Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler ne zaman aşı olacak?

benim durumumda olan yok galiba sağlık bakanlığınıda aradım araştıracaklar rapor enabızda yok psiko ve bedensel engelliler bile aşı oluyor biz neler ile uğraşıyoruz

i_brahi_m
aile hekimi enabızdan randevusuz aşı yapmıyoruz diyor hey allahım

arkadaşlar enabızdan kayıt olmadan randevu almadan direk tc ile aşı olan varmı

Boy engelim var (akondroplozi) aşı sıram gelmiş randevuda aldım bir sıkıntı çıkmadı. Biontech vurulcam vurulup sorun yaşayan oldu mu?
muhendis3232

mu?

Benim bildiğim Tc ile direkt aşı olamıyorsun. Sıranın gelmesi lazım sistemde otomatik çıkıyor. Sırası gelenlerde mhrs sisteminde aşı randevusu al olarak ek bir seçenek mevcut

_PoSEİDoN_

[FONT=-apple-system]Saygıdeğer Vatandaşımız, şu an aşı hakkınız bulunamamaktadır. Aşı ile ilgili öncelik durumunuzu e-nabız hesabınız üzerinden veya ASİ yazıp aralarında birer boşluk bırakarak TC Kimlik numaranız ve kimlik seri numaranızın son 4 hanesini 2023’e mesaj atarak öğrenebilirsiniz.

[/FONT]
orada da malesef bu şekilde rapor edevlette olmadığı sürece enabızda olmadığı sürece engelli vatandaj değiliz

muhendis3232

Anladım kardeşim. Birşey sorcam soru içinde soru olacak ama. Misal benim raporlarını ben e-devlet üzerinden görüntüleyemiyorum fakat rapor aldığım tarihler sistemde gözüküyor bu normal mi? Raporlar e-devlette olmadığı sürece dediğiniz durum bu sanırım diimi.

SARUHAN
60 yaş üstü zaten aşı oluyor engeli olmasına gerek yokkki

_PoSEİDoN_
RAPORLARIM KISMINDA BENİM RAPOR VAR AMA SADECE TARİH VEORAN YAZIYOR EDEVLETTE ZATEN YOK

muhendis3232, belki sistem bir gün şaşar, siz en iyisi her gün bakın sürekli bir güncelleme oluyor.

Evet bende asi vuruldum biontech 1. Doz vuruldum 2.dozu 2 hafta sonra vurulacagim. Her hangi etki olmadı sol kol ağrıması haric

Kronik kalp damar hastalığım olmasına rağmen , e nabız da" kronik hastalığınız olmadığından öncelikli aşılama grubunda bulunmuyorsunuz " uyarısı çıkıyordu , Bu gün kardiyoloji doktoruna durumu söyledim birkaç tuşa basarak "tamam e nabıza kronik hastalığını gönderdim" dedi , hemen mhrs sistemden aşı randevusu almak için işlem yaptım ve yarın için randevu aldım , boşuna beklemişim keşke daha önce söylemiş olsaydım .
SONUÇ OLARAK : Kronik hastalığınız hangi bölümle ilgili ise doktorunuza e nabıza bildirmesi için başvurun , mhrs den hemen aşı randevunuzu alın , sağlıklı günler dilerim .

diyabet ve tansiyon hastalarına geçtiğimiz cumartesi aşı önceliği başladı

smyrna1922
Ya biz kaç gündür boşuna mu diyoruz aile hekimi veya gittiğiniz doktorlar bu işi çözüyor diye

@smyrna1922
sağlık ocağındaki doktormu yaptı yoksa hastanedeki mi geçmiş olsun

[FONT=arial]COVID-19 pandemik aşılaması için belirlenen öncelikli grupta değilsiniz. Aşılama için Bakanlığımızın belirlediği öncelik sıralaması göz önünde bulundurularak durumunuz günlük değerlendirmelerle güncellenebilecektir. Sağlık çalışanı iseniz, çalıştığınız kuruma başvurarak bilgilerinizin güncellenmesini sağlayınız.[/FONT]
bende bu yazıyor sıraso gelmeyen engellilerde bu şekildemi

Arkadaşlar Engelliler için Aşı Randevusu açılmıştır MHRS'den bilginize. AŞI RANDEVUSU ALABİLİRSİNİZ

Aşılar başladı Arkadaş almayanlar alsın bioentec oldum biraz sol omuz ağrısı var oda normal. Sağlıcakla kalın..

