Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler ne zaman aşı olacak?

her engelliye değil ağır engelliye aşı yapılacak diyorlar, bu doğrumu arkadaşlar

destkop

ben ağır engelli değilim ama 2 faz aşıyıda yaptılar muhtemelen öncelikli risk gurubunda olanlar aşı olabiliyor

20 yaş üstü engellilerin büyük kısmı aşı kapsamına alındı. E nabızdan kontrol edip randevu alabilirsiniz.

Nasıl bir sistemleri var anlamış değilim.

Valla o sistemi kimse anlamış değil. :)

Ben sağlık çalışanı olarak aşılama başladıktan 1 ay sonra aşı olabildim. Çünkü sağlık bakanlığı sisteminde kaydım görünmüyordu. :) Gerisini siz düşünün. :)

ağır engel demiyor beyler 3 madde saymış haberi okuyun ama rapor yok işte sismtede ne saçma şey ya hastane oldu şehir hastanesi hastaneye ulaşamıyoruz

Ben tümör ameliyatı olarak 3.derece engelli oldum 6.ayda 2.doz aşımı olucam

Fahrettin Koca'nın instagram hesabında gördüm ben haberi. Tam bağımlı, orta düzey ve ağır engelli vatandaşlarımızın aşılanması başlıyor yazıyor.

% 58 engelliyim ama sistemde öncelikli grupta degilsiniz yazıyor.Beklemedeyiz bakalım

Tam bagımlı, orta düzey ve agır engelliler için sistem açılmış arkadaşlar

zeynep71

Benim raporda Tam Bağımlı kısmı işaretli ve enabız sistemin kayıtlı ama halen aşı görünmüyor bakalım ne olacak.

MeTePe

Ben çok zorlamayayım o zaman, Türk vatandaşlığında kaydımız olduğundan bile şüpheliyim :D

Bakan engellilerin aşı olacagını açıklamış . onu yazmıştım. Ama sistem de randevu alınamıyor. E nabızda görünmüyor

Ben şizofreni hastasıyım .Aşı sıram geldi yarın aşı olcam Bir kaç doktora sordum cevap vermedi.

% 44 İle Aşı hakkı varmı yeni Engelli Raporu Düzenlemesine göre?

MeTePe

Alo 184ü aradım net birşey demedi. Olacağım yönünde konuştu. Birde Enabız güncellenmesi gerekiyormuş. Parça parça Engelliler sisteme dahil edilecekmiş.

Bağımsız olmam gerekiyor yeni düzenlemeye göre. %50nin altında olanlar ortamı oluyor arkadaşlar?

Ha birde Bilim Kurulu Üyesi Ateş kara Teketek programında Nisan ayında "bir organın tansiyon veya diyabrt örn. etkilendiği zaman aşı hakkı tanımlanıyormuş".. Ama yine çıkmadı! Bilim kurulu üyelerinin çok azına ulaştım. Kendileri Toplantıda bunları dile getireceğini söylediler ama hala bi tık yok!

Neyse %44 olanlar Fahrettin Kocanın dediği Grupta oluyormu? Lütfen biri birşey yazsın! Sağolun

Biraz önce ilk doz Biontech aşımı oldum. Beylikdüzü Devlet Hastanesi de bu konuda kusursuzdu. Araçla binanın arkasındaki geniş otoparka çektik. Düz ayak, tekerlekli sandalyeye uygun her şey. Hastanenin arkasına hastane ile ilgisi olmayan bir giriş yapılmış. Bir kapıdan girip oracıkta aşımı yaptırdım. Çok kolaydı.

Herkese çok geçmiş olsun şifa olsun inşallah 🙏
E nabızda raporum görünüyor ama aşı için öncelikli gurupta değilsiniz uyarısı çıkıyor, yapmam gereken bir şey varmı beklemek dışında

niye bu kadar geç kaldı sizinkiler ? ben 3 nisan ilk doz, 1 mayıs 2.doz olmuştum.

Aşı olan arkadaşlar geçmiş olsun. Aranızda ilaç alerjisi olan varmı? Ben antibiyotik kullandıgımda bogazım şişmişti. Tedirginim biraz. İyi akşamlar

Alo 184ü aradım net birşey demedi. Olacağım yönünde konuştu. Birde Enabız güncellenmesi gerekiyormuş. Parça parça Engelliler sisteme dahil edilecekmiş.

Arkadaşım Sağlık Bakanlığı kafasındaki bir öncelik sistemine göre kısım kısım kişileri sisteme ekliyor. Ne yazık ki sistem kusursuz olmadığı gibi her zaman ifade edildiği gibi işlemiyor.

Sık sık enabızdan kontrol etmelisiniz.

Mesela MEB Bakanı Şubat ayında çıkıp öğretmenlerin aşılanmaya başladığını söyledi... Haziran ayına geldik daha yarısı bile sisteme tanımlanmış değil. Biraz sabretmeniz gerekiyor.

faktör 5 leiden mutasyonu + bipolar = %81 rapor :)

Peki ya %40 ile %50 olanlar?

MeTePe

Cevabınız için teşekkürler ama ya 40 ile 50 arasında olanlar da dahil mi? Kesin bilginiz vardır diye umuyorum.

Bende dün il sağlık müdürlüğünü aradım. Bana sağlık bakanlığındaki kişi bulunduğunuz ilin il sağlık müdürlüğünü aramam gerektiğini söyledi. Ne kadar doğru yaptığım orası muamma. Aradığımda telefondaki adam engelli raporlarının güncellenmesi gerekiyor. Raporu aldığınız hastaneye gitmeniz lazım dedi. Var mı böyle bir saçmalık ya? Hastaneye düşmemek için hastaneye mi gitmem lazım? Resmen bize covidi bulaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Böyle bir durumla ( RAPOR GÜNCELLEME ) karşılaşan var mı? Bugün 184 ü tekrar arayacağım. Bakalım ne diyecekler? %83 ortopedik engelliyim ve kronik akciğer hastalığım mevcut. Dışarısı benim için riskli diye ben 1.5 senedir işe bile gitmiyorum. Yakında kapının önüne koyacaklar beni. 😔😔

Eşim felç rahatsızlığı nedeniyle%85 engelli. Geçen hafta sağlık bakanlığı ağır engelliler için aşı başladı dedi bende ilçedeki sağlık müdürlüğüne gidip durumu sordum. Eşimin aşı hakkı çıktığı söylendi. Kendimin aşı hakkı da vardı. Ama sinovac randevusu yok biontech aşı için de en yakın aşı olabileceğim sağlık kuruluşu 80 km mesafede idi. Eşimden dolayı oraya gidemeyecegimi sağlık müdürlüğünde anlattım. Bana da aşı yapılabileceğini belirtiler. Pazartesi günü eve gelerek ikimizede sinovac aşısı yapıldı.

%73 engel oranım var. Bugün aşı hakkı tanınmlanmış.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Üst Alt