Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olup Covid-19 koronavirüs teşhisi konan, semptomlarını yaşayan kimse var mı?

covid19 olup bu hastalığı geçiren kaç kişiyiz arkadaşlar burda

covid19 oldum geçti gitti atlattım çok şükür ama çok korkuyorum ikinci kez yine olucam diye ilkini çok zor geçti ve atlattım zaten var olan sağlık sorunlarım var psikolojik olarakta hiç iyi değilim arkadaşlar ikinci kez covid19 olucam diye korku içindeyim uykularım gelmiyor canım çok sıkılıyor yaa olursam diye çok dikkat ediyorum ama bir kez oldum ikincisini nasıl kaldırırım inşallah en yakın zamanda bu covid19 tedavisini bulurlar

7. günde tat gitti, 8. günde koku gitti.
Bu durumu yaşayan arkadaşlar var mı, kaç günde tekrar geldi acaba?

KKELEBEKK

1 ayı bulan da var, geçen onca aydan sonra hiç tat-koku almayan da. Bekleyip göreceksin

Yakalanan herkese geçmiş olsun
Ben de belki evde gecirmis ve atlatmis olabilirim
Zaten evdeyim ama bir ara ise gitmiştim o dönem bas agrisindan kafamı kaldiramiyordum, maskeyle nefesim daraliyor zaten maskesiz de evde zorlaniyordum. Burun tıkanıklığı geniz akıntısı zaten normalde de var bende alerjiden dolayi, halsizlik ve cabuk yorulmayi da kanda enfeksiyon olmasına bağladım. Ama bugün cok iyiyim hem fiziken hem ruhen, enerjim de iyi. Sanırım ya hastalığı gecirdim atlattım ya da vücudumdaki enfeksiyondandi ve o geçti, bilemiyorum. Karsi komsumda da korona cikti zaten psikolojik olarak da çok korkuyordum. Şükür şu an iyiyim bir ara kan testimde trombosit degerim de yüksekti. Simdi yazilanlari okuyunca herhalde geçirdim dedim.
Allah korusun, hasta olanlara sifa diliyorum.
Bu arada is arkadasim Nisan gibiydi sanirim, babasını koronadan kaybetti. Yasli adam başka hastaliklari da varmis hastanede yatmış ama bu süreçte yegenlerde torunlarda virüs cikanlar da varmis.
Bir baska arkadasimin ablasini kaybettik 5 aydir yogun bakimda yasam mucadelesi veriyordu koronayi da tedavi icin yattigi hastanenin yogun bakımında kaptı sonra da duzelemedi maalesef. Ama kayitlara kalp krizi diye geçti çünkü teknik olarak koronayi atlatmisti ama etkileri vücudu zaten bitirmisti.

Bende bir kac gundur nezle gibiyim,baska belirti sikinti yok ama yinede panik yapiyor insan dogal olarak,bu hastaliktan kurtulus yok asi ciksada rahatlasak,psikoloji filan kalmadi kimsede:)

KKELEBEKK Koku ve tat gittikten 4-5 gün sonra yavaş yavaş gelmeye başlıyor ,yani korona olduktan sonra 10-11 . gün felan tekrar herşeyin eski haline döndüğünü anlıycaksın. tekrar geçmiş olsun

Tüm rahatsızlık yaşayan arkadaşlara geçmiş olsun
Bende yaşadıklarımı paylaşmak istedim bu yüzden uzun süredir foruma giremiyordum ilk olarak hafif boğaz ağrısı ve baş ağrısı ile başladı sonra gece saat 2 gibi şiddetli
Sırt ağrısı ile uyandım ertesi gün halsizlik eşlik kendime teşhisi koymuştum ertesi gün hastaneden testyaptım
Beni eve gönderdiler sonrasında test sonucumu beklemem için eve gönderdiler evde ağrılarım artmaya başlamıştı kas sırt ve öksürük eşliğinde sonrasında baktım olmuyor acile gittim hiç bir tedavi yapamayacaklarini ve test sonucumun çikmasini beklememi belirrtiler bende il sağliğini aradim durumumu belirrtim 2 gundur sonucumun çikmadigini soyledim ve kronik rahatsizliğimin oldugunu belirtim kendilererine 2 saat sonra aradilar ve testimin pozotif çiktigi soylediler
Evde kalmami ve ilaçlarimin eve getirilecgini soylediler
1 gun sonra eve ilac geldi ama baktim olmuyor hastaneye gittim ve bana yatiş verdiler 15 gun kaldim sonra taburcu oldum 15 gunde evde karantinadaydim toplam 30 gunde kendime geldim hala çabuk yorulma ve yorgunluk devam ediyor tat ve koku benim 15 gun sonra geldi bu arada hiç ateşim olmadı. Herkeze tekrar geçmiş olsun.

