Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

F43-2 Uyum Bozukluğu ile askerlik durumu..?

@OğuzHan112 abi benim hava değişiminin bitmesine bir hafta kaldı daha öncede yazmıştım iki hava değişimine çıktım ve ilaçlarımda bitmek üzere ama doktorlar kurunun yanında yaşıda yakıyor ne yapmam lazım çok kötü durumdayım teslim olmak konusunda kararsızım bu heyete çıkıp elverişsiz alamayanlar olmuş ama ben hiç usta birliğime katılış yapmadım sürekli acemi birliğine dönüyorum olurda acemi birliğinde bu rapor verilmez ise usta birliğinde tekrar çıkma şansım olurmu yoksa sadece tek seferlik mi

@OğuzHan112 teşekkür ederim abi elimde değil artık bu hastalık 60 gün hava değişimi kullandım İnşallah elverişsiz raporu alırım burayada bende alan arkadaşlar gibi yazmak isterim tekrardan sağol abi

@OğuzHan112 yada işlevlilik formuba adada yapması uygun değil hava değişikliği gibi yazsalar işe yarar mı
Merhaba abi tekrardan, ben kıbrıstan 21.08.2024 tarihinde tekrardan sevk ettirip 30 gün hava değişikliği ve adada yapamaz raporu alıp evime döndüm. 3-4 gün birliğime geç gitmek zorunda kaldım. Daha doğrusu gitmeye cesaret edemedim sorunlarımdan dolayı. Dün birliğime teslim oldum. Bölük assubayına durumumu anlattım. Direk kıta anket formunu doldurup RDM’ye gönderdi. RDM deki komutanlada görüştükden sonra sonuç ne olur diye sordum. Hava değişikliği alacaksın muhtemelen dedi. Hemen sevk alıp yarına psikiyatri randevusu aldık. Yarın 11 de gideceğim komutanlar anladıgım kadarıyla olumsuz doldurdu. Sonuç sizce ne olur abi hava değişikliği verirse 2 inciyi almış oluyorum. @OğuzHan112

Doktora gittim bugün 11’de 2’inci 30gün hava değişimini verdi hava değişikliği bittiği Güne randevu al vesikalık fotoraf getir uyum bozuklugundan elverişsiz yazıp heyete göndereceğim dedi. Uyum bozuklugu tanısıda senin iş vb hayatını etkilemez dedi
@OğuzHan112

@OğuzHan112 abi bu akşam yola çıkacağım daha öncede yazdım abi çok kötü haldeyim abi 2. Hava değişimim bitti abi yani bu hava değişimlerine rağmen tutarlarmı orda doktorlar hiç iyi davranmıyorlar nasıl olucak bilmiyorum yardımcı olurmusun

Tutmazlar merak etme.

Komutanlarına hasta olduğunu söylersin.. onlar seni gerekli evraklarla hastaneye sevk edecektir.

Merak etme"Askerliğe elverişli değildir" raporu vereceklerdir.

@yeow,

@OğuzHan112 selamlar saglikli günler ben uyum bozuklugundan 2 defa hava degisimi aldım 2. Hava değişiminden önce 4 gün ankara gata da yatırdılar bu gidişimde ne olur sence abi

@OğuzHan112,

Abi benim en son bir ay önce durum bu şekildeydi bugün memleketimde heyete girdim tekrar toplam 10 gün hava değişimi 30 gün hava değişimi şuan birdaha hava değişimi verdiler ve heyet bugün bana dediki git askerlik yaptığın yerde çürük al ben ne yapayım abi itiraz mi edeyim adam açık açık gelirsen bidaha vermem dedi

Yüzünde çıkan tümör dediğin nedir..malignite-benign..iyi huylumu,kötü huylumu?

Patoloji sonucları ne diyor?

Hava değişimleri bazen prosedür gereği veriliyor..hava değişimi sonrası birliğine dönersiniz..oradan tekrar sevk alır hasateye gidersiniz,

Genel olarak 2 kez hava değişimi..3.de muafiyet veriliyor..itiraz vs bunlar sadece süreci uzatır ve sizi uğraştırır ..değişen bir şey olmaz.

Komutanların zaten askerlik yapamaz demiş.biraz sabır ve zaman.

