Epey mesai harcadım, yönetmelik taraması vs yaptım. Anladığım şu ki; tamamen ucu açık bir madde koymuşlar yönetmeliğe. Şöyle ki %92 bedensel engelli bir adaya 5 puan verilmişken daha düşük oranda bir adaya daha yüksek ek puan verilebiliyor. O kadar gizlenmiş ki bizler günlerdir puan verdiler mi vermediler mi onu bile anlamıyoruz. Oysa yönetmeliğe şu engelin şu oran aralığına x puan verilir yazsa bizler daha hazırlanırken bizi neyin beklediğini biliriz.
Son günlerde çıkan haberler ışığında ülkemizde adli tıp raporlarına bile müdahale edilebiliyomus. %40 üzeri raporun bir aloluk işi var. Ondan sonra e orası da muallak. Asla yapılıyor demiyorum. Fakat yönetmelikte bu kadar boşluk olması üzerine bir de güncel haberler.
Son söz: okuyan bir yetkili varsa bizler zaten dezavantajlı bireyleriz, bir de sizler mağdur etmeyin lütfen. Ve bir de bizlerin hakkı zor ödenir bilesiniz.
Son günlerde çıkan haberler ışığında ülkemizde adli tıp raporlarına bile müdahale edilebiliyomus. %40 üzeri raporun bir aloluk işi var. Ondan sonra e orası da muallak. Asla yapılıyor demiyorum. Fakat yönetmelikte bu kadar boşluk olması üzerine bir de güncel haberler.
Son söz: okuyan bir yetkili varsa bizler zaten dezavantajlı bireyleriz, bir de sizler mağdur etmeyin lütfen. Ve bir de bizlerin hakkı zor ödenir bilesiniz.