Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler ne zaman aşı olacak?

Kalp hastasıyım, yüzde elli sürekli raporum var, 2014 yılından beri. Asi sıralamasında bir önceliğim olmadığı söylendi.

Kronikler hastalar için Covid 19 aşısı başladı

Arkadaşlar Merhaba,

Bu sabah aşı randevumu kontrol ettiğimde onaylandığını gördüm.

Sanırım bugünden itibaren kronik hastalar randevu alabiliyor.
Hepimiz için hayırlı olsun,lütfen ihmal etmeyin kendinizi ve randevunuzu alıp aşınızı olun.

Sağlklı günler dilerim.

Sugaremro

Merhaba,

Kronik hastalığı olan kişiler Aşı Uygulanacak Grup Sıralamasında 3. Aşama listesinde bulunuyor.2.Aşama ya daha geçilmeden 3. Aşamay geçileceğini sanmıyorum.Bu arada bende kronik hastayım vede 2 hastalığım hem e-nabıda kayıtlı hemde ilaç raporluyum.Bende hala listede olmadığım yazıyor.

2.aşama listesinde asker,polis,öğretmen(tüm okullar veya üniversite),kolluk görevlileri,adalet bakanlığı çalışanları,gıda ve taşımacılık gibi hizmet sektörü çalışanları ile 60 ila 50 yaş arası vatandaşlarımız vardır.Acaba siz 2. aşama listesine uyan bir şartı mı karşılıyorsunuz.

Aşağıda Sağlık Bakanlığı resmi internet sitesi olan covid-19 aşı bilgilendirme platformunda aşıların hangi sira ve şekilde yapılacağına dair aşı uygulanacak grup sırası linki mevcuttur.

Saygılar.

https://covid19asi.saglik.gov.tr/TR-77707/asi-uygulanacak-grup-siralamasi.html

Not:Merhaba,başka bir arkadaşımız yazınca anlamlandıramadım.Eğer sizin içinde uygunsa kronik rahatsılığınızı yada rahatsızlıklarınızı yazarak paylaşabilir misiniz?

Saygılar.

Son düzenleme:
Merhaba evet öyle yazıyor bende böbrek nakillym mesajı gördükten sonra bende 182 MHRS den baktım benim de aşı sıram vardı gidip aile hekimi ile konuştum 182 den pazartesi için randevu aldim bile nasip se inşallah pazartesi gidip aşımı olucam

Deniz1

Merhaba ,bende ilaçlı astım raporu ve kanser rahatsızlığından dolayı kronik hastalıklarım var.Ancak bana mesaj gelmedi.

Acaba sizin rahatsızlığınız sadece böbrek nakli midir?Başka kronik bir rahatsızlığınız var mıdır?

Saygılar.

Bilgi Hazinedir
Merhaba bana mesaj gelmedi ben 182MHRS DEN BAKTIM ordan randevu almam için gerekenler yazıyordu ben annemin adıma da baktım ama onun için sıranızi bekleyin yazıyordu. Ben kendim için pazartesi gününe randevu aldim almadan aile hekimi ne danıştm.
Böbrek nakli dışında bir kronik yok. Bide yüksek tansiyon var onun da etkisi var mı bilemem. Hayırlı akşamlar

Deniz1

Cevapladığınız için teşekkür ederim.
Sugaremro arkadaşımız kronik hasta olduğunu ve aşı randevusunun açıldığını söyleyince sizin yazdıklarınızda onunla ilgili olduğunu zanettim.Sağlık Bakanlığının covid-19 aşı platformu internet sitesinde kronik hastalığı olan kişiler 3. aşama olarak gözüküyor.En azından önümüzde 1-2 ay var sanırım.Birden bahsettiğim paylaşımı görünce şaşrıdım ve anlam veremedim.

Tekrar teşekkür ederim.

Saygılar.

