Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göz için protez kulanan var mı?

kadirgursoy;

.kotu gunker gecirmissin...peki kulanim hakinda bilgi vereir misin....ne gibi artilari var...beli oluyormu...eksieri nedir...anladigim kadariyla..herkeste ayni iylikte ayni sorunda olamayabiliyor..tavsiyen ..hayat kaliteni ne yonde etkiledi....???

cask68;
tavsiyen ..hayat kaliteni ne yonde etkiledi....???

Bir kere en kalitelisi bile kendini belli eder! yani protez göz aynı gerçek gibi falan hikaye. ayrıca insanların dik bakışları ve küçücük çocukların kalabalıkta merakla gözüne ne oldu diye sormaları ilk başlarda rahatsız ediyor. lakin zamanla hepsine alışıyor insan :)

kadirgursoy;

sayin kardesim....su an benim kendi gormeyen gozum de saten hem sasi hemde renk ve sekil itibariyle kotu bir protez gibi duruyor...ustune ustelik şaşi bakan bir protez gibi durmakta.iki gozun hareketleri paralel degil.....ben protez takmadansa o cocukkarin sorularina.muhatabim.....doktorlar beli olur ama enazindan yuzde 70 paralel ve renk benzemesi olur diyor....benim derdim o yuzdelik ...korkumsa...protez i kulanamassam diye..kuruluk intehap capak yapisma olaylari yasarsa diye tedirginim..sendeki eksiler .belli olmanin disinda bir zorluk varmi???????? AYRICA TUM YAZAN ARKADASLARA TESEKKUR EDER VE PAYLASIMLARINI DEVAM ETMELERINI ISTERIM....bir ling atacagim..izleyip yorum yazarmisiniz..degerlendirmeniz benim icin olcu olacaktir......

Promed - Göz Protezi, Hareketli Göz Protezi, Protez Yapım Süreci, Bebeklerde Göz Protezi lutfen izleyip bir yorum yazin....bu lingin dışında yuzlerce amerıkedan afrıcıal eye implant dıye yazıncada cıkıyor..cok başarılı hatta anlaşılmayan lar bıle var...ama hındıstan ve ıtalya videoları rezalet hıc benzetememıişler...
ayrica artilari ve eksileri halan beklemekteyim....daha dogrusu ayrıntılı olarak artisini yazan hic olmadi......
sayın kader arkadaşlarım ;
hasaner,,,,kadirgürsoy,,,bülent37,,yaylacı60,,,nazisam,,,;

buradaki protez göz uygulaması bana başarılı geldi...bu demek değilki aynısı bende de olaçak.....ama inanın benim şu anki göz durumuma göre cok cok estetik ve paralel duruyor.....kullnanımı konusunda bu yazan arkadaşlardan herbiri farkli soyledi....biraz daha acıp lingi yorumlarsanız...ben size dua edecem.....yalancı60 yazdı mutlu oldum...nezisam yazdı korktum....hasaner;kız arkadaşım bile anlamadı yazdı tekrar mutlu oldum....
yani 2 arada bir deredeyim....iş-özel hayatımda cok zorluk oluyor..gözumu aldırtmaktan korkmuyorum yada ameliyatdan..sadec prpotezi ya kulanamaz sam ya alerjım olursa.ya paralellik saglanmaz sa..ya porselen tabak gıbı durursa.diye çekıncelerım var.....sizin analatacakl arınız dan kendime empatı yapıyorum..

RUSA HAYAT KALİTEM arttı .evet kalabalık ortamda benimde başıma geldi küçük bir çocuk bana gözüne ne oldu diye sormuştu...tuhaf olmuştum o gün.fakat başarılı bi protez göz daima insana huzur ve rahatlık verir.sadece eksi yönleri çapak.kuruluk birde hareket kısıtlığı var.eğer mümkünse gözlük takın...ben takmıyorum ama takıcam.

bu bi imtihan alışmak gerekiyor ALLAHU TEALA böyle olanlara daima yardım ediyorki ben gördüm bu yardımı...

