Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

F43-2 Uyum Bozukluğu ile askerlik durumu..?

İlaçların bittiyse yazdır doktora.

Genelde 2 kez hava değişimi verilir 3.de elverişsiz raporu verilir.

Hastaysan komutanların kıta işlevsellik formu ile hastaneye sevk edecektir..hasta insana zoraki bir şey yok.

@kubilay5,

Arkadaşlar ben 2 defa tümör ameliyatı geçirdim askerde 3. defa nüksetti kendi isteğimle gittiğim askerde geri psikolojim bozuldu zaten askere gitmeden 1.5 yıl önce psikiyatrik tedavi görüyordum yeşil reçete ilaç kullanıyordum ve intihar etmiştim 5 gün yoğun bakımda kalmıştım askerdeyken durumu komutanlara söyledim kıta anket olmadan hastaneye sevk edildim 10 gün hava değişimi ve ilaç yazıldı gönderildi daha sonra memleketime geldim hava değişimi bitti kanunu iznide kullandım merkez komutanlıgından psikiyatriye sevk edildim psikiyatride sağlık kuruluna sevk etti psikiyatri ile görüştüm 1.5 yıl önce intihar ettiğimi yeşil reçete ilaç tedavisi aldığımı askerlik yapamayacağımı kağıda yazıp heyete gönderdi, heyette birligimden kıta anketi istedi yolda gönderdiler geliyor sizde durum ne olur

Arkadaşlar yardım edin nolur
Doktor sağlık kurulu raporuna
Uyum bozukluğu b 17 yazdı pazartesi heyete sevk ettiler ne demek oluyor yardımcı olursanız sevinirim @OğuzHan112

Merhabaa daha önce de yazmıştım ben yaklaşık 1 saat önce büyük bir hata yaptım öncelikle 2 inci hava değişimim bitti cuma günü katilis yapmam lazımdı ancak maddi olarak bilet alamadım bunu söyledim ve bana 3 gün kanuni izin yazıldı bu gece binip gitmem için yaklaşık 2 saat önce bilet ayarladım gitmek için otogara gittim ama o kadar kötü oldum ki bunu kelimelerle anlatamam bu yüzden binmedim sonradan çok pişman oldum ama elimde değildi tek başıma yaşıyorum şuan ne yapacağı mi bilmiyorum başıma neler geleceğini düşünmek istemiyorum çok kötü durumdayım nereye gitmeliyim nereye basvurmaliyim nasıl bir yol izlemeliyim @OğuzHan112

Öncelikle sakin olun,her şeyin bir çözümü var.

Bir yolunu bulup birliğine git mutlaka..2 kez hava değişimi almışsın,3.de zeten çok yüksek olasılık muaf olacaksın.

Sakın firar etmek gibi bir şey aklına getirme,bu seni daha da çok zora sokar.

Madem tek yaşıyorsun..size sahip çıkacak biride yok diye düşünüyorum.

Şimdi size en yakın polis karakolu veya jandarma neresi ise..oraya giyor durumu anlatıyorsun.

Onlar seni bir şekilde gerekirse önce hastaneye, ordan da bedavadan otobüse koyar ve birliğine yollar.

Dediğimi yap zarar etmezsin abisi.

@kubilay5,

İnş..

Sonra abi ben firara düştüm çok pişmanım gibi şeylere soru sorarsan yardımcı olmam bilgin olsun.

Anladığım kadar şuan çok ajitesin,yukarıda yazdığım yolu izle.

@kubilay5,

@OğuzHan112,
Abi elverişli değildir raporu aldım terhis oldum fakat e devlette hala muvazzaf görünüyorum 2 hafta olacak napmam gerek

Abi çürük aldım sistemde şimdi 12/12/2024 kadar askerlik ilişkisi yoktur diyor ? Neden böyle sistemsel hata mı

@OğuzHan112 bi neden böyle

Elverişsiz raporu almışsın..sistemsel bilgileri kafaya takmayın..zamanla düzelecek onlar.

Muaf olmuşsun bitti.ok.

@Keremtolga36,

pnömoni (zatürre) şun hastanede yatarak tedavi alıyorum..sizlere bu aralar fazla zaman ayıramayacağım/affola.

Abi bende 2 defa hava değişlikliği aldım 30 gün ikinci hava değişimim bitmek üzere abi artık ilaçlar yüzünden perişan haldeyim komutanlarım yardımcı oluyor ama rdm komutanı çok kötü davranıyor aynı şekilde askerlik yaptığım ildeki doktorlarda asker görünce hemen başından yolluyorlar çok kötü durumdayım ne yapacağımı bilmiyorum ne kadar derdimi anlatsamda anlamıyorlar hava değişimi insanı daha kötü hale sokuyor ne yapmam lazım abi yardımcı olurmusun lütfen

@yeow,
Birliğine teslim olup hastaneye sevkini iste 2 havadan değişiminden sonrası muaftır

@burakc12,
İnşallah dediğin gibi olur kardeşim çünkü cidden çok yıprandım ve ben hiç usta birliğime gidemedim sürekli acemi birliğine gidiyorum orada asker yoğunluğu sürekli hastahanede olduğu için doktorlar köpek muamelesi yapıyor toplamda 60 gün hava değişimi kullanmış oldum umarım son olur

