekli olurum derken bu yasa cikti.Bakhtsiz bedevi olarak adimi degistiricem nufusta

Syn hanifeaydin; siz süreli rapor ile emekli olduğunuzu varsayarak,tekrar sgk ya kontrol için gittiğinizde baltazar formülü ile eski mevzuata göre hastaneden rapor alacaksanız. @hanifeaydin,

@Barbut, normalde 71 dsbel üstü ameliyatla düzelemeyen hafif tanıya giriyor anlamadığım kulaklık takınca duyuyor demek bir aparata muhtaçsın tıpkı ampute olan birisini düşünelim biyonik ayak takiyor ve yürüyor bu onun engelli olmadığını gösteren bir unsurmu hayır! Seninki de ayni durum bunu lütfen anlatın ardına düşün zannimca sizinki yeni düzenleme ile hafif tanı icinde emeklilik olması lazım böyle yok cihazla duyuyor ile olacak şey değildir dalga konusu olur butun engellilerin belli bir aparat ile hayatını idame ettirmesi onu kusursuz kılmıyor ben cihazla duyup anlayamadığım icin kullanamıyorum anlasam bile benim icin engellilik yok anlamına gelmez

Ve sizin durumunuz tanıya bakmalı cihaz kesin cozum değildir ameliyat ile İsitme sorunu giderilir bunu anlarım biyonik kulakla bile sorun giderilmiyor hayatın boyunca takiyorsun riskleri var bir top gelse beyin kanamasından hayatını kaybedebilirsin siz bu insana hayır engelli olamaz çalışır diyemezsiniz veya engeli yok diyemezsiniz riskleri her engellinin gibi bu kişinin de var

Hakikat budur ama bu ülkede bunu bile suistimal eden kanunlar yasalar çıkabiliyor o yuzden kimse kime neye güveneceğini nasıl engelli olup olmadığını bile anlayamıyor Engellilere en büyük engeli yine bu sekilde koyabiliyorlar, maalesef üzücü bir durum

Son düzenleme:
arkadaşlar, yeni düzenleme sonrası SGK ye gideceğiz ve bizi yani 2008 öncesi raporluları tekrar hastaneye sevk edecek. bu durumda tekrar 182'den heyet randevusu mu alacağız ya da sevk ile mi gideceğiz?

Şimdi bende olaya bambaşka bir boyut kazandırayım.Benim durumumda olan birkaç kişi vardır bu forumda diye dusunuyorum.Ben 2022 agustosta 85 oraninda rapor ve vergi indirimi aldim.İkiside 2 yillikti ve ben bu surede emekli oldum maas aldim.Ama 2024 ocakta raporumu yenileyince orani 53 e dusurduler ve emekli maasim kesildi.Şimdi benim sorum şu yeni kanun çıkarsa emekliler etkilenmeyecek deniyorya peki benim daha once olusturulmus emekki tahsis numaram var.Ben bu sayede gunum geldiginde tekrardan maasim baglanirmi.@oturanboğa @bilgihazinedir

@OturanBoğa ,@Bilgi Hazinedir

Evet bu konu gerçekten önemli. rapor oranı 2. dereceden 1 e düştü diyelim 60 dan 53 eksik günler sigorta tamamlanıp. yeniden bağlanması istediğinde hangi şarta tabi olunacak kanunda net birşey yok. Bülent abi konuya açıklık getirir diye düşünüyorum. @OturanBoğa @Bilgi Hazinedir

Ee peki emeklilik süreci benim için nasıl işleyecek 11 9 2008 girişli yım
@SirinShell, Bu soruyu ayrı bir konu açarak zaten sormuşsunuz 👇

Konu içindeki mesaj 'Eylül 2008 sigorta girişim, %68 vergi indirimim var. Ne zaman emekli olurum?' Eylül 2008 sigorta girişim, %68 vergi indirimim var. Ne zaman emekli olurum?

@reciss arkadaşımız sizin sorunuzu ayrıntılı bir şekilde cevaplamış. Ekstra olarak söyleyebileceğim birşey yok zaten en anlaşılır şekilde anlatılmış.

Çok ilginçtir ki ÖTVsiz araba konusundan yakınanlar bu konuda çok az destek vermişler. Demek işin ucu birilerine varmıyor ise onlar rahatlar. Oysa ben hiç araba alma durumum olmadığı halde alacak olanlara destek vermiştim. Enteresan???

Peki 30 10 10 10 varken emeklilik değil de engelili de mi sayılmayacağım emekliliği geçtim.
Engelliligin devam eder.Balthzar formulude devam eder engelli raporunuz halen sosyal hayatta gecerli.Sadece emekli olurken balthzar formulune bakmayacak calisma gucu kaybina bakarak emekli edecekler

merhaba ben 2015 de çok bir yıl süreli rapor ile emekli oldum. sonra kontrol 2 yıl oldu sonra psikatri hastalığını çıkarıp sadce kbb dan %40 ile 5 yıl süre ile emeklilik devam etti. sgk rapor 5yıl olmasına rağmen bi daha gelme dedi. biz rapor istemiyoruz dedi.2022 de ocak ayında bitti ve yenilemedim. daha hala emekliyim eyt den de yararlanıyorm ama prim eksik kalıyor.. Beni nasıl etkiler. bilgisi olan var mı acaba.

Engelliligin devam eder.Balthzar formulude devam eder engelli raporunuz halen sosyal hayatta gecerli.Sadece emekli olurken balthzar formulune bakmayacak calisma gucu kaybina bakarak emekli edecekler
Anladım...zaten emekli maaşı yok hükmünde allah bunlardan tez zamanda kurtarsın insanları

Üst Alt