Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler ne zaman aşı olacak?

Master

Üye
Konular
40
Reaksiyonlar
30
Hiç bir yerde bilgi bulamadım
Bilgisi olan var mı?
Engelliler ne zaman aşı olacak?

Öncelikli gruplar bittikten sonra...

Şimdi 65 yaş üstü yapılıyor. Sonra öncelikli kamu çalışanları, yani polisler, adalet bak. personeli, öğretmenler vs. yapılacak. Ondan sonra diğer gruplara geçilecek.

Kronik hastalığı olanlar dışında engellilere bir öncelik yok. Örneğin kalp hastasıysanız önceliklisiniz ama kulağınız duymuyorsa öncelikli değilsiniz.

Master

Merhaba,aşağıda Sağlık Bakanlığının resmi covid 19 aşı sitesinin web adresi mevcuttur.İlgili resmi siteyi açtığınızda Aşı Uygulanacak Grup Sıralaması bölümünü tıkladığınızda herkesi kategori ve gruplara ayırmışlar.Bunu liste halinde yayınlamışlar.

Ancak MeTePe arkadaşımız doğru söylüyor.Engelli adı altında ne bir kategori neden bir grup mevcut değil.Sadece kronik hastalığı olanların bir kategoride altında gözükmektedir.

Saygılar.

https://covid19asi.saglik.gov.tr/

doğaevrim

Ölümlere ve ağır hastalığa karşı %100 koruyuculuğu var.
Aşı ile hastalık kaparsak hafif veya semptomsuz hastalık geçireceğiz.
Aşı sıram gelse hemen aşı olacağım. Fakat sağlık bakanlığı engelliler hakkında hiç bir açıklama yapmıyor.
Örneğin zihinsel engelli bir arkadaşımızı düşünün, bu insan kendini koruyamaz, maske takmaz, temizliğine önem vermeyi bilemez.
Bu insanlar acilen aşılanmalı. Bunu sağlık bakanlığı göz önünde bulundurmalıydı.

bakin kendiniz de söylemişsiniz aşı olup virüs kaparsak hafif semptomlarla atlaticaz demissiniz...demek ki yüzde yüz koruyuculuqu olduquna siz de inanmıyorsunuz...bay master ...

doğaevrim

Sanırım anlamıdınız ki böyle bir cevap yazmışsınız.

Anlayacağınız şekilde yazayım;
%100 ölmeyeceksiniz
%100 ağır hasta olmayacaksınız

Aşının genel koruyucuğulu zaten %100 değil. Bunu nerden duydunuz onu da anlamadım. Aşı %50 koruyor fakat ölümcül ve ağır hastalıklara karşı %100 koruyor. Anladınız mı şimdi?

evet bay master siz doqru söylüyorsunuz evet ...ben yanlış düşünmüşüm çok pardon bay master çok afedersiniz...

Son düzenleme:
Çocukken olduğumuz çoğu aşının da yüzde 100 koruyuculuğu yok zaten.çiçek aşısı olduysanız su çiçeği geçirmeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Hafif geçiriyorsunuz. Aşı yüzde yüz korumuyor diye ölümcül bir hastalığın hafif geçirme imkanını,yani aşıyı olmamak mantıklıysa olmayın. Sorana da olana da karışmayın.

kim karışıyor kimin ne aşısı olcaqina böyle bi saçmalık olabilir mi acaba...aşilara da mı karisiliyormus aaaa daha neler duyucaz...ciddimisiniz karisiyorlar mi cidden asi olanlarada....

MeTePe

Kronik hastalığı olan %90 Engellilerede öncelik yok
Kağıt üstünde öncelikli görüne bilir ama
Gercekte kronik hastaların hic bir önceliği hicbir ayrıcalığı yok

Korona virus başladığından beri benim gitmiş oldugum Devlet hastanesi
hicbir kronik hastaya test bile yaptırmadı

sabah den 8 aksam 16:00 kadar kronik hastaların önunde yemek yiyerek
cay kahve icerek maske takmadan sohbet ederek geciriyolar

nerde saglık nerde korunma nerde kronik hastalara önlem
kim takar kronik hastaları

kronik hastalar doktorlar ve hemsireler icin sadece buyuk bir gelir kaynagı
başka hic bir sey degil

MeTePe
67 yasında ustelik kronik hasta olan
hastalarada gidin 182 den randevu alın randevu bulabilirseniz aşı olursunuz diyolar
hani nerde krıonik hastalara öncelik veya ayrıcalık ???

kağıt üstünde yazıyolar ama iş gercek hayata gelince
hic bir ayrıcalıgı yok kronik hastaların

67 yasındaki kronik hasta her gun devlet hastanesine geliyor
ama aşı olamıyor diyolarki
önce 182 den randevu alıcaksın tabi randevu bulabilirsen ondan sonra
aşı olabilirsin hani nerde ayrıcalık ???
nerde kronik hasta önceligi ???

hani nerde krıonik hastalara öncelik veya ayrıcalık ???

