Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olup Covid-19 koronavirüs teşhisi konan, semptomlarını yaşayan kimse var mı?

Bülent Bey ben de ilk mesajınızda olduğu gibi ben de aralık ayının son günlerinde aldım..ve ocağın iilk haftasına kadar sürdü benimde.acayip derecede ateş halsizlik baş ağrısı..tüm semptomlar vardı ama o dönemler kimse bilmiyodu türkiyede korona varmı yok muydu çok ağır geçirdim bende..15 ,gün kendime gelemedim..acile gittim.serum filan verdiler ilaç kullandım.ilaçlarda çok etkili olmadı.süründüm resmen..doğal karışımlarla hepimizin bildiği doğal karışamlarda atlattım..

Ocak ayının sonlarında aynı şikayetler bende de vardı ateş hariç, üç gün yattım ses kısıklığı boğaz yanması öksürük ,bozuk musluk gibi burun akıntısı,üç beş günde geçti ama öksürük hala devam ediyor özellikle yorulduğum zamanlar sıklığı artıyor

covid19 temasli biriyim 14 gün karantinadayım

selam arkadaşlar cumartesi günü covid19 olan bize geldiğinde kendi durumunu bilmeyen kuzenim ile aynı ortamda bulunduk sohbet ettik yemek yedik kahve içtik o o zaman durumunu bilmiyordu ve sonra pozitif olduğunu öğrendi tedaviye başladı ama bize hiçbir test yapılmadı 14 gün karantınada durun dediler sadece yüksek ateş boğaz ağrısı yani belirti olanlara test yapıyorlar 14 gün içinde belirtiler varsa o zaman test yapcaklar covid19 temaslı olan herkese direk test yapılması gerekmiyormu bize 14 gün karantina verdiler 14 gün içinde belirti olursa test yapcaklar diğer türlü yapmıyorlar ama eskiden öyle değilmiş direk temasta olan herkese test yapıyorlarmış ama şimdi ise belirli varsa öyle yapıyorlarmış inşallah birşey çıkmaz karantinadayım 14 gün boyunca maske ve sosyal mesafeye dikkat edelim arkadaşlar her zaman

Bana göre bu hastalığı ülkemizde yaşayan ilk kişi bendim.
17 Aralık 2018'de,. Gece fenalaşarak hastaneye kaldırıldım.
Hastaneye vardığımda ;
*Sol alt extremenitede dvt vardı.
*40.5 derece ateşim vardı.
*Akciğerim tamamıyla su toplamıştı.
*Crp değerim 580'di
*Akciğerime ve akciğer - kalp arası damara pıhtı atmıştı.
*Nefes alamıyordum, aşırı derecede halsizdim, halüsinasyonlqr görüyordum
* Kalp yetmezliği nedeniyle acil yatırdılar beni.
* 1 ayda 15 kilo verdim.
* Hastaneden çıktıktan sonra 2 aya yakın düzgün yürüyemedim
* 11 gün hastanede. 10 gün de evde serum takıldı.
* Hastaneden çıkarken bana 4 şişe dezenfekte verdiler.
* Evdekilere ve eve gelenlere dezenfekte veriyordum.
* Koşma yeteneğimi kaybettim.
* Akciğerimde kalıcı hasar oluştu. Eskisi gibi nefes alamıyorum.
* Vücudumdaki tüylerin yarıya yakını döküldü.

Yani diyeceğim şu ki; Üzerimden tır gibi gecti.
Çok kötüydü.

ABDde yapilan arastirmalarda 19 gun once olenin cesedinde tahlilde korona virus hala yasiyormus. yilan, ciyan, bocuk yayacak bu mereti dogruysa.

Öyle bir şey yok. Sağda solda uydurma haberlere kaale almayın. Bu aralar çok abartilmaya başlandı Corona haberleri alakasız şok saçma haberler sunuluyor coronayla ilgili

Yatalak olupta covid-19 hastalığına yapamayıp da iyileşen var mi

Selam arkadaşlar omurilik felçlisiyim covid-19 hastalığına yakalandım iyileşme şansım var mi

kaderinde olan olur dua et Allah ıın Ya Şafi ismini çok çok zikret

tuba27

Çok geçmiş olsun. Tabii ki %99 iyileşeceksiniz. Sadece daha çok zorlanabilirsiniz o kadar.

Ya arkadaşlar beni bi türlü hastaneye yatırmadılar. Yoksa omurilik gelclisiyim ölüme mi terkiyorlar.