cask68;

gittigim 3 doktor.da bunlarin icinde maddi beklentisi olmayan ssk doktoruda dahil...protezi bir takip 3 sene cikarmayan hastalari oldugunu soyleyen...1 sene cikarmadan takan oldugunu soyleyen oldu.....
1...capak sorunu damla yada ilacla cözumu yok mu?????yada nasil bir capak gozunu seni yoran buyuklukte bir capakmi..temizleyip hayatina devam edemiyormusun...??
acarsan makbule gecer..
2.kuruluk surekli gun ici seni rahatsız eden bir seymi..yoksa ara sira olan bir durum mu gecelerimesela.....?????...acarsan makbule gecer..
3....hareket kisitliligi normal kabulediyom saten....benim orjinalide saten kendie gore davranmakta....o muhim degıl...
benim için kullanım klavuzu deyeçeğim konulara değinmeni isterim...
ben protez takıp kulanamazsam....benim için felaket olur....o sebeple asgari zorlukları benim için önemli...
mahallede kulanan bir abi var...cok başarılı ayırt bile edilemiyor..ne çapak ne kuruluk yok diyor....
bünyeden bünyeye değişiyor demekki....

bu duydugum 2 sorunu kuruluk ve çapak ..hemen hemen herkeste oluyormu..??bunu telore etmek zormu.çaresi yokmu?
direk sorayım;
...............hersabah capak temizleyip...hergun damla mı damlatarak yaşayacagız protez takınca....??yoksa?ara sıramı....
eger hergun yapılan rutın bır işse...yandık....

sayın rusa mahalledeki abi eksik söylüyor çapak mutlaka olur olmasıda lazım tıbben sağlıklı çalışan bir protezin gün içinde havadan tozdan aldığını çapak olarak dışarı atması lazım kuruluk olayına gelince devamlı olmaz sadece aşırı yorgunluk ve uykusuzluk hallerinde olur çapak konusunu fazla kafana takma zamanla alışırsın birde doktorun 3 yıl hiç çıkarmadan protezi kullanan hastaları olduğunu söylemiş bende bunu tam olarak anlamadım nasıl bir protezmiş ki bu sabit protez miymiş acaba tam olarak detaylı bilgi alsaydınız dokrtordan keşke yani günlük olmasa bile haftada bir felan çıkarılıp tam temizlenmesi gerekiyor hatta isatanbuldaki bir protez uzmanı protez kullanıldıkça zamanla matlaşıyor bunun giderilmesi için ya protezciye yakınsan cila attırmak yada diş macunuyla ovalayıp parlatıp kayganlaşmasını sağlamak lazım demişti

kardes..bilgilerin icin sagol...cikarip takmak sorun degil....cilalatiriz oda sorun degil...hatta 2 senede 1 yeniletiriz oda muhim dehil...benim korkum senin ankatiklarin..capak.vs.vs.bende bunlar yogun olursa kulanamazsam...e gozde gityi..ne yaparim sonra....ortalama bir insan capagi sabahlari yada aksamlari temizlemek kaydiyla bu mereti kullanabilirmi.???capak dedigimiz muhakak olsun da yasamimizi kozmetik gorsel acidan etkiiyormu...?bildigimiz ufacik sabahlari olan capakki...uoksa sumuk gibi surekli akannkuruyan birseymi....acarmisin...yada gerkezde farklimi az capak cok capak..az kuruluk cok kuruluk.az sorun cok sorun vb.vb.

Kardeş bu kadar sık okuyup sık dokuma derim. Kafayı yersin yoksa bir defa protezi yaptıracaksın bundan kaçarın yok ayrıca Allah ile kulun yaptığı asla aynı olmaz protez göz belli olur. Ha şuda bir gerçek gözün rengi kahve ve tonlarına yakınsa anlaşılması daha zordur. Ayrıca göz kapağı ve çevresinde çöküntü göz kapağı düşmesi vb . rahatsızlıkların olmaması siyah ve kahve gözlerde anlaşılması zor ben çok insan gördüm hangi gözün protez diye sordum düşün yani Renkli gözlerde anlaşılıyor rengi yakalamak zor .
Ayrıca protez gözün yan etkileri çabaklanma , gözde kuruluk , batma ve ağrı
refresh suni göz yaşı damlası ile göz kuruluğunu giderirsin , çabaklanmaya çare yok temizleyeceksin 3 saat ara ile selpak mendil ile yapabilirsin.
Ayrıca çok fazla aaynaya bakıp düşünmeyeceksin takmayacaksın yani protezi iyi bir yerde yaptır çünkü çoğu parayı peşin alır ve sallar git gel yaptırır ve paranla rezil olursun.