Bende kaç gündür ugraşıyorum. Hala alamadım. Hastanede biontech içinde digeri içinde randevu vermiyor. Özel hastane biontech e randevu veriyor. Benim antibiyotikten bogazım şişiyordu. Alerji doktoruna sordum. özel hastanede aşı olan varmı? Ücret ödeniyormu aşı için

Bu sıra neye göre adamın psikolojik rahatsızlığı var aşı sırası gelmiş ortopedik var sırası gelmiş krpnikler bekliyor neye göre açıyorlar anlamadım

selam dostlar, ben ikinci doz biontech aşımı 2 temmuzda oldum ve 5 temmuzda ateşim 39.2 ye çıktı. 4 temmuzda ise tat alma duygum azalmıştı. 5 temmuz ateşli geçti ve 6 temmuzda sanki hiç bir yan etki yokmuş gibi hayatıma devam ettim. Enteresan ağır bir yan etki geçirdim. Birinci doz aşı olduğumda ise, ishal, mide bulantısı, karın ağrısı ve kolda ağrı gibi yan etkiler vardı. iyi günler.

valla ben aşı felan olmayacam çoğu insan kısırlık yapıyor diyor hatta doktorun birisi twet atmış aşı olanlar çouk sahibi olmayı düşünmesin diye o yüzden son ana kadar bekleyecem....

3. doz aşıyı kimler oldu

Çarşamba 3. doz aşıyı(2 doz sinovac oldum) biontech olcam herkes dehşetle yaklaşıyor 3. doza aramızda olan var mı korkuttular beni biraz

Ben 3.dozu da sinovac olacağım doktoruma sordum
Alerjiniz varsa sinovac bir sorununuz yoksa biontech dedi o sebeple sinovac olacağım

druid
gul2011

3. doz sinovac neredeyse hiç bir işe yaramaz. Yeni varyantlara karşı koruyuculuğu çok zayıf. (annem, anneannem, teyzem 2 sinovac üzerine 3. dozunu Biontech oldu). Hiç tereddüt etmeden 2. doz Biontech'imi oldum.

Etrafımda alerji dahil bir çok risk grubunda arkadaşım/tanıdığım var. Hepsi Biontech oldu. Hastanede olmak, daha bir özenli birkaç gün geçirmek şartı ile alerji de olsa ben Biontech tercih ederdim. Kayda değer yan etkisi çok çok istisna.

Aşı olmayanlara da -kusura bakmasınlar- Allah akıl fikir versin. 2 seneye yaklaştı bu virüs, ölenler, salgında yaşananlar ortada, hala "ben aşı olmam" diyenler bundan sonra yaşayacaklarını hak ediyor. Ne dersin MeTePe üstat?

Ben zaten nakilliyim bagisiklik sistemim ilaclarla baskilaniyor bir de alerji haricinde de immun sistem rahatsızlıklarim.var o açıdan Biontech bende yan etki yapabilir bana genelde inaktif asilar öneriliyor yani biontech de olsam kullandığım ilaçlar sebebiyle bagisiklik helismiyor ben sagligim.acisindan Biontech ile ciddi yan etkilere maruz kalmak istemediğim için sinovac tercih ediyorum. Virusu kapmam her türlü yoğun bakimlik olmama sebep olur zaten, sinovac Biontech farketmiyor. Asilar beni korumuyor sadece siram geldi nolur nolmaz diye oluyorum. Doktorum Biontech de olabilirsiniz ama çekinceleriniz varsa sinovac da olur dedi.
Şu an komsularim.is arkadaslarim hic biri maske takmiyor aşı karsiti olanlar da var yani beni aşı tek basina zaten korumaz insanlarin bağışıklık kazanmasi.lazim