Benimde kronik hastalıklarım var( pankreas tümör ameliyatı, diabet ve tansiyon ayrıca dalak ve pankreasım alındı) 11 marttan bu yana evde idari izinliyim.Enabızda aşı onayı görünmüyor.

binemde raporlu ilaçlarım var. tansiyon mesela... ama asılama listesinde yokum

Aşı hastalığımı tetikler ölümcül olabilir diye korkuyorum. En iyisi bir doktora danışayım :D

Kovid geçirenlere aşı yapılmıyor sıra gelsede.sistem onay vermiyor.6 ay geçmesi gerekiyormuş.

Aşı

Arkadaşlar aşı hakkında bilgisi olan veya aşılanan varmı.

canemir

Merhaba, aşı hakkında tüm resmi bilgi ve takibini ekte bulunan Sağlık Bakanlığı resmi sitesinden günlük güncelemeler ile takip edebilirsiniz.Ayıca aşılama sırasının tablosuda internet sitesinde bulabilirsiniz.

İlgili sitenin linki ekte paylaşıyorum.

Saygılar.

https://covid19asi.saglik.gov.tr/

Arkadaşlar, kronik hastalığı olanlar içinde şu an sadece organ nakilliler öncelikli aşılanıyor.

Büyük olasılıkla kanser hastaları da öne alınacak. Diğer kronik hastalıklar 3. grupta öncelikli olacak. Bakanlık gidişata göre karar veriyor.

Bence aşı olmamalıyız. Ben şahşen hiçbir şekilde aşı olmayacağım. Hastaneden gelip zorla evde vursalar o ayrı [emoji28] Ama cidden aşı filan boş gibi geliyor. İlaç firmalarına daha çok kazandırmak için bence.

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ama cidden aşı filan boş gibi geliyor. İlaç firmalarına daha çok kazandırmak için bence.

Aşı firmaları o parayı her halukarda kazanacak. :)

Ancak aşı olup olmamak bireysel bir tasarruftan ziyade toplumsal bir sorumluluk. Aiı olmayanlar sadece kendi sağlıklarını tehlikeye atmayacak, çevrelerindeki insanlar için de tehdit oluşturacak.

Ben de onu demeye çalışıyorum. Aşı olmazsak kimse kimseye tehditte olmayacak. Yanlış anlamayın corona ciddi bir mesele bunun farkındayım ama piyasa da kaç çeşit aşı var hangisi daha yararlı bilemeyiz ve tabiki bu aşıların içinde ne neler var bunu şeffaf bicimde açıklasınlar ki herkes gönül rahatlıqıyla aşı olsun.

bu aşıların içinde ne neler var bunu şeffaf bicimde açıklasınlar ki herkes gönül rahatlıqıyla aşı olsun.

Gönül rahatlığıyla aşı olun. :) Bu aşıların içinde neler var gayet açık ve net bir şekilde bilim dünyasıyla paylaşılıyor. Hele ki ülkemizde kullanılan aşı neredeyse 80 yıllık bir teknikle üretilen bir aşı. Etkisi, yararı tartışma konusu olabilir ama güvenilirliği konusunda tereddüt yok.

Aşı olmazsak kimse kimseye tehditte olmayacak.

Hayır. Aşı olmazsanız sadece kendiniz için değil, çevrenizdeki insanlar için de tehdit olacaksınız. Örneğin aşı olmadığınız için hastalanırsanız ve arkadaşınıza ziyarete giderseniz onun hastalanmasından, belki de ölmesinden sorumlu olacaksınız.

Elbette aşı olmak kişisel bir tasarruftur. Hiç kimseye hiç bir tıbbi müdahale zorla uygulanamaz. Ama sizi eninde sonunda aşı olmak zorunda bırakabilirler. Örneğin bakkala, AVM'ye, restorana, hastaneye, kamu kuruluşuna ve sair yerlere aşı olmayan giremez derlerse ne yapacaksınız? :)

Ben tıp doktoruyum ve tereddüt etmeden aşı oldum. Doktorların hepsi koşa koşa aşı oldular. Bir sakınca görülseydi aşılamadan ilk kaçacak kesim sağlık çalışanları olurdu.