evet benim gözüm kahve renk bu yüzden pek fark edilmiyor protez oldugu.çevremdekilerin çogu hangisi protezdi diye defalarca sormuşlardır ..çapaklanma meslesi ne gelince, tecrübe ile sabit olduğu için söylüyorum tamamiyle uykusuzluk ve yorgunluktan dolayı oluşuyor.hayatın boyunca yanında selpak mendilin ve aynan olsun.ben 2009 da fahri eskiogluna yaptırdım ve çok memnunum seneye cilaya gidicem.

benim gözde koyu kahve....oradan yırtdık desene....bir ayna bır selpak ta işi kurtara bılecez....pekı bu çapak bıldıgımız goz çapağından farkı buyuklugumu..yoksa sık sık tekrarlamasımı..yukardakı linge bir baka bılırmısın..hareket konusunda senın kı nasıl...saygı selamet....

çapak bazen sadece gözün içinde birikir ve dışa yavaş yavaş akar sende selpak mendille burun tarafına doğru hafifçe silersen temizlenir genellikle uykusuz degilsen sabahları biraz yaşarma ve çapak olur.bir süre sonra durur.eğer uykusuz olursan gün boyu devam eder..hareket konusunA GELİNCE bende diğer göze nazaran yüzde 50 hareket kısılıgı var.o linkte arkadaşın gözünde pim var bence çünkü hareketi çok uyumlu.ve başarılı.

cask68;

bilgilerin altin degerinde...diger arkadaslarin kilerde...yani capak konusu cok kafaya takikacak bir durum degil oylemi..caresi var...siliyorsun geciyor...gun ici derkken 10 saatlik calisma hayatinda kac kez silerriz....hareket yuzde 50 de yeterli oluyor dimi...kisitli olmaktan kastin dar aci hareketlerinde sorun yok...tam saga tam sola bakinca kisitlaniyor...dimi.....ayrica pim.konusu hakinda ne dusunuyorsun....saygi.selamet...

yilmazcivan;

bana 2500 tl denildi...ama daha fazla bilgisi olan arkadaslar da cevaplar..

Göz protezi yıllarca kullandım. Mesajların hepsini okumadım dürüst olmak gerekirse. Sadece kendi yaşadıklarımı anlatmak istiyorum.

1991 yılında Ankara Gazi Ünv. gözüm alındı. Bir iç protez bir dış protez yapıldı. İç protez göz alındığında ameliyatla içeri kondu. Dış protez hastanenin protez göz kısmında ameliyat yaraları iyleştikten sonra 2 haftada yapıldı.

1994 yılına kadar çok randımanlı kullandım. Okadar iyidiki burnumun dibine kadar girsende fark edemiyordun. 1994 yılında iç protez bünyenin red etmesi sonucu dışarı attı. İzmirde 8 ameliyat geçirdim ama yerine oturtamadılar. Sonra Ankara Gazide ameliyatıma giren doktorun özeline gittik 2 ameliyat sonunda protez yerine oturtuldu. Eskisi kadar olmasada iyi denilebilcek düzeydeydi. 2002-2003 yılları arasında ise protez göz normal gözden 3 mm aşada kaldı. Düzelte bilmek adına 4 ameliyat daha geçirdim. Ama bir türlü istenilen sonuca ulaşamadık. Göz yuvası okadar çok bozuldu ki protezi takınca Bukalemun gözü gibi dışarı patlak gibi duruyordu. Böylesi çok daha fazla dikkat çektiği ve insanların sürekli gözüne ne oldu sorusundan sıkıldığım için 2008 yılından buyana protez göz kullanmıyorum.