@laleali01,

Son düzenleme:
Hava değişimi sonrasında birliğine dönüyorsun.. kıta işlevsellik formu ile hastaneye sevk alıyorsun.

Sivilden değil de birliğinden muaf olman daha yüksek.

İtirazı boş ver Bir şey değişmez.. birliğinden devam etmen senin için faydalı.

@laleali01,

abi tekrar yine depresif mizaçlı uyum bozukluğu yazmış komutanlarımın askerlige elverişli degildir dedigini vs yazmış doktor dediki biz 2 hava degişimi veriyoruz 3.de muafiyet veriyoruz bidaki geldiğinde kim olursa olsun ben olmazsam bile o verir gibisinden konuştu ama heyet hava degişimini veriyoruz çürüğü askerliğin olduğu yerden al dedi doktor çürük veriyor busefer heyetle ugraşıyoruz birliğime tekrar gidecek durumda değilim nasıl yapacağım bilmiyorum allah yardımcımız olsun birde abi heyet hakkı gibi birşey varmı

Son düzenleme:
İyi günler abi ben uyum bozukluğundan hava değişimi aldım yarın kurula cikicam hava değişimi için bana 20 gün dedi sonuç ne olur ikincide çürüğü alabilirmiyim ne yapmam gerekiyor bı bilgin varmı yardımcı olurmusun

Genelde 2 kez hava değişimi veriliyor.3.de muafiyet veriliyor..Sizin bir şey yapmanız gerekmiyor.. şikâyetin neyse doktora olduğu gibi anlat yeterli.

Doktor uygun görürse hava değişimi veya elverişli değildir raporu verir.

Giderken komutanlarından kıta işlevsellik formu almayı unutma.

@GOK6789,

Son düzenleme:
@OğuzHan112 abi merhaba daha önce de yazdım ben 3. Hava değişlikliğine çıktım bu dönüşümde ne olur acaba artık dayanacak gücüm kalmadı abi hayatım bitti 3 aydır bu sıkıntıdayım 3 hava değişikliğine rağmen askerliğe devam ettirler mi abi lütfen yardımcı olurmusun

Anladım.

Neden bu kadar uzatıldı anlayamadım..ama için rahat olsun..bu sefer ki gidişinde elverişli değildir raporu verilecektir.

@yeow,

@OğuzHan112 abi inan bende anlamadım rdm komutanı çok kötü davranıyor yazdığı rapor doktoru etkiliyor galiba ama bölük komutanım bu son hava değişimi dedi bundan sonra çürüğe çıkacaksın gibi bir kelime kullandı ama içim içimi yiyor

Merhaba ben kktc askerıyım daha oncede yazmıstım
2+7+3+30 gun hava degısımı aldım sonra baska bırlıge surgun ettıler kurula cıktım kurul 20 gun yenı bırlıkte kal tekrar gel dedı
Ilk etapta kıta anket sonra askerı ıslevsellık ıstedı sızce bu surecın sonunda muaf alırmıyım cok streslı ve gergınım
Yenı bırlıktekı komutanlar evraklara olumsuz olarak yardımcı olacaklarını soyledım sızın fıkrınızıde almak ıstıyorum
Tesekkurler

@OğuzHan112,
Selam abi, 2’inci hava değişimim bitti. Bugün Akşam çıkacağım yola direk sabah komutan rdm revir oradan hastaneye gidicem randevum var. Ama hava değişimimde psikiyatriye gittim. 11.05 - Aktivite ve Dikkat Bozukluğu(F90.0) bu taniyi koymuş. Muaf sebebimi bilmiyorum ama, birliğin oradaki hastaneki doktor uyum bozukluğu dedi 2’inci kez, nasıl bir sonuç alırım sence abi ? @OğuzHan112

Abi selam ben uyum bozukluğundan 21 gün hava değişimi aldım kıta anket formuma yazan 3 amirimden birisi albay benden sorumlu 3 amirin birisinin rütbesinin bu kadar yüksek olması normal mi abi @OğuzHan112

Abi peki komutanlarım bu 2. ya da 3. hava değişiminde elverişsiz verildiğini biliyor mudur bir kere yolladık vermediler 2.ye yollamayız demesinler ya da 3.ye yollamayız demesinler @OğuzHan112

Üst Alt