Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler ne zaman aşı olacak?

Twilight06

Merhaba tüm engellilere sıra gelmedi. Herhalde kronik rahatsızlığı olanlara sıra geldi çünkü ben baktığımda sıram gelmemişti.

Suan asi sirasi gelenler kosa kosa gitsin asi olsun,suan biotek alman asisi yapiyorlar,koruma orani daha yuksek,hem kendinizi hem sevdiklerinizi koruyun.

Birde biz neden Rus aşısı almıyoruz anlamadım. Rusya ile bu kadar ilişkilerimiz iyiyken.

İleri derece kifoskolyoz hastasıyım akciğer nefes sorunum var ama banada sıra gelmemiş bunun için başvurcak bir birim varmı acaba?

Ben kronik ms hastasiyim büğün oldum herkese gecmis olsun

kronik kalp hastasıyım dün oldum.çin aşısı

Çin aşıyla alman aşı sı arasindaki fark nedir cin dandik alman dahamı ii oluyo

ben e- nabızdan baktım aşı hakkınız bulunmamaktadır diyor...

tarboy

Alman aşısı (Biontech) da var. istediğiniz aşıyı seçebiliyorsunuz.

@Yunus45 Çin aşısı geleneksel yöntemlerle üretilmiş bir aşı olduğu için daha güvenilirdir. Alman aşısı Biontech Mrna tabanlı bir aşı olup uzun vade de ne gibi riskler doğuracağını kimse bilmiyor. Tarihte ilk kez bu yöntemle geliştirilmiş bir aşı kullanılıyor direkt insan genetiğine nüfus ediyor. Bu aşıyı yapacak kişiler bunu göz önünde bulundursunlar.

istediğiniz aşıyı seçebilme hakkınız bu şekil de veriliyor.

bIezte.png

artık özel hastanelerde de aşı olunabiliyor.Bugün acıbadem e gitmiştim aşı uygulama merkezi açmışlar.eve gelince baktım biontech+sinovac sadece devlette oluyor .Sağlık ocaklarında ise sadece sinovac yapılıyor.Özel de sinovac.Ben 40 yaşındayım 4.evre kanser ancak romatolojik rahastzıklarımda da var açıkcası biontech bir daha gelmez belki diye istemeye istemeye pazar gününe randevu aldım E NABIZ üzerinden aşı da hastaneyi de seeçbiliyorsunuz.Çok fazla yazı makale okudum türkçe ve ingilizce , alerjik bünyesi olanlara ya da enfeksiyona hassas olan kişilere ölü virüs olan yani sinovac öneriliyor.Şu an aktif kanser tedavisi alan kişiler mesela kemo ialcından 2 hafta önce yapılması tavsiye ediliyor .Özellikle ben kanser üzerine olan yazıları okudum diğer şeker tansyion kalp okumadım yorum yapamam. kimseye de şunu olun demem vebal almam. bin kişide alerjik reaksiyon olmaz gelir beni bulur ben çok şanssız bir insanım.Ancak astım şeker tansiyon bağılıklık sorunlu olanalr lütfen aşı tipi için doktorlarını arayıp randevu alıp öğrensinler.

biontech yeni bir aşı acil onay verildi aslında tüm korona aşılarına ne olacağı uzun vadede bellli değil normalde 5 sene onay beklemesi ek testler yapılması lazım.ama salgın dönemi bunlar bilinmiyor ben risk alarak olacağım eğer pazar a kadar değişiklik olmazsa.

Annem babam 65 yaş üstü olduklarından sinovac oldular tek bir yan etki görmediler rahat geçti onlarınki annemde yok yok hastalık bakımından ama çok iyi şimdi.korona da atlattı hatta 8 ay önce.

Arkadaşlar ilaç alerjim olmuştu. Antibiyotik alerjisi olup aşı yaptırdınız mı?

İdari izinli olan ve işe gidemeyen engelliler nasıl olur da aşı öncelikli olamaz

Kas hastalığı olan arkadaşlardan aşı sırası alan veya aşı olan oldu mu?

Merhaba, ben kronik kalp hastasıyım , ancak e-nabızda şöyle bir uyarı var. Benzer durumda olan var mı? Bu konuyu kime danışabiliriz?

COVID-19 pandemik aşılaması için belirlenen öncelikli grupta değilsiniz. Aşılama için Bakanlığımızın belirlediği öncelik sıralaması göz önünde bulundurularak durumunuz günlük değerlendirmelerle güncellenebilecektir. Sağlık çalışanı iseniz, çalıştığınız kuruma başvurarak bilgilerinizin güncellenmesini sağlayınız.

@ hcm aynı durum kardeşimde de var kas hastası.E nabız da hastalık adı ayrı belirtilmemiş sanırım ondan kaynaklı. 182 ve 184 Sabim aradım ben aşka numara bulamadım.

Arkadaşlar ilaç alerjim olmuştu. Antibiyotik alerjisi olup aşı yaptırdınız mı?
Ben asi oldum ama alerjik riit hastalığım var. Asi olmadan hangi aşıyı olmalıyım diye araştırdım. Sinovac herhangi bir alerjik reaksiyon göstermiyor. Biontech ise araştırmalara göre alerjik yönden dezavantajlı asi okurken bu hususu dikkate alin

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@hanifeaydin

Korona geçirenlere asi vurulmuyor vücut bağışıklık kazanıp antikor ürettiği için. Anneniz nasıl asi oldu?

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aşı

Arkadaşlar nihayet aşıda sıram gelmiş yüce devletimiz sinovak mi yoksa biontekmi olmak istersin diye soruyor hangisini olsam acaba akciğer ve karaciğerde problemler var konuyuda yanlış yere açmışım tüh

Hayırlı olsun☺️
Benim tercihim sinovak olur,
Sizin tercihiniz ne is onu yaptırın...

Aşıyla ilgili bir kaç başlık bar zaten.

Sinovac daha güvenli ama zayıf, Biontech daha koruyucu. Tercih size kalmış.

Bana kalsa Biontech biraz daha ağır basıyor derim. Sonuçta arkasında büyük sermaye var.

Metepe karaciğerde hemanjiom olduğu için alman acısından cekiniyorum canlı AŞI diyorlar

Beyler 2 seçeneğimiz var ya sinovac aşısı ya da hiç aşı olmamak şu an durum bu 3'cü bir seçenek yok!

hemanjiom aşı ile bir sorun yaratacağını sanmam,ak ciğerde ne var dı?

Anladım,
Hiç bir sorun olmaz,
Aşıyı bulduğunuz gibi olun,

Metepe karaciğerde hemanjiom olduğu için alman acısından cekiniyorum canlı AŞI diyorlar

Biontech canlı aşı değil. Daha doğrusu canlı bile değil. Sadece virüsün bir parçasının RNA'sını içeren parçacık. :)

Şu an canlı aşı diye bir şey yok.

Hemanjiom vs. ile bir ilgisi yok. Rahatça olabilirsiniz. Her ikisini de.

Ama bariz olarak Biontech koruyuculuğu daha yüksek. %92 lerde.
Sinovac kaç tam bilmiyoruz. Muhtemel %65 lerde.

Üst Alt