Çapaklanmayı ciddi oranda düşürmek için tuzlu su kullanın.
Protezi akşamları çıkarın, sabahları ilk taktığınızda sanki sıkıyormuş gibi olur ama 5-10 dakikada düzelir.

Ben protez kullanırken sabahları tuzlu suyla gözümü yıkardım, akşama kadar çapak olmazdı. akşam gene yıkardım. Günde 2 kez bana yeterli geliyordu.

Ümit Kurtuluş;
paylasim icin cok sagol..tecrubelerin altin degerinde...o yillardaki amaliyat ve kulanilan protez malzemeleri.farkli olabilirmi...???eskiden farkli bir malzeme orbital ipmlant varmis...simdiyse hdsmx denilen labratuvarda uretilen yapay kemik benzeri malzemeler var..suan protez yok diyorsun bir arastirsan...bunyen bu malzemeyi kabul edebilir..hatda ustune gobekten alinan doku konup desteklene biliyormus...belki hareketi az olabilir.ama olmamasindan iyi degilmidir...???doktorlar cokme icin yeni protez yada yeni iplant onermedimi.????yada vucudunun cokme sebebi .veya redetme sebebi hakinda bilgi vermedimi....cok cesitli bilye var alarjin olmayana kullanma secegenegin sunulmadimi???,cevaplarsan makbule gecer...saygilar

rusa;

Büyük bir ihtimal farklıydı. Çünki Bursadaki ameliyatlarımdan biliyorum iç protez yuvarlak bizim meşe bilye diye tabir ettiğimiz boyuttaydı, yapısı deniz süngeri gibiydi kaslar içersine giriyor vücut bir parçası zannediyordu. Benimki 1991 yılından kalma bir implant ön tarafı yuvarlak arkaya doğru kullah şekliyle inceliyor.

Çökme diye birşey olmadı yaşım çok ufaktı ben büyüdüm ama o göz büyümedi :) Çökme diye tabir ettiğiniz şey tamamen benim gelişme çağımdaki büyümeden gerçekleşti.

1991 yılında ameliyatta doktor zaten söylemişti bünya yabancı maddeyi red etme olasılığı var. Bu bir ay da da ola bilir yıllar sonrada ola bilir demişti 3-4 yıl sonra tamamen çıktı. Bu çok uzun zamanda oluşmuş bir durum.

Düşüklüğü gidermek için kalçamdan yağ dokusu alındı. Ama dediğim gibi çok randımanlı olmadı. Benim işim biraz estetikle alakalı ve çoook pahalı Yıllar önce Dünya göz bankasına sormuştum 2000 lerin başıydı 9000 $ fiyat çekmişlerdi. benim maaşım 155 TLdi :)

Şu an üst göz kapak gözü kapatmak için uzamış vaziyette ve gözü kapatıyor. 2003 Yılında da uzamıştı göz patlak gibi dışa dönük olunca üst kapak kapatmak için uzamıştı 2 kez kesildi.

2008 Yılında göz kullanmayı bıraktım. 2009 Yılında evlendim 2011 yılında birde kızım oldu. Ben hayatımdan böyle memnunum seven ve saygı gösteren bu şekilde göstersin.

Ümit Kurtuluş;

vallahi brawo..onca ameliyat on ca badire.atlatmissin.saygi selamete.anlatacagin baska seyler varsa mmemnunu yetle dinLeriz...

rusa;

1986 Yılında başladı doktor seferlerim :)
2004 Yılına kadar bir çok ameliyat geçirdim
3 kez burun ameliyatı geçirdim
1 kez mide ve kalın bağırsak ameliyatı oldum
2008 yılında Vardır Allahın bir hikmeti diyip yaradanın bozduğu şeyi düzeltmeye çalışmayı bıraktım.
2007 yılında yılların birikimi yüzünden piskolojik sıkıntılar yaşamaya başladım ve tedavi gördüm
2009 yılından sonra genetik bir rahatsızlığımın olduğunu öğrendim :) Normal değeri 250 olması gereken trigliserit bende 1300 oluyor bunun için sürekli ilaç kullanmak zorundayım bir kaç gün içmediğimde tansiyon ve kolestrol zirve yapıp beni yerlerde süründürüyor.

