Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
konuyu yeni görüyorum umarım özel mesajda verdiğim cevaplar yeterli olmuştur.. olmadıysa buradan da devam edebiliriz. hemde bizim durumumuzda olan arkadaşlara belki bi nebzede olsa yardımcı olabiliriz...
merhaba arkadaşlar! 2003den itibaren bende sağ göz protezi kullanıyorum. protez yaptırdıktan sonra kesinlikle pim taktırmayın. çok rahatsız edici bir şey!!!
slm kadir bende sağ göz protez kullanıyorum 3yaşından beri 35yaşındayım ilk defa duydum pim konusunu ve arkadaşlar önerebileceğiniz özel protez yapan yerler varmı tşklr
2011 den beri protez göz kullanıyorum çok şükür bir sorun sıkıntı yok tabiki en önermlisi doktor ve protezci çok önemli ben bir yıl araştırdım sonra takdırdım...
varsa sorusu olan kardeşlerim bildiğim kadari ile cevap verebilirim.
cerrahpaşa tıp fakültesinde Prf dr emel başar ameliyatımı yaptı kendisi bile şaşırdı protez takılınca açıkcası hocama teşekkür ediyorum emeğine sağlık.
protemizi ile çapa tıp fakültesinin karşısnda bulunan oküler protez göz merkezinde fahri bey yaridmci oldu.Çok teşekkür ediyorum..
bir sıkıntım yok bakımını yaptıktan sonra temiz tuttuktan sonra bi sıkıntı yok.
kardeş paylaşımlar ıcın sımdıden teşekkür...1- neden amelıyat oldun(tansıyon taravmatumor..vs.vs..2- yaş kaç?3-amelıyatada tamamımı alındı yoksa sadce ıcımı boşaltıldı..4-beli oluyormu..hareket nasıl..??saygı selamet...2 hafta sonra olma ıhtımalım var...cok tedırgınım...vesaelam...
sayın rusa öncelikle geçmiş olsun protezi ne amaçla düşünüyorsunuz tıbbi zorunlulukmu yoksa estetik açısındanmı eğer tıbbi zorunluluksa hiç durmayın tavsiye ederim göz tansiyonu vs gibi rahatsızlıklar mevcutsa zaten tek çare göz bebeğinin boşaltılmasıdır ve böyle bir durumdada protez en iyi çözümdür yok eğerki gözde görmeme dışında herhangi bir rahatsızlık yoksa yüksek tansiyon vs gibi şikayetler yoksa estetik açısından sadece düşünülüyorsa hiç tavsiye etmemm çünkü protezin artıları olduğu gibi eksileride fazlasıyla mevcuttur artılarına gelecek olursak bana göre sadece uzaktan bakıldığında bir yanıltmaca görüntüsü var ki dikkatli bakıldıgğında bütün protezler belli olur eksilerine gelecek olursak çok çok çapaklanma sorunu yaşarsın yorğunluğa hiç gelmez göz kapaklarınız proteze yapışır şimdilik ilave edeceklerim bu kadar tekrar geçmiş olsun
nazisam çapaklanma problemi azda olsa ara sıra bende de oluyor ama çok hafif. Göz kapağının yapışması olayı çok şükür başıma gelmedi buda protezin yapıldığı maddeyle alakalıdır büyük ihtimal.
hasaner arkadaşım geçmiş olsun öncelikle zaten göz kapağının proteze yapışma olayı devamlı olmuyor olaki uykusuz kaldınız yada aşırı yorğunluk hallerinde oluyor aklınızda bulununsun bunun göze takılan pretez malzemesiyle alakası yok çünkü protez gözün gözyaşı diğer gözden normaldede az olduğu için yorgunluk halindeyse tamamen kuruyor yanınızda bu gibi durumlarda daha fazla rahatsızlık yaşamamak için sunni göz yaşı bulundurmakta fayda vardır
Sadece estetik acidan....evet beli olur protez...iyide. bu hali asiri sasi duruyor..dikatli bakmasanda beli oluyor sasikik....sadece beli olma durumu eksi sayilmamali...ismini hatirlamayan biri seni sasi gozlu diye tarif ediyor...doktor bana sunu dedi....yuzun ifadenin yuzde 80 i ni gozler olusturur.....senin ifaden bozuk dedi.....ve ekledi evet protezin eksileri var..ama artilarida.yasin genc boyle yasamaya mahkum degilsin dedi....uygulamalari gosrerdi....sadece estetik olarak benim gozumden cok cok daha estetik ve beli olmuyacak sekilde yapilmis....sadece hareket cok koselere bakinca sasi gibi duruyor.....ama genede kulanim konusunda sana katiliyorum...ben amaliyat karari aldim...ceingem sadece kulanim zorlugu...esretik olarak kaybedecegim bir sey yok...