Siz hangi aşıdan bahsediyorsunuz anlayamadım?

Şu an kronik hastalığı olsun veya olmasın 65 yaş üstü herkese aşı yapılıyor. Randevu da bir kaç gün içine çok rahat alınıyor. Sağlık Bakanlığı çok güzel bir sistem kurmuş. Size en yakın ve en erken aşılama randevusunu kendi öneriyor.

Elbette aksamalar vardır. Bu kadar büyük bir kitlenin hızla aşılanmasında aksamalar olması kaçınılmaz bir şey. Ama haklarını da yememek lazım. E-Devlet üstünden veya arayarak randevu almak 5 dakika sürüyor. Gidip aşı olmak 10 dakika.

Büyük annem randevu bile almadı. Aile hekimliğinden aradılar. Kendileri randevu verdi

@MeTePe

Ben covid19 corona virus aşısından bahsediyorum
hani diyorsunuzya kronik hastalara öncelik var diye
bende size gercekleri anlatıyorum
diyorumki 67 yasındaki makinaya baglı yasamını surduren
hergun devlet hastanesinde tedavi goren kronik hastaya
diyolarki corona aşısı olabilmen icin 182 den randevu alıcaksın
yoksa aşı olamazsın diyolar

anlatmak istedigim olay şu kronik hastalara hic bir ayrıcalık tanımıyolar
ama iş reklama gelince saglık bakanı önce kronik hastaların adını geciriyor
iş icrata gelince TÍRÍŞKA

anlatmak istedigim olay şu kronik hastalara hic bir ayrıcalık tanımıyolar

Değerli arkadaşım, nasıl bir ayrıcalık bekliyorsunuz anlamadım? 182 ye bir telefon etmek veya e-devletten aşı randevusu almak çok mu zor? Evden çıkamayacak durumdaysanız gelip evde yapıyorlar aşınızı. Ben bugün aşılama merkezine gittim. İnsanlara doğru dürüst randevu bile sormuyorlardı. Neredeyse gelen herkese aşı yaptılar.

Ben dün gece randevu aldım, hemen bugüne verdiler.

Zaten burada bahsettiğimiz şey "ayrıcalık" değil... aşı "önceliği". 67 yaşındaki kişi kronik hastalığı olsun veya olmasın zaten öncelikli.

Metepe hocam siz asi oldunuzmu?kamu calisanlari derken yas durumu varmi.mesela benide kapsiyormu?birde anlamadigim ogretmenlerin ne onceligi var.okul zaten kapali evde yatiyorlar,biz aksama kadar calisiyoz ilginc yani:D

Metepe hocam siz asi oldunuzmu?kamu calisanlari derken yas durumu varmi.mesela benide kapsiyormu?birde anlamadigim ogretmenlerin ne onceligi var.okul zaten kapali evde yatiyorlar,biz aksama kadar calisiyoz ilginc yani:D

Ben bugün oldum aşıyı. Corona konusunda yazmıştım.

Kamu çalışanlarının bazıları öncelikli... O grup içindekilerde yaş sınırı yok. Örneğin sağlık çalışanıysan 18 yaşındaki de aynı, 68 yaşındaki de aynı.

Şimdi sırada Askerler, polisler, zabıtalar, kritik görevlerdeki memurlar, ceza evleri, öğretmenler vs. var. Bu öncelikler gayet normal. Sonuçta bu insanlar toplumsal düzeni sağlamak için her gün sokaktalar ve yüzlerce kişiyle muhatap oluyorlar.

Öğretmenlerin önceliği de normal. Okulları açmak istiyorsan öğretmenleri aşılaman lazım. Zaten bugün aşılasan Nisan sonuna anca bağışıklık olacak. Ekimden sonra vaka sayılarındaki patlamanın önemli nedenlerinden biri okulların açılmasıydı.

Bu öncelikler sanıyorum güncel ihtiyaçlara göre sürekli güncelleniyor. Mesela toplu taşım söförlerinin aşılanması gündemdeydi. Sanırım onlar kritik kamu görevi kapsamına alınacak. Bir ofiste 3-5 kişi ile çalışanlar yüksek riskli değil, ama veznede oturuyorsan yüksek risklisin.

