Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evlenmek istiyor musunuz?

@Sarman, Ya bizim bu milletimizi Allah kahretsin. Neredeyse her yerde, hile hurda alavere dalavere var. Daha az önce A101'den türk somonu aldım, baktım aa ne güzel ucuza somon diyip aldım, bi baktım ki gökkuşağı alabalığıymış, türk somonu diye pazarlıyorlarmış. Yazıklar olsun böyle millete... Adalet desen oda yok ülkede...

@Mara, Vicdan önemli tabii ama ben dinimin kurallarını da önemsiyorum. Vicdanlı bir müslüman olabilir benim için... Ama isteyen istediğini yapabilir tabii.

Buraya yazayım bakalım,
Meslek : ögretmen ( kamu)
Engel durumu : ortopedik (sol bacagımda kas gerginliğine bağlı yürüme güçlüğü,kalıtsal değil)
Boy : 153
Kilo : 50
Aradığım özellikler : boy - kilo dengesi olan, sağlığına dikkat eden, entelektüel anlamda iletişim kurulabilen, saygılı, merhametli, vicdan sahibi, güvenilir, hayvanları seven, ekonomik özgürlüğü olan biri.
Size uyarsa özelden mesaj atabilirsiniz.

Yaşım: 41
Meslek: Kamu Personeli (7,5 yıllık işime devam)

Hastalık Hali: Psikiyatrik 14 yıllık düzenli tedavi

Atipik Otizm ve Şizofreni var bende.

Boy : 181 falan
Rahatsızlık : Kronik Böbrek Yetmezliği ( henüz diyalize girmiyorum )
Meslek : Aslında yapay zekayla alakalı bir bölüm okuyorum ama henüz bitirmediğim için lise ekpss ile atanmayı umuyorum. muhtemelen önümüzdeki atamalarda hizmetli olarak atanırım fakat belki bölümümü bitirince tekniker, vhki, bilgisayar işletmeni vs. olarak atanırım, inşallah.
Kişilik: Dinine bağlı biriyim, yalan söylemeyi, bağırıp çağırmayı, sadakatsizliği asla sevmem, karşımdakinden de beklemem. Dünya'dan ziyade ahirete önem veririm, Dünya malı biriktirmek benim için hoş değildir, minimalist non-materyalist bir yaşam sürmeyi hedefliyorum.

Aradıklarım: Ortalama bir tipe sahip ama iyi karakterli bir kişi olabilir. Rahatsızlığı benim için önemli değil, şizofreni-bipolar, ortopedik vesaire olabilir, yeter ki iyi karakterli ve dindar müslüman birisi olsun.

Balik etliyim renkli gozluyum boyum kilom ck orantılı saçlarım belime kadar
deniz kızları gibi saçlarım var giyimim ck düzgün ,konuşma tarzım çok iyi , maddiyatim iyi , paraya pula önem vermem sadakat önemli tapilacak askimi arıyorum
😁🤣
Tamamen espiri amaçlı yazılmıştır gülelim diye 🤣

Kaybeden kaybediyo beni boşver Mustafa 10

Ben espiri olarak yazdim gulelim diye inan ki 🤣

@Mara, hayır bedensel engellilerin engeli göründüğü için daha çok alıyorlar. Gören engellilere değer veriyor desinler diye.he le ki bedensel engelli yaptığı işe hiç engel olmuyorsa(sağlam insanla aynı performansı veriyor ise) yeme de yanında yat 😁 bu da bir çeşit pazarlama taktiği.