Kardeşim göz tansiyonu vardi o yuzden oldum ameliyatı yaş 24 ameliyatta içi boşaltılmadı sadece protez için yuva açıldı (çoğu protez ameliyatlarında sanırım tamamen içi boşaltılıyor). belli oluyor mu derken valla dedim gibi önceki yorumlarda ameliyatı yapan hocam bile hangisi gözün protez senin dedi hareket falan çok iyi çok şükür bir sıkıntım yok sen nerde olucaksın ameliyatı
Kardes ben yas 40....ozelde safak karsli oglunda olmayi dusunuyorum....ama teretutlerim var...gozum gormesin yada olmasada olur...tekkorkum.protezi kulanmada gucluk cekermiyim....ayrica senle tanismak isterim.alanen yaziyorum kusura kalma.ben kamuda calisiyorum...okuler e bende gitim...fikir almak icin..bir bayanla tanistim fikrini sordum..bana olma dedi..kafam karistirdi..kulanimi zor dedi....bense bunaldim is hayatinda ozel hayatda cok zor oluyor....sende yasamissindir..bir nebze olsun dikkatli bakislardan kurtulmak istiyorum....you tubede bur bayan hard bady buldin yapiyor yogun spor yapiyor..yazmis hic sorun yasamiyorum diyor......Ama NAZI SAM gibi sorun yasayanlarda var anlican benimki estetik amacli ...kararsizlik ve bilgisizlik hat safgada....saygi selamet
abi ben şunu belirmek isterim doktor çok önemli beni cerahpaşada prof:emel başar hocam ameliyat etti diyecek bir söz bulamıyorum...
hastası ile gerçekten ilgileniyor biraz isinrli ama gerçekten önem verio onunlada bir görüşmeni tavsiye ederim salı ve perşembe günleri şaşılık çarşamba öğlen'e kadar oküloplasti birimnde en azından bir git görüş derim....
tabi tercih senin.
sayın rusa kardeşim tekrar öncelikle geçmiş olsun bence hiç bunaltma kendini rahat ol birazda zamana bırak iyice araştırmış olursun ve sonunda en doğru kararı verecegine inanıyorum ben tekrardan eksilerini yazayım sabah uyandığında göz kapağın proteze yapışmış uyanırsın gün içinde devamlı çapaklanma olur bunu arada bir temizlemen gerekir ki bunun çapak durumu senin yaşadığın ortam ve güne göre değişir azalır yada çoğalır zaten protez gözde olmazsa olmazı mutlaka çapaklanması gerekir asıl çapaklanma olmassa o zaman göz için sıkıntı olur çünkü protez göz yani içi boşaltılmış göz sağlam göz gibi sizin gün boyu rüzğardan havadan almış olduğunuz toz vs gibi kirleri cisimleri yakmaz ve çapak yoluyla dışarı atması gerekir diğer bir eksisi ise yorğunluk ve uykususuzluk hallerinde meydana gelir göz kapaınız proteze yapışır bunun protezin kalitesiyle hiç alakası yok siz ameliyat olmadan önce mutlaka bir prtez uzmanına bu yazmış olduğum konuları danışın ona göre karar verin çünkü amaliyattan sonra geri dönüşünüz olmaz tekrar söylüyorum gözünüzde tıbbi ihtiyaç olan bir rahatsızlığınız yoksa göz haraketleriniz doğalsa ağrı sızınız yoksa hiç bulaşmayın
kardes ilgin akakan beni onura etti....diger arkadaslarda yazarsa sevinirim....benim sag goz gormuyor...iris var acik renk..pupila siyah nokta yok...digerine gore az kucuk.ve asiri sasi bakiyor....yani estetik olarak sasi ve rengi acik.duruyor...onun haricinde goz ici sinirker olu oldugundan goz kanlansada bir sey carpsada aci hisetmiyorum.....yani bu amaliyat sadace asiri sasi baki kaynakli..ve insanlarin bayankarin.is yerindekilerin ...suratima acayip bakmasindan bikmamla alakali...doktora sorunca sadece goz kurulugu yapiyor..damlasi var dedi....3 doktorla prf.la girustum 3 ude tavsiye etti.durus estetik acidan bu gerekli dedi...boyle insanlarin dikkatini cekerek yasaman gerekmez dedi... sence degmez mi??????
çapa tıp fakültesi göz anabilim dalı başkanı prof. lale bilgin Közen var! işinin ehli ama çok fırsatçıdır kendisi paragöz ve kendi ameliyatlarında kendi ilaç firmaları dışında malzeme aldırmıyor. Gerçi hala oradamı bilmiyorum ama medpor denen malzeme için piyasanın iki katı para verdirdi bize! kendi aradığı ilaç mümessilinden aldırttı ve iki tane aldırttı! Hala içimde ukte kaldı o müşkül durumumda ve kaza geçirdiğim için beş parasız kaldığımız zamanlarda hem Lale hanım Hemde o Fahri bey Beni çok üzmüşlerdi oküler protez göz merkezi işinde iyidir ama paraya çok düşkündür. Bana parayı geçiktirdiğim için çapa göz polikliniğin önünde milletin içinde fırça attı. Fahri bey hatta çıkarıp alsam o gözü iyimi olur bile demişti! çok üzülmüştüm o zamanlar