Burada önemli olan kimlerin hastalık alma ve hastalığı yayma potansiyeli var onu doğru tespit etmek. Tabi bir yandan da yüksek ölüm riski olan yaş gruplarını ihmal etmemek gerekiyor.

Okullar açık değil ama açılacak sonuçta. Ayrıca okulöncesi öğretmenleri çoğunlukla yüzyüze eğitimdeydi. Yarın yüzyüze eğitime başlıyorum. Aşısız yine. Yatmadığım için sevinebilirsin. Sanki adliyede dünyayı kurtarıyorsunuz.Haftada 2 gün gittiniz gitmediniz çoğunuz. Gece gece sana da çattığıma göre uyuyabilirim artık asasdfasd

hergun devlet hastanesinde tedavi goren kronik hastaya

Randevu alınması, hastaların, aşı olanların, olmayanların, kronik olan, olmayanların vb. kayıt altına alınabilmesi için gerekli. Biz engelliler hastane muayenesinde öncelikliyiz ama yine de randevu alınması ve her işlemde numara alınması mecburi tutuluyor. Çünkü her yapılan işlem kayıt altına alınıyor.

MeTePe

Siz iyi bir pılitikacısınız anlaşılan
olayları surekli carpıtıp dogruyu egriye cevirme peşindesiniz

kronik hasta olarak ayrıcalık beklemiyorum
yazılanları iyi oku ve verdigim cevaplarıda iyi okuyun
kronik hastalara ayrıcalık var diyen sensin
sonrada ne ayrıcalık bekliyorsun diyen yine sensin

bende diyorumki kronik hastalara ayrıcalık yok
sende diyorsunki ne ayrıcalık bekliyorsun

ayrıcalık beklemiyorum
sadece kronik hastalara ayrıcalık var zannetmesinler diye
cevap yazdım

tekrar yazıyorum iyi oku
kronik hastalara ayrıcalık yok
ben ayrıcalık olsun demiyorum
sadece kronik hastalara ayrıcalık var zannedilmesin diye
cevap yazdım
olay bu

AYRÍCALÍK İSTEYEN YOK

sadece bilip bilmeden kronik hastalara ayrıcalık var diye yazmasın kimse
olay bu

kimse ayrıcalık istemiyor

Herkese Merhaba,

Aşağıda Sağlık Bakanlığının resmi covid 19 aşı sitesinin web adresi mevcuttur.

İlgili resmi siteyi açtıp Aşı Uygulanacak Grup Sıralaması bölümünü tıkladığınızda herkesi belli bir aşama (1. ,2. , 3. , 4. gibi) , belli bir grup (sağlık çalışanı ,yaşlı korum evlerinde kalan,65 yaş üstü vatandaşlar, hizmet sürdürülmesi için öncelikli sektör ve kronik hastalığı olan kişiler gibi) ve belli bir sıra (A , B , C , C1 , C2 , C3 gibi) kategorilere ayırmışlardır.

Kronik hastalığı olan kişiler ;

Sağlık Bakanlığı aşı uygulancak grup sıralamasındaki kategorisi 3. Aşama - Grubu (Kronik Hastalığı Olan Kişiler ) ve sırası A1 , A2 , A3 şeklinde yaş ayrımı yapılarak belirlenmiştir.

3. Aşama ya gelinebilmesi için öncelikle mevcut aşılama yapılan (1. Aşamanın tamamı) kişilerin aşı süreci devam ettikten sonra 2.Aşama ya dahil (hizmet sürdürülmesi için öncelikli sektör,50-64 yaş arası vatandaşlar) kişilerinde aşılama işleminin başlanması gerekmektedir.

İlgili tabloya ve sürece aşağıda belirtmiş olduğum T.C. Sağlık Bakanlığı Covid-19 Aşı Bilgilendirme Platformu resmi web sayfasından ulaşabilmek mümkündür.

Saygılar.

https://covid19asi.saglik.gov.tr/

Siz iyi bir pılitikacısınız anlaşılan
olayları surekli carpıtıp dogruyu egriye cevirme peşindesiniz

kronik hasta olarak ayrıcalık beklemiyorum
yazılanları iyi oku ve verdigim cevaplarıda iyi okuyun
kronik hastalara ayrıcalık var diyen sensin

Arkadaşım asıl sen yazılanları iyi oku! BEn hayatım boyunca yeterince okudum, nasıl okunacağını da iyi bilirim.

AYRICALIK DEĞİL, ÖNCELİKDEN BAHSEDİYORUZ BURADA!

Öncelik demek, seninle aynı durumda olanlardan daha önce aşı olacaksın anlamına gelir... daha ayrıcalıklı aşı olacaksın anlamına değil!

