@WinstonSmith, Dostum günümüz bu. Varlığın kadar varsın. Yoksan yoksun. Her şey rakamlara indirgeniyor, insanlığın da öyle, varlığın da öyle. Bugün öyle kriterler yazamam vs diyorsun ya yarın bir bakmışsın date applerde geziyorsun mecbur kalıp. Mecbur kalmam deme böyle şeylerde ne olacağı belli olmuyor.
@Sarman, Boy kiloyu da boşver hocam. Sen hiç gelip "ben belediyenin çöp arabasının arkasında çöp topluyorum" yazan gördün mü? Yazamaz çünkü maaşı beş yüz bin tl de olsa görmezden gelinir itelenir dışarıya. Onlar da belediyede çalışıyorum vs deyip geçiyor doğal olarak. Çünkü her şey etikete indirgenmiş vaziyette. "Eşim doktor hem de kadrolu" sonra bütün köy "vayyyyy" diyecek ne kadar modern gösterse de herkes kendini aslında kökeninde bu eziklik var kimse kusura bakmasın. Bu "sözleşmeli misin kadrolu musun" sorularının arkasında da bu var. Herkes bir şekilde kendini garantiye alma derdine düşmüş. Bu yüzden "aşk, sevda, kuşlar, denizler" hepsi aslında lafta kalıyor. Hatırlarsınız bir video vardı bir kız asgari ücretliyle evlenirim diyordu. Toplumun geneli kızı desteklerken bir kısmı da niye evleneyim asgari ücretliyle diyordu. Demek ki mesele bazen varlık bazen yokluk ama bir aradalık değil. Bu yüzden ben parasızla evlenmem diyene aslında saygı duyuyorum en azından dürüstçe söylüyorlar helal olsun diyorum. Bir de aşk masalı arkasına saklanıp aslında paranın peşinde koşanlar var samimiyetsizliği direkt anlıyorsun.
Sana ben şu soruyu sorayım. En son zaman birisi sana "sen nasıl bir insansın, iyi bir insan mısın, evinle ilgilenir misin, çevrende nasıl bilinirsin, ailenle diyalogun nasıl" diye sordu? Kimse yalan atmasın üç sohbetin ikisi "evin araban var mı maaş durumu nedir yazlık katlık var mı" sonrası da zaten ghosting. Bu boy kilo meselelerinde bile insanların beğenilerinden ziyade elalem ne der baskısı var, kısayla evlense niye kısayla evlendin, kilolu ile evlense niye kilolu ile evlendin vs vs.
Ben bunları yazıyorum diye birisi gelip "kuyruk acısı var belli" yazacak, emin olun hiçbir kuyruk acım yok. Gerçekleri söyleyince ille söyleyene bir kulp aranıyor ama yok. Boşuna bir açık, eksik aramayın. Sadece bu maddi temelli, rakamlara indirgenmiş işlerden sıkılmış bir insanım.