Çok çok geçmiş olsun.öncelikle moralinizi yüksel tutun korkulcak bişey yok.Allahın izniyle iyileşeceksiniz

panik yok panik yapmayın.demek ki luzum görülmedi sizi hastaneye yatırcak bi durum yok demek ki..rahat olun..

merhaba arkadaşlar 03.09 tarihinde ayak bileği ve sırt ağrımdan dolayı(kendimi zorlayınca ilk buralarım ağrır) işe gitmedim ,gidemedim . bunun üzerine şüphelenerek korona testi yaptırdım (pcr ,boğaz burun sürüntüsü) ertesi güm çıkan testte negatif vardı yani korana değildim ,ama bişeylerden şüpheleniyordum çünkü iki gün boyunca daha önce hiç karşılaşmadığım garip hastalık belirtileri çıkmaya başladı: yorulduğumda ilk ağrıyan yerlerim ağrımaya başladı,başım ağrımaya başladı özellikle göz ve göz kapaklarım ağrıdı,karnım guruldayıp ara ara bulanıp geçmeye başladı ,sadece 1 gece ateşim 37.2 oldu bunu üzerine çok basit ağrı ve ateş düşürücü olan minoset plus kullandım çok iyi geldi ve hemen kendimi iyi hissettim ama 2 gün işe gidemedim,3. ve 4. günlerden sonra bana olan durumların hepsi eşimde ve 2 çoçuğumdada gözükmeye başladı eşimle ve ben kesin bişey var testi yanlış yaptılar yada anlayamadılar bizde korana var diye birbirimize söyledik 5. gün aynı bölümde çalışan arkadaşta korona çıkınca tekrar hastaneye gidip korona testi yaptırdım ve sonuç pozitif çıktı ,kendimizi önceden alıştıdığımız ve korana gözüyle baktığımız için panik yapmadık. test pozitif çıkınca sağlık bakanlığından memurlar geldi gerekli bilgiler verdiler ,şikayetlerimi sordu 14 gün evden çıkma dedi ,eşimi ve çocuklarıda söyledim onlarda çıkmasın vs..
14 gün evde geçirdik sonra tekrar test yaptırdık ve negatif raporu alıp tekrar iş başı yaptım,ne tür sorunlar oluyor onları söyliyeyim:
bu söylediklerimin hepsi bende ,eşimde ve çocuklarımda oldu ; ilk testte çıkmayabiliyor 4-5 gün sonra ikinci testte çıkması daha yüksek oluyor,ilk önce vücudunun en hassas yerine ağrı ,yorgunluk gibi belirtiler geliyor ,sırasıyla karın guruldamaları ,mide bulantıları ama hemen geçiyor bi bulanıyor bi geçiyor çok ilginç sanki senle oyun oynuyor,baş ağrısı özellikle göze ve göz kapaklarına vuran ağrı ,burun tıkanıyor arada açılıyor çok ilginç oluyor ve en son tat ve koku kaybı oluyor bütün bunlar yaklaşık 7 gün sürüyor (hepsi değil ama sırayla oluyor) 7-8 gün sonra tam geçti diyorsunuz bıgın harika hissediyorum diyorsunuz ,bi bakıyonuz 9-10 . gün yine bir hafif halsizlik ve mide bulantıları oluyor. neyse çok şükür şuanda bişeyim yok evde bir sıkıntı olmadan ailece atlattık. Kesinlikle ve kesinlikle değişik bişey olduğunu anlıyorsunuz en azından biz anladık diyeyim ,grip ve nezle daha kötü bunun yanında faranjitim vardı yine koranadn çok kötüydü ama bu sadece bize göre tabiki başka kişilerde çok ağır geçebiliyor. yaklaşık 15 gün oldu hastalığı geçireli tek sıkıntım arada göz kapaklarım kaşınıyor ve sulanırmış gibi oluyor onun dışında hiç bir sorunum kalmadı.

Herkese geçmiş olsun. Her gün bindiğim minibüsten veya iş yerine gelenlerden bulaşır mı ? diye tırsıyordum. Allah'a şükür bir şey olmadı.

Herkese geçmişler olsun. Umarım bu felaketi daha çok zayiat vermeden atlatırız.

Ve bugün de halen yaşıyorum . Sabaha karşı ilk kez uyudum biraz öksürükler birazcık olsun da azaldı.

tedbir alıp

tevekkül etmeli

Şafi den şifa dilemeli

Allah şifa versin tüm dostlarıma

tuba27 bol uyumaya bak uyku çok iyi geliyor ,vitamin al ,pıhtıya karşı hergün birtane koraspin al ,1 yada iki gün sonra tat ve koku kaybın olacak ondan sonrası iş kolaylaşıyor sakın kendini olumsuzluğa kapma hep pozitif düşün merak etme atlatırsın.

Koronavirus ani işitme kaybına sebep oluyormuş!?