Ben kronik hastayım, elimi kolumu sallayarak geldim, bana aşı yapmaları lazım demek AYRICALIK istemektir.

Israrla ayrıcalık değil, öncelik var yazılmasına rağmen hala anlamazdan geliyorsunuz. Konu içinde 3-4 kez öncelik sırası yazıldı. Belli ki zahmet edip OKUMAMIŞSINIZ.

Ayrıca, 182'ye bir telefon açmayı veya e-devletten randevu almayı bile bir zahmet gibi görüyorsanız diyecek bir şey yok.

60015aa2b57f1520b0e618d5

MeTePe

ben hergun hastanedeyim 182 den aldıgım randevular senin yasının 500 katı kadar coktur
sen hasta insanlaruın ustunden politika yapma peşindesin
bilip bilmeden insanları yargılama
ben yuruyemez haldeydim tekerlekli sandeyeye dusecektim
endokrin cerrahisinden tam 8 kere farkli gunlerde randevu aldım
her seferinde doktor bugun git 20 gun sonra gel
ameliyat tarihi vereyim dedi
tam 4 ay beni oyaladı
4 ayda 8 kere sadece tekerlekli sandayeye duşmuyeyim diye
doktorun pesinden kopek gibi koştum
sonunda doktor dediki 4 ay sonra 8 gorusmeden sonra
benim ameliyat randevum full dolu
beni 4 ay dahada cıkmaza soktu

sonra sans eseri bir kişiyle tanıstımm
durumu anlattım
ameliyat olmazsam tekerlekli sandayeye dusucem dedim
kişi evraklarımı istedi verdim
baktı iş ciddi buna ragmen doktorun umrunda degil
ne baska hastaneye sevk ediyor nede randevu verıyor

bu kişi dediki 182 den randevu al aynı doktora bana randevu tarihini bildir
randevu aldım yaklasık gun sonraya
bu kişi evv adresimi istedi verdim
randevu ssatinden 30 dak once seni gelip alıcaklar dedi tamam dedim
bi baktım ambulans geldi
2 tanede gorevli yanında
beni aldılar goturduler randevu aldıgım devlet hastanesine
merdiven cıkamıyorum zar zor ayakta duruyorum
buna ragmen hic umudumu kaybetmedim
randevu saatı geldi benimli birlikte odaya
2 kişide geldi doktor dedıkı buyrun neyınız var
dedimki hocam bven geldım
doktor dedıkı senınle konustuk ameliyat randevum yok
peki dedim yanımdaki kişiler doktorun kendi agzından duydular
bukadar cıddı bir durumu doktor kayıtsız kaldıgını

beni eve bıraktılar dedılerkı bizden haber bekle ve
hastaneye yatmak icin hazırlık yap
tamam dedim tam 4 gun sonra
aynı devlet hastanesinden beni aradılar
yatışınız gerceklestı hastaneye en gec yarın gelmeniz gerekiyor dedıler

hemen hazırlandım hazırlanırken
telefonum caldı benimle ilk konusan kişi
dediki şimdiden cok gecmiş olsun
senin kimsen yok sana refekatci arkadaslar gelicek
sen hastaneden taburcu olana kadar
her gun bir kişi sana refaket edecek

ve bana ameliyat sırası yok diyen doktor beni
3 gun sonra emeliyat etti
ameliyat basarılı gecti
şimdi ALLAHA sukurler olsunki
tekerlekli sandeyeye dusmekten beni kurtaran
o kişiye her sabah namazında dua ediyorum
eger o kişi olmasaydı ben şimdi tuvaleti bile gidemezdım

insanların yasamını yayatını basına gelenleri
bilmeden 182 falan filan boş boş konuşma
sen benim suanda devlet hastanesinde yasadıkları yasasan
veya bir yakının sevdigin yasa işte ozaman
neyin ne oldugu cok iyi anlarsın
bilip bilmeden yok 182 den randevu almaya usenıyorsun gibi
boş boş konuşma

seni kaideye alıp birdaha sana cevap yazmıycam

ALLAH seni ve sevdiklerini
benim durumuma asla duşurmesin

sen hasta insanlaruın ustunden politika yapma peşindesin

Arkadaşım benim politikayla falan işim yok.

Yaşadıklarınıza üzüldüm. Çok geçmiş olsun, Allah kolaylıklar versin. Ama bunların AŞI RANDEVUSU ile ne alakası var? Aşı önceliği ile ne alakası var?

Ben gerçekten ne istediğinizi de, ne anlattığınızı da anlamadım.

Anlayan varsa size (ve bize) açıklasın. Ben daha fazla devam edemeyeceğim.

Üst Alt