Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli öğrenciye üniversiteye girişte Ek Puan veya Kontenjan var mı?

Engeliler yksde daha düşük puanla bölümlere gidebilirler mi ?

Arkadaşlar %40 zihinsel raporum var üniversitede bölüm seçerken örnek verim 400 puanlık bölüme 200 puanla girme diye bişey varmı ?

Öyle birşey yok, sadece cüzi bir ek puan oluyor. Ben 11 yıl önce üniversiteye atanırken öyleydi yani

bende engelli raporu yolladım hiçbir şey verilmedi sadece engelli salonunda girdim o kadar . belki iştime ve görme engellilere ek puan veriliyordur.cimerden yazdım bilgi için ösym nin tercih klavuzundaki maddeleri yollamışlar net bir bilgi yok malasef ek puan alanlar nasıl aldı ve hastalığı neler diye yazsalar belki bir yol buluruz arkadaşlar .

Kimin eli kimin cebinde belli değil belirsizlikten başka bişey yok

Merhaba

%50 sürekli engelli raporu ile TYT sınavında ek puan verilir mi? AÖF(Açıköğretim) okumak istiyorum, ek puandan yararlanabilir miyim?

Ek puan veriliyor, forumda bundan çok bahsedilmiş aslında ama ne kadar veriliyor kimse bilmiyor. Fazla olmayacağı söyleniyor sadece.

@Yuyu

Açılmış konular olmuş ama forum yenilendiğinden eski konulara ulaşılmıyor sanırım. Bir yerde +15 puan olduğunu gördüm, ne kadar doğru bilmiyorum. Puan fazla değil ancak hiç yoktan iyidir. Bilen çıkmazsa ÖSYM'den bilgi edinip buradan bilgiyi paylaşıcam.

Puanınızın 15-20 üzeri tercihleri yapabilirsiniz.

Yüzde 92 engelli raporum var yks sınavına girmeyi düşünüyorum engelli ek puani veriliyor mu ne yapmak lazım.

ek puan görme ve işitme engellilere veriliyor galiba ben 2 defa yazdım 50 raporum var verilmedi sadece engelli salonunda girebildim.

@Barisgzl1,
vermiyor

arkadaşlar 34 yaş üstü ev hanımına yks sınavında kontenjan açtılar şehit ve gazi yakınlarına açtılar ve depremzedelere de açıldı bizde birlik olup dilekçe veya cimerden yazıp engellilere özel kontenjan açılmasını isteyelim yök ten . bizimde hakkımız olduğunu düşünüyorum. sizler ne düşünüyorsunuz ? şimdiden teşekkür ederim.

Akşam gazetesinde çıkan bir haberin özeti ile haberin linki aşağıdadır.
Özetle belli bir grup sakat kardeşimize sınavda ek süre verilecektir.
Başarılar.
Haberin özeti
ÖSYM, 8-9 Haziran yapılacak olan üniversiteye giriş sınavında okuyucu veya işaretleyici yardımı alan engelli adayların tamamına 30 dakika ek süre verilmesini kararlaştırdı.
Haberin linki:

Yüzde 57 ortopedik engelliyim raporum süresiz ösym de nelerden faydalanabilirim ek puan veriliyor mu?

@tılafsınlı, yks sınav sonuç belgesinde yazıyor da hesapladınız mi gerçekten var mı eklenmiş bi puan acaba 🤔

Son düzenleme:
@merdoli evet var oğlumun 2024 yks sonuç belgesinin en sonunda sayfanın alt kısmında engel türünüz ve dereceniz göz önünde bulundurularak ek puanınız hesaplanmış olup ek puanınız yks puanlarınıza yansıtılmıştır diyor sonuç belgesinde fakat kaç defa hesapladık ek puan falan yok
Sonuç belgemizde yazıyor oysaki birçok kişi sonuç belgesinde değil yerleştirmede görünür diyor nasıl oluyor anlamadım b
Bu konuda gerçekten doğru bilgisi olan varsa paylaşırsa çok yararlı olur engelli çocuklarımıza

@tılafsınlı,Nasıl anladınız acaba ?
Sonuç belgesinde de var mıydı ek puan bu paylaştığınız yerleştirme belgesi sakıncası yoksa sonuç belgenizi paylaşırmısımız orada ek puan varmı anlaşılır o zaman

@tılafsınlı,
Bunlar yerleştirme belgeleri sanırsam 20 ila 40 puan olduğunu nasıl anladınız sonuç belgesinde ek puan yazmadığını söylemiştiniz yanlış değilsem sakıncası yoksa sonuç belgenizi en azından sadece puanlama kısmını paylaşırsanız çelişkiler ortadan kalkar gençlere en doğru yönlendirmeyi yapmış olursunuz 🙏

@Mami Junior,
Engelli bir sürü genç bu konuda bilgiye muhtaç tecrübelerinizi onlarında faydalanabilmesi için paylaşırmısınız🙏
Ek puan olup olmadığı nasıl anlaşılır
Bir kaç arkadaşın yazdığı gibi sonuç belgesinde görünmeyip yerleştirme belgesinde mi belli olur bilgilendirirmisiniz lütfen engelli gençlerimiz faydalanabilsin🙏

@b07b,

@FatihDeniz.,
Merhaba bizde tam olarak sizinle aynı durumdayız sonuç belgesinin en alt kısmında engelli ek puanı hesaplanıp yks puanlarınıza yansıtıldı yazıyor ama eklenen bi puan yok 2024 yks tercihler başlıyor bizde aynı sizin gibi 125 000 barajına yakınız ama ek puan görünmediği için ne yapacağımızı bilmiyoruz
Bu süreçte nasıl bi yol izlediniz
bazı arkadaşların da dediği gibi ek puan yerleştirmede mi eklendi
Nasıl bi yol izlediniz ?
Engelli gençlerinize ışık tutması için lütfen tecrübelerinizi patlaşırmısınız 🙏
Maluum bu konudaki bilgiler çok kasıtlı

@KKELEBEKK,
Ama sonuç belgemizde engel türünüz ve dereceniz dikkate alınarak ek puanınız yks sonuçlarınıza yansıtılmıştır diyor fakat yok eklenen puan yok ama ösym yks puanınıza yansıttık yazmış sonuç belgesinin en sonuna ama yok puan sörf bu yüzden 125 000 barajına yakınım ama yazabilirmişim bilmiyorum ek puan olsaydı barajı aşabilirdi oğlum
Sizce ne yapmalıyım yerleştirmede ek puan la barajı geçebilirmiyim

@KKELEBEKK, barajlı bölümlerde dahil mi bu duruma

Moderatör tarafında düzenlendi:
@KKELEBEKK,

2019 ve sonrasında birkaç yıl ek puanlar sonuç belgesinde yazmıyormuş o yüzden yerleştirmede veriliyormuş o zamanlar ek puan bi arkadaş öyle yazmıştı bir üye şimdi zaten ek puan puana ekleniyor

YKS sınavında ek puan ham puana dahil ediliyor. Üniversite sınavından sonraki yılda güncellenen yks puan hesaplama robotlarından o döneme ait standart sapmalar üzerinden hesaplamıştım. Yanlış hatırlamıyorsam tyt 25 puan ayt 15 puan vermişlerdi engel oranına göre puanlar değişiyor. Ham puana eklendiğini de kardeşimin sınav sonucundan öğrenmiştim. 180 barajının sınırında kalması gerekiyordu ama ham puanı beklediğimizden daha yüksekti. Ek kontenjan ise özel yetenek sınavı ile alınan bölümlerde oluyor %10'luk kontenjan var.

Üst Alt