Çocukken çok haşarı olduğum için kol kırılması kafa yarılması oramın buramın kesilmesi parmak kopması gibi ufak şeyler yüzünden doktor maceralarımı anlatmıyorum bile :)

Bence gözünüzü çok dert etmeyin, kabullenin. Eğer siz kabullenebilirseniz hayat çok daha güzel gelicektir.

Goz problemin.neden olusmustu..mahsuru yoksa.kaza dogustanvs.vs.yas kac ?.

1985 şaşılıkla başladı
1986 görmediği anlaşıldı
1987-1989 arası 3 kez katarak ameliyatı oldum
1991 göz bebeğinde erime nedeni ilen alındı.

Görme kaybının doğuştanmı yoksa sonradanmı bulamadılar.

yaşım 33

Ümit Kurtuluş;

genc missin...benim 40...sag goz gorme 0...agri sizi yok...sadece az kucuk ve asiri sasi bakiyor...ankayacagin kotu bir protez gibi duruyor...is hayatinda ozel hayatda estetik olarak cok kotu durdugundan cok zorlanmaktayim....burdaki paylasimlardan cok buyuk talihsizlik olmazsa...son donemdeki ameliyat ve implantlarla protez gozun sadece capaklanma sorunu bulunmakta..buda bana doktorumun dedigi lafi dogruluyor....boyle yasamaya mahkum degilsin protez goz bu halinden 10 kat daha iyi gorunur diyor...kulanim olarak sorun cikarmaz diyor...senin basina gelenlerden bahsetti koplikasyonlari anlatti..ama dusuk ihtimal...ameliyatiDOKTOR TAVSIYESI olarak yaptir diyor...

Yaptırıp yaptırmamak sana kalmış yorumda bulunamam sadece gözün yok diye sosyal hayattan kendini kısıtlama. Herşey senin elinde

sali ameliyat oluyorum..karar verdim.doktorla da gorustum...allah yardimcim olsun...ben ameliyatdan yada gozumun gitmesinden hic korkmuyom.....korkum protez gozu kulanmayi becerememek.yada senin basina gelen talihsizlikler.vucudun reddi gibi..senin kadar metanetle karsilayamam diye cekin gem...velefki cok capak oldu..velefki gozumde durmadi. Ozaman yikilirim...

Allah yardımcın olsun rusa.. güzel haberlerini bekliyoruz..

hasaner;

bi mukabele cumlemizin...acikcasi cok heyecanliyim....

rusa;

Protez gözü kullanamamak diye bir durum söz konusu olamaz. Çünki 2-3 Yaşında çocuklar bile çok rahat kullana biliyor. İlk bende aceba diyordum ama korkunun yersiz olduğunu sonradan anlıyorsun. Ameliyat sonrası dokuların iyleşmesi için biraz kendine zaman tanı. Hemen iki gün sonra ayna karşısında moralini bozma. Allah yapısı ilen insan yapısı arasında fark olur bunu sakın unutma.

Bendeki red etmenin sizde olucağını sanmıyorum çünki ben bu ameliyatı 1991 yılında oldum. Protez 2 haftada ancak hazırlana bilmişti.

Yıl 2013 tam 22 yıl geçmiş gönlünüzü ferah tutun.

Çapaklanma sorunu için ise Tuzlu suyu öneririm. Hatta yıkamayı şu şekilde yapın.

Bir burun aspiratörü alın Damacana suyu yada kaynattığınız çeşme suyunu ılık olarak bir bardak içinde tuzla karıştırın tuz tamamen eridikten sonra aspiratörle suyu çekin, protezi gözünüzden çıkarın ve suyu göz yuvanıza sıkın. Peçeteyle yada temiz bir bezle silin. Bi işlemi bir kaç kez tekrarlayın. Faydası olucaktır.

rusa ameliyatla ve sonucuyla ilgili bilgi verebilir misin ?

feyza2013;

feyza ...amaliyat basit gecti.su an protez asamasindayim...odaga bitmediginden gorsel olarak eskiyle karsilastirma yapamiyorum.cunku tek goz artik yok alindi.

Üst Alt