Bende evlenmek istiyorum ama herhalde taslaninca huzur evinde evlenmek istiyorum

Vallahi ben bekarım yalnız yaşıyorum colugum çocuğum yok emekliyim ayrıca çalışıyorum çok şükür. Onun için hiç bir şeyden korkmuyorum.

evliliğin sorumluluğu çok ağır. ben önermiyorum şu anda bile çok sıkıntısını çekiyorum

Kimse merhamet li değil burda boyu kısa, küçük insan yok evlilik için alay eden var anca 😔hoşçakal in

Meslek : Kadrolu Öğretmen (İstanbul)
Engel durumu : Ortopedik ve işitme var. (İlgilenen olursa detaylı konuşuruz DM'den)
Boy : 1.60
Kilo : 68
Genel yapım: Sakin bir hayatım var, kötü alışkanlıklarım yok, spor yapan (yeni başladım 😂), müzik dinlemeyi, gezmeyi, kitap okumayı, sohbet etmeyi severim.
Aradığım özellikler : Burada kriter belirlerken çokta şeyler saymak istemiyorum. İstediğimiz gibi tam manasıyla uyacak kimseyi bulmak mümkün değil zaten. Genel olarak istanbulda yaşayan, hayvan seven, kendine güvenen, kendine ait sorumluluklarını yerine getirecek, ilgili, vicdan sahibi olan biri ile tanışmak istiyorum.

Sonuç çıkar mı bilmiyorum ama bende bir şansımı denemek istedim. :) :) :)

@erola, alay eden derken aralarında şakalaşanları kastediyor bence hanfendinin niyeti ciddi burayı çok sulu buldu sanırım

@Yade1, şahsımla alakalı bir durum varsa samimi şekilde özür dilerim. Benim belirtmek istediğim kendimi kelimeler ile tanıtarak bir de yanına talip özelliklerini eklemek bana uygun değil, mizahi açıdan bunu söylemek istedim.

Konu başlığı: Evlenmek istiyor musunuz?

Konudaki mesajlar: Boyum kilom, kadrolu sözleşmeli, hayatım şöyle böyle

Maddiyattan başka bir şey konuşmayanların "kadrolu" , "sözleşmeli" yazmaları yok mu sorsak derler ki maddiyat son planda önce insanlık vs. Yani kendince diyor ki işim garanti karşim para da var gel beraber yiyelim hele senin işin de garantiyse değme keyfimize. Vitrine koyduğu, vaad ettiği şey bu ama sorsak neler anlatır kuşlar denizler falan.

@ozmuşlu, Bu mesajınızın üzerine çok düşünülür gerçekten ben de bugün bu konuyu düşünmek istiyorum.

Evlilik büyük oranda maddi imkana bağlı. Durumum olsa şahsen evlenirim tabi ama maalesef, henüz işe başladım ve bu halde mümkün değil.

@WinstonSmith, Dostum günümüz bu. Varlığın kadar varsın. Yoksan yoksun. Her şey rakamlara indirgeniyor, insanlığın da öyle, varlığın da öyle. Bugün öyle kriterler yazamam vs diyorsun ya yarın bir bakmışsın date applerde geziyorsun mecbur kalıp. Mecbur kalmam deme böyle şeylerde ne olacağı belli olmuyor.

@Sarman, Boy kiloyu da boşver hocam. Sen hiç gelip "ben belediyenin çöp arabasının arkasında çöp topluyorum" yazan gördün mü? Yazamaz çünkü maaşı beş yüz bin tl de olsa görmezden gelinir itelenir dışarıya. Onlar da belediyede çalışıyorum vs deyip geçiyor doğal olarak. Çünkü her şey etikete indirgenmiş vaziyette. "Eşim doktor hem de kadrolu" sonra bütün köy "vayyyyy" diyecek ne kadar modern gösterse de herkes kendini aslında kökeninde bu eziklik var kimse kusura bakmasın. Bu "sözleşmeli misin kadrolu musun" sorularının arkasında da bu var. Herkes bir şekilde kendini garantiye alma derdine düşmüş. Bu yüzden "aşk, sevda, kuşlar, denizler" hepsi aslında lafta kalıyor. Hatırlarsınız bir video vardı bir kız asgari ücretliyle evlenirim diyordu. Toplumun geneli kızı desteklerken bir kısmı da niye evleneyim asgari ücretliyle diyordu. Demek ki mesele bazen varlık bazen yokluk ama bir aradalık değil. Bu yüzden ben parasızla evlenmem diyene aslında saygı duyuyorum en azından dürüstçe söylüyorlar helal olsun diyorum. Bir de aşk masalı arkasına saklanıp aslında paranın peşinde koşanlar var samimiyetsizliği direkt anlıyorsun.