Herkese merhaba kusura bakmayın anlamadım birşey var engellilere aşı önceliği yok yazılmış ben 25 yaşındayım böbrek nakilliym geçen hafta 1. Doz covid aşısı oldum 2. Doz içinde randevu aldim öncelik yoksa ben nasıl aşı oldum

@MeTePe
Haklısınız valla ama cidden içim rahat değil diye yapmıyorum güvenemiyorum doğrusu. Geçen cuma doktorum da aşı olmamı önerdi ama yine yapmadım. Doktor olduğunu bilmiyordum + bu site de bi doktorun olmasını da beklemiyodum şaşırdım doğrusu [emoji4]
Abi bende ondan korkuyorum ya bizi mecbur bırakacaklar aşı ya. Bakalım hayırlısı mecbur kalırsak yapacağız artık [emoji4]

@Deniz1
Ben aşı olmadım ama doktorum bizzat söyledi. Engellileri de 65 yaş üstü diye değerlendirip aşı önceliği veriyorlarmış

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

merhaba, e-nabızdaki hangi bilgi devletin bizim kronik hasta olduğumuzu bildiğini kanıtlar acaba? Ben de kalp hastasıyım, engelli raporum da bu yönde, kalpten ameliyatlıyım, ilaç da kullanıyorum ama kronik hasta olduğuma ya da aşı için önceliklendirildiğime dair hiçbir bilgi yok.

Arkadaşlar merhaba.Ben aşı olmak için aile hemimime gitiğimde aslında tam olarak kronik hastalar için değil de organ nakli olanların öncelikli olduğunu öğrendim.Eksik bilgilendirme için özür dilerim sizlerden.

Organ nakli olan hastalar için sistem onay vermektedir.

Bilginize.

Şizofreni olanlar korona aşısını ne zaman olabilecek?

Merhaba

Benim paranoid şizofreni rahatsızlığım var.Clonex kullanıyorum.Bizim rahatsızlığımızdaki kişiler ne zaman korona aşısı vurulacak. E-nabızdan mı takip etmeliyiz

Covid aşı durumumuzu kontrol edin. Engellilere başlamışlar galiba ben az önce baktım bana çıkmış.
9460ef6ad4308f73a85dc26cce8f00b7.jpg

Öncelikli grupta değilsiniz yazıyor bana niye aşı sırası vermemişler anlamadım.

mrtdemir
Rica ederim. Sanırım kronik olanlara var bende astım tansiyon şeker hidradenitis diabetik norapati olduğundan sanirim

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Twilight06
Öncelikle vatandaşların Covid-19 aşısı için aşı grubunda olup olmadıklarını öğrenmeleri gerekiyor. Bunun için iki yol var. Vatandaşlar, e-Nabız hesaplarına girerek “Covid-19 aşı durumunu sorgula” sekmesi altından bunu kolaylıkla öğrenebiliyor. İkinci yol ise, aralarında boşluk bırakarak AŞI, T.C. Kimlik Numarası ve T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesini 2023’e kısa mesaj atmak. Gelen mesajla vatandaşlar aşı grubunda olup olmadığını öğrenebiliyor. Bu aşamanın ardından aşı onam formuna hem e-Nabız’dan hem gelen kısa mesaj ile erişebiliyor.

Vatandaş aşı grubunda yer alıyor ise, aşı randevusunu e-Nabız üzerinden MHRS’ye bağlanarak ya da MHRS web, mobil uygulamalarını kullanarak ve ALO182 hattını arayarak alabiliyor. Tüm randevu bilgileri hem e-Nabız’da hem de vatandaşın cep telefonuna gelen kısa mesajda yer alıyor.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Fahrettin Koca, "Morbid obez, malign tümörü olan kanser ve diyaliz hastaları, down sendromu ve immuno supresif tedavi alanlar öncelikli aşı sistemine tanımlandı" açıklamasını yaptı.

Üst Alt