Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olup Covid-19 koronavirüs teşhisi konan, semptomlarını yaşayan kimse var mı?

OturanBoğa

Yönetici
Konular
674
Reaksiyonlar
727
Arkadaşlar,

Yakın çevrenizde ya da duyduğunuz, engelli olup koronavirüs teşhisi konan, semptomlarını yaşayan kimse var mı?

Ben omurilik felçliyim. Ocak başında -yani, sözde Türkiye'de hiç vaka tespit edilmemişken- ben tüm semptomlarını yaşamıştım. 39.5 ateş, akıl almaz öksürük, kol kalkmayacak halsizlik vb. olmuştu. Yakın çevremde de benzer durumda olan çok kişi vardı. Tabii o virüs korona mıydı bugünden bilmek imkansız. Ama beni perte çıkarttığını, sigarayı bıraktırdığını söyleyebilirim.
Özellikle T5 nedeniyle öksürmekte çok zorlandığımı ve bunun hastalığı atlatmayı acayip zorlaştırdığını da belirtmeliyim.

Sizler ne durumdasınız?

OturanBoğa...bülent abi ben de ocağın başı 12-16 sı arası 4 gün aynı etkiler ben de de vardı yatak döşek yattım ,ateş kuru öksürük halsizlik boğaz kuruluğu ses kısıklığı kolumu kaldıracak halim yoktu...hatta evdekiler le bile konuşuyoruz sürekli acaba ben de de vardı da atlattıkmı diye??...hastalığım bell palsi noröpati tip 2 diyabet beyin kanaması..??

deathless

O günlerdeki salgın koronavirüs salgını mıydı, bunun yanıtını hiç alamayacağız sanırım :)

Bende hiçbir belirti yoktu sadece ağzımın içinde yaralar vardı ve doktor boğazıma baktı ve sırtımdan öksürükle dinleme yaptı. (Ateş, kuru öksürük vs.) Doktor muayene edince "akciğerlerin iltihaplanmış" dedi. Hemen yatış yaptım ve 15 gün önceydi ve 3 gün hastanede yattım yatış esnasında da hiçbir belirti vermedi. Teşhisim neydi bilmiyorum doktora da sormadım.:cool:

Aralık-Ocak ayında grip salgını var söylentileri çıkmıştı, zira hastalanan (ben dahil) çok sayıda kişi olmuştu. O zamanki herkese "domuz gribi" H1N1 tanısı konmuştu. Konuyla ilgili Sağlık Bakanı da açıklama yapmıştı.

https://www.google.com/amp/s/www.mi...-salgini-iddialariyla-ilgili-aciklama-6127831

Korona virus (covid-19) hastalığı ilk defa Çin'de cıktı ve Çinliler tarafından dünyaya taşındı. Taşınması da Çinlilerin Çin yeni yılı için Çin'e gitmeleri ve tatillerinden sonra çalıştıkları / yaşadıkları ülkelere geri dönmeleriyle gerçekleşmiş oldu. Bu sene Çin yeni yılı 25 Ocakta kutlandı.

Merhaba babamın korona virüsünden dolayı testi pozitif çıkmıştı Cuma günü hastaneye yatırdık çok şükür bugün taburcu oldu. Başlıca belirti olarak baş ağrısı, iştahsizlik, halsizlik vardı işin ilginci ateşi yoktu. Ben ise şubat ayı gibi ağır bir grip geçirdim.Öksürük,ateş,halsizlik vardı 2 hafta sürdü.Benim tahminin belkide biz de bu virüse yakalandık ve atlattık ama o zaman test yapılmadığı için adı grip olarak kaldı.

merhaba ben yaklaşık 1-2 hafta öncesine kadar yaşayıp geçirdim sanki. ama test yptırmadık bitek ateş çıkmamaıştı. şunlar vardı kuru öksürük , nefes darlığı.

ailemin tamamı da bu durumu geçirdi ,test yapamadığımızdan geçirip geöirmediğimizden emin olamıyoruz bu sebepten de çok tırsıp evden çıkamıyoruz malesef. ah şu acabalar ömrümü tüketecek ...

neyse yinede hayat güzel. elhamdulillah.

Arkadaşlar sizin söz ettiğiniz muhtemel H1N1 domuz gribi)yada H5N1 kuş gribi denilen virüs kaynaklı şikayetler.bende de aynı şikayetler oldu ateş kuru öksürük halsizlik vs.evde herkes oldu.
Test yaptırtmadık o dönem.sizin de söylediğiniz gibi şuan için muamma...