Bilim insanlari artik bunu kesfetmisler:)
insanlar hasta olunca doktorlar ilaclari dayiyor. bilhassa antibiotiklerin kalici isitme kaybi yaptigi biliniyorken kovidin sagirlikta yaptigini kesfetmis bilimciler.
iyilesen kovid hastalarinda bir hafta sonra isitme kaybi olustugu tesbit edilmis.hemde baya yukluce sayida. cigerlerle beraber isitmeyede veda:(
zaten isitme kaybi olan cogunluk ne kadarda isitme cihaziyla duydugunu iddia edilsede su pis MASKEler olmasa isitme cihazida kendini nimetten saydigi bilinmiyormus gibi.
maskeler olmasa zaten duyuyoruz biz dudak okuyarak. bizi duymaz yapan bu maskeler...
viruse yakalanmamak icin takmak zorundayiz ama maskeyi:(

Yaşadıklarınızın aynılarını yaşadım Aralık sonunda.Şimdiye kadar yaşadığım en ağır gripti.O zaman corona yoktu.Grip mi olduk corona mı bilemiyoruz.

O korona çıkmazdan evvelkilerede covid mis ama o zaman tam emin olunmuyor us diye sürekli duyuyoruz ama tabi bilemem geçmiş olsun herkese üstümüzden uzak olsun

Pazar günü Covid testimizin pozitif olduğunu öğrendik annemle birlikte. Annemin kan grubu a+, babamın ve benim 0+. Ayrıca ben Spina Bifida'lıyım. Annemde ve babamda bilindik kronik bir rahatsızlık yok.
Evde 3 kişi yaşıyoruz. Babama belirti olmadığı için test yapmadılar ama temaslı olarak ilaçlarını aynı şekilde kullanıyor.
Hastalığın 1 haftalık geçmişinin olduğunu düşünüyoruz. Şehir değiştirmiştik.
Akrabaların testleri de pozitif çıktı.

Pazartesi gitmiştik,
Çarşamba belirtileri başladı. Baş ve boğaz ağrısı olarak seyretti bende. Ama rahatsız edici boyutta değildi. Biraz havalardan, biraz da psikolojik olduğunu düşündük.
Cuma günü annem gece rahatsızlanmış. Cumartesi ayağa kalkamayacak kadar halsizdi. Test yaptırdık, Pazar günü öğrendik pozitif olduğunu. Hiçbir şey yemeden 8 tane ilaç aldı, neticesinde bayıldı. Ambulansla hastaneye götürdüler. Akciğer filmini çekip tekrar göndermişler, hiçbir serum ilaç vs. yapmadılar. Ben tok karnına aldığım için galiba olumsuz bir etki etmedi ilaçlar.
Tat koku her ikimizde de var gitmedi. Sadece boğaz ağrısı zorluyor beni. Daha öksürük ve ateş de çok belirgin değil. Ama anlık olarak değişebiliyor. İlaçtan mı belirsiz olan bir halsizlik geliyor bir anda uyutuyor.
Annem daha ağır atlatıyor eklem ağrıları çok fazla.

Çok dikkat edin edin arkadaşlar,
Bol D3 K2 ve C vitamini öneriyorlar.
C vitaminini kapsül şeklinde aldım ama mideme dokunduğu için meyvelere ağırlık veriyorum.
Koyu yeşil yapraklı bitkileri, havuç-mandalina-muz-nar ve kiviyi eksik etmeyin.
İştahsızlık yapıyor ama beslenme olmadığı sürece kesinlikle iyileşmenin uzun süreceği söyleniyor.
Dilerim dünyada yakalanan herkesle birlikte kısa sürede atlatırız.

bulaşmadıysa acilden bulaşır diye korkuyorum yağmurdan kaçarken doluya tutulursak kötü olursam mecbur gidicem ama

Geçmiş olsun herkese bağışıklığı yükseltin bulaşmaz

LÜTFEN ÖNEMSEYİN VE BANA BİŞEY OLMAZ DEMEYİN.!!!
#covid19sağlıkgovtr
ÖNEMLİ COVID 19 BİLGİLENDİRME

Semptomlar, enfekteden sonra üçüncü günden (virüsün belirtileri) ortaya çıkar.

* Vücut ağrısı.(bacaklarda)
* Göz ağrısı.
* Başağrısı.
* sırtta ağrı
* Burun bölümü veya burun tıkanıklığı.
* Sinirli gözler.
* İdrar yaparken yanma.
* Ateşli his.
* Kuru Boğaz.
Bunlardan biri varsa hemen tahlil yaptırın
Erken tanı çok önemli

Beňde burun tıkanıklığı vârdı test oldum pozitif çıktı favicovir yerli Corona ilacı verdiler..
1. Gün sabah 8 akşam 8 ilaç aldım
2,gün Sabah 3 akşam 3
3 4 5
.gün ilaç bitti
6.gündeyim.öksurme geçti ama burun tıkanıklığı vâr.

Üst Alt