Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler ne zaman aşı olacak?

evde covid aşısı başvurusu

Arkadaşlar, covid aşı sıram geldi, evde aşı olmak istiyorum ancak e-nabız da bu seçenek yok, 182 de sürekli meşgul. Bu sorunun çözümü için bilgisi olan var mı? teşekkürler.

182 den bişey yapamıyorlar ildeyseniz sağlık il müdürlüğü ile ilçedeyseniz ilçe sağlık müdürlüğü ile görüşün. Ama dedikleri ağır engelli veya 65 yaş üstü olmanız gerekiyormuş ben sordum. Bişey yapamayız dediler di. He dediğim şekilde ağır engelli veya 65 yaş üstüyseniz dediğim yerleri arayın yardımcı olurlar diye düşünüyorum.

ilçe sağlık müdürlüğüne başvurdum, bizimle ilgili değil, 182 ya da mobil uygulama dediler, mobil uygulamada bu seçenek yok, 182 yi nihayet düşürdüm ağır engelliye bile evde aşı yok dediler, en azından benim adıma bu hak ekranda yokmuş. bir şekilde hastaneye gideceğiz.

Son düzenleme:
Tanıdıgım engelli 65 yaş üzeri evde aşısını oldu.

65 ve üstüne sıkıntı yapmıyorlar ama diğerleri ağır engelli bile olsa hastanede olacaksınız diyorlar sanırım anlaşılan o.

Aşı gruplari sira sira açılıyor
Ben organ nakilliyim 1.doz aşımı oldum 2.doz da haftaya inşallah
Ama bende koruyuculugu sıfıra yakın yani 1 senedir cift maske ile idare ediyorum ise de çağrıldım aşı olmam bana pek katki sağlamıyor asi olmakla.olmamak ayni benim icin, virusu kapsam da yine yoğun bakimlik olabilirim çünkü hali hazırda ilaclarla baskilanan bir bağışıklık sistemim var+d vit.eksikligi+kansizlik
Yani sirasi gelen olsun, ne kadar cok kisi asilanirsa koruyuculuk orani artar çünkü toplumun bağışıklıgi arttirilmis olur.

3 ölümcül hastalığım var engelli raporum var öncelikli gruptan oldum , 2 .doz 7 mayıs .kanser olduğum için ve doktorum da önerisiyle biontech seçtim.ayağından engelli ile bağışıklık sistemi sorunlu engelli tabi ki öncelik listesinde farklı olacak ama yurtdışında mesela amerikada işitme engelliler de öncelikli idi , el işaretleri değil çoğu zaman dudak da okumak gerektiğinden maskeleri iletişim için açmak zounda kalıyor diye öncelikli gruba almışlar ama her eyalette değil onlarda eyalet yönetiminde ayrı devlet gibi karar alınıyor. ben de şu an zaten ağır kortizon alıyorum düşürmek mümkün değildi kortizon aşının etkisini çok azaltıyormuş ama aşı da olmalıydım , yani işin içinden çıkamadım.eşim zorlamasa olur muydum bilmiyorum kanserli hastalarda uzun dönemli araştırma yok.ben bunu sadece kanser üzer,nden konuşuyorum arkadaşlar. bu arada kan kusa kusa denizin dibinde imiş gibi nefes alamayarak ölmek hem de svedikeleriniz yanınızda olmadan çok acı .bir de böyle düşünün. alerjisi olana sinovac olmayana biontech tavsiye ediliyor.