Sana ben şu soruyu sorayım. En son zaman birisi sana "sen nasıl bir insansın, iyi bir insan mısın, evinle ilgilenir misin, çevrende nasıl bilinirsin, ailenle diyalogun nasıl" diye sordu? Kimse yalan atmasın üç sohbetin ikisi "evin araban var mı maaş durumu nedir yazlık katlık var mı" sonrası da zaten ghosting. Bu boy kilo meselelerinde bile insanların beğenilerinden ziyade elalem ne der baskısı var, kısayla evlense niye kısayla evlendin, kilolu ile evlense niye kilolu ile evlendin vs vs.

Ben bunları yazıyorum diye birisi gelip "kuyruk acısı var belli" yazacak, emin olun hiçbir kuyruk acım yok. Gerçekleri söyleyince ille söyleyene bir kulp aranıyor ama yok. Boşuna bir açık, eksik aramayın. Sadece bu maddi temelli, rakamlara indirgenmiş işlerden sıkılmış bir insanım.

Son düzenleme:
@Yade1, yade hanim kim alay ediyorsa o onun densizliği boyun bir önemi yok inanin ben cok kisi gordum baya guzeller hatta mankenlerden bile guzeller sakın onlar yüzünden kendinizi uzüp hayata küsmeyin bircok sanatci bile var kanal d de filan öyle yetistirmis kendisini

@Istanbuladair, hakli taraflarin var ama maddiyat yazmalari normal bence cunku ileride karisinin cocuklarinin ihtiyaclarini karsilayacak guvencesinin oldugunu belirtmis gibi oluyor

@ahmet0099, Kadın ya da erkek farketmez sen evleneceğin kişiyi parasına göre seçip "neyse bari rahat edeyim" diyorsan zaten baştan o evlilik sevgi ve aşk ile kurulmamış oluyor, çıkar ilişkisi deniyor buna. Al gülüm ver gülüm denilen mevzu yani. Burada bile öyle yalancılık var ki, parasına göre seçtiği insana da parasına göre seçmedim şu şu özelliklerine göre seçtim diye elli tane yalan söyleniyor ama o alttaki asıl sebebi görebiliyorsun zor değil. Parayı sağlayan da bunu biliyor ama kendine "paramla tavladım" imajını yediremediği için yalandan aşk masalları anlatıyor.

He diyeceksin ki, kardeşim sanane isteyen istediğini parasına göre seçsin, isteyen istediğini boyuna kilosuna göre seçsin sen ne anlatıyorsun? Valla çok doğrusun o yüzden konudan gideyim en iyisi.

Ben gerçek aşkı gördüm, asgari ücretle çalışıp var ile yok arası yaşayıp ama özünde çok çok çok mutlu yaşayan insanlar gördüm. Ne birbirlerinin maaşını sormuşlar ne boylarını ne kilolarını ne de hayatta ne yaptıklarını. İnsan böyle evlilikleri görünce bir de dönüp "maaş bodrosunu dm atın" yazanları görüyorsun hadi o yazmış neyse bir de o kutuya binlerce mesaj atanları görüyorsun anladın mı?

Nasrettin Hoca ne demiş, "ye kürküm ye"

@Istanbuladair, Sevgi derken fiziki sevgi ile parayı umursamadan zaman geçirmek mi anlatmak istediğiniz??Türkiye de yaşayıp çinli boyunda olan birisi bile para olmadan bir kadının yirmi sene geçirmiyeceğini biliyor.Dünyada da bu tarz vakalar var.Evlilikte çocuk sonrası ortalama biri bile problem yaşıyor.

Üst Alt