Spına bifida ve aşırı norojen aktif mesane rahatsızlığı olanlar bniontek yada sinovak olabilirmi.

ben 3.yü biontech olcam 28inde
gul2011

3. dozu sinovac olcaksan hiç olma bence hatırlatma dozu oluyor o

Olsun yine de olayım sonucta benim bağışıklığım zaten zayıf az da olsa katkisi olur belki
Yakinda kisitlamalar baslar vakalar daha da artar
Hakkim varken olayim, tedbir bizden takdir Allah'tan napalim

Hangisini sorduğunu bilemedim ama elbette hala "ben aşı olmam" diyenlere yaşayacaklarını hak ediyor. Her şeyden önce artık gerçek risk altında olanlar onlar.

3. doz hangi aşı denilirse tabi ki Biontech!

Sinovac kötü bir aşı değil ancak doğru dürüst hiç bir yayın, bilgi olmadığı için iyidir, kötüdür denilebilecek bir dayanak noktası yok. Ciddi bir koruma sağladığını söyleyebiliriz. Çünkü sağlık çalışanlarında ve yaşlılarda (ki hepsi Sinovac oldu) ölüm ve hastaneye yatış rakamları bıçakla kesilir gibi durdu.

Ancak Biontech'le ilgili hiç durmadan yeni veri geliyor ve bunların güvenilirliği yüksek. E haliyle bildiğimiz aşıyı yapmak bilmediğimizden daha iyidir. Ayrıca aşıların karıştırılması genellikle daha iyi bağışıklık sonucu yaratır.

2 sinovactan sonra 3. biontech'i oldum. Valla hiçbirşey olmadı başımö bile ağrımadı kolumda ağrımadı.

Denizli'nin Sarayköy ilçesi Beylerbeyi Ortaokulu'nda İngilizce öğretmeni olan Alaattin Gülbey (35), aşı karşıtı olduğu için Koronavirüs aşısını yaptırmadı
Yeni Asır'dan Sebahattin Alp'in haberine göre, Genç öğretmen, tatil için gittiği Kuşadası'nda rahatsızlandı. Durumu ağırlaşınca virüse yakalandığı şüphesiyle test yaptıran Gülbey'in test sonucu pozitif çıkınca tedavisine başlandı. İki hafta önce hastaneye kaldırılan Gülbey, doktorlara 'Keşke aşı yaptırsaydım' dedi.
Ancak virüsün akciğerlerine inmesi nedeniyle tedavisine geç kalınan Gülbey, yoğun bakım ünitesinde entübe edildi. İngilizce öğretmeni burada yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
Aşı karşıtı Gülbey'in söylediklerine inanarak daha önceden aşılarını yaptırmadıkları öğrenilen kardeşleri Veli ve Mustafa Gülbey ile anne Kezban ve baba Tuncay Gülbey'in acı olayın ardından zaman kaybetmeden aşı yaptırdığı belirtildi

========== YALANLARA İNANMAYIN =============

Yok aşı kısırlık yapıyor, yok şöyle oluyor, yok böyle oluyor, yok çip takıyorlar, yok genetiğimizi değiştiriyorlar.... Bunlar külliyen yalan!

Elbette her ilacın, her aşının yan etkileri olabilir. Bunlar yakından takip ediliyor. Bu yan etkiler içinde şu ana kadar bu söylenenlerin hiç biri yok!

Diğer taraftan; KISIRLIKTAN korkan arkadaşlar. Covid'in tezahürlerinden biri kısırlıktır. Yani aşı olanlarda hiç kısırlık görlmedi ama olmayanlarda kısırlık oluyor.

Üst Alt