ben de aynısıyım gul2011

hanifeaydin
Cok geçmiş olsun
Ben de uzun süreli kortizon kullanimina bağlı kemik erimesiyle mucadele ediyorum, şükür halimize modundayim yine de
Size de cok geçmiş olsun, kanser de bağışıklık sisteminin cok zayıf oldugu ve her türlü virus/bakteri gibi mikroba acik olduğunuz bir durum (babami kanserden yitirdik o yüzden kanseri de biliyorum maalesef)
Şimdi bagisiklik sistemiyle.ilgili olarak da sunu diyeyim, bana doktorum aşı sizde etkili olmaz ama yine de olun dedi :) çünkü zaten bağışıklık sistemim ilaclarla baskilandigi icin asinin koruyuculugu yari yariya düşüyor ama hic olmamaktan iyidir diye sinovac oldum alerjim oldugu icin baya korktum reaksiyon gösterir mi diye ama şükür hic sorun yasamadim.sadece kolum agridi birkac gun o da normal :)
Ben organ nakilli oldugum icin inaktif asi öneriliyor biontech ben randevu aldigimda yoktu olsaydi da yine sinovac tercih ederdim
Alerjik bir bunyeniz yoksa ve doktorunuz da öneriyorsa tabii ki biontech asisinin daha koruyucu olduğu soyleniyor

çin söz verdiği 100 milyon doz aşıyı teslim etmediği için ( arka planda neler dönüyor bilinmez ) sinovac aşısı için 2.dozlar için bile randevu alınamıyormuş.çok yazık . bakalım benim tarihimde belki de yok diyecekler biontech için de geri geleceğim.

engellierin aşılanması başlıyor

arkadşalar engellileri aşılamaya başlıyorlar ama benim rapor 2013 olduğu için enabız edevlet vs. hiçbiryuerde yok nasıl raporu edevlette görünür yapacağız

%71 engelliyim enabızda görünen bir şey yok hala

enabızda engelli raporumu görünmüyor o yüzden aşı randevusu alamayacağız çözümü nedir

Benim aşı randevu hakkım e-nabiz'da görünüyor. Raporum da görünüyor

Engelli raporum e nabızda raporlarım kısmında gözüküyor ama aşı gözükmüyor

MeTePe

Ben kronik kalp hastasıyım Kalp pilim var. Brugada sendromu fakat mhrsde randevu sırası gelmemiştir diyor aşı için. Nasıl bir sistemleri var anlamış değilim.

OturanBoğa

bilgin varmı nasıl bu raporu görünür yapacağız edevlete yazdım cevap raporu veren hastaneye söyleyin diyor hastane oldu şehir hastanesi

@muhendis3232

Raporun verildiği hastanenin o raporu sisteme girmesi gerek. Oraya gidip bu talepte bulunmalısın.

Engellilere aşi nezaman randevu alan varmi

Bakan koca açıklama yapmış engellilere aşi yapılacak diye ağır engelliyim e nabzda görünmüyor randevu alan varmi

Enabızda raporum görünüyor ama aşı tanımlanmamış.

1 2 güne kadar açılır açıklama yeni yapıldı raporunuz işli mi mhrs de görünüyor mu

Hayir görünmüyor e nabzda engelli raporu diger ilâç raporlari gorunuyor

Onu bilmiyorum o zaman yarın aile hekimi ile görüşün onlar yardımcı olurlar

benimde elektronik rapor yüzde 65 sürekli ibareli ama aşı hakkınız yoktur diyor. galiba her engelli aşı olmayacak ağır olanlara yapılacak

Antibiyotik alerjisi olanlar. Aşı oldumu ? Benim antibiyotik ten bogazım şişiyor. Aşı alerji yaparsa tedirginim. Engelliler aşı olmadı biliyorum. Bilgisi olanlar bilgilendirirse iyi olur..

bakan engelli derken kimleri kastetti, hangi grup oran nedir, yaş nedir, her zamanki gibi fiyasko

Arkadaşlar acele etmeyin açılanlar yarın veya 1 2 güne belli olur

Konuyu ben açmıştım ve sonunda bugün sağlık bakanı engelliler aşı olacak dedi ve girdim E-Nabıza, baktım öncelikli gruptasınız diyor. Yarına (28 Mayıs 2021) randevu aldım. Biontech seçtim çünkü Sinovac seçince hiç bir yerden randevu alamadım. Sanırım elde aşı yok, onun için randevu vermiyor.
Biontech seçince her yerden randevu alabiliyordum. Ve sonuç olarak yarın aşı oluyorum. Çok şükür.

Kanser hastalarına engelli bireylerden daha önce aşı olmuşlardı.

Üst Alt