İyiyim umut ALLAHA şükürler olsun,
Teşekkür ederim .
umut2135

Sende iyisin inşaALLAH.

Şuan covidim.Testim pozitif çıkalı 7 gün oldu.Koku tat çok gitmedi.Kas eklem agrilarim çok.Halsizlik var. 38 dereceyi biraz gecen ateşim oluyor ara ara.Baş agrisı.Hiç keyfim yok.İlaçlarım bitti fakat iyileşme belirtim yok.Evdeyim hastaneye gitmeyi duşündüm fakat ordada bişey yapmadıklari soylendi.En çok bir serum takıp 2 saat sonra tekrar eve yolluyorlarmiş.

Aşı olmadım, korona oldum

Merhaba arkadaşlar
Ben 35 yaşındayım, 20 yıldır omirikilik felçlisiyim, korona aşısı olmadım, şimdi korona oldum çok ağır geçiyor ne yapmam lazım, şimdiden teşekkür.

imQ geçmiş olsun o devletin verdiği ilaçları için onun haricinde vitamin takviyeleri alın için düzenli meyve yiyin bol su için ve bol bol dinlenmek lazım ama ne kadar mümkün olur bilemedim tabi geçmiş olsun çok ağırlaşırsanız sağlık ekipleri ile irtibata geçin ihmal etmeyin düşmeyen ateş nefes darlığı gibi şikayetler olursa evi düzenli havalandırın ki içeri oksilen girsin özelikle yaptığınız, ortamı nefes darlığı falan olursa ortamın havadar olması bir parça fayda eder ama dediğim gibi sağlık ekiplerine haber edin acil durumlarda Allah acil şifalar versin inşallah

imQ Hastaneyle yada sizi arayanlara hastalıklarınızı söyleyin mutlaka. Kendinizi de çok kötü hissederseniz arayın. İlaçlar kanda koyulaşma yapabiliyor kan sulandırıcı gerekebilir. Ben geçmişte kanser tedavisi olduğum için hastaneye yatırmışlardı. Aman dikkatli olun sürekli aile hekimi ve arayan görevlilerle sürekli irtibatta olun ne olursa söyleyin.

Ben geçen yıl geçirdim. Herkes bir şey öneriyordu. Bana şu iyi geldi bu iyi geldi.. Evi arayan hemşire yoğurt ayran kefir ve bol su iç demişti. Yemek yiyemiyordum bulantıdan ama yudum yudum dinlenerek günde en az 3 litre sıvı aldım. Bitki çayı olarakta kekik çayı. Verilen ilaçları da kullandım. Halsizlik hemen geçmiyor. Aylar sonra bile etrafımda yokuş, merdiven çıkamıyorum diyenler var. Herkese geçmiş olsun. İnşallah bir daha görmeyiz.

imQ

BAkanlığın verdiği ilaçları kullanmayın. Dünyada bu ilaçları covid tedavisinde kullanan başka bir ülke yok. İşe yaramadığı gibi yüksek dozun kendisi zararlı olabiliyor. Ben olsam içmem.

Kandaki oksijen değerini sürekli ölçün. 90'ın altına düşerse sorundur, 85'in altına düşerse acilen hastaneye gitmeni öneririm.

Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için, bakanlığın verdiği hiç bir ilacı kullanmadım,
Ateşim 38 geçmiyor, bedenim çok ağrıyor eklem kemiklerim yerinden çıkmış gibi ağzımda yara çıktı burnum kanadı zorladım biraz ondan galiba, başım çok ağrıyor
.

imQ
Benim emziren kardeşim de covid oldu emzirdiği için ilaç vermediler vitamin takviyesiyle atlattı. Solunum yolu sıkıntınız yoksa biraz sabır edin 10 gün iki hafta gibi geçiyor genede sıcak içecekler içerek boğazınızı rahatlatın mentollü şeker filen bulundurun yanınızda bir de ne olur ne olmaz diye burun spreyi gece bazen burun tıkanıklığı oluyor geçmiş olsun
He birde fındık, ceviz,badem gibi kuruyemiş tüketin halsizliğe iyi geliyor :)

Ta taaaaam! 3 yılın ardından sonunda ben de pozitif oldum :) Bariz bir boğaz ağrısı ile geldi, bir de yorgunluk. Dün ateşim bir kere 38'e çıktı, sonra 37'ye düştü. Bugün çok daha iyiyim. 3 mrna aşım var. Zor geçeceğini sanmıyorum.

Üst Alt