Arkadaşlar bizde ailecek kuru bir öksürük yaşadık heb beraber olması beni de endişe etti ama 2 gün sürmeden de geçti bilmiyorum ama keçi boynuz özü çok rahatladı belkide psikolojik dir

bizimki tam 2 hafta sürdü..yani 2 haftadan kısa değildi ona eminim.

Benzer bir hikayem oldu aynı şekilde sigarayı bırakmak zorunda kaldım.

İnşallah bu nalet virüsün ilacı bulunurda bugunleri sıknıtsıız atlatmak nasip olur.

Bu süreçte hastaneye gitmek zorunda olan arkadaşlarımız buna dair deneyimlerini de paylaşabilir mi lütfen? Hem hastalığı nasıl yaşadığınıza dair hem de hastanede nasıl muamele gördüğünüze dair deneyimleri yazarsanız çok faydalı olur.

hazir patron burda konu acmisken. MeTePe sayin doktorumuz tesrif eder bilgilerinden istifade edermiyiz.
bu koronayi atlatanlarda tahlil yapilirsa tespiti mumkunmudur. bii suru plasma kazanilir oyle bisi olursa.
gecirenlerin bagisiklik kazandigina dair birsey diyebilirmisiniz. bence olmaz. grip gecirdik diye bidaha grip olmuyormuyuz.
zannederimki psikolojik anlattiklariniz bence. yok oyle ucuzuna kurtulmak.
korona soylentisi ciktiktan beri bogazim agriyor gibi. olur o kadar.

Ocak başında -yani, sözde Türkiye'de hiç vaka tespit edilmemişken- ben tüm semptomlarını yaşamıştım.

Ocak başında Türkiye'de influenza salgını vardı ve domuz gribi oldukça çok görüldü. 3. sırada da RSV vakaları görülüyordu. Bu da oldukça uzun süren ağır bir soğuk algınlığıdır.

Ocak ayında coronavirüs'e yakalanmak neredeyse imkansız. Matematiksel modele uymaz. Ocak ayında vaka olsa şimdi Türkiye'de 10 milyondan fazla hasta olması gerekirdi.

Bu virüs 1 kişiden 4-5 kişiye bulaşıyor. Yani yayılımı logaritmik artıyor. Hastanelerde böyle bir yığılma ve ölüm oranını farketmemek imkansız. İtalya ve İspanya'nın, diğer ülkelerin hali ortada.

bu koronayi atlatanlarda tahlil yapilirsa tespiti mumkunmudur. bii suru plasma kazanilir oyle bisi olursa.
gecirenlerin bagisiklik kazandigina dair birsey diyebilirmisiniz. bence olmaz.

Tespiti mümkündür. Hastalığı geçirenlerin kanında IgG ve IgM dediğimiz antikorlar oluşur. Bu antikorlar tespit edilebilir. Bununla ilgili toplumsal taramalar çeşitli ülkelerde yavaştan başlıyor. Bizde de hızlı kit ile yapılacak yakında.

Plazma her derde deva değil. Her hastanın kanı alınamaz, her hastaya plazma verilemez. Ama şu an iyileşen herkesin kaydı var devletin elinde.

Bğışıklık kazanıldığı kesin. Hasta olan tekrar hastalanmıyor ama bu bağışıklık ne kadar sürüyor, 4 ay mı, 3 yıl mı, hayat boyu mu onu henüz bilmiyoruz.

ABDde yapilan arastirmalarda 19 gun once olenin cesedinde tahlilde korona virus hala yasiyormus. yilan, ciyan, bocuk yayacak bu mereti dogruysa.

O günlerdeki salgın koronavirüs salgını mıydı, bunun yanıtını hiç alamayacağız sanırım :)

Ocak ayında Amerika'da 14 bin kişi gripten ölmüş ,Ameikan medyasının sakladığı bu gerçek mart ayında ortaya çıktı .

Yani covid 19 etkisini ocak'ta göstermeye başladı . Amerikan tarihinde bugüne kadar grip nedeniyle bir ay da 14 bin kişi hiç ölmemiş .

Ocak ayında Amerika'da 14 bin kişi gripten ölmüş

Gripden her yıl Amerikada 50-60 bin kişi ölüyor. 100 bini aştığı yıllar var. Doğal olarak bu ölümlerin çoğu kışın oluyor.