@yeow,
İçini ferah tut bende çok kafama takmıştım boşuna takmışım muaf olursun çok yüksek ihtimal

@burakc12,
İnşallah kardeşim insanın elinde olan bişey değil bu hastalık çürütüyor her geçen gün daha kötü hale getiriyor

Merhabalar iyi günler diliyorum herkese.
Ben 2.5 aydır askerim 7 yıllık psikolojk tedavi aldım son 1.5 yıldır yeşil reçete kullanıyordum 2 defa intihar girişimim oldu yüzümde tümör çıktı 2 defa ameliyat oldum 3. Çıktı bundan dolayı psikolojik olarak bitiğim 10 gün hava değişimi aldım uyum bozukluğundan şehrimde tekrar heyete başvurdum az önce 30 gün 17-c hava değişimi aldım komutanlarımın gönderdiği işlevsellik formunda 5 komutanım da askerliğe elverişli değil intihara elverişlidir yazıyordu itiraz mi etmeliyim veya bundan sonraki durum ne olur lütfen yardım edin.

Merhabalar iyi günler diliyorum herkese.

Ben 2.5 aydır askerim 7 yıllık psikolojk tedavi aldım son 1.5 yıldır yeşil reçete kullanıyordum 2 defa intihar girişimim oldu yüzümde tümör çıktı 2 defa ameliyat oldum 3. Çıktı bundan dolayı psikolojik olarak bitiğim 10 gün hava değişimi aldım uyum bozukluğundan şehrimde tekrar heyete başvurdum az önce 30 gün 17-c hava değişimi aldım komutanlarımın gönderdiği işlevsellik formunda 5 komutanım da askerliğe elverişli değil intihara elverişlidir yazıyordu itiraz mi etmeliyim veya bundan sonraki durum ne olur lütfen yardım edin.

Yüzünde çıkan tümör dediğin nedir..malignite-benign..iyi huylumu,kötü huylumu?

Patoloji sonucları ne diyor?

Hava değişimleri bazen prosedür gereği veriliyor..hava değişimi sonrası birliğine dönersiniz..oradan tekrar sevk alır hasateye gidersiniz,

Genel olarak 2 kez hava değişimi..3.de muafiyet veriliyor..itiraz vs bunlar sadece süreci uzatır ve sizi uğraştırır ..değişen bir şey olmaz.

Komutanların zaten askerlik yapamaz demiş.biraz sabır ve zaman.

@laleali01,

@OğuzHan112,
Abi tümör iyi huylu fakat yüz sinirleri içinde çıktığı için ameliyat olursam yüz felci geçireceğim 20 doktor aynı şeyi söyledi bundan psikolojk olarak bittim 17 kg verdim tümör 1.5cmden 3 cm boyutuna ulaştı
Zaten 7 yıldır tedavi alıyordum son 1.5 yıldır yeşil reçete ilaç iki intihar girişimi hepsi adli vaka olarak kayıtlarda.

Şuan psikiyatri 2. Hava değişimini verdi 1 ay itiraz etmeyi düşünme sebebim 5 komutanım da yapamaz demiş ama hala hava değişimi veriyorlar ben hava değişimi bitince kendi sehrimden tekrar sevk alsam komutanlarımda işlevsellik formu gönderse alabilir miyim muaf abi yoksa illa teslim mi olmam lazım
(10 gün hava değişimim bittiğinde gitmedim şehrimden sevk aldım tekrar 30 gün aldım )

Anladım iyi huylu tümörler zannediyorum parotis bezinde..veye diğerlerinde.

Parostis bezi ise evet ameliyat yüz felci için riskli olabiliyor.. ama bu ameliyatlar ister istemez bazen mecbur yapılıyor..uzun süre duran iyi huylu tümör bazen kötü huya dönebiliyor.

Neyse.

Memleketinden biraz zor olsada olmayacak şey değil..hava değişimi bitmesine yakın kıta işlevsellik vs istersin tekrar denersin.

2 Kez hava değişimi almışsın 3.de muafiyet veriliyor genel kaide bu.

@laleali01,

@OğuzHan112, abi şimdi hava değişimi raporunuda aldım doktor tam olarak şu şekilde yazmış "depresif yakınmaları mevcut 1.5 yıl önce benzer yakınmalar nedeniyle suisid girişimi olmuş kıta ve işlevsellik formunda kişinin askerlik ortamına uyum sağlayamadığı intihara meyilli olduğu ve askerlik görevini yapamadığı belirtiliyor kişide depresif mizaçlı uyum bozukluğu olarak değerlendirildi." Bu şekilde yazıyor
Komutanlarım bura gelmeden ordan sevk al yine git biz ne gerekiyorsa yapacağız dedi bidakinde sonuç sence ne olur abi senide yordum hakkını helal et teşekkür ederim her şey için. ( Bukadar kesin sonuç sorma sebebim bendede anksiyete tanısı var abi:))

Son düzenleme:
Depresif mizac bozukluğu.

İster sivil ister birliğin.

Askerliğe elverişli değildir raporu verilecektir.

@laleali01,

Üst Alt