üniversitede aşık olduk eşim sağlıklı çok da yakışıklı biri , benim engelim bariz ve dışardan belli de oluyor .arkadaşları ile tanıştırdığında ilk kez beni görenler ya da akrabaları bir küçük şok yaşamışlardı .engelli birine aşık olup evlenmek istediği için ...toplum garip karşılıyor , olmaması için çevreniz de telkinde bulunuyor . eminim arka taraftan vazgeçirme konuşmaları da yapılmıştır . hatta yıllar içinde benim engelim de arttı ben bile kendime katlanamazken eşim hep yanımdaydı...hastaneler aciller vs vs vs ....iki engelli evlenince sorun yok toplum destekliyor ama birisi sağlıklı normal olunca acaba nedne onunla birlikte diye düşünüyor.çok saçma biliyorum ama böyle. çocuğumun okuluna giidyorum mesela aileler eşimle gayet normal konuşuyor sohbet ediyorlar ben gelince ortama ve tanıştırılınca herkesin suratı direk bir garip ....ama biz alıştık aştık , aştık derken eşimin umrunda değil ben bir engelli olarak üniversite biitrmiş doktorun avukatın öğretmenin hemşirenin tepkilerini bu kadar kontrol edememezliğine hala alışamadım , aşamadım.anne olunca daha bir değişik çocuğuma çocuklar soruyor annene ne oldu neden böyle , küçücük çocuk annesini anlatmak zorunda bırakılıyor .anaları babaları soramıyor çocukları aracılığı ile bilgi ediniyorlar.işte böyle.....bir beyin damarının tıkanmasına bir kalp krizi sonrası 5 dakika oksijensiz kalmaya , dikkatsizlik sonucu bir kazaya bakar engelli olmak o kadar yakınken engelli olma riski sanki kendileri asla ve asla mükemmel bedenlerinin sağlıklarının bozulmayacaklarına o kadar eminler ki , o kadar küstahlar ki , bu gerçeğe o kadar uzaklar ki ....özetle sizin için savaşmayan biri ile sakın ola ki evlilik düşünmeyin ...