Ocakta Covid var mıydı, anlamak çok kolay. 1 kişi gün aşırı 2 kişiye bulaştırsa 30 gün gelmeden hasta sayısı 30 milyon'a ulaşıyor. Bunların sadece %15'i semptomatik olsa 4-5 milyon kişi eder. Eldeki ölüm oranlarına göre 400-500 bin kişinin ölmüş olması gerekir.

Her yıl 60 bin kişi ölse bu ay da 5 bin kişi eder anlamına gelir .

Ben sadece Ocak ayında 14 bin kişi ölmüş dedim . Bu da yıllık ortalamayı 168 bine çıkarmış olur .

Bana bak pasaklı ,sümüklü kedi beni yalancı çıkarmak için köşelerde sivri tırnaklarınla beklediğinin farkında olmadığımı zannetme sakın .

Beni yanlış göstermek için öne sürdüğün argümanlarla kendini çürütmüş oluyorsun . :rolleyes:

Her yıl 60 bin kişi ölse bu ay da 5 bin kişi eder anlamına gelir .

Ben sadece Ocak ayında 14 bin kişi ölmüş dedim . Bu da yıllık ortalamayı 168 bine çıkarmış olur .

Ben de ölümlerin çoğu kışın olur dedim... Yazın kaç kişi grip oluyor. :)

Abaküsle eğitim alan çocuklar sonraki yıllarda hep böyle saçmalıyorlar :rolleyes:

30 gün gelmeden 30 milyon kişiye bulaşması gerekiyorsa sözümona marttan beri ortada gezen covid 19 avrupa da yüz milyonlara ulaşmış olmalıydı .

Yaptığın matematik değil kahırmatik :cool:

Bu arada T5 omurilik felçli olan bir arkadaşım maalesef covid-19'a yakalandı. 10 güne yakın acillerde idrar yolu enfeksiyonu düşüncesiyle dolandı, yüksek ateş, nefes alamama, titreme... Antibiyotik verip göndermişler. Covid-19 olabilir mi diye biri şüphelenmiş, test yapmışlar negatif çıkmış. Sonra evde artık nefes alamaz olup acile gidince biri ultrason çekmeyi akıl etmiş ve bakmışlar ki ciğerlere yayılmış virüs. Hemen yatırmışlar.
Bugün 3. gün. Yoğun ilaç tedavisi görüyor. Oksijen takviyesi alıyor. Mümkün olduğu kadar yüz üstü yatmaya çalışıyor. Yara olmaması için sürekli pozisyon değiştirmeye çalışıyor. Ciğerler çok zor durumda.

Arkadaşım çok çok güçlüdür. Hiç sigara içmemiş. Atlatacağından şüphem yok. Ama arkadaşlar aman, aman evinizden çıkmayın ve bu boka yakalanmamaya çalışın. Hem engelli olup hem bu lanetle uğraşmak hayal edebileceğimizden kat kat daha zor.

Gelişmeleri burada yazmaya devam edeceğim. Lütfen sizler de benzer teşhis konmuş kişiler biliyorsanız deneyimleri buraya aktarın.

negatif çıkma ihtimali varmı vürüs varken bile nasıl bilmemişler

Paranoya

Var var.. Üç-dört test negatif çıkıp sonra pozitif çıkması bile mümkün. Kesin tanı ultrasonla konuluyor. Bildiğim kadarıyla test negatif çıksa da belirtiler uyuyorsa ultrason yapıyorlar...

Ohhhh! Arkadaşlar, virüsle mücadele eden arkadaşımdan iyi haber var. Yırttı şerefsiz! :) Bugün ilaçlara olumlu yanıt vermiş vücudu. Neredeyse hiç öksürmüyormuş, nefes alışı düzelmeye başlamış. Geçmişler olsun.

Aman, aman herkes çok dikkat etsin arkadaşlar. Aman!

eyvah bu korona biz engellileri ote dunyaya toptan gocurur, engelsizlere engelliden temizlenmis bi dunya yaratir diyor hic kafami cikarmiyordum. hepimizin gozu aydin dicemde. biz sagirlar tovbe korona olursak gideriz agzi burnu kapali doktorlarla hemsirelerle...

Ohhhh! Arkadaşlar, virüsle mücadele eden arkadaşımdan iyi haber var. Yırttı şerefsiz! :) Bugün ilaçlara olumlu yanıt vermiş vücudu.

Çok geçmiş olsun Bülent..

Yalnız bu çok sinsi bir hastalık... bir iyi, bir kötü sürekli seyir değiştiriyor. 15-20 günde zor atlatan bile var.

Covid-19 deneyimi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşabilirse çok iyi olur.

Üst Alt